Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-05-2009, 21:22
Akhenaton
Üye Değil

Standart Sosyalizm-Komünizm Üzerine Özlü Sözler.

• Sosyalizm ; sona erdiği düşünülen en cüz'ilerin ve budalaların , yani yüzeysel insanların bir baskısı ve kıskançların , dörtte üç sahte oyuncuların , gerçekte "modern ideleri"nin mantıksal bir sonucudur.Onların , gizli anarşizmlerinin doğurduğu bir durumdur...
  • Sosyalistlerin üslubu, umudları ve hayalleri, zararsız koyun mutluluğunun bir ifadesidir.
  • Sosyalizm öğretisinde, hayatın çok kötü bir şekilde olumsuzlanması, kötü bir şekilde gizlidir. Böyle bir düşünceyi nihai olarak düşünenler, kusurlu doğmuş insanlar ya da ırklar olmalıdır.
  • Sosyalistler, anarşistler, nihilistler varlıklarını başka birini suçlayabilecekleri bir şeyde buldukları nispette , Hristiyanlığa yakındırlar. Zira, Hristiyan da kendi hastalığından, marazlı bünyesinden birini sorumlu tutarak buna daha iyi tahammül edeceğine inanır. İntikam ve kin içgüdüsü her iki durumda da tahammül vesilesi, varlığı koruma içgüdüsü olarak görünüyor.
Nietzsche
Alt 18-05-2009, 22:56
Akhenaton
Üye Değil

« komünizm toplumsal bir meseledir. memleketimizin hali, memleketimizin toplumsal şartları, dinî ve millî ananelerinin kuvveti rusya’daki komünizmin bizce tatbikine müsait olmadığı kanaatini doğrular bir mahiyettedir… »

Atatürk.
Alt 19-05-2009, 00:41
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Akheneton ;

Soslalizm şöyle,komünizm böyle demek bişeyler değişmez düşüncesindeyim.

Blog sayfan çok sağlam olmus..
Emeğine sağlık.

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 19-05-2009, 02:59
Akhenaton
Üye Değil

Genelde komünizm garip bir yanılsama içindedir : bu devlet iktidarı fanatikleri, tazminat önlemleri sayesinde devlet otoritesini kollektif serveti yaratan işcilerin refahını sağlamak için kullanabileceklerini iddia ederler.Sanki toplum bireyden sonra değilde, birey toplumdan sonra var olmuş gibi.

Proudhon
Alt 19-05-2009, 16:09
Akhenaton
Üye Değil

Sosyalizm bilinçsiz Hristiyanlıktır.

Tolstoy.
Alt 19-05-2009, 16:17
one
Üye Değil

usta bize bir nig kelmistat yada baal zulam çalda dinleyek
Alt 08-11-2017, 21:58
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sosyalizm sanırım koyunlarla kurtların birbirini yemeden oturması
ya da inekler köpekler ve eşeklerin tavla oynaması

Komünizm ise sahipolmacısızlık ya da yönetmecisizlik
bir bilinç olarak var
bu dünyaya uygun değil demek onu tanımsız mı kılar? bilmem...

İnsan tek bir tür değil. Tek bir doğa değil. Bir orman florası gibi
İnsan, tek bir tür ağaç benzeri değil ve insan, tek bir tür hayvan benzeri değil.
insan çok bir türlü/ bir çok türlü...

Komünizm mümkün. sadece mümkün... (kendini tanımlamış) bir tür komünizm her zaman mümkün...

Doğa sahip olmak ve yemek üzerine yükseliyor diyoruz
Bireysel ahlaklarımızı çıkarıp soyunsak ve ahlak ve erdem donandıklarını söylediklerimizin sözde ahlaklarını herkese giydirsek
Dünya da sekiz bin ben (benden sekiz bin tane) olsa birbirini yiyebilirdi? ya da sekiz milyon/milyar aynı insan- aynı ben

amaca bilinci ve bilgimi soyup bir gerçeğe yüklemlesek onu kuruyoruz...

Komünizm var-kafada ..Esaretin Bedelindeki müzik sahnesi gibi. öyle olması iyi belki de .durduğu yer olarak. olma biçimi olarak...
gerçek mümkünlüğü ya da mümkünsüzlüğü belki de onu komünizm yapıyor. pratik
pratikte mümkün bir komüznim belki de komünizm olmazdı mı demek istiyorsun..
onu demek istemiyorum..notalara dökülmemiş kafalarda çalan şarkılar. beethoven duyuyordu bunu demek istiyorum ve dali çizmeden görüyordu bunu demek istiyorum daha çok...

Hayır bu daha çok şunun gibi.
Matematik mümkün ya da müzik mümkün..

Boğalar ot yiyerek ölecekler...

