Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-05-2009, 14:49
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İslamı Savunmak Adına İntihar Saldırısı

Efendim islamın nasıl bir hastalık olduğuna biraz daha dikkat çekebilmek için, The Pew Research Center for the People & the Press adlı kurumun yaptığı bir araştırmaya dikkat çekmek isterim.

2002 yılında 38.000 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, en çok dikkati mi çeken nokta, "islamın savunması için intihar saldırısını meşru görür müsünüz?" sorusuna verilen cevaplardır.

Tamamını buradan indirebileceğiniz raporun 5.sayfasında aşağıdaki özeti bulacaksınız.

Yine başka bir raporun içinde, bin ladin'i destekleme oranını bulacaksınız:

Bu verilere dayanarak, müslümanların çoğuluğunun islamın savunması için ölmeyi ve öldürmeyi "doğru" karşıladığı yorumunu yapıyorum.

İşte bu MANYAKLIKTIR! İslam alemi delirmiş olmalı, bu yüzyılda böyle bir inanç olabilir mi? Türkiye'de görece az olan bu manyaklığa karşı, "onlar dini yanlış yorumluyor" savunması yapılıyor. Evet çok mantıklı müslümanların büyük çoğunluğu yanlış siz doğrusunz öyle mi? Hayır efendim, siz Mustafa Kemal'in sizi tanıştırdığı özgürlüğün keyfine vardığınız için size öyle geliyor. Gerçek islam diğerlerinin kurandan hasiten anladığı islam. İslam kötüdür! Duyun duyurunuz, kendinizde belirtilerini gördüğünüzde acil tedavi olunuz.

Bugünkü islam anlayışının ıslah edilme, reform edilme zamanı gelmişte geçmektedir. Çeğımızda islam orta çağın, engizisyonlu hıristiyanlı ile aynı düzeye gelmiştir.
Alt 26-05-2009, 15:00
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugünkü islam anlayışının ıslah edilme, reform edilme zamanı gelmişte geçmektedir.
Milo selam,

1000 yıl önce olurdu ama bugün bir reform çabası islam dünyasını birbirine katar.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 26-05-2009, 18:14
tutankamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tutankamon tutankamon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki o zamn arkadaşlar size soruyorum.Sırf inançları islam olduğu için yerinde basılıp kızlarının ırzına geçilip toprakları elinden alınan öldürülen insanların kendilerini savunmak adına saldıranlar gibi silahları yoksa napmalılar??

1-Birşey yapmamalılar gelip tecavüz etmeleri beklenmeli
2-Kimsenin etmeyeceğini bildikleri halde bağıra çağıra yardım istemeliler
3-Kendisinin dinine, toprağına el veya dil uzatıldığında derhal taaruza geçen yakaladığını kurşuna dizen yhada elektrikli sandalyeye oturtan sözde gelişmiş,kendince medenileşmiş batıcı zihniyetin her dediği yapılır. Gerekirse kendi evlerini yurtlarını hediye etmeliler.
4-Silahları olmadığı için ölümleri pahasına kendilerini silah haline getirmiş olsalarda savaşsalar.

Evet kurun empatiyi ve yapın bakalım seçiminizi siz hangisini seçeceksiniz??
Evlerinize girip üzerlerinize atladıklarındamı akıllanacaksınız??

Atatürk değilmiydi çanakkale harbinde mühimmatı bitmiş olan askerlere ne olursa olsun bölgeyi terketmeyin ben size ölmeyi emrediyorum diyen.Bu vatan,ırz,namus mücadelesiyse ndn ölmeyeceksin.Atalarımız yanlış mı yaptı orada durup ölmekle sizce??

