Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2009, 13:15
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart "Boluculuk" Yapmak, Nedir?

Saygideger arkadaslar;

Gordugum kadariyla, bir yanlis anlamada; boluculuk kavraminda yasanmaktadir. Buraya boluculuk yapmnin ne oldugunu cok acik ve net yazacagim.

Iki turlu boluculuk vardir. Bunlardan birincisi; Turkiye bunyesindeki, milliyetci, irkci ve soven dusunceye sahip kesimin yaptigi boluculuktur. Bunu cumleye dokersek;" Bu ulke, Turklerin ulkesidir. Bu topraklar, Turklere aittir. Eger kendisini Turk gormeyen veya Turk oldugunu kabul etmiyen varsa, bu ulke topraklarinda yasayamaz. Turkiye Turklerindir, Ne mutlu Turkum diyene" Bu boluculugun temelinde; Turkten baska bir koken tanimamak, kabul edilmemek yatar.Dolayisiyle; bu dusunce acik olarak; kendini Turk kokene ait gormeyene;"Senin bu ulkede isin yok, ya Turklugu kabul edersin, ya da ceker gidersin" anlamini tasir. Kimin buna cesaret edecegi, kimin Turklugun ne oldugunu saptayacagi veya kimin Turk olduguna karar verilecegi ise acik degildir.

Ikinci boluculuk; disaridan dusunce olarak gelen; fakat ulke icinde yerlesmeye calisan ve bir suru iceride taraftar bulan; mikroayrimci dusuncedir. Bunu da cumleye dokersek; "Bak sen Turk degilsin,...sun. Bu ulkede senin yasam hakkin yok, ya Turk olacaksin, ya da ezileceksin. Oyuzden al kendi kokenini; bu ulkenin icinde hakkin oldugu topraklara sahip olmak icin, orgutlen, savas. Biz sana her turlu maddi destegi saglar,ve bu savasi kazanmanda yardimci olur ve kuracagin ulkeye'de her turlu ekonomik yardimi yaparak; senin ulkenin kalkinmasini saglariz. Senin artik; ayri bir ulke kurma zamanin geldi, yoksa; Turklerin elinde; tum degerlerini unutacak ve asimiliye olacaksin. Bunu istemiyorsan, iste sana firsat. Biz senin yanindayiz ve herturlu destegi vermeye haziriz.

Iste goruldugu gibi; boluculugun ne oldugu; her iki duzeyde de, ustelik basit bir dille izah edilmistir.

Simdi sitedeki tum arkadaslara soruyorum. Varmi bu sitede boluculuk dusuncesine sahip bir yazar? Benim simdiye kadar olan gozlem ve tecrubeme gore; ben rastlamadim. Var oldugunu savunan varsa, veya kendisinin bu dusunceleri paylastigini dusunen varsa; buyursun, ciksin ortaya; biz de site olarak bilelim ve o kisiye karsi amansiz dusunce savasimizi verelim.

Oyuzden, bilhassa su son gundur, "sitede, boluculuk yapiliyor" diyen arkadaslara sesleniyorum ve onlara bu ithamlarini ispata cagiriyorum. Kim ve nasil boluculuk yapiyor? Lutfen, gosterin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-06-2009, 13:49
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yahu niye bu kadar sucluluk psikolojisi icine girdiniz anlayabilmis degilim ,

hem nedir bu naiflik cocukluk boyle,

yok disardan kotu adamlar gelip masum kurd halkini kiskirtacaklar , kandiracaklar , ama
bu arada hic kurdce yasaklanmayacak , diyarbakir cezaevi olmayacak , kurd kulturu her seyiyle yok edilmeye calisilmayacak, kendini kurd olarak tanimlayan kurd kimligine vurgu yapanlar ne siyasetde ne de toplum hayatinda dislanmayacak .... oylemi

birakin bu dis mihrak hikayelerini ,, mihrak icerde , baska yerde aramayin

bir ulkenin bolunmesinin o ulke halklari icin daha iyi olacagini olabilecegini soylemek suc degildir . o ulkenin bolunerek kendi halklarina daha refah bir yasam sunabilecegini dusunmekde suc degildir ... bundan korkmayin bu dusunceden dolayi da digerleri onunde ezilmeyin

Suc olan siddettir. suc olan elinde silah ayaklanmadir .. ama bunun dahi istisnalari vardir.

Bir ulkede dusunceler serbestce tartisilamiyorsa , bir ulkede dusunceler korkmadan dile getirilemiyorsa...o zaman sizin terorist dediklerinize baskalari militan der..

Eger taa zamaninda bu dusunceler yasaklanmadan siyasi arenada tartisilabilseydi , bolunmeyi savunabilen parti , partiler olabilseydi , sidetin bu derece tirmanmiyacagini cok rahatlikla soyliyebilirim ...

Suc olan bolunmeyi savunmak savunabilmek degildir , suc olan dusunceyi yasaklayarak , siddete silaha kana oleme yol vermektir. teror orgutlerine legallik kazandirmaktir..

