Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2008, 15:39
star trek
Üye Değil

Standart Kuran'ın Tanrı sözü olmadığının bir delili daha : Hristiyanların haberi yok

İslam dininin Tanrı tarafından indirildiği iddia edilen Kutsal Kitabı Kuran Yahudileri,Hristiyanları ve diğer dinlere inananları muhatap alan ayetlerle doludur. Ancak muhatap alınanların Tanrı'nın yeni bir din gönderdiğinden kendilerini suçladığından haberleri yok.
Oysa Tanrı'nın İslam dinini vahy ettiği iddia edilen tarihlerde, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük imparatorluklarından biri olan Bizans İmparatorluğu bütün Akdeniz ve Orta Doğu coğrafyasına egemen. Ve tarihin gördüğü en büyük imparatorluklardan biri olan Bizans İmparatorluğu'nun Tanrı'nın gönderdiği yeni dinden haberi yok. Oysa bütün Orta çağ devletleri gibi özellikle vergi gelirleri açısından tam bir bürokratik devletti Bizans İmparatorluğu da. Hemen her konuda kayıtlar tutulur siyasi ekonomik ve diğer bütün gelişmeler anında kayıtlara geçirilirdi. Gelin görün ki Bizans İmparatorluğu'nun hiç bir belgesi ve bilgisine Arabistan'da yeni bir din çıktığına dair kayıt geçirilmemiş.
Allah Hristiyanları muhatap alıyor dinlerini değiştiriyor Hristiyanların bundan haberi yok.
Alt 22-08-2008, 15:48
ozedonus
Üye Değil

600 lü yıllarda haberleşme hızı ne derecedeydi.Bunların islamdan haberdar olmamaları üzerinden, Kuranın ve islamın sonradan uydurulduğunu düşünmek çok ütopik kalmaktadır.İşin ilginç tarafı şu.İşinize gelen rivayetler doğru.Ama işinize gelmeyince nesildn nesile aktarılan bir kitap bile uydurma olabilir.Hem de o zaman 10.000 km uzaklıkta olan bir krallığın devlet arşivlerinde ismi geçmediği için.
Alt 22-08-2008, 15:51
star trek
Üye Değil

Daha enteresanı Ortadoğu'nun en eski uygarlıklarından biri olan Kadim Yunan Uygarlığı, Roma ve Bizans İmparatorlukları ile at başı giden Kadim İran Uygarlığının da yeni dinden haberinin olmaması. Yunan ana karası,Anadolu ve bütün Orta Doğu'da siyasi,askeri,ekonomik örgütlenmesi olan İran Uygarlığının hiç bir belgesine Tanrı'nın yeni bir din gönderdiğine dair bir bilgi konmamış.
Tanrı yeni hem de son hem de evrensel bir din gönderiyor üstelik eski dinlerin tamamını geçersiz kılıyor ve fakat muhataplarının bundan haberi yok. Muhatapları Arabistan'ın Yemen dağlarında yaşayan Ebu Tahtavi aşireti olsa "tamam". Ama muhatapları dünya tarihinin gördüğü en büyük uygarlıklar olunca işin rengi değişiyor elbette.
Alt 22-08-2008, 15:58
star trek
Üye Değil

Bunlardan da acaip olanı Arap toplumunun dini değiştiriliyor ancak eski dini inanışlarına sahip çıkan insanlardan hiç biri bu değişimle ilgili hiç bir iz hiç bir kalıntı hiç bir kitap resim hatta şiir bırakmıyor. Her hangi bir putperest Arap İslamın geldiğini kendi dinlerini değiştirdiğini çok büyük bir günah işlediklerini kaleme alıp ta insanlığa bırakmamış. Üstelik şairleri ile ünlü olan Putperest Araplar.

Konu star trek tarafından (22-08-2008 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-08-2008, 16:08
star trek
Üye Değil

İslamla ilgili ilk kaynaklar İslamın ortaya çıkışından yaklaşık 100-150 yıl sonra kaleme alınmışlardır. İslam dini ve tarihi ile ilgili "İLK" kaynakların tamamı ise Yahudi alimleri tarafından yazılmıştır. O tarihten günümüze İslam ve tarihi adına yazılan ne varsa "HEPSİ" bu ilk kaynakların tekrarı tefsiri tercemesi eğilip bükülmesidir.
İslamın ortaya çıkışına delil olabilecek hiç bir şey bulunmamaktadır. Gılgameş Destanı ne kadar bilimsel ise "O" da o kadar bilimseldir.

Konu star trek tarafından (22-08-2008 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-08-2008, 12:13
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bırak o zamanki hristiyanları, bu zaman; yani 21. yüzyılda yaşıyoruz ve hala "hak dini" (?) islamdan haberi olmayan kabileler yaşıyor dünya yüzeyinde. Bugün bir kıyamet kopsa var ya, yandı gülüm keten helvalar!

