Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-05-2009, 13:24
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Talking İsanin annesİ

hep düşünmüşümdür bu hristiyanlarda hiçmi akıl fikir yok diye
onlarda en az müslümanlar kadar saftır güya bi tanrı var sonra bu tanrının aklına nerden ve ne amacla estiyse meryemi hamile bırakma fikri gelir

şimdi sizlere işin aslını kısaca anlatacağım ,aslında bu meryem kendiside öldüğü güne kadar yahudiydi nede olsa "asırı dinci yahudi" bir ailenin kızıydı !!
bunun bi yavuklusu bide kuvvetle muhtemel buna göz koyan haham vardı heralde tapınakta calışırken yada ibadet ederken görmüştür kendisini
ya yavuklusu yada hahamlardan biri bunu ..edit.. sonrasında meryem hamile kaldı ,tabi bu hamilelik evlilik öncesi olduğu için fuhus anlamına geliyodu dahada acıkcası meryemin .. olduğu anlamına
fahişelikse yahudi seriatına göre cok agır bi suctu cezası taslanarak öldürülmekti !!!
tabi meryemde bu korkunc sonu iyi bildiği için hayatını kurtarmak için iyi bir yalan uydurmak zorundaydı
uydurduğu bu yalanla "yahudilikten bozma" hristiyanlık denilen din ortaya cıktı ,yanında promosyon olarakta tanrının oğlu isa
böylece meryem sayesinde hristiyan olsun müslüman olsun tüm inanclı kardeşlerimiz babalara geldi

ne diyelim hayırlı uğurlu olsun...

Konu Natan tarafından (25-02-2013 Saat 01:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-05-2009, 13:41
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Anlaşılan bilim kurguyla çok uğraşıyorsun.Meryem Ana tanrısal esinleme,sözüyle hamile kaldı.Senin gibi düşünenlerden aklından şüphe etmek lazım.Nerden çıkarıyorsun ki?Anlamadım gitti.İsevilikte din değildir!İsevilik Mesih İsa'ya inanmak ve izlemektir.
Alt 28-05-2009, 08:50
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Vay arkadaş birkaç cümleyle işi çözmüş bravo doğrusu = )

bu konuda kitap falan yazsana sen : ) bak richard dawkins kitap yaza yaza malı götürüyor, zengin oldu bu sayede. havuzlu villasında şampanyasını yudumluyordur şimdi : )

belgesel de çekebilirsin tabi. Ama mısır tanrısı horus'u kullanmak yada İsa Mesih'i güneşle bağdaştırmak biraz klişe oldu : ) Onları çürütüldü artık yeni birşeyler üretmelisiniz. Hadi ateistler kafa yorun biraz. Bişeyler bulacaksınız : ) biraz hayalgücünüzü kullanın, üretin işte bişeyler...
Alt 28-05-2009, 13:00
Wand
Üye Değil

ayrıntı isimli arkadaşım anlatıcaklarını dalga geçer gibi anlatmassan sevinirim
ayrıca seninlede tartışmaya girilmez belliki sadece fikir beyan ediyorsun hiçbir kanıtın yok olamazda ben Hz.Meryeme sonuna kadar inanan kutsal bir insan olduğunu düşünüyorum..nasıl bir kaynak okudun yada nerden buldun yada okudunmu !? orasını bilmiyorum ama öylesine bişeler yazmışın.. babalara geldiniz tabirinide kullanmassan sevinirim burası herkese açık bi yer babanın ahırı değil.
Alt 28-05-2009, 16:18
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Meryem Bir tapınak fahişesi olabilirmiydi...acaba...

Tapınaklara adanmış ve ödevi yabancı toplum birim erkekleri ile yatmak olan kutsal fahişeler, süreç içinde hiyerarşik bir yapı kazanmış ve kendi içinde farklı özellik taşıyan kutsal kadın alt kategorileri oluşmuştu. Hammurabi yasalarında, Entum, Sugitum, Naditum, Sal. Zikrum, Kadiştum veya Kulmaşitum olarak anılan 'Kutsal Fahişe'ler, gelişme içinde hıristiyan tapınak ve manastırlarında 'kız kardeş' rahibe olarak da karşımıza çıkacak olan "kutsal genel kadınlar"dan başkası değildir. Sara,Rebekka, Raşel gibi "Bakire Meryem" de, "kocasına çocuk temin eden" türdeki "kısır" veya "bakire" kategorisinde bulunuyor olmalıydılar.

