Kuran i Kerime saygi unsuru mesela en komigime giden seydir bir musluman olarak..
Hani illa basini ortmelisindir..Ickili yaklasilmaz..Oyle belinin altinda falan tutarsanda allah adami carpar..Duvara asmalisin boyle yuksege..Sanki kupa kazanmis edasinda..
Allah o kitabi OKUNMASI icin gondermistir..Yani senin benim kullanma kilavuzumuzdur..Aman Kuran okuyorsun kizim basini ort..Aman abdestini al..Aman icki ictiysen 40 gun yaklasma kitaba..Ne hallerdeyiz..
Ilginc olan kullanma kilavuzumuzun icinde `yaratilan en degerli varlik` olarak bizi soyleyen kitaba bizden yuceymis gibi davranmakta ustumuze yok..
Senin atomlarina kadar gorebilen Allah..Senin basin acik olmus kapali olmus takar mi? Ayirca yan gelip yatarak okudugun kurani kerim sonucu carpilip olen varmi aramizda? Rahat rahat uzanip yatagina gece yatmadan once ayaklarini uzata uzata neden okunmaz..
Kuran canli midir? Bizden degerli midir..Ya da bana saygi gosterin diye bir yerlerde soylemismidir..
Ickilisin canin okumak istedi..Ama yoook..Olurmu Allah carpar adami..Dokunma bile..Vala mesele dokunmaksa ickili agzinin kokusu siniyodur kurana..Ayni ..kun mor rengi misali..
Ironi cok fazla...Tamam o bizim kitabimizdir ama o bir canli degildir..O okunmak icin gonderilmistir..Ama biz ne yapariz..Tobe hassaaa tobe hassaa diye diye putlastiririz..Sonrada putlara yuh olsun ateistlere yuh olsun bilime yuh olsun..Bastan putlastirmissin kendini..
Sonra gidersin turbeye yalvar yakar dur oglum kizim kazansin sinavi diye..Bir de caput bagla...E ne farkin kaldi gunah cikartan hristiyandan..Otur evinde et duani...
Allah`a direk soylemek varken..Ki o bunu istiyorken..Sen surmeli mehmet efendi yahu benim ogul sinavi kazansin rica etsem Allah in yanindasin simdi bi zahmet benim adima soyleyiver diyosun..

Bi de Herseyi goren bilen Allah in varligini bilerek..
Ama biz okutulmus hayatlar yasadigimiz icin..Yani imam efendi yorumun ne diye sora sora..1400 yil oncenin zekasiyla verdigi cevaplari bile putlstirmisiz insanlarin..
Bugun kopyala yapistir yaparak kullanilan cevaplar bile ustune hicbir yorum katilamadan 700 yil once yorumlamis bir zatin agzindan cikiyor..
Yani siz haklisiniz..Asiri dinci bir adamla internet ortaminda bir konu uzerine tartismak 13.yy yada 7.yy bilgisiyle donatilmis bir adamla konusmaktan farksiz..
Kuran mantik dinidir..Niyet dinidir..Eger biri bu gunun bu yorenin sartlarinda size bir soru soruyorsa ve siz mantikli cevap veremiyorsaniz..Bunun sucu Kurani kerimde degildir..Onu gunun sartlarina gore yorumlamayi bilmeyen sizin sucunuzdur..
Ben yine soyleyim daha once soylemistim..Bodrum da yorumlamaniz gereken kuranla Malatya da yorumlamaniz gereken kuran farklidir..Yani bodrumda herkes mayoyla denize girerken siz kara carsafinizla ortada dolasiyorsaniz..Gunah isliyorsunuz demektir..Malatya sehrinde toplum hala bunlari asamamissa..Ve siz orada mimi etekle dolasiyorsaniz..Bu da gunahtir..
Ayni kural mevcuttur ama yorumlanisi farkli olmak zorundadir..Bu nedenle sonsuza kadar bizi idare edecektir..
Marsta koloni kuracak duzeye geldin..Adamlar sex mevhumunu bile sadece ureme amacli zorunlu ihtiyac olarak gorecek konuma gelmisler..O zekadalar..Adamlarin senin poponla memenle isi kalmamis yani asmislar..Sen hala ort de ort kafayi..
bunlar mesela aklima gelen ilk ornekler..Aslinda turban konusuna da girerdim de..Denetimdeyim boyle zevkli olmuyo..Yaz 1 gun bekle yaz 2 gun bekle..