27-02-2007, 21:29
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Cennet, Huri ve Göğüsler
Sevgili Spartacus...
Yazdıklarını ilgiyle okudum. Senin kısa kısa geçtiğin tarihi gerçeklikleri yıllardan beri kitaplardan takip etmekteyim. (Zaten mitoloji okuduktan sonra dine veda, antropoloji okuduktan sonrada Tanrı ya veda ettim). Gerek burada olsun, gereksel etrafındaki dogmalarla, mitlerle büyümüş, hiç bir şeyi araştırmamış kişilere bu yazdeıkların baya bir ağır gelir. Bana göre bütün dinler Hindistandanözellikle *İndus vadisinden ve ardından gelen Aryan göçünde yayılan düşüncelerin izini taşırlar. Neyse konuyu uzatmayayım...
Tomurcuk memeleri ve beyaz tenli kadınlaıı, akan ırmakları okuyup bunun Arab ın hayalindeki dünya olduğunun farkında değillerse sayfalarca yazı yazsak boşşş
|

27-02-2007, 22:59
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Zannedersen *memelerin *tomurcuk *şeklinde *olması *Muhammed *in *kendi *arzularından *kaynaklanıyor.
*
* * * Sevgili anti, ata sözleri benim 'kutsal' kitabımdır. bir ata sözü derki,
DERVİŞİN fikri neyse, zikride odur.
|

27-02-2007, 23:16
|
|
|
özgür beyinim sahte şehhim, sen peygamberliğini ilan etsen önce kimden başlarsın, elbetteki cahil, ezilmiş toplumun en alt tabakasından başlarsın, ee bu tip insanlara aç oldukları konularda söz verirsen ancak yanında olurlar, garipler ne yapsın bu dünyada görmedik, bari öbür tarafta görürüz diye avunmuşlardır, zaten az bişey düşünebilseler '' ey paygamberim bize öte tarafı bekle diyorsun ama sen şimdiden takımı kurmuşşun, *ne iş '' derler
|

27-02-2007, 23:55
|
|
|
Sapıttınız he! Kim açtı bu topic'i yaw!
*Çoluk var ,çocuk var ayıp yaw,ulu orta böyle dini(!) şeyler konuşulmazki.
|

28-02-2007, 00:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kardeşim hem kımıl kımıl-cıvıl cıvıl cariyeler var diyorsunuz hem de açlar diyorsunuz.Bi karar verin Allah Allah yaf!
|

28-02-2007, 00:33
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
antimuhammed";p="´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Spartacus...
Yazdıklarını ilgiyle okudum. Senin kısa kısa geçtiğin tarihi gerçeklikleri yıllardan beri kitaplardan takip etmekteyim. (Zaten mitoloji okuduktan sonra dine veda, antropoloji okuduktan sonrada Tanrı ya veda ettim). Gerek burada olsun, gereksel etrafındaki dogmalarla, mitlerle büyümüş, hiç bir şeyi araştırmamış kişilere bu yazdeıkların baya bir ağır gelir. Bana göre bütün dinler Hindistandanözellikle *İndus vadisinden ve ardından gelen Aryan göçünde yayılan düşüncelerin izini taşırlar. Neyse konuyu uzatmayayım...
Tomurcuk memeleri ve beyaz tenli kadınlaıı, akan ırmakları okuyup bunun Arab ın hayalindeki dünya olduğunun farkında değillerse sayfalarca yazı yazsak boşşş
|
Ya nedeseydi akan ırmak kötümüdür sevgili Anti ya da diğerleri...
Tarihi olguları dönemleri itibarı ile değerlendirmek lazım.Yoksa yanılırız.Sen tüm denizleri mürekkep yapıp yazzanda Kuran evrenseldir.Her beşere hitap eder.Kuranın tamamını oku lütfen.İçinden tırtıklama yapma,bir önceki ve sonraki ayetleri de oku olaya bütüncül yaklaş.
Her beşere hitap eder ancak beşer anlamaya çalişmadan ŞAŞAR.