Kutsal fahişelerin her farklı kategorisinin tüm özelliklerini eski yazılı yasalardan tam olarak ortaya çıkarmak mümkün değilse de, yine de, özellikle Hammurabi Yasaları, bu noktada hayli geniş bilgi vericidir.

mabed fahişeliği ile geniş bilgi aşağıdaki linkte
http://www.gizliilimler.tr.gg/Mabed-...SID=1bd268a8d0...
Alt 28-05-2009, 18:18
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu sitede nelere izin veriliyor böyle, gördükçe gün geçtikçe hayretlere düşüyorum.

Hangi aklı yerinde bir insan, hayatında hiç görmediği, tanımadığı birisi için fahişe damgasını vurabilir! İnsanlığınızdan utanın...
Alt 28-05-2009, 18:43
Nazzam-Cubbai Nazzam-Cubbai isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tsk ayrinti

Isayin baba Proplemi var ,

1.baba yok
2.baba yusuf
3.baba Tanri
4.baba Davut (soyu)

---------------

velidi zinalara yer yok , cennete

Deuteronomy:23-2 Hiç bir piç RAB?bin topluluğuna girmeyecek. Hatta soyundan onuncu kuşağa dek olanlar bile RAB?bin topluluğuna girmeyecek.

yasa disi dogan her cocuk lanetlenmis , bu cocuklarin gunahi neydi yasik gunah deyilmi bunlar saten yasarken izdirap dolu bir ömürleri var , bu yetmesmis gibi öbür dünyada devam ikilip kakilmaya , sevgiye bak .

incildeki isayin da babasi yok , onun icinde gecerlimi bu ayet ?

Luka:16-18 «Karısını boşayıp başkasıyla evlenen her adam zina etmiş olur. Kocasından boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.
Matta:5-32 Ama ben size diyorum ki, karısını cinsel ahlaksızlıktan başka bir nedenle boşayan her adam, onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.

kacasini bosamis kadin evlenirse baskasiyla, ikinci evlilikten dogan cocuklar velidi zina hükmüne giriyorlar hiristiyan liga göre , bunlarada cennet yok
Alt 28-05-2009, 19:52
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sitede nelere izin veriliyor böyle, gördükçe gün geçtikçe hayretlere düşüyorum.

Hangi aklı yerinde bir insan, hayatında hiç görmediği, tanımadığı birisi için fahişe damgasını vurabilir! İnsanlığınızdan utanın...
sevgili arkadaşım bu site ezber bozan bir sitedir.
imanlı bir hrıstiyan değilsen başka nasıl tanımlarsın.
büyük ihtimalle üfleme müslüm gündüzün fatma şahine yaptığı gibi olmuştur.
meryem yaşadıysa bir tapınakta bir rahip ten hamile kalmıştır
bazı kaynaklarda isanın maria magdelena ile evlendiği bile yazılı .
hatta fransada inzivaya çekildiğine inanılan bir kilise var

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 28-05-2009, 20:14
Wand
Üye Değil

sayın özgür beyin arkadaşım bu site ezber bozar tamamda desteksiz fikirlerede inanmamak lazım..şöyleki sen her yazana inanıyormusun yoksa bazı değerlere göre seçiyormusun..örnek olarak sen kuran a inanmıyorsun bende bazı kaynaklarda yazan isanın maria magdelena ile evlendiği yazılı kitaba.

meryem yaşadıysa bir tapınakta bir rahip ten hamile kalmıştır .işte sözünü ettiğim bu ezberi bozar diyorsun ezbere yorum yapıyorsun.
Alt 28-05-2009, 20:20
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili vanda bir kere isanın yaşadığan dair bir tane belge göster seni olduğu gibi kabul edeyim. sen bunu açıklarsan bu sefer sen ezberimi bozarsın ve haklı olursun.
kadeş anlaşmasının belgesi var elimizde ama isanın yaşadığına dair sadece esatir var

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler