Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-10-2005, 22:49
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart meleklerin ileri görüşlülüğü

siliyorum.
Alt 23-10-2005, 23:33
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eh be gameover! Bırak da meleklerin o kadarcık farkları olsun insanlardan. Daha doğrusu, meleklerin bazı konularda allah gibi olayları önceden bilmesi niye garibine gitti ki. Allah meleklerini bir köşeye çekip, çaktırmadan tiyo vermiş olamaz mı? Allah bu. Onun hikmetinden sual olunmaz. Sen inan yeter. Gerisini merak etme. Allah her şeyi bilir ve ona göre her şeyi tastamam gediğine otutturur. Bazen söylediklerini unutup yerine başka şeyler söylese de yada "yahu ilk söylediğim yanlışmış, şunu değiştirelim" dese de, onun hiknetinden sual mı soracaksın? Onun unutkan olması yada olayları önceden yanlış tahmin etmesi, onun hikmetinin bir ğereği. Sakın bir daha böyle şeyler söyleme çarpılırsın!
allah, kendi kendine sözler verir, bir yapın bir yapmayın der, bir öldürün bir öldürmeyin der, yeri göğü 6 günde halleder (Bu arada bilimsel çalışmaların olup da, bunun yanlışlanacağını hesaba katmaz) Ne bileyim. Acayip bir allah. ama yine söylüyorum. Kesin bir şeyler biliyordur da onun için böyle yapıyordur

Tek Gerçek Maddedir
Alt 03-04-2006, 23:38
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: meleklerin ileri görüşlülüğü

Gameover kardeşimizin bu başlıktaki yazısını okuyunca doğrusu şaşırmamak mümkün değil..
"Allah varsa eğer" agnostik bir yaklaşım.Ama ardından Allah'ın varlığını reddeden bir ifade tarzı..
"Olsaydı geleceği bilmez miydi? Melekler Allah'tan daha iyi biliyor" diyor.

Öncelikle böyle bir konuşmanın doğruluğunu irdelemek ve onu sorgulamak gerekirdi..
Bunu yazanı sorgulayıp , "doğru mu söylüyor acaba ?" kuşkusunun yerini Allah kuşkusu almış.
Yani Tanrıyı dine göre ele almış ve "din yanlışsa Tanrı yok , doğruysa tanrı var" yanlış mantığına saptanmış..

Pamuk ipliğiyle dine ve Allah'a bağlılığı olan arkadaşımızın , ileride küçük bir çelişkiden dolayı dinini dolayısıyla Allah inancını terkedebileceği olasılığı çok yüksek..
Halbuki öncelikle Tanrı inancını pekiştirmesi gerekiyor.Din sonra geliyor.Hatta olmasa dahi problem değil.Çünkü bu yapıda , terkettiği anda ikisini birden terkediyor.

Gelelim konuya..Ben çözemedim gerçekten.Gameover sorularında haklı gibi geliyor..

Gameover kardeşim ;
İslama geri döndüğüne göre bu sorduklarını çözmüşsündür herhalde.
Bizi de bir aydınlatıversen diyorum..
Allah geleceği bilmiyor mu?
Melekler Allah'tan daha mı iyi biliyor?
Yerçekimini , kanı melekler nasıl biliyor? (İnsandan önce dünya ve hayvanlar olduğundan olabilir)
Allah yanıldı.Melekler haklı çıktı.Neden?
Alt 04-04-2006, 00:04
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cahilim.bilmediklerim var.inşallah öğrenirim.

saygılar.
Alt 04-04-2006, 10:14
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Hani Rabbin Meleklere: "Muhakkak ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi (halife)var edeceksin?" dediler. (Allah "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. (2/30)

Sizi yeryüzünün halifeleri kılan, size verdiği (nimetler) hususunda sizi denemek için kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O'dur. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır ve gerçekten O, bağışlayan merhamet edendir. (6/165)

Meleklerin itirazı insanın yaratılmasına değil insanın(daha doğrusu fiziken insan insana benzeyen fakat karakter olarak henüz insan sıfatını alamamış beşer.) yeryüzünün halifesi seçilmesidir.Zaten yeryüzünde yaşayan beşer vardı.Aşağıdaki ayete baktığınız zaman meleklerin itirazının,beşerin Allah tarafından halife seçilmesine (bu işin batın yönünden bakılması),zahirense insanın akıl ve iradesini kullanarak diğer canlıları hükmü altına almasıdır.Ve bu olay genellikle bir mekanda (Allaha mekan tahsis etme yanılgısına müslümanlarda düşüyor maalesef)ve bir anda veya belli bir tarihte gerçekleştiği sanılıyor.Hayır bu olayın vuku bulması yüzlerce belki binlerce yılı içine alan bir süreçtir.Allah'ın ruhundan üflemesi;Allah'ın beşere vahyetmeye başlayarak ve bu vahyin gereğini yapmaya başlayan beşerin insan karakterine dönüşerek yeryüzünün halifesi olmaya başlamasıdır(Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o secde edenlerden olmadı. (7/11)).Buna tanık olan meleklerde (bütün varlık alemi) insana secde ediyor yani boyun eğiyor.
Ayete dikkat ederseniz Allah bizi yaratıyor,bize şekil veriyor (insanlaşmaya doğru ilk açılımlar),sonrada Allah bütün meleklere (bütün mevcudata) insan sıfatı verilen ilk beşer olan Adem'e boyun eğmesini emrediyor.
Aşağıdaki ayete dikkat ederseniz,Allah beşer yaratacağım diyor.Kur'anın birçok yerinde insan kelimesi ayniyle insan olarak telaffuz edilmiştir.Burada beşer olarak geçmesi dikkat çekicidir.
Hani Rabbin meleklere demişti: "Ben kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan bir BEŞER yaratacağım." (15/28)
Ve iz kale rabbüke lil melaiketi innı haliküm BEŞERAM min salsalim min hameim mesnun 15/28
"Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!" (15/29)
Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler. (15/30)

(İblis Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir BEŞERE secde edecek değilim, dedi. (15/33)
Kale lem ekül li escüde li BEŞERİN halaktehu min salsalim min hameim mesnun 15/33

Hani Rabbin meleklere: "Gerçekten ben, çamurdan bir BEŞER yaratacağım" demişti. (38/71)
İz kale rabbüke lil melaiketi innı halikum BEŞERAM min tıyn 38/71

Önerilen Siteler