-Bu ne ya, ben nerdeyim?
-Ahirettesin oğlum, seçmeler var!
-Ne ahireti, ne seçmesi yav?
-Oğlum cennete mi gidecen, cehenneme mi? Bunun seçmesi...
-Böyle seçme-sepen şey olur mu yav. Nerden çıktı bu? Niye önceden bi haber verilmiyo?
-Verdik ya oğlum, kurandan haberin yok mu?
-Yok valla. O ne yav? Amazon'a niye gelmedi?..
-Amazon ne lan?
-Amazon, işte bizim orası.
-Sizin orası neresi?
-Yok, bizim orası Neresi değil. Neresi'ye 2-3 ok atımı uzaklıkta.
-Hmm... Adı da güzelmiş hani. Muhammet'in haberi olsaydı oraya da mutlaka bi "zon" yapardı. Nasıl da gözünden kaçmış. Neyse... Zebaniler! Atın bunu sakara atın, irin ve zakkum suyu içirin kendine gelsin.
-Yav durun, haberim yoktu, bilmiyodum.
-Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. TCK 1. Madde! Götürün, götürün!...
-Yav bi durun...
-Tamam lan tamam! Şaka yaptık, sen zaten banko cehennemliksin. Cehennem için yarattığım kullarımdansın sen, yemin etmiştim yaratıcam diye ve yeminimi yerine getirdim. Sözümün eriyim allaha şükür.

Konu çakırcalı tarafından (23-08-2008 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-08-2008, 12:48
Aheste Aheste isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Çakırcalı sen yan yan, kendine yan. Yahu yeryüzünde İslam diye bir dinin olmadığını duymayan kaldı mı?

Bak, sahih bir hadis;

“Ümmetimden veya Yahudilerden ya da Hıristiyanlardan, her kim benim peygamber olduğumu işitir de bana iman etmezse o kişi cennete giremeyecektir.”
(Ahmed bin Hanbel, Müsned, c. 4 s. 396; İbn Kesir, Tefsir’ül Kur’an-il Azim, c. 2 s. 266)

Buradan 2 anlam çıkar;

1. Duymadığın bir şeyden sorumlu değilsin.
2. Duyup da iman etmemişsen vay haline.

Kur’an’a bakalım:

‘’Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (Bakara, 62)
Alt 23-08-2008, 13:31
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ümmetimden veya Yahudilerden ya da Hıristiyanlardan, her kim benim peygamber olduğumu işitir de bana iman etmezse o kişi cennete giremeyecektir.”
(Ahmed bin Hanbel, Müsned, c. 4 s. 396; İbn Kesir, Tefsir’ül Kur’an-il Azim, c. 2 s. 266)
Buradan 2 anlam çıkar;

1. Duymadığın bir şeyden sorumlu değilsin.
2. Duyup da iman etmemişsen vay haline.
3- Benim gerçekleri söyleyip söylemediğimi kimse deşmeyecek. Ben peygamberim diyorsam bu doğrudur. İman edin peygamberliğime.
4- Benim peygamber olarak kendimi ilan edişimi duymadan önce cehennem gibi bir acıyla tehdit edilmiyordunuz. Şimdi duydunuz, artık tehdit altındasınız. Size en büyük iyiliği İslam yapıyor. (!!!)

Hadisi okurken aklıma gelen tek şey egonun süpperi oldu...
Duy, (aklını ifal et) iman et!!!
Günümüz peygamberleri şu hadisteki cümleyi kursalar müslümanlar ne düşünürdü acep... Alın uyarlayın imanınıza...

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 23-08-2008, 13:38
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

star trek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslamla ilgili ilk kaynaklar İslamın ortaya çıkışından yaklaşık 100-150 yıl sonra kaleme alınmışlardır. İslam dini ve tarihi ile ilgili "İLK" kaynakların tamamı ise Yahudi alimleri tarafından yazılmıştır. O tarihten günümüze İslam ve tarihi adına yazılan ne varsa "HEPSİ" bu ilk kaynakların tekrarı tefsiri tercemesi eğilip bükülmesidir.
Sayın star_trek,
yazdıklarınız oldukça ilgimi çekti. Şu üstteki bilginin kaynağı nedir? Yani Yahudi alimler tarafından yazıldığı.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 23-08-2008, 18:34
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

3- Benim gerçekleri söyleyip söylemediğimi kimse deşmeyecek. Ben peygamberim diyorsam bu doğrudur. İman edin peygamberliğime.
4- Benim peygamber olarak kendimi ilan edişimi duymadan önce cehennem gibi bir acıyla tehdit edilmiyordunuz. Şimdi duydunuz, artık tehdit altındasınız. Size en büyük iyiliği İslam yapıyor. (!!!)

Hadisi okurken aklıma gelen tek şey egonun süpperi oldu...
Duy, (aklını ifal et) iman et!!!
Günümüz peygamberleri şu hadisteki cümleyi kursalar müslümanlar ne düşünürdü acep... Alın uyarlayın imanınıza...

senin bu sozlerin onun yalan soyluyor oldugunu ispatlamaz...kac tane dogru var...sana gore ona gore buna gore mi...bir dogru var bir dogru...O da Allaha gore;

sen simdi kendi dogrunla yasamaya devam et...Allaha gore senin dogrun yanlıs...ee karsısına cıkıpta bu bana gore dogruydu dersin artık... baskası da bu da bana gore dogruydu diyecek...hangisi dogru

De ki : "Hepimiz beklemekteyiz, siz de bekleyin bakalım; çünkü yakında, doğru yol sahiplerinin ve doğru gidenlerin kimler olduğunu bileceksiniz!

Önerilen Siteler