Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-06-2009, 03:00
tariik tariik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kısaca şu: Evrenin tamamının Tanrı ve evrendeki her şeyin -bizler dahil-Tanrının bir parçası olduğu..

O yüzden Ateistler diğerlerine göre aslında Tanrıya daha yakın insanlardır.Bütünün bir parçası olarak bütüne uygun davranırlar.

demişsin abi sana vaaz veriyor gibi hissedecem kendimi ama söylemeden de geçemeyecem tamam islam kelimesi de la ilahe( ilah yoktur) ile başlar bir nevi ateizm dir de bu akılda kurulan tanrıları redtir. sonra illaallah(yanlızca allah sadece allah) yapılmalıdır. heryerde ALLAH görülmelidir o zahirdir derken evrende ki hersey o dur yetmez o batındır( gizlide olan) ile görülmeyenleride buna katmak gerekir daha neler neler sadece bu kısmından etkilenenler panteizm i kurdular ibni arabiden etkilenen birileri kimdi anımsayamadım. bu manada ateistler daha yakındır da diyemeyiz. ona bakarsan firavn da enel hak der bu kendini tanrılaştırır oteki tanrıdan gayri yoktur der şükrünü eda ederki kulun dilinden hak söyler bu sözü aşk haliyle.... hayret ateizm sitesinde bir tasavvuf konuşulmadığı eksikti tehh

kendimi kaybettim hükümsüzdür...
Alt 11-06-2009, 03:31
Üye

sevgili phantom abi yazmayı bıraktın belkide okumayı bırakmamışsındır umarım. dedin ki neden;
Halife Ömer Kudüs'ü aldıktan sonra cami yapmak için Süleyman Tapınağı'nın duvarının dibinden başka bir yer bulamamış mı?
O Ağlama Duvarını kime karşı korumak istemiş ki?..
Hac40
(medeni 103)Onlar, başka değil, sırf "Rabbimiz Allah'tır" dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah, bir kısım insanları diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi, mutlak surette, içlerinde Allah'ın ismi bol bol anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescidler yıkılır giderdi. Allah, kendisine (kendi dinine) yardım edenlere muhakkak surette yardım eder. Hiç şüphesiz Allah, güçlüdür, galiptir.

bu ayetle ALLAH ın diğer mescidleride, kutsal sayılan mabedleride koruma altına aldığı görülebilir insanlar her ne kadar ayrı ayrı görselerde ALLAH indinde mescidler aynıdır sanırım hz ömer ra olsa olsa ALLAH ın bu emrine uymak için korusa bile yeridir ki -ben böyle düşünüyorum-
belki biraz ütopik gelebilir sana ama belkide dinlerin birleşme noktası gibi bir anlamıda olabilirmi dersin demezsin seni kızdırmışlar ben derim yani bakın bu mescid ile ağlama duvarı arasında bir fark yoktur ikisi birbirine komşudur. hakkaten bir psikoloğamı gideyim ne yapayım umarım senin için tatmin edici bir cevap verebilmişimdir. dedim ya ben deetaylara gömülüpte bütünsel bakışı kaybetme anlayışına karşıyım. hoşcakal gerçi hoşta değilsin ya hoş ol diyem barim

Alt 11-06-2009, 12:39
phantom
Üye Değil

"Senin dinin sana benim dinim bana."
Alt 12-06-2009, 02:25
Üye

daha önceki yazılarımda yahudilerin aleyhinde olan ayetlerle kuranın hristiyanlığa
rakip olarak yahudiler tarafından uydurulduğu iddasına yanıt vermiştim.şimdi ise
farklı boyutlarıyla islamın diğer dinlere yönelik tutumlarını açıklayarak bu iddaya
yanıt arayacağım. eğer böyle olsaydı şu ayeti kerime ile hristiyanlar tasdik olunur
yani onların lehine bir hukum bulunurmuydu?

Mâide 82
(Medenî 112) İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli
olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın. Onlar içinde iman edenlere sevgi
bakımından en yakın olarak da "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulacaksın.
Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır ve onlar büyüklük taslamazlar. *
----şu ayeti kerime göstermektedir ki kuranın hristiyanlar karşıtı olmadığı bilakis
hristiyanlar içerisindeki bir kesim insanların tasdik edildiği görülüyor.
peki bu kuranın hristiyanlığa rakip olarak uydurulduğu düşüncesini çürütmezmi?