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 27-02-2019, 12:42
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hocam aynı post tekrarlıyorum ama 6. sayfada kalmasını istemedim...
BURDAN taşındı...

uydurtu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.
Hocam biz dürüst olalım sonsuz dürüst olalım, açık olalım o halde
mümkün varsa;
Kızılmayacak ama;

(BİZİM/BİZLERİN) -YAKIN BİR- KOMÜNİZM SENTEZİMİZ

Komünizm (Bize göre/bizlere göre; ) tıpkı Nietzche'nin Üst Üstün insanı (ve öznesi) gibi Marks'ın Üst Üstün gerçekliğidir.
Belki kısmen Üstün Öznelik/Öznellik karşıtı ve dengesi olarakta Üstün Nesnellik ve oluşsallık
Güç istencinin yerini bilgi/bilgelik ve gerçeklik istenci alır,
Öznellik istencinin yerini nesnellik, kurumsallık/kuramsallık istenci alır... Doku ve Kaynaşma istenci alır...
Öznel yükseliş ve yükseltme istencinin yerini tüm bir gerçeği ve grubu yükseltmek alır. Gerçeği yükseltmek hatta tümden değiştirmek alır.

Biz Komünizmi mümkün görüyoruz ancak paralel oluşlar/evrenler ve alternatif realiteler denen biçim de olarak
ya da bu denenler de bir biçim olarak.
Alternatif oluşsallıklar, zaman paradigmaları. Zaman mekan paradigmaları
Bir olasılıkta da dünyada da mümkün görüyoruz. Yine de alternatif bir dünya ya da zaman hattı olarak belirtmeliyiz ve işaretlemeliyiz.
Tümden doğada yaşayan bir toplum. Hayvanlar gibi bir bölünmemişlik. Doğaya gruba aitlik.Tam.Etkisizlik... Doğaya aitlik sahiplik...
Biz Alt Komünizm izi olarak örn. İran Aleviliği vb. ya da bu Alevilik denenin özü-incelenmesi- metaforlaştırılması öneriyoruz.
Ya da eski Aborjinlere gidelim...Tam bu değil ama oralardan bir sentez /bakıştırma alalım... Tam bir doğalılık; olanlılık ve olana ve doğaya tam aitlik/duyuşsallık sentezi... Nesne ve özne olmak ayrımı kalmadı -gibi düşün-. Bakış görülene yapıştı gibi düşün. Kendi, bakışa olana ve doğaya yapıştı gibi düşün. Görüş sana yapışıyor gibi düşün... Tam bir birliktelik ve grup bilişi-bilişselliği. Kırklar öyküsünü (söylencesini) hatırlayın bu "Bireysel bireyselliğin" tersidir. "Grupsal bireysellik". Grupçu bireysellik...
Arı ve karınca kolonisi örneğini alalım...
Üst Komünizm katmanını aşağıda bir tık açacağız.

Dünya olduğu gibi olan yerdir... Dünya karmacıdır.
Dünyanın metabolizması farklı bir metabolizmadır.

Üstün gerçekliğe geçiş kavramını geri devirelim

Yani alt gerçeklik ve bu gerçeklik Alt gerçeklikle Üst Gerçeklik arasındaki köprülemelerdir...
Herşey de öyle....

Üst Komünizm denilen de;
Daha da ileri gidersek (Kasyopyacı bir terminoloji ile) bize Marks'tan yansıyan metafor; evrensel bir gerçekliği ve retliateyi; anti-relaiteyi ve varsıl ve zanten mümkün olan bir realite biçimini (Evrensel bir Metaforu) işaretler..

Çoklu ben, anti ben/benlik, Çokluöznebenlik vb. alanları ve metaforu ben-tersini işaretler. Neredeyse tüm Batı aydınlanmasın da sanattan resime iz ve işaretleri vardır.

Burada kısmen Nietzsche'nin Üst Üstün insanı buraya bu dünyaya kurması gibi bir ayrımdan sözedilebilir..
Altlı üstlü katlı katmanlı realiteler ve biliciler/bilişler deneyimler, deneyimleyiciler ...
Bizde ki kuram bu. Açık...
Vallahi serbest dürüst düşün'ümü konuştum bu kadar...
İçimden büyükte bir yük/göç attım...
..

Tüm bir Batı aydınlanması o kavramı taşıyor. Tek başına o kavramı taşıyor...
Marksın kucağına o kavramı getiriyor. onun için var. Perde açılışı kapanışı gibi.
Yani o aydınlanmanın ucu taa geçmişten Marks'a uzanıyor ve bu kavram uzatılıyor

..

Hocam sürü kavramında bile Komünizm izi var. Başsız kendini içeren içsel devimleri onu yöneten bir sürü düşünün..

Bir yapışkanla dışarıya boşluğa kendini yapıştırdığını düşün Hocam
Nesnenin devimin tamamen uzantısı ve bitişiği/yapışığı olduğunu düşünmen gerekecek

Hocam boşluğu katılaştır nesneleştir ve bir resim gibi içinde kendin yapışık
Kendini sadece bir resimde görseldeki renk gibi düzeyleştir
Bu kadar bitti
İşte

--Tarkovsky Tarkovsky----
.

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Konu "ictenlik" tarafından (27-02-2019 Saat 13:38 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler