azınlık´isimli üyeden Alıntı
Hocam, böyle saçma şey olur mu yahu? Şimdi biz durup durup küfür için sebep mi arıyoruz sence?
A.
|
hakantimaios´isimli üyeden Alıntı
Geçenlerde izlediğim Knowing-Kehanet filmden bir replik "İnsanlar ne görmek istiyorlarsa onu görüyorlar." Galiba burada da,konuyu açan arkadaş inanmayanları bu şekilde görüyor. Ben kendi adıma konuşayım. Ben küfretmek için(ki bu bir dine bağlı olmak otomatik olarak diğer tüm dinlere küfretmek anlamına gelir) sebep aramadım. Sadece olduğu söylenen tanrıyı , inanmamı istedikleri dini veya dinleri tarafsız olarak araştırmak ve öğrenmek için arayıştayım. İnsan bilmediği veya tanımadığı bir inanca kötüdür, batıldır veya yalandır diyemez. Ki eğer diyebiliyorsa o kişinin kendi karakterinde sorun araması gerekir. Ben merak ederim,araştırırım,olaylara ve olgulara kendi mantık çerçevemde objektif olarak bakarım. Zaten bir dine mensup olmam diğer dinlere karşı tarafsız yaklaşmamı engeller. Gerçek anlamda küfre düşmemeniz dileğiyle.Saygılarımla.
|
Sayın azınlık ve hakantimaios,her kaidenin bir istisnası vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Siz başta inkar etmek için sebepler aramamış olabilirsiniz ama çoğunluk inkar etmek istediği için bu isteğine uygun birçok basit sebep bulabilmektedir. Ayrıca ilk inkar gerçekleştikten sonraki süreçte iman etmesi için önüne çıkan her sebep görmezden gelinmekte ve okuduğu her cümle inkar için sebep teşkil etmektedir.
Sayın hakantimaios ''zaten bir dine mensup olmam diğer dinlere karşı tarafsız yaklaşmamı engeller'' demişsiniz. Yanılıyorsunuz.
Eğer bir fikre veya dine sahip olmak diğerleri hakkında objektif değerlendirme yapmayı engelleyecekse yeryüzünde objektiflik kalmazdı.
Objektif olmak, bir fikre ve dine sahipken bile diğerleri hakkında tarafsız değerlendirme yapabilme yeteneğidir. Yoksa her türlü düşünceden sıyrılarak değerlendirme yapmak değildir.
Paolo´isimli üyeden Alıntı
Abdülkadir arkadaşım yukardaki ayette Kutsal Üçlü Birlikten bahsedilir.Yaratalım derken.Musevilerde nasırlık olduğu için kelam tam anlayamıyor.
|
Sevgili Paolo, bu konuda sizinle aynı düşünmüyoruz ve bu farklılığımız aramızdaki en bariz farktır.

Yahudilerin ''yürekleri nasırlı olanları'' elbette çoğunluktur ama bunun sebebi, kutsal kitaptaki ''üçlü birliği'' görmemeleri değildir bizce.
Kur'anda da ''BİZ'' formuyla gelen yüzlerce ayet vardır (tevrattan daha fazla) ve bu ayetlere genellikle yahudilerin getirdiği yorumlar gibi yorum getirilir(diğer yorumları burda almamıştım).
Yahudiler, müslümanlar ve sayıları az da olsa bazı hristiyan mezhepler ''üçlü birliği'' kabul etmediklerinden bu ayetler tevil edilmiştir.
Onun için aramızdaki bu en bariz farkı, ortak birçok inancımızın yanında bir ayrılık sebebi olarak görmemek taraftarıyım ben.
mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı
Vala sebep mi araıyorsun? ne arıyorsun bilmem ama inkar etemek çok neşeli bir süreç. Hani bazen çocuklar Babalarına kızarlar çok sevimli olurlar. İşte Gençlerde genelde örgüt, çete vb. şeyleri isterler bunun bir parçasıda inkardır. Güzel bir süreç tadını çıkar bence...
 Böyle birşeydir... 
|
Mehmetsalih kardeş, sembol ve benzetme tam yerinde olmuş.

kızgın-asi evlat=inkarcı kul
Ama asi evlatlar birgün yaptıkları hatayı görürler de, inkara şartlanmış kullar ölüp dirilmeden görmezler