----ikisinede taraf olmayan ayetler;
Mâide 18
(Medenî 112) Yahudiler ve hıristiyanlar "Biz Allah'ın oğulları ve sevgilileriyiz" dediler.
De ki: Öyleyse günahlarınızdan dolayı size niçin azap ediyor? Doğrusu siz de O'nun yarattığı
insanlardansınız. O, dilediğini bağışlar ve dilediğine azap eder. Göklerde, yerde ve
ikisinin arasında ne varsa mülkiyeti Allah'a aittir. Sonunda dönüş de ancak O'nadır.
Bakara 113
(Medenî 87) Hepsi de kitabı (Tevrat ve İncil'i) okumakta oldukları halde Yahudiler:
Hıristiyanlar doğru yolda değillerdir, dediler. Hıristiyanlar da: Yahudiler doğru yolda
değillerdir, dediler. Kitabı bilmeyenler de birbirleri hakkında tıpkı onların
söylediklerini söylediler. Allah, ihtilafa düştükleri hususlarda kıyamet günü onlar
hakkında hükmünü verecektir.

---ikisinede yol gösterici manada ayetler;(bu manadaki ayetler aslında kuranı ona aslında
yahudi olan yada hristiyan olan birisi öğretiyor türünden sözlerin yada benim ona
söylediklerimden başka şey bilmez gibi iddialarında tutarsızlığını gösteriyor)
Bakara 135
(Medenî 87) (Yahudiler ve hıristiyanlar müslümanlara Yahudi ya da hıristiyan
olun ki, doğru yolu bulasınız, dediler. De ki: Hayır! Biz, hanif
olan İbrahim'in dinine uyarız. O, müşriklerden değildi.
Bakara 120
(Medenî 87) Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı
olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimden
sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost
ne de bir yardımcı vardır.
----şu ayetin ise gerçekten inanan her kesmin mukafata nail olacağını söyleyerek
dinler arasında bir köprü kuruyor sizce rakip olarak çıkarılmış bir kuran
dinler arasında birleştirici bir rol oynarmıydı?
Bakara 62
(Medenî 87) Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiilerden
Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler
için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur.
Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir..
----ikisindeki hataları da eleştiren ayetler bulunmaktadır. yazıyı daha fazla
uzatmak istemiyorum eğer dileyen olursa bunları kurandan pek ala bulabilirler.
bununlardan ziyade ayetlerde bulunmaktadır. ayan beyan görülmektedirki kuran
bu iddialara en güzel cevaptır. bunları aklımız karıştıda hatalara düştük
demiyesiniz diye sizlere sunuyoruz yoksa dinde ikrah yoktur. pek tabiki
herkes hakkı ve batılı şeçmekte özgürdür. şimdi dikkat ettiyseniz al bundy isimli
arkadaşımızın aklı karışmış bimediği bazı şeyler hasabiyle onun aklını karıştırmanız
onu inancı hususunda derin üzüntülere sevk etmeniz ne kadar doğrudur soruyorum?
... selamlar

Alt 13-06-2009, 01:55
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

şimdi dikkat ettiyseniz al bundy isimli
arkadaşımızın aklı karışmış bimediği bazı şeyler hasabiyle onun aklını karıştırmanız
onu inancı hususunda derin üzüntülere sevk etmeniz ne kadar doğrudur soruyorum?
Öncelikle İslama inan biri değilim.İslam,Kuran,hadisler,İslam ve diğer dinlerin tarihini yeterince okuduğumu düşünüyorum.Buradaki amacım böylesine fantastik iddialar atan phantom'un iddialarının gerçekliğini ve dayanaklarını merak ederek bunu kendisinden istemekti.
Alt 14-06-2009, 03:05
Üye

Kuzey Afrika'da bizdekinden farklı bir Kuran olduğunu biliyorum,eğer sizin iddialarınız doğruysa buradaki Kuran'a yahudilerin bir etkisi olabilir ama genel olarak çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

bu cümlede bizdeki kurandan farklı ifadenizle sanki bizdenmiş iması sezimledimdi de
ondan söyledimdi. şaka şaka aslında sizinle bir kitleye imada bulundum. din hakkında
çok fazla bilgisi olmayan çok çabuk aklı karışabilecek ben gibi mesela

sonra o dediğin delilleri bana söylemiyor sana söyleyeceğini hiç sanmam. biz burda kaç zamanlardan beri sohbet ediyoruz sen yeni geldin daha bir dur bakalım. neyse birde
sen dene bakalım belki kulağına söyler sende benim kulağıma söylersin sonra olaylar söylece gelişir;

kurgudur !!!