Bende tasvip etmiyorum serseri canlı bombaları onlar müstesna.Onlar beyinleri yıkanmış insanlar.Hedeflerini bilmeyen hedefe gitmeye güçleri yetmeyen masum insanlara yönelen alçak canavarlar.Onları asla tasvip edemem.O zamn o aç kurt kendini medeni ilan etmiş vahşilerden ne farkımız kalır değil mi??
Alt 26-05-2009, 18:21
Kıdemli Üye

tutankamon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki o zamn arkadaşlar size soruyorum.Sırf inançları islam olduğu için yerinde basılıp kızlarının ırzına geçilip toprakları elinden alınan öldürülen insanların kendilerini savunmak adına saldıranlar gibi silahları yoksa napmalılar??

1-Birşey yapmamalılar gelip tecavüz etmeleri beklenmeli
2-Kimsenin etmeyeceğini bildikleri halde bağıra çağıra yardım istemeliler
3-Kendisinin dinine, toprağına el veya dil uzatıldığında derhal taaruza geçen yakaladığını kurşuna dizen yhada elektrikli sandalyeye oturtan sözde gelişmiş,kendince medenileşmiş batıcı zihniyetin her dediği yapılır. Gerekirse kendi evlerini yurtlarını hediye etmeliler.
4-Silahları olmadığı için ölümleri pahasına kendilerini silah haline getirmiş olsalarda savaşsalar.

Evet kurun empatiyi ve yapın bakalım seçiminizi siz hangisini seçeceksiniz??
Evlerinize girip üzerlerinize atladıklarındamı akıllanacaksınız??

Atatürk değilmiydi çanakkale harbinde mühimmatı bitmiş olan askerlere ne olursa olsun bölgeyi terketmeyin ben size ölmeyi emrediyorum diyen.Bu vatan,ırz,namus mücadelesiyse ndn ölmeyeceksin.Atalarımız yanlış mı yaptı orada durup ölmekle sizce??

Bende tasvip etmiyorum serseri canlı bombaları onlar müstesna.Onlar beyinleri yıkanmış insanlar.Hedeflerini bilmeyen hedefe gitmeye güçleri yetmeyen masum insanlara yönelen alçak canavarlar.Onları asla tasvip edemem.O zamn o aç kurt kendini medeni ilan etmiş vahşilerden ne farkımız kalır değil mi??
Sayın tutankamon,

Konu islamı savunmak için intihar saldırısı, ülke ve aileyi savunmak için değil. İsrail - Filistin meselesi tamamen ayrı bir durumdur. Onuda isterseniz ayrı bir başlıkta tartışırız. Yazdıklarınızın konuyla alakası yok.
Alt 26-05-2009, 18:30
Üye

Sevgili milomanara

Aslında baktığın zaman alakası vardır.Dini islam olan bir kişiye intihar saldırısı sorulduğunda bu saldırıyı kafasında hep savunma maksatlı olarak düşünür.Neden;

Çünkü dünya üzerinde sadece müslümanlara yönelik toplu katliamlar gerçekleştirilmektedir.Örnek bosna,ırak,filistin vs vs..Bu katliamlara sözde gelişmiş medeni ülkeler daima seyirci kalmaktadır.Fakat katledilen kendi vatandaşı veya inançdaşı olduğunda vakit kaybetmeden yardıma koşmaktadırlar.

Burada elleri kolları bağlanmış insanlardan bahsediyoruz dostum.Seninde ülkende başka bayrak sallansa yolda yürürken elalemin askeri tarfından taciz edilsen sende bu konuyu bir düşünürdün..
Alt 26-05-2009, 18:35
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

tutankamon konumuzla asdığınız iletilerin alakası yoktur.. israil ve filistin gibikonular başka yerde işlenmektedir burda inrihar saldırıları islam ve yarattığı terör düşüncesini konuşuyoruz.. kendilerini canlı bomba yapıp birilerini tekbir getirerek öldüren insanları...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 26-05-2009, 18:45
Kıdemli Üye

tutankamon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili milomanara

Aslında baktığın zaman alakası vardır.Dini islam olan bir kişiye intihar saldırısı sorulduğunda bu saldırıyı kafasında hep savunma maksatlı olarak düşünür.Neden;

Çünkü dünya üzerinde sadece müslümanlara yönelik toplu katliamlar gerçekleştirilmektedir.Örnek bosna,ırak,filistin vs vs..Bu katliamlara sözde gelişmiş medeni ülkeler daima seyirci kalmaktadır.Fakat katledilen kendi vatandaşı veya inançdaşı olduğunda vakit kaybetmeden yardıma koşmaktadırlar.

