Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-10-2005, 20:02
PuLSe PuLSe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Bir müslüman düşünce

Öncelikle Soyliyeyim ben bir atesit değilim....

İnançları olan birisiyim...
Bu gibi sitelere girmemin nedeni ise Ateistlikten uzaklaşmaktır...
çelişkili gibi gorunsede durumu şoyle acıklıyayım...
Siz atesitlerin tek bir yönünü seviyorum "araştırmacısınız"
Bişeylere saplanarak fikir yürütmüyorsunuz...
bende sizi araştırıyorum
mantıklı ve mantıksız bulduklarınıza mantık yürütüyorum ...
Bir insanın neden ateistlige başvurdugunu bulmaya calısıyorum... neden reddettiginizi...
Bu sayede size karsı soz sahibi olacak bilgiyi bulmayaya calısıyorum...
Ateist mi hee boş ver bi kaç salagı demek yerine savundugunuz düşünceleri inceliyorum....
Ve son olarak şunu soyleyeyim...
Dinler (En azından islam) Teslimiyet gerektirir....
Acıklayamadıgınız bazı şeyleri bir yere dayandırmak için bişeylere inanırsınız Ben islamı sectim siz se doğa ana'yı ya da hiç birşeyi yine sizden birinin bir yaklaşımı ile bitiriyorum...
iki balık bir akvaryumda muhabbet ediyormus
biri digerine
allah var demiş
öbur balık hayır allah yok demiş varsa nerede
diger balık cevap vermiş
eger allah olmasaydı akvaryumun suyunu kim değiştiriyor
bu nukte yoruma acık
belki siz (genelleme olarak) bu konda bizimle alay ediyor olabilirsiniz ama
o akvaryumun suyunu değiştiren o akvaryumu oraya koyan o akvaryumu yapan bir "kişi" var biz ona Allah diyoruz ve ilah olması içinde bizden farklı olması gerektigine inanıyoruz
onun herseyin üstünde olması gerekli olduguna inanıyoruz ....
Amacım tartısma cıkarmak değil ama Müslümanlar arasında da kestirip atmayan mantıklı düşünenler var bunu bilin...
Şayet Allah yoksa Bunu buldugunuz için tebrikler
Eğer varsa (ki) benim inançlarıma göre var..
Kendisini bulmanız için size yardımcı olsun
ve biz inananlarıda kendisinden koparmasın....
Alt 23-10-2005, 20:23
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İyi niyetle yazılmış bir yazı. Ben kendi çapımda ve Ateist biri olarak iyi niyetle cevap vermeye çalışayım.
Dinler (İlahi olarak nitelenen dinler) sosyolojik bir olgudur. Efsanelere dayanılarak ortaya çıkarılmış ürünlerdir. Toplumsal ürünlerdir. Her toplumda dönem dönem kafası çalışan insanlar çıkar. Bunlardan bazıları da kendini peygamber olarak niteler ve allahın sözcüsü olduğunu beyan eder. Çünkü bu insan bilir ki, toplumda bu numarayı yemeye hazır bir sürü insan vardır. Çünkü bu insan bilir ki toplumsal yaşayışta çoğu insan fakirdir ve ama maddi ama manevi beklentileri vardır.
Davut, Musa, İsa, Muhammed bu uyanıkların önde gidenleridir.
Din boyun eğmeyi gerektirir. İnsanı tanrı karşısında aciz, zavallı, aşağılık yaratıklar durumuna sokar. Üstelik tanrı varsa inan dinlerdeki gibi bir tanrının olduğuna ihtimal vermiyorum. Zaten tanrı varsa ilk önce ifadelerini alacağı insanlar, "Ben allahın sözcüsüyüm" diye kendini peygamber ilan eden insanlardır. Bunların en başında da muhammed gelmektedir. Çünkü hiç bir peygamber, muhammed kadar tanrıyı zor duruma sokmamıştır. Muhammed tanrıyı tutarsız yapmıştır, unutkan yapmıştır, zalim ve acımasız yapmıştır, yalancı yapmıştır, adaletsiz yapmıştır. Bu anlamda isa daha şanslıdır. Çünkü ona göre "Tanrı aynı bir baba gibidir. Nasıl ki bir baba çocuğu ne yaparsa yapsın onu severse, tanrı da ne yaparsa yapsın insanları sever." Sadece kendisine inanmaları şartıyla. Bunu söyleyen de isadır. Bu bile sonuçta insan sözüdür. Ama hiç olmazsa isa tanrıyı zor duruma sokmuyor. Varsa tanrı demeyecek mi "Lan siz kim oluyordunuz da benim adıma nutuklar veriyordunuz. Ben kendi işimi kendim göremeyecek kadar aciz miyim, pis kullar"
din afyondur. Din kapitalist sistemlerin bilerek desteklediği beyin sulandırma yoludur. Din en gereksiz bir toplumsal kurumdur. Din insanları bilimsel ve gelişimsel yönden geri bırakan en önemli tehlikedir. (Ortaçağ avrupası, günümüz islam ülkeleri)

Tek Gerçek Maddedir
Alt 23-10-2005, 20:34
PuLSe PuLSe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

gercekten iyi niyetli bir yazi olmus...

tartısma cıkarmak istemiyorum...
tek bir istegim var
inanclı oldugunu iddia ederk dini zorlaştıran
inanclı oldugunu iddia ederek dini komikleştiren insanların dediklerine ayanarak inançlarımıza dil uzatmayın ...
çünkü gercek müslümanlar sizinkine dil uzatmıyorlar

Kurandan bir ayet Sizin dininiz(inanç anlamında kullanıyorum) size bizim dinimiz bize ...
Siz ben ateist olmadıghım sürece benden razı olmazsınız
bende inanmadıgınız sürece sizden razı olmam

düşüncelerinize katılmıyorum ama düşüncelerinizi soyleme hakkınıza sonuna kadar (hakaret etmedikce) saygılıyım
Alt 23-10-2005, 20:50
Üye

Pulse kardeşim. Üslubunu ve tarzını sevdim. Ama şunu hiç bir zaman unutma. Ben her dine dil uzatırım. Ama iyi ama kötü. Fakat dine inanan hiç bir insana hakaret etmem. Bir dinde bana saçma gelen her şeyi makaraya sararım. Dalgamı da geçerim. Ama kişiye değildir benim bu tavrım. Dinin kendisinedir. Dil uzatmak hemen kötü anlaşılmasın. Eleştiri de olabilir bu, dalga da olabilir, iyi yönünü söylemek de olabilir. Ama bana göre "özü saçmalıklarla dolu olan" hiç bir fikri ciddiye almam. Gökten tepsi gelip de 5000 kişinin yemek yemesini dalgaya alırım, asayla denizin
ikiye ayrılmasını makaraya alırım, kütükle konuşmayı dalgaya alırım. Ben dinin kendisini makaraya alırım. Dine inananları değil. Neye inanırsanız inanın. Beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Yeterki bunu insanlara zorla dikte ettirmeye çalışmayın (Burada sözüm sana değil, bütün inançlılara). Kuran okumayı bilmeyenleri, namaz kılamayanları koyun gibi kesip internetten dünyaya yayınlayan kim olursa olsun, şerefsizdir, hayvandır, aşağılık bir varlıktır.
Dünyada şimdiye kadar boşu boşuna ölen insanların belki de tamamı hep bu din rezaletinin sonucunda ölmüşlerdir. Belkide her savaşın arkasında dinsel bir neden vardır. Ama doğru ama yanlış. Dinler, insanlığın geleceğini karartan ve karartacak olan en büyük nedendir. Bütün dinler kaldırılmalı. Yok edilmeli. İşte o zaman insan "insan" olmak onuruna ulaşabilir.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 25-10-2005, 16:24
mmx mmx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