evet 1400 yıllık sır çözüldü. meğer müslümanlar aslında yaudi imiş.
haberin yayılması ile birlikte yaudiler ve mulumanlar ağlama duvarı önünde toplanıp
birbirlerine sarılarak sevinc gözyaşları döktüler

tariih kuruumu ; tarihi yeniden yazabiliriz ama farketmez zati yazanlar bizdenmiş
the timees; türklerin büyük buluşu
obaama; saaloom
the guardiaan; pes doğrusu
hamaas; kabul edilemez, onları affetmiyeceğiz habil ile kabil olayına dönmüşüz
arap dianeti; şaşkınız
ciaa; öyle karmaşıktı ki biz bile cözemezdik
nobel dinler alanındaki ödülün bu yıl bu buluşa verilmesi bekleniyor.
usamee ladin in vereceği tepki ise merak konusu acaba iilk hedefi neresi olcak
bunlarla birlikte chles darvin gibi büyük ateistlerin mezarda kemiklerinin sızladığı ve 1000 yıllık genel yas ilan edildiği duyuruldu.

Alt 14-06-2009, 03:07
Üye

neyse biz asıl konumuza dönelim ;

En’am 20
Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (Resulullah'ı) kendi oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kendilerini ziyan edenler var ya, işte onlar inanmazlar.

Bakara 146;
Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (o kitaptaki peygamberi), öz oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Buna rağmen onlardan bir gurup bile bile gerçeği gizler.

Al-i İmran 71
Ey ehl-i kitap! Neden doğruyu eğriye karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz?

Bu ayetlerden aslında bazı ehli kitap bilginlerinin hz Muhammed(sav) i ve islamı bildikleri
Ama gerçekleri açıkça bildikleri halde gizledikleri anlaşılmaktadır. belkide bu sebeple haberleri yok olabilir mi dersiniz ???

Alt 16-06-2009, 14:54
Chechen
Üye Değil

Standart :)

öncelikle herkese merhaba...
hani peygamber delil ve mucize olmayacaktır diyen arkadaşlarımız oluyor ya madem oyle diyorsunuz ve mantık arıyorsunuz inanmak için sörlermisiniz lütfen neden inanmak için her mesajınızda yok altın uyumdu, yok ölen öldürülen çocuklara Allah el uzatup yardım etsindi yok rab kendini göstersindi gibi mucizeler vs.. gibi kanıtlar bekliyorsunuz söyler misiniz? mey içmek, zevk sürmek, dini sorumluluklar olmadan yaşamak elbette hoş ve rahat gelir insana zaten bu yüzden inanan ve kulluk görevini yapanla yapmayan aynı kefede değil hakkın huzurunda. Görüneni inkar etmek apaçık yalancılıktır bu yüzden hakkın tecellisi açıktır varlıklarında. ayetlerin sonunda "bunda akıl sahipleri için muhakkak apaçık deliller vardır" kısmıda işte onu vuguluyor sanırım biraz.
Ne güzel konuyla ıspatlamışsın islam diye bir dinin olmadığını öyle mi. a be arkadaşım hristiyanların 13. yüz yıla kadar tuvaletten banyodan aile birliğinden insan hak ve hukukundan tıptan bilimden dünyanın yuvarlak olduğuundan matematikten felsefeden astronomiden de haberleri yoktu benim ve bir çok arkadaşımın bugüne kadar sizden haberimiz yoktu, bu siteden boyle şeylerden, müslüman bir ülkede yaşayan müslümanlar olarak haberimiz yoktu. ne olacak yani siz yokmuydunuz. devletinde bundan haberi yoktur bence yok musunuz siz yani? onca mucizeyi kavrayamayıp deli saçması diyorsunuz ama aklınızın hafiften kavradıklarınada yav böyle bi tuhaflık var nasıl oluyor diye şaşırıyorsunuz. kimin dini nasıl uyguladığı beni ancak uyarmakla yükümlü kılar benim için dinin referansı kuran peygamber ve kubul görmüş din alimleridir ki onlarda bellidir. peygamberimiz her şeyin aşırısının zarar olduğunu söylemiştir. aşırı olanları, eleyip eleyip yazıyorsunuz ama gözünü kapayan gündüzü kendine gece eder. hepinize sağlık afiyet ve hidayet diliyorum.

