İnanamıyorum bu başlığa, tam bir çifte standart, nasıl olurda Kürt'lerin uğradığı haksızlıkların dışında bir başlık açılabilir.
Kürt meselesi bir, Yahudi soykırımı iki. Filistin sorununu boşver, Irak hikaye, hayatımda bu kadar kendine acıyan iki millet gördüm biri Yahudiler, diğeri Kürtler.
Bu ikisi gerçekten alkolik, her konuda haklılar, her konuda dünyanın geri kalanı suçlu.
Kürtlerin ne Filistin, ne de Irak konusunda bir tepkilerini görmedim, içlerinden geçirdilerse onu bilmiyorum. İkiyüzlülük, riyakarlık neye denir, sanırım tanımlar değişti.
Lorke, lorke dışında bir şeyden bahsettin mi, hemen konuya davet edilirsin, başbakana kızmış Ayna, Kürt çocuklarını siz öldürmeyi iyi biliyorsunuz diye. PKK'nın çocuk, bebek katili olduğu gerçeğini unutarak tabiki.
Türkiye'nin tüm düşmanları ile işbirliği yaparak, her yerde Türkiye'yi vurmaya çalış bir de ağla. Dünyanın hiç bir ülkesi PKK gibi bir örgüte bu kadar müsamaha göstermezdi, bazen düşünüyorumda TC'ye haksızlık ediyoruz kanısına kapılıyorum.
Selamlar.
Bende inanamıyorum! Sevgili qw19 yarası olan gocunuyormuş değil mi?
Yazdıklarınıza artık hiç ama hiç şaşırmıyorum. Pante’nin “Tehciri yaptıranın ismi Enver olunca farklı, Stalin olunca farklı mı teraziye konuluyor? “ sözüne istinaden iki satır yazmış olduğum yazıyı da getirip Kürtlere bağladınız ya Allah hidayetinizi arttırsın ne diyeyim. Şimdi şöyle bir baktım da mesaj sayım yaklaşık 500 olacak ama her halde en az Kürt konuları ile ilgili başlıklara yazmışımdır. O da artık üfürmelere sessiz kalamadığımdandır. Bilakis nerde bir Kürt sözü geçse orada gw19. Yakında şahsınıza Kürtlerden bir üstün hizmet madalyası gelebilir bizden söylemesi!
Örneklerle süslenmiş hop oturup hop kalkan yazınıza diyecek sözüm yok. Çünkü kendi yazdıklarınıza kendiniz inansanız benim de sizlere inanma sorunum kalmayacak. Madem hatırlattınız iki satır şu Şeyh Şamil hakkındaki düşüncelerinizi de merak ettik. Dedik ya hatırlatan siz oldunuz. Biz beşerdik unutmuştuk..
İnanamıyorum bu başlığa, tam bir çifte standart, nasıl olurda Kürt'lerin uğradığı haksızlıkların dışında bir başlık açılabilir.
Kürt meselesi bir, Yahudi soykırımı iki. Filistin sorununu boşver, Irak hikaye, hayatımda bu kadar kendine acıyan iki millet gördüm biri Yahudiler, diğeri Kürtler.
Bu ikisi gerçekten alkolik, her konuda haklılar, her konuda dünyanın geri kalanı suçlu.
Kürtlerin ne Filistin, ne de Irak konusunda bir tepkilerini görmedim, içlerinden geçirdilerse onu bilmiyorum. İkiyüzlülük, riyakarlık neye denir, sanırım tanımlar değişti.
Lorke, lorke dışında bir şeyden bahsettin mi, hemen konuya davet edilirsin, başbakana kızmış Ayna, Kürt çocuklarını siz öldürmeyi iyi biliyorsunuz diye. PKK'nın çocuk, bebek katili olduğu gerçeğini unutarak tabiki.
Türkiye'nin tüm düşmanları ile işbirliği yaparak, her yerde Türkiye'yi vurmaya çalış bir de ağla. Dünyanın hiç bir ülkesi PKK gibi bir örgüte bu kadar müsamaha göstermezdi, bazen düşünüyorumda TC'ye haksızlık ediyoruz kanısına kapılıyorum.
Selamlar.
Bir insan bu kadar iyi bir gözlemci mi olabilir(qw)..