PULSE MÜSLÜMAN KARDEŞİM,

BU GİBİ KAFİRLER İYİ NİYET NEDİR BİLMEZLER.İŞLERİ GÜÇLERİ İNSANLARIN İNANCINA DİL UZATMAKTIR.BASİT GÖSTERİYOR DİNE DİL UZATMAYI...ASLINDA O KADARDA BASİT BİR ŞEY DEĞİL.BUNUN GİBİ KIT AKILLILAR DİNE DİL UZATIR.FALANCANIN AKLINI ÇELER.ADAMIN HAYATINI REZİL EDER.ÜSTADI TURAN DURSUNDA SAYISIZ KİŞİNİN HAYATINDA AYNI ŞEYLERİ YAPMIŞTIR.BU GİBİLERİNİN ÇIKARTTIĞI FİTNE FESAT, BİR İNSANI ÖLDÜRMEKTEN DAHA BÜYÜKTÜR.

ALLAH BÖYLELERİNDEN KORUSUN...BU GİBİLERLE MUHATAP OLANA KADAR, SANA İSLAMİ KAYNAKLARI TEFSİRLERİ DÜZGÜNCE İNCELENEMİ ÖNERİRİRİM.
Alt 25-10-2005, 16:52
Üye

Pulse! Akıl hocan mmx geldi. Daha şimdiden millete akıl vermeye başladı. biraz da ben alayım bari. mmx kardeş, islami kaynakları fazla devşirmiş heralde ki, ateizmin yanlış olduğunu anlayıp, dine dönmüş. Ben her zaman savunduğumun arkasındayım. "Kütükle konuştuğunu söyleyen insanlar" sadece gırgıra alınacak insanlardır. Bu benim fikrim. Ve ben de öyle yapıyorum. Bu da yine benim tavrım. Başkası beni ilgilendirmez. Neye inanacağına karar verememiş ve daldan dala atlayan insanlar, ilk önce bir yerde karara durmalı, ondan sonra karar verdiği yerde yetişmeli, sonra sağa sola zıplamalı. Değil mi?

Tek Gerçek Maddedir
Alt 25-10-2005, 17:06
mmx mmx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Materyalist,

sürekli kütükle konuşma hadisinden bahsediyorsun.Bir kere o sözkonusu rivayette, kütükle Hz.Peygamber konuşmuyor.Rivayette kütüğün inlediği geçer.Hz.Peygamberde elini kütüğün üzerine koyar, ve inleme durur.Hadis böyledir.Yoksa kütüğü karşısına alıp çay kahve içip sohbet etmiş değildir.Gerçi şu anda ben karşıma almış bir kütüğü sohbet ediyorum ama...

Sayısız mevzu ve ahad hadis vardır.Gerek senedi gerekse, ravisi sağlam olmayan sayısız hadis vardır.Üstelik bunların çoğu islami kaynaklara girmiştir.Hadis tarihi incelenirse, apışır kalırsınız.Bu gibi hadislere takılıp, koskoca dini inkar emek, akıl karı bir iş değildir.eksik yarım yamalak bilgilerle sadece kendinize yazık edersiniz...
Hele hele kütüklük edip, kütük hadisine takılarak...
Sağa sola zıplama sürekli fikir değiştirme konusuna gelince:
İnsan fıtratına uygun olan, araştırmak ve doğru olanı bulmaktır.Doğrusunu bulduğunda yanlışı terkeder.Bilimde böyledir.Sürekli hata yapar veya yanlış bilgiler verir.Hatta bunlar artık herkes tarafından kabul görür ve doğrusunu bulunca yanlışı terkeder.
Alt 25-10-2005, 17:15
Üye

mmx. Çok özür dilerim. Hadisi yanlış biliyormuşum. Demek muhammed kütükle konuşmuyormuş, sadece kütük inliyormuş ve muhammed kütüğün üstüne elini koyarak, kütüğü iniltiden vazgeçirmiş. mu ha ha ha ha. Bu daha iyiymiş yaaa! İnan daha çok hoşuma gitti. "İnleyen kütük ve susturucu el"
Biraz daha düşün. Bel ki bu olay daha da komiktir.

Tek Gerçek Maddedir

Önerilen Siteler