Konu Chechen tarafından (16-06-2009 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-06-2009, 16:28
phantom
Üye Değil

Sevgili Chechen,

Öncelikle hoşgeldin.

Şu an bizim yaptığımız şeyi batılılar yaklaşık 15-16. asırdan beri yapıyorlar.

Buna kısaca gerçeğe ulaşma diyebiliriz.

Bakın Türkiye'den dini,siyasi,cinsi her ne özelliği olursa olsun kimse Arap ülkelerine gitmiyor.Oralarda yerleşmiyor.Ama elinde fırsatı olan herkes ya Amerika'da ya da Avrupa'da.

Biz burada batılıların yüzlerce yıldır yaptığı şeyi yeni yeni yapmaya başladık.

Zamanla bunun böyle olduğunu anlayacaksın.

Yoksa bana ne ossuruk gazının buharlaşmasından.

Gelelim bütün müslümanların kafasına bilinçli sokulan bir şehir efsanesine.

Avrupa'da tuvalet ve banyo olayı biliniyor.Bilinmiyor değil.

Koca koca şatolar yapan bir uygarlığın bunları bilmemesi imkansız.

Banyoda hamam da romalılardan beri zevk ü sefa yeri..

Ama bir takım dedikodular yüzünden neyse..

Avrupalılar tuvaleti biliyorlar.Ancak soylular tuvaletlerini öbür insanlara taşıtmakla o dönemin gereğini yerine getiriyorlar.

Asiller ve diğerleri..

Nasıl anlatsam.

Bir kadının kocasına helal olması gibi.

Ama bu anlayışı yine Avrupalılar büyük mücadeleler vererek kırdılar.

Sınıf mücadelesi,insan hakları filan.

Neyse biz gene konumuza dönelim .

Ne olacak bu memleketin hali..
Alt 16-06-2009, 19:30
Chechen
Üye Değil

merhaba phantom. memleketin halini iradenmizle seçtilerimiz düzeltecekler biiz de destek olacağız. şimdi bazılarına kalsa memleketin memleket olması için heppimiz din değiştirelim ya da hiç birşeye inanmayalı deyecekler ama neyse avrupalılar senin dediklerini 16 asırdan beri yapmıyorlar. fransada binlerce insan şehirlerde kendi psilklerin de salgın hastalıklarla öldüler. ortaçağda fransızlar yıkanmayı bilmiyorlardı, kanalizasyon sistemleri yoktu, BÜYÜK ABDEST VE KÜÇÜK ABDEST lerini lazımlığa yapıp pencereden aşağı sokağa döküyorlardı, insanlar şemsiyeyle dolaşırmış kafalarına pislik gelmesin diye, sokakların ortasındaki çukurdan akarmış lağım suları.. kadınlar saçlarını domuz yağıyla ve pudrayla dondurup şekillendirirlermiş... fransızlar kötü kokularını bastırmak için parfümü icat etmişlerdir. natiıonal geographic bile bunu anlatan bir belgesel yapmış ve yayınlamıştır. Parfüm olmadan önce eski zamanlarda kokulu tütsü ve yağlar büyücülerin, sihirbazların ve din adamlarının güçlerini simgelerdi. Fakat orta Çağ hastalıklarından korunmak için insanlar temizliğin önemini anlayınca, sabun ve koku kullanmaya başladılar ve bu hızla yaygınlaşmaya başladı.neyse. insanlar avrupaya göç ediyorlar çünkü ekonomik güç yüksek bunun inançla bir alakası yok bu devlet ve yapılanmayla ilgili. petrolu olan dubai ye de herkes gitmek istiyor ona bakarsan onlar da müslüman. amerikada işi olmayan senden benden aç. en çok evsiz, uyuşturucu ticareti, dağılmış gençlik amerika ve aprupa ülkelerinde var. neresini savunuyorsun anlayamıyorum. amerikaya gidenler ya gezmeye, ya da kulaleri görmeye gidiyor. yani para ve gezme hırsı kısacası. bu memleketin hali memleketi düşünmeye başlayınca düzelir bununla değil. iyi forumlar.

Önerilen Siteler