SAYGILAR
|

28-02-2007, 10:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Kardeşim hem kımıl kımıl-cıvıl cıvıl cariyeler var diyorsunuz hem de açlar diyorsunuz.Bi karar verin Allah Allah yaf!"
Hiramusta
Aç ve sefil olanlar insan sürüsü.... Köleler ok, o sayede efendiler var, senin cıvıl cıvıl, kımıl kımılcılar cennet ahalisi, bir avuç insan(azman) topluluğudur, yazdığına göre okumanda var sanırım, çık yukarı bak, izah ettim ve kimlerin kımıl kımıl, kimlerin harıl harıl olduğunu açıkladım.
Aç ve sefil olmayan kımıl kımıl cıvıl cıvıllar ile finkleşenler bizzat kendilerini görünmez ilahi varlıkların temsilcisi sayan çobanlardır bunlara üçkağıtçımı dersiniz, sömürücü, yiyicimi dersiniz ne derseniz deyin, bunlardan herhangi birinin ne size nede başkasına göre özel bir kişi olması kaideyi bozmuyor, zaten bozanda çıkmadı çıkamazdı, yediği yedik, çaldığı düdük olanlar bir avuç insan, kral, sultan, ağa, rahip sınıfı....
Sanıyormusunuzki bir Firavun için dökülen nameler, sizinkinden aşağı kalmıştı kalmadı, daha Ortadoğuda, bir tane pramid dikebilmiş değilsiniz, tabu, tapınma arıyorsan bu evvelcelerdede var, bir pramid işinde binlerce köle ölüyor, niye ölüyor sandınız, kara kaş kara göz için mi? Hayır, yeri gelir Yüce Amon Ra içindir yeri gelir bilmem ne için...
Hele o rahiplik yok mu iyi bir gelir getiren sektördür. Yiyicidir, üretim açısından mülkiyeti yoktur, tek sermayesi Tanrıdır, Allahtır... He babam de babam kullanırlar bu sermayeyi..
Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Şartlar Ve İstisna Hakkında
Ravi:Amr İbnu Şuayb
Hadis:Amr İbnu Şuayb İbni Muhammed İbni Abdillah İbni Amr İbn`il-As babası tarikiyle ceddi Abdullah`tan rivayet ettiğine göre, "Hz. Peygamber (sav), bey`u`l-urban`ı yasaklamıştır." (İmam Malik bey`ul-urban`ı şöyle tarifeder: "Kişinin bir köle(İNSAN,bn) veya cariyeyi(İNSAN, bn) satın alıp veya bir hayvanı(HAYVAN, bn) kiralayıp, sonra satan veya kiralayan kimseye: "Sana şu kadar dirhem veya dinar veriyorum,şu şartla ki, ben bu malı satın alır veya senden kiraladığım hayvana binersem sana vermiş olduğum para, malın bedelinden veya hayvanın kirasından sayılacaktır. Şayet malı almaktan, veya hayvanı kiralamaktan vazgeçersem, sana önceden vermiş olduğum para senin olsun" der.)
Sizi gidinin insan tüccarları Cennet ahalisi sizi...
Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu : Alım-Satımı Caiz Olmayan Eşyalar Hakkında
Ravi : İbnu Ömer
Hadis: Hz. Ömer (ra) buyurdu ki: "Efendisinden çocuk doğuran cariyeyi efendisi artık satamaz, hibe edemez, miras olarak da bırakamaz. Hayatta kaldığı müddetçe ondan istifade eder. Ölecek olursa cariye hür olur."
Evet efendiler, dedik kaç kere daha dedik, Cennet denilen yer efendiler için burasıdır, din min, bunlar geriye kalan o sefil, cahil, sürü kesiminin yongasıdır... Tevrat zamanıda öyleydi, sonraki zamanda öyleydi, her şey Tanrıda Cennette bir avucun zevkleri, zenginliği, malı mülkü, hükmü içindir...
Cennet dedikleri, beklentilerin tasvirinden başka bir şey değildir yada Cennet birilerinin ödediği diyettir... Bir avuç efendiden geriye kalan Cennete inanıp sus pus olup, sibobun(cennet mavalı) sıkması ile diyetlenen o cahil çoğunluğun, kısaca Cehennem ehline sizde öte dünyada alacaksınız yeterki beri dünyada sizi mal gibi satan efendilerinize karşı gelmeyin, siz bizden hoşnut olun!? ki El-İlah denen kral Tanrıda sizden hoşnut olsun... Her şey Tanrıya yaranmak adına...
Cennet, tanrıya yaranmak vs üzerine kurulu, belirli bir menfaat için belirli şeyleri sistematik olarak yapma teorisi, dalkavukluğa teşviktir...
Bir milyon kerede anlatsak sivrisinek tesiri etmez, Haklısın Sevgili Antimuhammed, davula, zurnaya gerek yok gibi.....
Allaha bakki, insanları ayırıyor, kimine seviniyor kimine yeriniyor, kimilerinide kimilerine yem, ganimet ediyor, müminleri Allah yarattıydıda, diğerlerini benmi yarattım?
Cennet beklentilerin tasviri, buradan şu sonuca çıkıyoruz bence, Bu dünyada;
Demek ki efendiler memeleri yeni tomurcuklanmışlara sahipti(örneği çok)
Demek ki efendiler mallı mülklü, kuş tüyü yastıklara sahipti
Demek ki efendilerin hizmetçileri(köleleri), cariyeleri(hurileri) vardı..
Demek ki efendilerin bağlarında, bostanlarında çalışıtırlan köleleri vardı
Demek ki efendilerin çok sayıda zevk kölesi(kadını) vardı(haremlik müessesesi böyle kuruldu)
Demek ki efendilerin Allah'ı vardı
Demek ki efendilerden geriye kalanların, malları yoktu, zevkleri, arzuları yoktu, şiddetle cezalandırılırdı
Demek ki efendilerden geriye kalanların özgür iradesi yoktu
Demek ki efendilerden geriye kalanların beklentileri hep öldükten sonra gerçekleşebilecekti
Demek ki bunların gerçekleşmesi için efendilerde biat kusuru etmemeleri gerekirdi
Demek ki Allahları yoktu...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

28-02-2007, 11:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Antimuhammed;
Bak şimdi şunu bir değerlendirelim.
Fasil:BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Hayvan Vs. İle İlgili Teferruat
Ravi:Ümmü Yunus
Hadis:Zeyd İbnu Erkam (ra)`ın Ümmü Veled`i (çocuk doğurmuş cariyesi), Hz. Aişe (ra)`ye uğradı ve dedi ki: "Zeyd`in bir cariyesini el-Ata`ya sekiz yüz dirheme sattım. Sonra aynı cariyeyi ondan, ödeme zamanı dolmazdan önce altı yüz dirheme satın aldım. Ayrıca ben kendisine, bunu satacak olursan senden ben satın alacağım diye şart koşmuştum.....
Öncelikle Çocuk doğurmuş bir cariye, sence değeri ne eder, 800 dirhem dimekki çocuk doğurmuş, ikinci el bir mal bu. Üçüncü el olunca fiyatı 200 dirhem düşmüş, 600 dirhem etmiş. Çocuğun babası kim, efendi hazretlerinden Zeyd İbnu Erkam, kim bu zat, Cennet ehlinden. Cariyesi ne, hizmetçisi, bu dünyada cıvıl cıvıl kımıl, kımıllaşmış bir zatı muhterem, kısaca Bu dünyada Cennette yaşayan, Cariye kim bu dünyanın Cehennem ehlinden bir eşya, fırın tavuğu, ha hayvan hada cariye değil mi?...
Satın alan ne aldı, Cenneti için kımıl ve kımıl, cıvıl ve cıvıl bir mal edindi.... Şimdi vaad yerini buldumu buldu. Geriye ne kalır vaadlerden mal ve mülk, cariyeyi aldıysa buda bir mal ve mülk oldu mu oldu neler yapılabilir; cariyeye hüküm verilebilir, şimdi efendisi bir hükümdar oldumu kendi çapında oldu, evde mutfakta çalıştırabilir, hurmalığında çalıştırabilir, helede çocuğuda almışsa O'nuda götürüp satabilir(birinci el sıfır km).... İşte bize cennet...
Diyeceksin ki, memeleri yeni tomurcuklanmışlar nasıl olacak, oda şöyleki eğer satılan mal ikinci el değil, sıfır, gıcır gıcır sıfır km de ve yaşı 12-13 civarında ise tomurcuklanmış üzüm tanelerine sahiptir. Ederide(cennetin karşılığı) biraz fazlacadır, kim ki aldı, efendi yeni tomurcuklanmış finke sahip olmuş demektir... Artık geriye kalan, Tavuğu fırına vermektir...
Tasvirleri geçelim, bırakalım cenneti, bu fırında(cehennem) tavuk olanlar için sibobdan başka bir şey değil, efendilerin cennet ile tek farkı cennetin abartısı, atış serbest uydur ve at atabildiğin kadar nasılsa giden gelmeyecek..
Fasil: BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜ
Konu:Ayıp Sebebiyle Malı Geri Vermeye Dair
Ravi:Ebu Seleme İbnu Abdirrahman İbni Avf
Hadis: Abdurrahman İbnu Avf (ra), Asım İbnu Adiy`den bir cariye almıştı. Cariyenin evli olduğunu anladı ve derhal geri verdi."
Evliside satılır, ne demişti EL Cennette eşler demişti... Dimekki cariyeler eşde olabiliyor...
Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Nur Suresi
Ravi:Cabir
Hadis:Abdullah İbnu Übey İbni Selül cariyesine: "Git biraz fahişelik yap (da para kazan)" diye emretti. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk: "Dünya hayatinin geçici menfaatini elde etmek için, iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın..." (Nur 33) mealindeki ayeti inzal buyurdu.
Demekki iffetli olmak istiyorsa sadece siz kullanın diyor, bir hatırlatma yapak Cenab-ı Hak'a afdersiniz, Cariye insan değil mi, efendisi niye kullanıyor canım, hem efendisi(rahman) de ne oluyor?
Fasil:TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Nur Suresi
Ravi:İkrime
Hadis:Irak ahalisinden bir grub İbnu Abbas (ra)`a dediler ki: Şu ayet hakkında ne dersiniz? "Ey iman edenler! Ellerinizin altında olan köle ve cariyeler ve sizden henüz erginliğe ermemiş olanlar sabah namazından önce, öğle sıcağından soyunduğunuzda ve yatsı namazından sonra yanınıza gireceklerinde üç defa izin istesinler. Bunlar sizin için açık bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında birbirinizin yanına girip çıkmakta,size de, onlara da bir sorumluluk yoktur. Allah size ayetlerini böyle açıklar. Allah bilendir. Hakimidir" (Nur 58). Cenab-ı Hakk burada kesin emirde bulunduğu halde biz bunları tatbik etmiyoruz, dediler. İbnu Abbas (ra): "Allah mü`minlere karşı halim ve rahimdir. Onları örtmeyi sever, insanlar o zaman evlerinde ne örtü ne de perde kullanmıyorlardı. Bazan hizmetçisi veya evladı veya yetimesi, kişi ehlinin üzerinde iken çıkagelirdi. Cenab-ı Hakk bunun üzerine, mezkur avret vakitlerinde izin istemeyi emretti. Böylece Allahu Teala onlara örtü ve hayır getirdi. Ne var ki, hala bu emirle amel eden tek kişi görmedim."
He izin isteyin canım, öyle edin ne edecekseniz, köleleriniz ve cariyelerinize, Müm'in'i Allah örtmeyi pek seviyor, afedersiniz haşmetlim, köle ve cariyeler ne patlıcan oturtması mı?...
Fasil: TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu:Tahrim Suresi
Ravi:Enes
Hadis:Resulullah (sav)`ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (ra) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resulullah (sav) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah`ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu."
Zaman zaman birleştiği; ancak sıra geliyor...