Burada elleri kolları bağlanmış insanlardan bahsediyoruz dostum.Seninde ülkende başka bayrak sallansa yolda yürürken elalemin askeri tarfından taciz edilsen sende bu konuyu bir düşünürdün..
Hayır sayın tutankamon,

O ayrı bir araştırma konusu. Daha sonra değinmeyi düşünüyordum. Aşağıda grafiğini veriyorum ama şimdilik müsade ederseniz konumuzu dağıtmayalım.

Alt 26-05-2009, 18:56
Üye

Kızılordu kendisini bomba haline getirip masum insanları öldüren kişiler müslüman olamaz bende sana onu demek istiyorum.Müslümanın tanımı;

Elinden dilinden zarar görmediğin insandır.

Peki yukarıda bahsettiğimiz bombalar eğer masumlara yönelikse bu tanıma uyuyormu.Allah aşkına müslümanlara saydırmadan önce müslümanın ne olduğunu buraya yazalım.O kişileri müslüman kabul ederek burada müslüman olan ve bu yazıları okuyan kimseleri yanıltmayalım.Kendi dinlerinden nefret ettirmeyelim.Sen istersen müslüman olma o senin kararın ama olanlarıda bu tip canavarlar müslümandır işte deyip müslüman=terörist deyip karalama.Müslümanlık öyle birşeyki içinde kan barındırmaz yumuşaklık merhamet ve hoşgörü barındırır.İnsanlar vahşi yaratıklardır.Şimdi ben vahşi bir adam olup kendimi müslüman ilan edip gidiyim seri cinayetler işliyim.Sonra altımdaki etikete bakiyim müslüman katil fln filn.Sonra o değişsin müslümansa katildir..müslüman=katil. Yok böyle birşey arkadaşlar O canlı bombaların hepsi terör değil sadece işgal edilen ülkelerinin evlerinin savunması için işgal eden sözde medenilere karşı savunmadır..
Alt 26-05-2009, 20:19
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Efendim islamın nasıl bir hastalık olduğuna biraz daha dikkat çekebilmek için, The Pew Research Center for the People & the Press adlı kurumun yaptığı bir araştırmaya dikkat çekmek isterim.

2002 yılında 38.000 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, en çok dikkati mi çeken nokta, "islamın savunması için intihar saldırısını meşru görür müsünüz?" sorusuna verilen cevaplardır.

Tamamını buradan indirebileceğiniz raporun 5.sayfasında aşağıdaki özeti bulacaksınız.

Yine başka bir raporun içinde, bin ladin'i destekleme oranını bulacaksınız:

Bu verilere dayanarak, müslümanların çoğuluğunun islamın savunması için ölmeyi ve öldürmeyi "doğru" karşıladığı yorumunu yapıyorum.

İşte bu MANYAKLIKTIR! İslam alemi delirmiş olmalı, bu yüzyılda böyle bir inanç olabilir mi? Türkiye'de görece az olan bu manyaklığa karşı, "onlar dini yanlış yorumluyor" savunması yapılıyor. Evet çok mantıklı müslümanların büyük çoğunluğu yanlış siz doğrusunz öyle mi? Hayır efendim, siz Mustafa Kemal'in sizi tanıştırdığı özgürlüğün keyfine vardığınız için size öyle geliyor. Gerçek islam diğerlerinin kurandan hasiten anladığı islam. İslam kötüdür! Duyun duyurunuz, kendinizde belirtilerini gördüğünüzde acil tedavi olunuz.

