Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 30-05-2009, 23:10
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09 Jan 2008
Mesajlar: 266
Question Müslümanlar mı hristiyanlar mı yahudiler mi?

gecen gün youtube da klipleri izlerken sırplara ait kliplere denk geldim
herifler hala ,taaaa 600 yıl önce olmuş osmanlı sırp savaslarına atıf yapıyolardı
gözlerime inanamadım ,bu kadarmı radikallik olur diye
sonra aklıma söyle bi soru geldi müslümanlarmı hristiyanlarmı yoksa yahudilermi daha tehlikeli diye.
daha öncede yine youtubeda yunanlılar olsun ruslar olsun ne biliyim macarlar hırvatlar olsun onlarda aynı mantıkla klipler yapmışlardı
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 31-05-2009, 01:03
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 May 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2.318
Standart

sayın ayrıntı...

Şahsi görüşümü söyleyecek olursam dinler değil onları bir türlü siyasi oyunlarla halka Tanrı buyruğu gibi gösterenler tehikelidir.Bir ulus veya devlet diniyle değil siyasi kavgalarıyla bir savaşa sürüklenir.Din burda sadece saf olan insanları kullanmak için oluşturulmuş ve tarihdede bir çok savaşta akıllıca kullanılmış bir kafa karıştırmadan öteye gitmez.Din özü itibariyle savaşainsanları itmez,ancak ağızı laf yaparak ordan burdan bu konuları döndürüp saptırıp insanları kandıranlar tarafından böyle kullanıldığına rastlamaktayız.

Dinler sebepsiz yere savaş ve katliam çıkartmayı emrediyorsa eğer 6 milyarlık dünyanın en az 5 miları neden bir şeylere inanma gereği bulmuş.Bu kadarmı vicdansız tüm inananlar yada insanoğlu,bu kadarmı kör,bu kadarmı cahil...?

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 31-05-2009, 01:07
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Aug 2006
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Mesajlar: 1.692
Standart

Ayrıntı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gecen gün youtube da klipleri izlerken sırplara ait kliplere denk geldim
herifler hala ,taaaa 600 yıl önce olmuş osmanlı sırp savaslarına atıf yapıyolardı
gözlerime inanamadım ,bu kadarmı radikallik olur diye
sonra aklıma söyle bi soru geldi müslümanlarmı hristiyanlarmı yoksa yahudilermi daha tehlikeli diye.
daha öncede yine youtubeda yunanlılar olsun ruslar olsun ne biliyim macarlar hırvatlar olsun onlarda aynı mantıkla klipler yapmışlardı
Ayrıntı kardeş, 600 sene br başka devletin egemenliğinde yaşarsan, bu senide etkiler, adamlar hala osmanlının onlara verdiği zararın etkisini yaşıyorlar....

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 31-05-2009, 01:30
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 May 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2.318
Standart

vvalla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıntı kardeş, 600 sene br başka devletin egemenliğinde yaşarsan, bu senide etkiler, adamlar hala osmanlının onlara verdiği zararın etkisini yaşıyorlar....
Sizin yorumlarınız ben gercekten şaşırtıyor sayın vvalla...

Osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca bir çok ülkeyi içinde barındırmıştır bildiğiniz gibi.Osmanlı imparatorluğu dağıldıktan sonra bir çok ülke kendi ulusal devletini kurmuştur.Bu kurulan devletlerdeki insanlardan neredeyse hiçbiri müslüman değildir ve türkçede bilmemektedir.

Yani bu demek oluyorki bu insanlara zorla din,dil baskıları yapılmamış,türkleştirilmeye çalışılmamıştır.Ama bu gün afrika ülkelerine bir bakın anadilleri ingilizce dinleri hristiyanlıktır.Şimdi size daha önce belirttiğim bazı tarihi olayları anlatayım ve kim kime ne çektirmiş anlayın lütfen.

