Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Resim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-05-2009, 17:32
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Pablo Picasso'nun Guernica Tablosu

Guernica, Pablo Picasso tarafından 1937'de yapılan, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937'de İspanya'daki Guernica şehrini bombalamasını anlatan, 7,76 m eninde ve 3,49 m yüksekliğinde anıtsal tablodur. Saldırı sırasında 250 ila 1.600 kişi hayatını kaybetmiş, çok daha fazla sayıda kişi de yaralanmıştı.
İspanyol hükümeti, Paris'teki 1937 Dünya Fuarı kapsamındaki Modern Hayatta Sanat ve Teknik sergisinin İspanya'ya ayrılan bölümünde sergilenmek üzere, Pablo Picasso'ya büyük bir duvar resmi sipariş etti. O sırada gerçekleşen hava saldırısından etkilenen Picasso, saldırıdan sonraki 15 gün içinde bu duvar resmini tamamladı. Tablo ufak bir dünya turu kapsamında çeşitli ülkelerde sergilendi ve beğeni topladı. Böylece İspanya'daki iç savaşa diğer ülkelerin ilgisi de çekilmiş oldu. Guernica, savaş trajedilerinin ve savaşın bireyler üzerindeki acı verici etkilerinin bir özetidir. Tablo zaman içinde, savaşın yarattığı trajedilerin anımsatıcısı, savaş karşıtı ve barış yanlısı düşüncelerin sembolü haline gelmiştir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Guernica_(tablo)
Alt 30-05-2009, 21:35
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İyi ki sanatçılar var sanatçı duyarlılığı var resime,yazıya,tiyatroya,flimlere işlenen toplumsal olaylar nesilden nesile geçerek bizlere ulaşıyor estetik ve görsel bir ziyafet çekerken düşündürüp savaşı,acıyı ,cinayetleri yeriyor.. Barış ve kardeşliğe yol açıyor..
Tabii ben böyle algılıyorum
saygılar...
parmisd Günşin_kızı
Alt 30-05-2009, 21:51
hayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayko hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayko - MSN üzeri Mesaj gönder

büyük düşünceler bunlar...
islamın ulaşamadığı

nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.
Alt 30-05-2009, 22:06
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

parmis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi ki sanatçılar var sanatçı duyarlılığı var resime,yazıya,tiyatroya,flimlere işlenen toplumsal olaylar nesilden nesile geçerek bizlere ulaşıyor estetik ve görsel bir ziyafet çekerken düşündürüp savaşı,acıyı ,cinayetleri yeriyor.. Barış ve kardeşliğe yol açıyor..
Tabii ben böyle algılıyorum
saygılar...
parmisd Günşin_kızı
Bu düşüncelere katılmamak ne mümkün
Alt 18-06-2009, 10:25
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Guernica benim Avignon'lu kadınlar ile birlikte favori Picasso tablolarımdan.. Küçük bir röprodüksiyonu eski evimin duvarına asmıştım. Taşınma esnasında kaybolmuş ne yazık ki.

Guernica hakkında aklımda kalan çarpıcı bir cümle, hangi uzmandı söyleyen hatırlayamıycam şu an, resim sanatında vahşetin, şiddetin, öldürmenin kansız, kırmızısız; yani tuvalde kana ve kırmızı renge yer vermeksizin; salt metaforlarla işlendiği en başarılı resimlerden olması.

Acı'nın resimden bir çığlık şeklinde yükseldiğini duyabiliyor insan biraz uzun bakınca. Büyükusta da zaten bunun hakkını verendir değil mi?

Resim ne etkili bir iletişim aracıdır aynı zamanda..

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 18-06-2009, 17:55
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Ben resimden anlamam; resme baktığımda dikkatimi çeken bir şeyi bilginize başvurmak üzere sormak istiyorum izninizle.

Resimde çizilen suratların tamamında ikinci gözün görünmemesi gerekirken yandan profile neden iki göz çizilmiş sizce ?

selamlar
Alt 18-06-2009, 22:00
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ne tesadüf ben de resimden hiç anlamam ama şöyle bir şey var resim sanatında;

http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCbizm

ben yine de salvador salvador diyorum DE(a)Lİ' ya ondan herhalde
Alt 18-06-2009, 22:28
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

picasso, faşist yönetim sona erene kadar ,bu tablonun ispanyaya girişini yasaklamıştı.
ve öylede oldu

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 19-06-2009, 01:17
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Kübistler, herhangi bir şeyde gözün türlü yönlerden görebildiği özellikleri, bir arada geometrik şekillerle göstermeye çalışır. Bu tarz resimlere kübik resim adı verilir.

Kübizm, eşyanın uzaklık ve yer içinde kapladığı hacim kanununu temel hareket noktası olarak alır. Bu akıma mensup sanatçılar, resimde özün, değişmeyenin peşinde koştuklarını savunurlar. Onlara göre, konunun sadece görünen yönünü değil, görünmeyen tarafını da göstermek gerekir.

Bu akıma mensup olan edebiyatçıların gayesi ise, duygularla olayları birbirine karıştırmak, ayrı ayrı yerlerde geçen olayların birlikte, aynı anda olduğunu kabul etmek ve bu anlayışta eser vermektir. Bu yüzden kübistlerin eserleri oldukça karmaşıktır.

verilen linkten bir bölüm............

Yorumsuz

Selamlar
Alt 22-08-2009, 00:08
zinlaleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zinlaleş zinlaleş isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu resimle ilgili bir şey okumuştum.resme bakan biri picasso ya bu resmi nasıl yaptığını sorar.picassoı da bilgece" resmi ben değil sizler yaptınız" der

""kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa senin kimliğin HASTALIKLIDIR""

Önerilen Siteler