Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-11-2008, 13:10
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

113. BÖLÜM

ALLAH'IN BİR KEZ İNSANLARA GÖRÜNMÜŞ, ONLARLA KONUŞMUŞ OLDUĞUNUN KANITI NEREDE?

Tanrısallık tarafından bildirilmiş bulunan ahlak kuralları gerçekten ilahi midir? Ya da her akıllı adamın düşünebileceği kurallardan üstün müdür? Bunlar ilahidir; ancak şunun için ki, bunların yararlılığını ortaya çıkarmak, insan zekası için mümkün değildir. Bu kurallar; erdemi tümüyle unutmaktan, kendine karşı kutsal bir kinden ibaret kılar. Sonunda, bu yüce kurallar, çoğu kez tümüyle kişiliğimize karşı acımasız ve başkaları için yararsız bir hareket tarzı gösterir.

Allah kendini gösterdi mi? Bu yasalı bizzat ilan etti mi? İnsanlarla kendi ağzıyla konuştu mu? Allah'ın hiçbir zaman bir kavme görünmediği ve ilahi amacını bildirmek için bazı gözde kişileri araç olarak kullandığı ve bu kişilerin Allah'ın iradelerini dine saygısı olmayanlara bildirme ve açıklama görevini üstlendikleri bana öğretiliyor. Halkın huni biçimindeki piramitlere girmesine asla izin verilmemiştir. Orada neler olup bittiğini halka bildirmek yetkisine yalnız Allah'ın nazırları (din imamları)* sahiptir. Hiç kimse ilahi esrarı öğrenmeye yetenekli kılınmamıştır.

*Ben Peygamberler ve elçiler diyorum onlara. (K.C.)

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 30-11-2009, 14:01
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Belki yüzlece defa döne döne okumuş olduğum ,satır altlarını çizerken defalarca sayfalarını yırttığım ve gidip yeniden aldığım ,yeniden okuduğum bir kitaptır.Herkese tavsiye ederim.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 30-11-2009, 20:36
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu arada benim avatar "Jean Meslier" zaten.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 05-09-2010, 23:17
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Güncelleme

Sevgili hocam sargona ve başlığa katkıda bulunan arkadaşlarıma sevgilerimle.

Tekrar tekrar okunması gereken müthiş bir eser. Ben sanırım 2005 yada 2006'da okumuştum . Gercekten de etkilendiğim bir kitaptı.

saygılarımla
Alt 05-09-2010, 23:29
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlk okuduğumda bende bomba etkisini yaratan, hala daha zaman zaman göz gezdirdiğim ve mümkünse yeni bir tasarımla yeniden baskısının yapılması gereken bir eser.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 06-09-2010, 09:41
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
23. ALLAH NEDİR?

Allah'ın varlığını sarsmak için, bir ilahiyatçıya, Allah'tan söz etmesi için ricada bulunmaktan başka bir şey gerekmez. Allah hakkında bir kelime söyler söylemez, en küçük düşünce bize gösterir ki, sözlerinin, Allah'ına atfettiği sağlam esaslarla birleştirilmesi mümkün değildir. Bu durumda Allah nedir: Doğanın dörünmeyen gücünü ifade etmek için üretilmiş soyut bir kelimedir. Ya da, ne genişliği, ne uzunluğu ne derinliği olan matematiksel noktadır. Bir filozof, ilahiyatçılardan sözederken büyük bir zihin açıklığı ile şöyle demiştir: "İlahiyatçılar Arşimet'in bilinen meselesinin çözümünü bulmuşlardır: Dünyayı manivela ile hareket ettirmek için gökyüzünde bir dayanak noktası."

Not: Arşimet'in kaldıraç hesaplarıyla ilgili konuyu daha açık anlatabilmek için "Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım" sözü bilinir. Arşimet'in bu sözünü üstü kapalı olarak tekrarlayan bahsi geçen filozof ise David Hume'dur.

Gercekten cok guzel bir anlatim, eklediginiz icin tesekkurler sayin sargon.
Alt 02-11-2012, 01:07
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
5.DİN, SAFDİLLİK ÜZERİNE KURULMUŞTUR

Bize, "Tanrının sıfatı, sınrılı zekalar için anlaşılabilir içerikte değildir" deniliyor. Bu ilkenin doğal sonucunun şu olması gerekir: Tanrının sıfatı, sınırlı zekaları uğraştırmak için değildir. Oysa, din sınırlı zekaların, sıfatı insanlar tarafından anlaşılamayan bir zatı (yani Allah'ı) asla gözden keybetmemeleri gerektiğini belirtiyor. Dolayısıyla, pekala görüliyor ve anlaşılıyor ki, din, insanların sınırlı zekalarını, anlaşılması kendileri için olanaksız olan bir şeyle meşgul etme sanatıdır.
Aslında din zekayı sınırlıyor da diyebiliriz zira insanın elinden sorgulama yetisini alıyor.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.

Önerilen Siteler