Fasil:CİHAD BÖLÜMÜ
Konu:Ganimetler Ve Fey
Ravi:Katade
Hadis:Resulullah (sav) gazveye bizzat iştirak edince, onun sehm-i safiyy denen riyaset hissesi olurdu. Bu hisseyi, taksimden önce köle, cariye, at gibi ganimete dahil mallardan dilediğinden alırdı. Safiyye validemiz de işte bu hissedendi. Gazveye bizzat iştirak etmediği takdirde bu hisse gıyabında ayrılırdı, ancak bu durumda seçme hakkı yoktu (ne ayrılmışsa onu kabul ederdi.)
Allah ayetle sabit nitekim, ganimetde verir, gidersiniz, kelle kesersiniz, hak için cihad eylersiniz, tomurcuklanmışlarıda alırsınız, hizmetçiyide, satarsınız, katarsınız eşyalar arasına, bu örnek balığın başı oluyor...
Fasil:HUDUD BÖLÜMÜ
Konu:Zina Haddi
Ravi:Ebu Abdirrahman es-Sülemi
Hadis:Hz.Ali (ra) hutbede şöyle buyurdu: "Ey insanlar, kölelerinize -ister muhsan olsunlar, ister olmasınlar- haddleri tatbik edin. Zira, Hz. Peygamber (sav)`ın bir cariyesi zina yapmıştı, ona celde tatbik etmemi emretti. (Dövmek üzere) yanına geldim. Yeni nifas olmuştu. Döversem öldürürüm diye korktum. Durumu Resulullah`a arzettim. Bana: "İyi yapmışsın, iyileşinceye kadar ona dokunma" dedi."
Önceki yazımda güzelce anlattım dedim ki, bu efendilerin hayatına köleler özenir, efendilere şapır şupur, köle koyun topluma yarabbi şükürdür, özenirlerse ne olur, haşmetli efendileri gibi yaşamak isterler, isterlerse ne olur, o zaman da köle olduklarını farkedebilirler, peki ne ile susturmalı, sizi Allah böyle köle bizide efendi yarattı, onun hikmetinden sual olunmaz, isyan etmeyin, biat eyleyin doğrusu hayırlısını Allah bilir derler. Tabi isyan ederseniz Cehennem eşikte beklemektedir, kurt kapanımız hazırdır ve dövmekte herhangi bir engel yoktur... Allah insanı insana zevk kölesi etmekte değil, zevk kölelerinin efendilerinden başkaları ile ya aşk yaşamaları yada fırında tavuk olmasına razı gelemiyor...
Şimdi daha fazla uzatmayayım, bunları birbir not almıştım, cevap maksadıyla değilde, şöyle derli toplu bir yazı için iyi doneler var. Kısa yazıyorsun, kısaca bir paragrafla elinden geldiğince, sistemi ,kurulu düzeni, devranı çarkı anlatıyorsun anlamak istenmiyor, işte üst yazımda yazdığım ve suya sabunada dokunmadan mümkün olduğunca kısa kestiğim yazıma donesel bir kaç örnek...
Şimdi anladık mı cennette neden memeleri yeni tomurcuklanmış kadınların olduğunu? Merak ediyorum..
"Cennet ehlinin derecesi en düşük olaninin 80.000 hizmetcisi, 72 tane zevcesi vardir. Kendisine yakut, inci, zebercetten yapilmiş bir kubbe dikilir. Kubbesi Gabiye ile San'a arasi ka-dar geniştir. Onlarin başlarinda taclar vardir. O incilerin en azi doğu ile bati arasini aydinlatacak kapasitededir."
Tırmizi, aktaran İmam Gazali, İhya-u Ulumiddin Cilt:4 S:1361
Bir köleyi düşünün, iyi derecede lütufkar ve efendilerine hizmette kusur etmezde Allah'ı hoşnut ederse bunlara sahip olacak? Değer mi sonsuz sahip olmak için bu dünyada gık demeye değmez, efendiler de böyle öğütlüyorlardı zaten, yasa kitaplarına kadar bu böyleydi...
"Huriler cennette şöyle teganni ederler: 'Biz güzel hurileriz. Şerefli kocalara saklandik'.
İman edip sâlih amel işleyenler, onlar bir bahce icinde neşelendirirler."
Müslim, Aktaran Gazali, a.g.e, s:1359
Cennete gitmediyseniz şerefsizde olursunuz, kurt kapanı hazırdır, şerefli olunki başı eğik gezmeyin, kim bu efendilerin kurt kapanı çarkı devranlarına itiraz eder yaftası, damgası hemen hazırdır, toplumdan soyutlaştırılmıştır...
Cennet ehlinden her kişi beş yüz huri ile evlenir. Dört bin bakire, sekiz bin dul ile evlenir. Onlarin her birinin boynuna
dünyadaki yaşi kadar sanilir.
Beybâki, Ebû Şeyh, Kitab'ul-Azme, Aktaran İmam Gazali, a.g.e, 4. Cilt, s:1358
Savaşda ölüme yatırılacak ve sayelerinde efendiler GAVURCA insan kanı ile suladıkları ganimetleri, memeleri yeni tomurcuklanmışları alacakken, şu yukarıdaki insan sürüsü için nasıl, iyi bir teklif değilmi? Zaten şu ölüm bin kılıç darbesinden ağırdır böyle ölmektense gidin savaşta bir kılıç darbesi ile ölün demek ne ise işte buda o... Siz ölünki siz öldükçe efendilerin zenginliği artsın, siz yataklara zevk kölesi olunki bunların salyası sümüğü aksın, siz köleler olun, uslu çocuk olun ki efendiler sizi iyice gütüsnler, etinizden sütünüzden faydalansınlar, siz efendilerin Tanrılarından korkun ki sözde kusur, efendiye hizmette hata etmeyin... Çark böyle işliyor, bir dişliside Cennetin ta kendisi..
Şimdi oldu mu?
Çıkıpda birisi diyecek ki yazı uzun, yarıdan çoğu alıntılar, doneler, şu konuya bakın ki bir sayfada yazıyoruz, adamlar binlerce sayfalık ciltler yazmışda yinede sonu gelmemiş bu hayali alem çarkının, insanlığı öğütmüşde öğütmüş...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

28-02-2007, 16:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Spartacus, ben daha da geriye gidip, ilk kabile topluluklarinda, kabile sihirbazinin, etrafindakileri nasil somurecegini kesfetmesiyle baslamistir bu kandirmaca diyecegim. Baba meslegi gibi, nesilden nesile sirayet ederek bugune varmistir din denilen yutturmaca. Her ne kadar birbirleriyle rekabet halinde de olsalar, uyanis hareketlerine karsi ne guzel birlesmesini becerebiliyor olmalari, mesleklerinin yok olma ihtimali karsisinda nasil da ateistlerle savasmakta tek olabiliyorlar. Gunumuzde, onlar icin en buyuk tehlike, insanlarin uyanisi, hur dusunce oldugunu hepsi farketmis, ateistleri en buyuk dusman ilan etmislerdir herbiri...
* Yakin bir gelecekte, bu goz korkutma, goz boyama taktiklerinin hepsinin de sonlanacagina, daha onceki devirlerde oldugu gibi, insanligin, dinleri ve tanrilarini, tarihin derinliklerine gomeceklerine inaniyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

28-02-2007, 22:34
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet herkes bir şey söyledi. Bakın M.Ö 570 li yılarda Ahura Mazda nın kitabından.
Köprüyü rahatlıkla geçebilen iyi insanların ruhları ise Ahura Mazda tarafından yapılmış cennete çok güzel bir genç kızla (Huri) ile mutluluk içinde sonsuza kadar yaşarlar.Huriler cennete yaşamayı hak etmiş iyi kadınlardır.Cennette yaşayanların her türlü istekleri sonsuza kadar yerine getirilir.Avesta 'da cennette bulunan bir kadın şöyle tasvir edilmektedir;
“Bir parlak ve çok güzel kız,
Beyaz bilekli ve güçlü
Çok güzel görünüşlü
Yeni yetişmiş
Çabuk büyümüş,iri göğüslü,
Asil yapıda, asil doğmuş,
Zengin aileden,daha onbeş yaşında,
Görünüş ve şeklinde öyle güzel ki
Sanki yaratıkların en güzeli ” (Yasna 43-46 )
Bakalım Müslümanlar Ahura Mazda ya ne diyecek.
|