İngiltere:Bu illet ve dünyanın en barbar toplumu ilk soykırıma kendi kandaşlarından başlamıştır,yıllarca iskoçya,irlanda halklarına türlü işkenceler eziyetler,kanlı bastırmalarla caydırmış sonundada tam olarak egemenliğine almıştır.Afrikanın bir çok ülkesi yine onalr rafından sömürülmüş ve bazı büyük kabileler tamamilen dünya üstünden silinmiştir.Ve buka ükeerinin bir çoğunda andl ingilizcedir adamların ne dili,ne medeniyeti,nede hakları kalmamış sömürülmeye yüz tutmuşlardır.Bunlarda yetmezmiş gibi yılla boyunca ondan getirdikleri insanları köle olarak yok pahasına çalıştırmışlardır ve bu kölelik kavramı çok kısa bir tarihe kadarda devam etmiş hala bile afrika kökenli insanlara aşağılık gözüyle bakılmaktadır.Ayrıca ingiltere hindistan,ortadoğuyada kanlı elini atmış yıllarca oralarında hallarına zulüm etmiştir.Yine ingiliz kolonileri avustralya kıtasına ulaşmış burdaki yerel halkı kılıçtan geçirmiştir nedeni neymiş biliyormusunuz?Avustralyanın yerlisi olan aborjinler o kadar çirkinlermişki insan deil tannetmişler,işte bu kadr bsit bir haklılık çabası.Devam ediyorum ingilizlerde barbarlık bitmez,yine onların kolonisi olarak giden daha sonra birbirleri arasındada kan döken amerika yine aynı şekilde kızılderili ırkını ümden yoketmiş,bebek,çocuk,kadınierkek demeden tüm bir ulusu yok etmiştir.Dünya üzerinde kökten bir ırkın yokedildiği ender görünmüştür bunuda belirteyim.


İspanya:Bildiğiniz gibi ispanyollar ve portekizliler gemilerle amerikanın güney taraflarına gitmiş,buradaki inka,maya ve aztek medeniyetleriyle bağlantı kurmuşlardır.Tabi bu bağlantı sonucunda gerekli olan aavrupa uygulamasını es geçmemiş,bu medeniyetleri katletmiş,sömrmüş mallarını ve canlarını ellerinden almışlardır.Şimdi bakarsanız güney amerika toptan ispanyolca konusur neden sizce çokmu sevmişler bu insanları hayır istersen onusma gideceğin yer ölüm.Bir hiç pahasına ırklar,medeniyetler tümde yokedilmiştir.

Yine kıbrısta türkler hunarca katledilmiş ve tüm belgeleriyle dünyanın gözü önünde segilendiği halde,bu gün dünya rum tarafını haklı görmektedir.Yine bu gün Amerikanın nasıl politikalarla dünyada soykırım yaptığına yada dolaylı olarak yaptırdığına heikte şahit oluyruz.Ayn zamada itlyan,rus,alman ve fransızlarda büyük insanlık suçları işlemişler,sömürmüşler katliamları yapmışlardır.Ve utanmadan bu kanklı yüzlerini dünyadan saklamak içinde tüm yardım,barış ve sağlılörgütlerinide bunlar kurmuşlardır.


Şimdi soruyorum size biz 100 yıllarca elimizde tuttuğmuz onca devlete baskı kurdkta neden bunlar islam olmadı,neden bir tanesi gram türkçeilmiyor.Neden çünkü bz oralara barbarlıkla gitmedik halklaraa iyi davrandık,dillerindede dinlerindede serbest bıraktık

Bumu yani barbar türkler,bumu yani medeni avrupa

Bakıpta gerçekleri görmeniz dileklerimle...

Bunun yanında o dediğiniz ilkel ülkelerin neden o durumlara düştüğü konusundada bunu okursanız sevinirim...

