Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 23-05-2009, 22:59
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 04 Jul 2008
Mesajlar: 212
Standart İslami inanca göre ay yarıldı mı?

"müsedded ..ibni mesud'tan: dedi ki (ibni mes'ud), rasulullah zamanında ay iki parçaya ayrıldı. bir parça dağın üst tarafında, bir kısmı da diğer tarafında idi. rasulullah 'şahid olunuz' dedi."

müslümanlar bu hadisi baz alarak ayın yarıldığına inanırlar. ve şu ayeti buna şahit gösterirler.Eğer kur'an da yalan söyleseydi etrafındakiler "ne yarılmasından bahsediyorsun, yalancının teki bu muhammed" gibi tepki vermeleri gerektiğini ama vermediklerini söylerler..bu durumu inceleyelim..

"Kamer 1. Kiyamet yaklasti ve ay yarildi. 2. Onlar bir mucize görürlerse hemen yüz çevirirler ve: Eskiden beri devam edegelen bir büyüdür, derler. "

arapça orjinali şudur..
"Kamer1.Ikterabetis saatu venşakkal kamer 2.Ve iyyerav ayetey yu'ridu ve yekulu sıhrun mustemir."
bu ayette geçen "şakka" gelecek zaman fiilidir, ve türkçeye "kıyamet saati yaklaşınca ay yarılacak" şeklinde çevrilmesi gerekir..

Şimdi hiç bir mucizenin gerçekleşmediğini kur'an a bakarak doğrulayalım..

"Ankebut 50. "Ona Rabbinden (baskaca) mucizeler indirilmeli degil miydi?" derler. De ki: Mucizeler ancak Allah'in katindadir. Ben ise sadece apaçik bir uyariciyim.
51. Kendilerine okunmakta olan Kitab'i sana indirmemiz onlara yetmemis mi? Elbette iman eden bir kavim için onda rahmet ve ibret vardir."

İsra 59. Bizi, âyetler (mucizeler) göndermekten alikoyan tek sey, öncekilerin bu âyetleri yalanlamis olmasidir. Nitekim Semûd kavmine, açik bir mucize olmak üzere bir disi deve vermistik. Onlar ise, (bu deveyi bogazladilar ve) bu yüzden zalim oldular. Oysa biz âyetleri ancak korkutmak için göndeririz.

En’am 35. Eger onlarin yüz çevirmesi sana agir geldi ise, yapabilirsen yerin içine inebilecegin bir tünel ya da göge çikabilecegin bir merdiven ara ki onlara bir mucize getiresin! Allah dileseydi, elbette onlari hidayet üzerinde toplayip birlestirirdi, o halde sakin cahillerden olma!

En’am 109. Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarina dair kuvvetli bir sekilde Allah'a andiçtiler. De ki: Mucizeler ancak Allah katindandir. Ama mucize geldiginde de inanmayacaklarinin farkinda misiniz?

Rad 7. Kâfirler diyorlar ki: Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya! (Halbuki) sen sadece bir uyaricisin ve her toplumun bir rehberi vardir.

Rad 27. Kâfir olanlar diyorlar ki: Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli degil miydi? De ki: Kuskusuz Allah diledigini saptirir, kendisine yöneleni de hidayete erdirir.

En’am 37. O'na Rabbinden bir mucize indirilseydi ya! dediler. De ki: Süphesiz Allah mucize indirmeye kadirdir. Fakat onlarin çogu bilmezler.

Taha 133. Onlar: (Muhammed) bize Rabbinden bir mucize getirmeli degil miydi? dediler. Önce gelen kitaplardakinin apaçik delili (Kur'an) onlara gelmedi mi?

Rum 58. Andolsun ki biz, bu Kur'an'da insanlar için her çesit misale yer vermisizdir. Sayet onlara bir mucize getirsen inkârcilar kesinlikle söyle diyeceklerdir: Siz ancak bâtil seyler ortaya atmaktasiniz.



Kısacası islami inanca göre de ayın yarılması gibi bir mucize yoktur, kur'an a inanan bir kişi de bunlara inanmamalıdır..

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...