Bugünkü islam anlayışının ıslah edilme, reform edilme zamanı gelmişte geçmektedir. Çeğımızda islam orta çağın, engizisyonlu hıristiyanlı ile aynı düzeye gelmiştir.

Bu gariban halklar bu yöntemleri ellerinde hiçbirşeyleri olmadığı için yapıyorlar.Ayrıca intihar saldırısyla islam kesinlikle bağdaşamaz çünkü islamda intihar kesinlikle büyük bir suçtur.Ayrıca bu islami radikal terör örgütlerinin bi çoğuda batılı ülkeler tarafından desteklenmektedir.Bilindiği gibi talibanı,el-kaideyi bizzat amerika ortaya çıkarmış,yıllarca eğitmiş,maddi ve maveni destek vermiştir.Asında herşey siyasidir.Amerikanın o zaman istediği bölgeye bir harekat yapması için kominizm gibi bir bahanesi vardı şimdi kominizm çöktü ve islam yeni bir bahane olarak türedi.Bu amerikanın istediği zaman bir bahane ileher hangi bir bölgeye müdahale etme hakkı kazandırmaktan başka bir şeyde deil sevgili arkadaşlarım.

Üstelik bu sadece o bölgelerde aktif olmak için deil,islamıda kötülemek için oluşturulmuş çok kapsamlı ve planlı bir harakettir.Birincisi kendilerinin desteklediği bu terör örgütlerini kullanarak o ülkelere sözde özgürlük getirmek amacıylan müdahele etmekte,daha sonra o üklenin içinde kaso oluşturup farklı etnik veya siyasi veya dini gruplara bölmek ve böylece insanların birbirini öldürmesini izlemekten başka bir şeye yaramıyorlar.

Ynie aynı zamanda diğer ülkelerede yaptıklarının haklı olduğunu göstermek için videolarda,haberlerde intihar bombacıları,kafa kesen adamlar,birbirini öldüren aynı halktan insanları gösterip duruyorlar.Oysa bunların olacağını bile bile hatta planlayarak o insanları o hale getiren ve çaresiz bırakanlar onlardır.

İnsan psikolojisi zayıftır hiç bir umut kalmadığında kimi insanlar intiharı seçmektedir,ki bu her ülkede görünen bir kabustur.Öyle bir ülke düşününki heryerden kuşatılmış,insan hakları ellerinden alınmıi,kendi ülkelerinde köle olarak yaşatılmakta,her an gasp,tecavüz yada işkence hatta sebepsiz öldürülme tehlikesi aldında.Yiyecek yemek,yaşayacak yer,çalışacak iş,ve ya herhangi bir sosyal aktivitesi olmayan bu insanlar ne yazıkki bu kötü yolu seçebiliyorlar.

Ama yine bir içten parçala oyunu içinde batılı ülkelerin desteklediği,beyin yıkamacı örgütler yoluyla tabiki.

Önemli olan cehalettir ve halkalrın o cehaletten ilimle,bilimle,eğitimle kurtulması gereklidir.Zaten amerikanın amacıda mümkün olduğu kadar oralarda kaso çıkarıp halkın bu yönde gelişimini durdurup,o bölgelerde ve dolayısıyla dünyada etkin kalabilmektir...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 26-05-2009, 21:33
Kıdemli Üye

Arkadaşlar, ya islamın temellerini kuran ve sahih hadisler olarak yanlış biliyorum ya da sizin islamla alakanız yok. Bakınız aşağıdaki sahih hadislere, sonra değerlendiriniz:

bin ladin dahil bir çok köktenci hadis ve ayetlerde kendilerini meşrulaştıracak dayanaklar bulabilmektedir. Günah olduğunu söylediğiniz intihar, durup duruken intihardır. Burada adamlar kendilerini allah yolunda bir araç olarak görmektedirler. Zaten yukarıda verdiğin istatistiklere bakarsanız müslümanların çoğununda onlar gibi düşündüğünü anlayacaksınız.

Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ
Konu: Cihad'ın Adabı
Kaynak: Ebu Davud, Cihad 101, (2637); Buhari, Cihad 157; Müslim, Cihad 18, (1740)
Ravi (r.a.): Ka'b İbnu Malik
Hadis: Resulullah (sav) gazveye çıkmaya karar verdiği zaman, şaşırtarak başka bir zan uyandırır ve: "Harb bir hiledir" derdi.intihar saldırısıda bir şaşırtmacadır, ve buradan meşrulaştırılabilir
Kayıt No.: 1037
--------------------
Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri
Kaynak: Buhari, Cihad 5, 6, 73, Rikak 2, 51; Müslim, İmaret 112-115, (1880); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 17, (1648, 1649, 1651); Nesai, Cihad 11, 12, (6,15); İbnu Mace, Cihad 2, (2755-2757)
Ravi (r.a.): Enes
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Öğleden evvel veya öğleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola çıkış, dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır."
Kayıt No.: 989
--------------------
Kaynak: Buhari, Cihad 2; Müslim, İmaret 110, (1878); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 1, (1619); Nesai, Cihad 17, (6, 19); Muvatta, Cihad 1, (2, 443)
Ravi (r.a.): Ebu Hüreyre
Hadis: Resulullah (sav)'dan bir gün sordular: "Ey Allah'ın Resulü! Allah yolunda yapılan cihada hangi amel denk olur?" "(Başka bir amelle)" dedi, "ona güç getiremezsiniz!" Soruyu soranlar ikinci ve hatta üçüncü sefer tekrar sordular. Resulullah her seferinde aynı cevabı verip: "(Bir başka amelle)" ona güç getiremezsiniz!" dedi ve sonra şunu ilave etti: "Allah yolundaki mücahidin misali gündüzleri ve geceleri hiç ara vermeden oruç tutup, namaz kılan, Allah'ın ayetlerine de itaatkar olan ve Allah yolundaki mücahide cihaddan dönünceye kadar namaz ve oruçtan hiç gevşemeyen kimse gibidir."
Kayıt No.: 994
--------------------
Kaynak: Buhari, Cihad 28; Müslim, İmaret 128, 129, (1890); Muvatta, Cihad 28, (2, 460); Nesai, Cihad 37, (2, 38); İbnu Mace, Mukaddime 13, (191)
Ravi (r.a.): Ebu Hüreyre
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah iki kişi hakkında güler: Bunlardan biri diğerini öldürmüş olduğu halde ikisi de cennete gider. Bunlardan diğeri, Allah yolunda cihad eder ve şehid olur. Allah katile mağfiretini ulaştırır, o da Müslüman olur, sonra Allah yolunda cihada katılır ve şehid olur (Böylece her ikisi de cennette buluşurlar)."
Kayıt No.: 1003
--------------------
Konu: Cihadın Vacip Oluşu Ve Cihada Teşvik Edici Hadisler
Kaynak: Buhari, Cihad 156, 22, 32, 112, Temenni 8; Müslim, Cihad 20, (1742); Ebu Davud, Cihad 98, (2631)
Ravi (r.a.): Ebu'n-Nadr
Hadis: Ebu'n-Nadr merhum Abdullah İbnu Ebi Evfa (ra)'dan naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) düşmanla karşılaştığı günlerden birinde, güneşin meyletmesini bekledi. Sonra kalkıp yanındakilere şöyle dedi: "Ey insanlar, düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyin, Allah'tan afiyet dileyin. Ancak karşılaşacak olursanız sabredin, bilin ki cennet kılıçların gölgesindedir." En sonda Resulullah (sav) sözlerini şöyle tamamladı: "Ey Kitab'ı indiren, bulutları yürüten, (Hendek Savaşanda düşman müttefikler olan) Ahzab'ı hezimete uğratan Rabbimiz, bunları da hezimete uğrat ve onlar karşısında bize yardım et!"
Kayıt No.: 1031
--------------------

Önerilen Siteler