İlk olarak şunu belitmeliyimki ben kimseyi kafirlikle suçlamıyorum.Hristiyan kafirdir,yahudi kafirdir,ateistler cehennemlerde yanacak falan gibi bir iddiam da yok.Benim burda tek anlatmaya çalıştığım olay şu:

Ben herşeyden önce eğitime ve bilime önem veren bir insanım,diyorumki bu insanların kandırılmaması için cahilliklerinden arınmaları gerek.İkincisi ise bu ülkelrde yıllardan beri kaos vardır ve bu bilerek yapılmaktadır,sırf ordaki insanlar aç,fakir ve cahil kalabilsinler diye.

Bu arada cihatla ilgili yzdığın hadislerde,gerçekten her iki tarafda kendinden pay çıkarabilir.Amacı vahşet olan insanlar bu hadislerden etkilenerek intihar bombacısı olabilirler.

Ama o hadisleri nasıl anlayacağıda insanın ruh haline ve anlama,idrak etme,düşünme kapasitesine görede deişebilir.

Kaldıki güvenilir hadis diye bu gün okuduğumuz hiçbir hadistegüvenilir değildir.Bunlaın ispatıda yoktur.Ama Kuran tekdir ve her zaman alıp okuyabiliriz başkasının udurması yada araya bir şeyler katmasıyla oluşmamıştır.

Yine söylüyorum bu anlattığın geri kalmış toplumların tarihine bir bak,10 yıllarca savas ve yoklukiçinde değillermi.Fisilistinin yanına bir İrail devletini ingilizler bilerek vee isteyerek gelecekte orada olacak şeyleri düşünerek koymadılarmı?

Amerika taliban gibi örgütleri,bin ladin gibi insanları kendi çıkarmadımı?
Ki buunların çoğu hala onlar tarafındn finanse edilmekteler.

İngiltere hindistanı yıllarca sömürüp fakirleştirip bölgede büyük kaoslar yaratmadımı,bunun sonucunda pakistan gibi ülkeler çıkmadımı?

Bosnada kosovada uzun süren kargaşaya ancak yıllar sonra oda hırvatların zor durumda kaldığı görülünce NATO bu savaşa dahil olmadımı?

Kıbrısta hiç yoktan yere bizim soydaşrımızı hunharca üstelik çoluk,çocuk demeden soykırımdan geçirenler anlayışla karşılanmadımı?

Bu gün tüm belgeleriyle haksız taraf olan rum kesimi avrupa birliğince koruma altına alınıp,haklı gösterilmiyormu?

İsrail istediği zaman filistine girip,dünyaya kapılarını kapatık istediği gibi işkence ve soykırım yapmıyormu?Ve dünya bunu örtbas etmiyormu?

Hindistanda keşmirde müslüman kanı akıtılıyorda dünya birşey yapıyormu?

Azerilerin elinden zorla karabağ alınıyorda insanlar evlerinde,yurtlarında oluyorda,dünya bunu durduruyormu?

Hayır sevgili kardeşim onlar sadece böyle olmasını istiyorlar,bu 1000 yıllık ve sinsi bir projedir ve biz bunu tümden anlayamassak sıra bizede gelecektir.


Saygılarımla... Umarım tek taraflı bakış açınıza bir nebze tarafsızlık getirebilirim.Burdaki bazı sözlerim daha önceki forumlarda yazdıklarımdan alıntılardır ve seninle paralel düşünenlere cevap niteliğindedir.

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 31-05-2009, 02:40
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Aug 2006
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Mesajlar: 1.692
Standart

Osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca bir çok ülkeyi içinde barındırmıştır bildiğiniz gibi.Osmanlı imparatorluğu dağıldıktan sonra bir çok ülke kendi ulusal devletini kurmuştur.Bu kurulan devletlerdeki insanlardan neredeyse hiçbiri müslüman değildir ve türkçede bilmemektedir.

Yani bu demek oluyorki bu insanlara zorla din,dil baskıları yapılmamış,türkleştirilmeye çalışılmamıştır

1-) Bunları neye dayanarak söylüyorsun, balkan ülkelerinde 60-70 yaşın üstünde herkes şenden iyi türkce bilir

2-) Osmanlılık ile Türklüğü birbirine karıştırmayın faklı şeyler.

