Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-01-2009, 05:09
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Standart Ahlaklı Davranmak İçin Tanrı İnancı Şart mı?

Ya varsa ? iyiki deist'im, buda bi teselli. Adil olduğumu, insanca davrandığımı/yaşadığımı düşünüyorum, zaten insan olmanın gereği bu. Eğer böyle yaşarsan cehennemden filan korkmanın bir anlamı yok, tutup cehenneme atacak hali yok her halde.

Kusursuz kainat tesadüf olamaz, vardır bir yaratıcının parmağı bu işin içinde.
Bu islamiyetin veya diğer dinlerin doğru olduğu anlamına gelmez. Saf, katıksız bir tanrı inancım var okadar.
Şimdi gönlüm daha bi rahat, ben uyuyabilirim artık. iyi geceler.
Alt 13-01-2009, 11:23
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kepceci kendini garantiye almis yahu. Deizmin bir de böyle bir garantör yani oldugunu düsünmemistim daha önce.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 13-01-2009, 13:35
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hazreti Kepçeci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya varsa ? iyiki deist'im, buda bi teselli. Adil olduğumu, insanca davrandığımı/yaşadığımı düşünüyorum, zaten insan olmanın gereği bu. Eğer böyle yaşarsan cehennemden filan korkmanın bir anlamı yok, tutup cehenneme atacak hali yok her halde.

Kusursuz kainat tesadüf olamaz, vardır bir yaratıcının parmağı bu işin içinde.
Bu islamiyetin veya diğer dinlerin doğru olduğu anlamına gelmez. Saf, katıksız bir tanrı inancım var okadar.
Şimdi gönlüm daha bi rahat, ben uyuyabilirim artık. iyi geceler.
Tesadüf olduğunu idda eden yok zaten Hazreti Kepçeci.
İnsan olmak yeterli diyoruz bizde zaten.
Cehennemle korkutmadan kimseyi dine sokamıyorsun.
Kainat kusursuz değil,ayrıca bir yaratıcı bu kainatı yapamaz bir sürü yaratıcı olması gerekir
Sossuz olmaz biraz yeşillik garnitür katmadan din olmuyor.
Doğa kirlendi saf katıksız bişey kalmadı herşey hormonlu artık

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 13-01-2009, 20:44
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İsteyen istediğine inanır isteyen Deist olur isteyen Ateist ya da Teist tamam ama bunun adaletle insanlıkla ilgisi yok vicdanı olan insan Ateist olduktan sonra da insanca yaşayabilir. Hesap günü öbür dünya yok ama kötülük yapmak haksızlık etmek yine kötü haksızlıktan men eden en sağlam polis insanın vicdanıdır.
Alt 13-01-2009, 23:08
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kötülük yapmak haksızlık etmek yine kötü haksızlıktan men eden en sağlam polis insanın vicdanıdır.

Köydeki çobanın vicdanlı yaşamasını sağlayan şey dindir, sen o çobanı ateist yap bakalım, Tanrı'nın olmadığını ona ispatla, bak bakalım o çoban kurt kesiliyormu kesilmiyormu. Ona nasıl vicdanlı davranmasını öğreteceksin?
Alt 13-01-2009, 23:20
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Köydeki çobanın vicdanlı yaşamasını sağlayan şey dindir, sen o çobanı ateist yap bakalım, Tanrı'nın olmadığını ona ispatla, bak bakalım o çoban kurt kesiliyormu kesilmiyormu. Ona nasıl vicdanlı davranmasını öğreteceksin?'' H . K

O çoban köyün kurallarına uymak zorundadır.
Etik diye birşey var ve bu dinden ,tanrıdan bağımsız.
Toplumların kendine has töreleri ,yaşam biçimleri var .
Tanrısı olmayanında vicdanı vardır,bu aldığı eğitim ,aile yapısı ve toplumsal yaşamla oluşmaktadır.
Örneğin, materyalist komünistlerinde devrimci ahlakı vardır ki çokta kalın çizgileri vardır ve affı da yoktur.
Yine bazı halkların kendilerine ait töreleri vardır ki ,bunların dışında hareket etmeniz mümkün olamaz ,büyüük ayıptır ve dışlanırsınız.
sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 13-01-2009, 23:27
Kıdemli Üye