Konu zeitgeist tarafından (23-05-2009 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 23-05-2009, 23:22
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Feb 2009
Mesajlar: 2.142
Standart

zeitgeist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İsra 59. Bizi, âyetler (mucizeler) göndermekten alikoyan tek sey, öncekilerin bu âyetleri yalanlamis olmasidir. Nitekim Semûd kavmine, açik bir mucize olmak üzere bir disi deve vermistik. Onlar ise, (bu deveyi bogazladilar ve) bu yüzden zalim oldular. Oysa biz âyetleri ancak korkutmak için göndeririz.
Bu pek hoş bir ayettir, aslında tüm oyunu ortaya koyar ama onların gözleri vardır görmezler ...

Sen tut mucize diye "deve"yi ittirmeye çalış, sonra da "inanmıyorlar, mucize vermem" diye ağlaş. Sonunda da "bizim tek derdimiz korkutmak" de. Süper.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 23-05-2009, 23:34
Kursat Kursat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye
 
Üyelik tarihi: 21 May 2009
Mesajlar: 4
Standart

İslami inanca göre ayrılmıştır evet.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 23-05-2009, 23:41
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Aug 2006
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Mesajlar: 1.692
Standart

Ne deve imiş yav, hem mucize olmuş, hem idrarı her derde deva, demek ki çöl ayısı olsaymış çölde o da Mucize diye gösterilecekmiş.

En’am 109. Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarina dair kuvvetli bir sekilde Allah'a andiçtiler. De ki: Mucizeler ancak Allah katindandir. Ama mucize geldiginde de inanmayacaklarinin farkinda misiniz?

Nasıl olsa mucize gelsede inanmayacaksınız deyip yan çizmek, mucize falan yok size gidin işinize.

Ayın ikiye ayrıldığına inananlar azıcık olsun jeolojiyi, jeomorfolojiyi ve fiziği acıp okusunlar. Sonra kendilerine gülüp, ne safmışım desinler.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 24-05-2009, 17:10
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 08 Apr 2009
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 74
Standart

mucize görmek isteyen kavime deve getirmenin nasıl bir anlamı var çözemedim. çölde zaten adım başı her taraf develerle doludur. muhammed deve yakalayıp kavime gösterince mucize mi oluyor bu şimdi? kavim deveyi boğazlayınca muhammedin tanrısı zor duruma düşmüş ayette : )

diğer ayetlere baktığım zaman muhammedin ne kadar çaresiz duruma düştüğü belli oluyor. insanlar inanmak için muhammedden mucize istiyorlar,muhammed de bunları geçiştirmek için kurana bir sürü ayetler eklemiş hepsi de işin yalanını ortaya döküyor.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 24-05-2009, 17:41
ezemezler2 ezemezler2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye
 
Üyelik tarihi: 14 May 2009
Mesajlar: 9
Standart

Benim düşüncem Muhammed bir sonraki ay tutulmasını biliyordu, dediklerine göre aslında o kadarda cahil birisi değilmiş, uzun süreler ticaretle uğraştığı için, ticaret yaptığı mekanlarda dünyanın bin bir yerinden kervanlar gelirmiş, buralardan gelen insanlardan hep bilgi almış konuşmuş ve bir çok şeyi kafasında böyle oluşturduğunu düşünüyorum. O bölgeye kanun kural getirmek için böyle bir yöntem bulmuş. Allahla korkutmuş, Allahın yerine konuşmuş, heralde başka çaresi kalmamış ki böyle birşey yapmış. Ama kendini inandırmış mı, kurduğu sistem çalışmış mı bence çalışmış. Hiç kanunun kuralın işlemediği bir bölgede tek başına bir sistem kurmuş mu, kurmuş. Katilleri soyguncuları tecavüzcüleri dize getirmiş mi, getirmiş. Kıçını kaldırmayan pis miskin arapları düzene sokmuşmu bence süper dize getirmiş.

Ama işte insanlar bunu anlamıyorlar. Benim anlamadığım insanlar bu işte bir büyü arıyorlar. Sabah akşam namaz kılıyorlar ki işleri rast gitsin diye. Kendilerine kötülük uğramasın diye. Bu dünyada olağan üstü bir şey yok işte bunu anlayamıyor insanlar. Aslında anlamak istemiyorlar, çünkü yanlız bırakıldığımız ve acizlik duygusunu kabul edemiyorlar. Halbuki insanın kendisi ve kabiliyetleri herşeye yeter, her ne bizi bu hale getirdiyse yada şans eseri burada isek bile çok şanslıyız ve zamanımız her iki ihtimalde bile çok değerli. Bir kitabı yıllarca tekrarlayıp yatıp kalkıp aynı şeyleri düşünmeye harcıyacak vaktimiz YOK!!!!