Şimdi soruyorum size biz 100 yıllarca elimizde tuttuğmuz onca devlete baskı kurdkta neden bunlar islam olmadı,neden bir tanesi gram türkçeilmiyor.Neden çünkü bz oralara barbarlıkla gitmedik halklaraa iyi davrandık,dillerindede dinlerindede serbest bıraktık

En komiğide bu. Birşey söylüyorsan desteğin olmalı. Ben 8 yıldır balkanlarda yaşıyorum, ama bu bölgenin halkı senin gibi yada Osmanlıyı sevenler gibi söylemiyor. Balkanlarda her sehrin meydanında bir heykel vardır, kimin heykelleri biliyormusun, osmanlıya karşı direnmiş, osmanlı ile savaşmış kişilerin heykelleri. Ve balkanlarda Osmanlının cami, hamam ve köprüden başka eserleri yoktur. Git bu ülkelerdeki isimlere bir bak. Hangi dilde, türkce bile değil, arapca. ama yeni nesilde bu isimler doğal olarak yok tabiki...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Konu walla tarafından (31-05-2009 Saat 02:47 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 31-05-2009, 12:20
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 May 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2.318
Standart

Sayın vvalla şu sorumu cevaplarmısınız...

Bir millet iyi bir eğitim ve sosyal düzene,barış ve ekonomik özgürlüğe sahip olduktan sonra halen şeriat yada terör olalarında bilerek ve isteyerek rol oynayabilirmi?

Sizcede sisayi gelişimler ve sosyo ekonomik durum yada eğitim durumları bu oluşumların ana sebebi değilmi?

İnsanın pozitif olması için eğitim şart değilmi?

Öyle yada böyle arabi,toplumlar dışında böyle çirkin olaylarda başrol oynayan başka bir müslüman ırk yada devlet varmı?

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 31-05-2009, 21:05
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09 Jan 2008
Mesajlar: 266
Standart

nogada bence osmanlıyı cok iyimser bi şekilde yorumlamışsın ,bencede valla kardeşin hakkı var 600 - 700 yıl gercekten adaletle adam gibi yönetseydi ,bu adamlar düşman olsalardı bile bu denli düşman olmazlardı.
ayrıca son zamanlarda cevreden aldığım duyumlara görede balkanlardaki müslümanların tekrar hristiyanlığa gectiğine dair duyumlar alıyorum
vallaya ise bir yönden katılmıyorum ,osmanlı sadece balkanlara değil anadoluya hatta arap topraklarına bile doğru dürüs yatırım yapmadı ,varsa yoksa cami hamam ,hristiyanı olsun müslümanı olsun insanları hayvan gibi kullanıp sömürdü
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 03-06-2009, 01:22
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 May 2009
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2.318
Standart

Kimlerden alıyorsun bu duyumları ve özellikle son zamanlarda?

Saygılar...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 03-06-2009, 12:01
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09 Jan 2008
Mesajlar: 266
Standart

osmanlı zamanında nasıl müslüman olduklarınıda iyi bilirsin ,yeniceri ocağı devşirme sistemi v.s v.s...
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 03-06-2009, 12:02
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 06 Jan 2009
Bulunduğu yer: Sakarya
Mesajlar: 717
Standart

Şimdi soruyorum size biz 100 yıllarca elimizde tuttuğmuz onca devlete baskı kurdkta neden bunlar islam olmadı,neden bir tanesi gram türkçeilmiyor.Neden çünkü bz oralara barbarlıkla gitmedik halklaraa iyi davrandık,dillerindede dinlerindede serbest bıraktık
Sevgili Nogada bunun en önemli sebebi Osmanlının Gayrimüslümlerden aldığı vergilerdir. Osmanlının gelirlerinin en önemli kaynağıda bu vergilerdir. Osmanlı keyfinden rahat bırakmamış ordakileri.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:49 .