Sevgili Kepçeci Aydoe'nin dediklerine ek olarak şunu diyeyim. Gazze'de masum Filistinliler'in öldürülmesini dürbünle izleyerek piknik yapan sevinen kişiler Ateist mi dindar Museviler mi? Buna sebep olan bahane olan intihar bombacıları Ateist mi Müslüman mı? Yani insanları kurta çeviren din mi Ateizm mi
Alt 13-01-2009, 23:52
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Bunları yazdıktan sonra vicdanın rahatsa ve yeterli bir cevap olduğuna inanıyorsan tamam inandım o zaman.

Tanrısı olmayanında vicdanı vardır,bu aldığı eğitim ,aile yapısı ve toplumsal yaşamla oluşmaktadır.
Etik diye birşey var ve bu dinden ,tanrıdan bağımsız.
Etik dediğin değerleri ayakta tutan eğitim ve dindir. Çoban örneğini vermemdeki örnek eğitimsiz insanlardan kastımdı. Yani vicdanı davranışları sadece din için yapan insanlardan bahsetmeye çalıştım.

Tabiki aldığı eğitim ve aile yapısı kişinin vicdani davranmasına etki yapar. Eğer herkesi eğiteceksense çobanlığı kim yapacak, kazma küreği kim sallayacak, badana boya işlerini kim yapacak, bunlar ateist olursa varya hiç eğitim meğitim alayım dinlemez kovalar bizi burda. Yıllarca süründüm cennete gideyim diye sesimi çıkarmadım. Meğer cennet yokmuş, tutmayın lan beni önüme gelen herkesi ........ (ilk başta erdoğanı)

Toplumların kendine has töreleri ,yaşam biçimleri var .
Töreler, küçük grupları yönetmek için uygulanan feodal sistemlerdir. Feodalizm'de vicdani değerlere yer yoktur. Din'de feoadilizme hizmet eder ama dinde en azından vicdani değerlere yer verilmektedir.

Bu yüzden diyorumki dinde olmasın feodalizm'e hizmet etmeylim, Ateizm'de olması kaos yaşanmasın, Deist kalmak fena değil

materyalist komünistlerinde devrimci ahlakı vardır ki çokta kalın çizgileri vardır ve affı da yoktur.
Şu metaryalist koministler dediklerin yüzde kaçı ahlak çizgisi içinde içinde yürüyor acaba? Nitekim bu ahlak çizgisi içinde olmadıkları için o sistemle yürütülen ülkeler dağıldılar veya sistem değiştiler. İyi niyetliydiler tabi ama olmayaınca olmuyor işte.
Alt 13-01-2009, 23:57
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Atlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Kepçeci Aydoe'nin dediklerine ek olarak şunu diyeyim. Gazze'de masum Filistinliler'in öldürülmesini dürbünle izleyerek piknik yapan sevinen kişiler Ateist mi dindar Museviler mi? Buna sebep olan bahane olan intihar bombacıları Ateist mi Müslüman mı? Yani insanları kurta çeviren din mi Ateizm mi
Dine inananlar tabiki, ateizme karşı olduğum kadar dinede karşıyım.
Alt 14-01-2009, 00:11
Kıdemli Üye

"Köydeki çobanın vicdanlı yaşamasını sağlayan şey dindir" buna katılmıyorum. Eğer çoban cezalandırılmaktan korkuyor da fenalık yapmıyorsa bunun adı "vicdan" olamaz. Vicdan gereklidir ve dinden kırk kat daha fazla koruyucudur.

Önerilen Siteler