Muhammedin aşkıyla yanıp tutuşuyorlar. Gelse ayakalarını yalarlar. Nedir bu ya. Muhammed şimdi gelse görse bu durumu ağlar. Yalaka göstermelik bir din halini aldı. 5000 dolarlık kafa sıkma türbanı alıyorlar bu nasıl müslümanlık. Gerçekten müslüman gibi davranan insan bu tiplerden kat kat iyidir.

İslam Amerikanın kullandığı bir maşa halini aldı.

Akıllı insan kalmadımı bu dünyada yaw.????
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 24-05-2009, 17:43
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Aug 2006
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Mesajlar: 1.692
Standart

Walla son peygamberdir, sizin Wallaya inanmanız için, peygamberliğini kanıtlamak için size MUCİZELER gösterebilir. Göstereyim mi,
- güster walla kardeş gösterde senin peygamber olduğuna inanalım.
I Ih göstermicem, nasıl olsa göstersemde inanmayacaksınız. yormayın beni gidin işinize inanmazsanız inanmayın, And olsun ki Allahtan korkmayan Cehennemi boylar.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 28-05-2009, 13:39
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 04 Jul 2008
Mesajlar: 212
Standart

ayın yarıldığına inananlar, bir kaç arap bedevisinin rivayetlerine inanırlarda neden dünyanın geri kalanının "biz görmedik, etmedik. bilmeyiz böyle bir şey " demelerini, tarihi kaynaklarda hiç bahsedilmeme olayını göz ardı ederler.
"efendim neil armstrong aydayken, 1400yıl önce yarılan ayın bölündüğü yerin izlerini gördü"
-he he, ayda ezan sesini duyup müslüman da oldu o.
http://yenisafak.com.tr/diziler/nasa/index.html

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 28-05-2009, 14:18
tutankamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tutankamon tutankamon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 26 May 2009
Mesajlar: 48
Standart

Arkadaşlar hepiniz koca koca kafalarsınız(fikirleri olan insanlar) inanmadığınız bir hususta konu açıp dalga geçmeyi nasıl bir eğlence konusu yaparsınız? Bu inancı olanlara saygısızlık değilmidir?Dini bir kenara koy insanlığa yakışırmı?

Şimdi bende oturup sizin söylediklerinize binbir kulp bulup gülerim ama ne gerek var değilmi?Peygamberi astrolog bile yaptınız.Ne istiyorsunuzda bu kadar çekiştirip duruyorsunuz? İnancınız yoksa bu olaya, açmayın veya tartışmayın.Hedefiniz inancı olan kişileri mi etkilemek?

Herkezin bir ayeti öncesine sonrasına bakmadan cımbızlayıp, ne dediğini veya demek istediğini anlamadan veya anlamak istemeden incelediği bir forumda fikirlerimizi yazıyoruz.Lakin seviyeyi dalga geçip düşürmek bizlere yakışmaz ama kendisine yakıştıran buyursun devam etsin sonuçta bu olayda bir kalite meselesi..
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 28-05-2009, 14:42
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 01 Aug 2005
Bulunduğu yer: Isvicre
Mesajlar: 6.665

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart

'zeitgeist Diyor ki
arapça orjinali şudur..
"Kamer1.Ikterabetis saatu venşakkal kamer 2.Ve iyyerav ayetey yu'ridu ve yekulu sıhrun mustemir."
bu ayette geçen "şakka" gelecek zaman fiilidir, ve türkçeye "kıyamet saati yaklaşınca ay yarılacak" şeklinde çevrilmesi gerekir..
Bundan emin misin zeitgeist? Arapca biliyor musun? Eger bilmiyorsan internette "şakkal kamer" diye bir arat bakalim, karsina neler gelecek?

Ceviriyi gelecek zaman seklinde yapmak tilki kurnazligi, baska birsey degil..

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:16 .