Geçen Kadın İnsan mıdır? diye bir başlık açtım tahmin edebileceğim polemik dolu cevaplardan başka hiçbir eleştiri alamadım. Aklı başında bir kaç değerli üyenin istisnai durumları bunun dışındadır ki biz zaten çoğunluğu yanlış görürüz. Bu pek önemli değil ama bu başlığada aynı cevapları almamak için not düştüm. İşin garip yanı Kadınla ilgili yazının içeriğinden haberdar olmayanları dahi sezebildim. Mehmet- Salih o zaman Müslümandır yanlıştır kanısı ''aynen şuan Bilim doğrudur'' konusuna gönderme yapar.
Artık diyebiliriz ki saflar netleşmiş Dincisi , Dinsizi , Kafiri , Müslümanı herkes Kitaplarını yeniçağın madasına uygulamaya çalışmaktadır. Aynen Kadın konusu gibi. Diyebilirim ki Bilime güvenen birçok insana sadece İnsanların çoğu Bilim, Teknoloji dediğinden desteklemesi sözkonusudur. Benim bu başlığımı görenlerden bana destek vereceklerini beklememem tıpkı dogmalaşan Kadın anlayışı gibi.
Sizlere birkaç örnek vererek konuya giriş yapacam. Bizim doğunun bir kısmında özelde geçmiş zaman içerisinde Namus davası için İnsan öldürmek, kan davası bir şerefti. Bu töreye uymayanda şerefsizdi. Şuan ise ''Kandavası
yanlış töresine uymayan şerefsiz veya katildir'' Yani bir çağ diğer çağın eleştirisinden ibarettir. Bana cevap yetiştirmek veya karşı çıkmak isteyenlere şu sözüm var : ''yazacağınız şeyler yeni olsun, malumun ilanı olmasın'' zaten ben böyle sırf söz olsun diye mesaj yazanlarıda salıyorum ama burada ciddi bir konuyu dağıtanlara lütfen mesaj yazmayın çağrısında bulunuyorum.
Vikipedi Bilim Nedir?
« Her türlü düzenden yoksun
duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabasıdır.
Albert Einstein
« Gözlem ve
gözleme dayalı
akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabasıdır.
Bertrand Russell
Kısaca yukarıda Bilimin tanımını okumanız ve Bilim hakkında düşüneceğiniz aynı paraleliktedir. Ama Bilimin canlı görüntüsünü şöyle tanımlayabiliriz. Hani Çocuklar büyüye büyüye çevreyi tanırlar ya
işte Bilim adamlarıda evreni, gökyüzünü büyüye büyüye tanırlar. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir nokta varki Richard Dawkins oğluna nasihat ederken Şeytanın Papazı adlı kitabında şöyle söylemeye çalışır ''Bilim Adamları ile Peygaberler arasındaki fark şudur; Peygamberlerin Allah ile görüştükleri Tarihe karışmış. Ama Bilim Adamları ise şuan yaşıyorlar ve bize sundukları veriler güvenilirdir''
Batlamyus döneminden sonra Dünya'nın Yuvarlak olmadığı söylendi. Daha öncede Yuvarlaktır sözleri dolaşıyordu. Sonrasında Endülüs Bilim Adamları bunu kabul etmediler; Dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlamaya çalıştılar fakat Halkın çoğu buna inanmıyordu aksine düz olduğuna inaıyorlardı. Hatta Kilise meclisleri bu söyleme sahip olanları cezalandırıyordu ki şimdide düz olduğuna güveneler aynı psikolojik baskıya maruz kalmaktadırlar. Peki neden o zaman düz deniliyordu? Verebileceğim bir cevap varsa oda ''o zaman kanıtlanmış ve kuşkuya mahal bırakmayacak deililer vardıki Dünya gözleme ve duyulara düz olduğunu kanıtlıyordu'' Yani o zaman Dünya düz görülüyordu şimdi de uzaydan bakılınca geoit görülüyor Fark = Gözlem ve zaman farklılığı...
Bu yazımı okuyanlar bu ne demek istiyor veya amacı nedir diyecekler. Amacım orada olanı açıklamaktan başka birşey değildir.
Gözlem: Kökü GÖZ yani şuan yazarken ekranda okuduklarımızı beynimize! ulaştıran. Doğrusu benim gözlerim sizin gözleriniz gibi değildir. Çünkü gözlerim doğuştan düşüktür. Yakına gitmeden renkleri ve yazıları fark etmem. Ama gözlük takarken farklı bir görüntü gibi gelir bana. Bu gözlük siyahta, kızrmızıda olabilirdi tabi. Gözlemlere göre kaç tane renk var? bir sürü ama görebildiklerimiz !.. Kırmızı, beyaz, siyah vb.
Peki; Bizim gördüklermiz gerçekten olduğu gibimidir? Yoksa farklı mıdır? Aletlerin ve duyularımızın söyledikelrinin doğru olduğunun tatmin edici, TAHMİN bırakmayacağı kanıtı nedir?
*Bilim Adamlarının Doğru söylediğinin kanıtı nedir?
*Güneş Dünya etrafında döndüğü tahmin ediyordu. Bunu söyleyen gözlemdi...
Sonra Bilim İnsanları sabit olduğunu açıkladı, daha sonra yine Bilim Adamları kendi yerinde çok hızlı döndüğünü ilan etti.. Ne malum yanlış olduğu? ...
Tez - Antitez - Sentez çağlar değişir. Bir zaman Din çok popilerdi ve herkes doğruluğuna güven verirdi. Başka bir zaman Felsefe başka bir zaman ise Mistiksizim şimdi ise Bilim ne malum gelecek yalan çıkarmasın Bilimi??? Bilim devam etsin çünkü Bilim sadece maddeyi ele alır fakat başka alanlarda varki maddeyi inkar eder işte o zaman Bilime Güvendim Diyenler<

şu olur yani gerici, yobaz...

herşey şu görüntüden ibarettir...
Herçağ aynı şeyi borazanla haykırır ama başka bir çağ bu çağa lanet eder. İşte doğru olanlar azınlıkta kalan -dışlananlardır...