Forumda ne zaman başka milletlerle ilgili bir mezalim,ezilme söz konusu olsa,bakıyorum çoğunlukla aynı isimler hemen konudan kendilerine bir sponsorluk çıkarmı ona bakıyorlar...Mevzu konuyu döndürüp dolaştırıp kendilerine getirmek olunca, mazlum edebiyatından öte görünmüyor gözümüze... Başka bir zümreye yapılan bir tehcir söz konusuyken bununla ilgili yazacağınız varsa yazsanız,paylaşsanız ve onları anlamaya çalışsanız sizinde samimiyetinize inanacağım ve dişimi kıracağım..
Bu ne sağduyusuzluk!!..Size yapılanlar zulüm,bunlarınkini tartışmaya bile gerek yok sanki...İnsan biraz saygı duyar...Haksızlık kelimesi geçtimi mütemadiyen kendini öne atmalar ve reklam kokan hareketler..Artık bazılarının samimiyetine inanmıyorum..
Dur da bir bak memleketin seyrine:
Bak,
Orda senin oğlun can veriyor.
Şu, denizde çırpınan,
Senin baban.
Elleri kesik,
Ayağı çıplak,
Eteği yırtık,
Senin anan.
Durmadan dua eden,
Yemeyen,
İçmeyen,
Uyumayan,
Dua eden,
Durmadan,
Durmadan,
Senin deden…
Göğsünde kurşun,
Şahadet getiren,
Senin ninen.
Saçlarını kesmişler,
Ellerine vermişler,
Kan gibi akmış ellerinden telleri,
Suya düşmüş,
Balık almış,
Karşı kıyılara varmış.
Kapamış gözlerini,
Kaldırmış başını:
“Beni de al Tha!”
Bu yalvaran senin kızın…
Yerde yatan,
Gözleri açık,
Senin.
Ayaklarına sarılmış,
Isıtabilmek için soğuyan bedenini,
Ağlayan,
Ağlayanlar senin.
Anasının vücudundan arda kalan bir küçük kemiği tutmuş sıkı sıkı,
Karşı kıyıların duyabildiğince bağıran:
“Kurtar bizi Tanrım,
Kurtar bizi büyük Tha!”
Senin atan.
Göğsünü kesip atmışlar,
Bebeği ağlamakta,
Kendi inlemekte,
Senin gelinin…
Bu deniz niye kırmızı sanırsın?
Bu yağmur neden yağıyor?
Bu kadın,
Neden isyan etmekte böyle:
“Ağlama Tanrım,
Yeter,
Yardım et artık.
Canım yanıyor.
Tüm alıştıklarımı aldın benden:
Toprağım,insanım,malım,mülküm,yatağım…
Geride kaldı hepsi,
Kalsın!
Ayaklarımı aldın.
Geride bıraktım onları,
Kalsın!
Gözlerimi aldın,
Artık bakacak bir yok zaten.
İstemem,
Kalsın!
Sevdiğimi aldın,
Yüreğim yandı,
Anlamsız kaldım.
‘Al canımı’ dedim,
Almadın.
Geride bıraktım yüreğimi,
O da kalsın!
Ama yeter,
Ağlama artık, yeter.
Yarama değen her damlada
Canım bir kez daha yanıyor.
Acıtıyor bileklerimi bu yağmur.
İşkence bize mi hak?
Canım yanıyor Tanrım,
Yardım et artık…”
Her 21 Mayıs’ta
Yağmur yağdı sonra.
Her yağmurda
Biz durup
Memlekete baktık.
Her bakışta bir karanfil bıraktık.
Denizin aldığı her karanfilde
Bir gözyaşı düşürdük denize.
Ey büyük Karadeniz,
Ey büyük mezarımız,
Söyle Tha’ya ağlamasın artık,
Yeter!
Canlar yanıyor…
***Setenay BALOĞLU***
Not : Tha Çerkesçede Tanrı anlamında kullanılmaktadır.
ahh! madinna
Ahhh! Madinna
Ah cerkes güzeli
Hep delerdi ısıl ısıl yanan gözlerin
Yumuşak yüreğimi.
Ama artık eskisi gibi
Yumuşak değil kalbim
Ve artık ağlayamıyorum madinna
Sen gidince taşlaştı yüreğim
Sen gidince tükendi gözlerim
Artık burada güzel kalmadı madinna
Elbruz şen bakmıyor bize
Dağlar gülmüyor madinna
Çamlar ıslıklarını çalmıyor.
Koşmuyor atlar eskisi gibi madinna
Anlatmıyor dedeler
O eski masalları
Düğünler şen değil artık
Oynamıyor delikanlılar madinna
Atılmıyor silahlar.
Ah!! Madinna
Hep sizi özlüyoruz
Bir şafak vakti gelmeni bekliyoruz
Hüzünle gittiğin ülkeden
Neşeyle gelmeni bekliyoruz
Buradakiler madinna
Hani tanıyorsun sen
Hani oshamaho vardı
Hani elbruz vardı madinna
Hani alnı sekili
Şıdaxe lerimiz vardı
Hani kırmızı pşınemiz vardı
Yüzyıl oldu hala
Umutla ve sabırla
Seni bekliyorlar madinna …..
Şair: onur yakup akın
Özgür kalın.
sen ki bilirsin kır çiçeklerini.. hangi rüzgar dağıtırsa dağıtsın yeniden çoğalırlar.. ve bir gün güneşin suları öptüğü zaman.. özgürlük renginde sevgiyle açılırlar...
Simdi sira geldi, aydin olduklarini iddia eden, aydinlaticilara..
Baslatsaniza Mayis ayinda bir kampanya ve Rusya' ya karsi; özür dileyin lütfen Cerkes kardeslerimizden, sürdünüz attiniz bu insanlari topraklarindan yurtlarindan diye.... Baslatsaniza!!!
Hem de Cerkes' ler ne komsusunu katletmis, ne de eskiyalik yapmis...
Yoksa; Dmitri A. Medevedev ile Vladimir Putin hazmedemiyeceginiz citirlikta degilmidir? Tabii canim Tayyip'i nasilsa '' bir o yana, bir bu yana yatma saskin '' ile oynatmak kolay degil mi?
Sizi gidi aydinlatici firildaklar sizi... Ne zaman, nerede yanacaginiz hic belli olmuyor.
Salterleriniz kimlerin elinde, kablolariniz nereye dogru dösenmis... Ah bir bilsem... Ben yapacagimi biliyorum sizin yalitkan plastiklerinize.
Fakat Anadolu' dan ne Cerkes, ne Kürt, Ne Ermeni, ne Türkmen, ne Yörük, ne Laz, ne Rum, ne Gürcü, ne Abhaz, ne Türk, ne de isimlerini yazamadigim kardeslerimin; buralari birakip gitmelerini isterim.Alismisim hepsine, onlarsiz yasamin tadi olur mu hic.
Anadolu hepimizin. Kimse misafir kabul etmesin kendini Anadolu'da. Bizler hepimiz birlikte yogrulmusuz, kar gibi kocaman bir bembeyaz hamur topagi olmusuz ... Toprakta bile yan yana, sirt sirta, kol kola degilmiyiz?
I.T. danismani sn. Handan Özkaymak kardesimin düsüncelerine katiliyorum. Ne bizi birakip gitmek var, ne birakmak zorunda oldugunuz yurdunuzu, ne kültürünüzü, ne de dilinizi unutmak...
Zenginligimizin, gönlümüzün genis ve güzel olmasinin birinci nedeni; Anadolu' da birbirimizi sevgi ve hosgörü ile kucaklamamizdir. Birbirimize elveda asla
diyemeyiz..
Saygilar.
Konu cigi tarafından (04-02-2009 Saat 01:05 ) değiştirilmiştir.
Bizler birbirimiz icin variz, Anadolu'da toplanmisiz ve bu topraklar üstünde, ic ice gecmisiz, birbirimize kenetlenmisiz. Bizleri biribirimizden ayirmak asla mümkün olamiyacak.
Anadolu cocuklari, kimseden özür beklememekte... Emperyalistler gölge etmesinler baska ihsan istemeyiz. Bu baslikta Hirant, Janti, Yakop, Ahmet, Hazal, Serdar, Kaan, Selvi, Janti olsa ne olur. olmasa ne olur?
Alevi olsa ne olur, ortodoks olsa ne olur....
Ateist olsa ne olur, Deist olsa ne olur....
Hanefi olsa ne olur, Safi olsa ne olur?
Isterse hic bir sey olmasa ne olur?
Herkese elimizi uzatirim, birlikte dillerini ve kültürlerini unutmasinlar ve zenginligimiz, fakirlige dönüsmesin diye...