Bu yuzden bir kere altini cizerek soyluyorum , bolunmeyi dusuncesel ve siyasi olarak savunmak suc olamaz .

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 03-06-2009, 14:09
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Oyuzden, bilhassa su son gundur, "sitede, boluculuk yapiliyor" diyen arkadaslara sesleniyorum ve onlara bu ithamlarini ispata cagiriyorum. Kim ve nasil boluculuk yapiyor? Lutfen, gosterin.
Saygıdeğer Evrensel-insan;

Bu sitenin adı, Turan Dursun Sitesi.
Ana sayfası insanları "Dinlerden Özgürlük Sitesi" diye karşılıyor.

Bu sitenin bir misyonu, bir vizyonu varsa, bu adlara göre olmalı.
Misyon, Turan Dursun çizgisidir.
Vizyonuysa, Turan Dursun'un görüş ve düşüncelerine yakışan, onunla aykırı düşmeyen, dinlerden özgür felsefeyi amaç edinmiş olanlardır.

2 yıldan beri aşama aşama bu misyon ve vizyon değişime uğradı.
Politika, zaman zaman din konusunun önüne geçti.
Kürt ve Ermeni meselesi gündemi sıkça işgal eder oldu.
Gelinen son nokta gerilimin zirve yaptığı aşamadır.

Bir hırsız, boynuna "Ben hırsızım" diye yazı asıp dolaşmaz.
Bir katil de "Öldürürüm ha!" diye kendini afişe etmez.
Teröristler, yaptıklarının terör olduğunu dahi reddederler.
Bölücü de "Ben bölünmeden yanayım" diye ortaya çıkmaz.

Hergün bir fırça darbesiyle tablo yavaş yavaş oluşturulur.
Şu anda tabloya atılan fırçalar "Bölünsek ne olur, kıyamet mi kopar?" dır.
Buna destek olanlar; " Bir hafta bu imzayı kullanalım" diyenlerdir.
"Beni de tahrikçi, bölücü listesine yazın" diye meydan okuyanlardır.
"Kıbrıs'ı bölen Türkiye'dir" diyerek bölünme gündemine katkıda bulunanlardır.
Bu imza ve destek mesajları karşısında "Bölücü mü var? Varsa ispatlayın." diyenlerdir.

Bunları bölücü olarak görmüyorum.
Bölücülüğe çanak tutmanın adayları olarak görüyorum.
Bölünmenin doğal olduğunu Kanada örnekleri vererek savunmak ve Türkiye'de de aynı Kanada'da olduğu gibi bir oylamaya gidilmesini istemek; bir düşünce özgürlüğü olarak görülebilir.
Ama bu düşüncenin dile getirileceği yer TD sitesi olmamalıdır.
Olduğunu da kabullendik, o konuda da özgürlükçü olduk diyelim;
Bu düşünceyi dile getirenler vizyondakiler olmamalı.
Vizyondakilerin de düşüncelerini özgürce açıklamaya hakları var elbette.
Bunun hesabını kendileri yapmalılar ki yapmış olduklarını sanıyorum.
Alt 03-06-2009, 14:20
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Kisaca ne demeye calisiyorsun, bana vermek istedigin mesajin ne; ben en azindan; boluculugun ne oldugu bilinmesi icin, bunca emek harciyorumki; hem itham edenler, hemde edilenler"Boluculuk buymus, ben bunu yaparsam boluculuk oluyormus" u algilasin ve boluculuk yapmasin diye.

Dusunceler, hic bir zaman hapsedilemez. Sen istedigin kadar onlemeye calis, yasak koy, basaramazsin. Oyuzden dusuncelerden uzak kalmak yerine, dusunce uretmek ve dusuncelerle yine dusunceyle mucadele etmek gerekir.

Oyuzden, ister bu site olsun; istersen baska toplumsal bir yer,bu dusunceler herzaman orda olacaktir.

Ustelik bu sitenin her dusunceye ozgurluk tanimasi; tam da; bir insanca ve evrenselce yanasimdir. Hem boylece, dusunceler gizli kalmaz, hemde her dusunce dusunceler arasi mucadeleye girmis olur. Ben senin "korkunu" hala algilayabilmis, degilim. ACIKSOZLULUK HER DERDE DEVADIR ve ACIKSOZLULUGU SAGLAYAN DA; DUSUNCE SERBESTLIGIDIR. Bu sayerde, hem kisilerin dusuncelerrini ogrenmis, hem de onlari tanimis olursun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-06-2009, 14:29
elcihanaferin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elcihanaferin elcihanaferin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Pante'nin buradaki mesajından sonra aklıma geçenlerde aldığım bir e-mail geldi. Onu burada paylaşmak istedim (umarım tekrar olmamıştır):

TEŞEKKÜR
Işık hızıyla tahliyemi sağlayan yargı mensuplarına. ..

Beni 3 avukat savunurken, çocuk için avukat tutmayan SHÇEK yetkililerine. ..

"İntihar etmeyi düşünüyorum" diyen çocuk için
"Psikolojisinde bozulma yok"
diyen İstanbul Adli Tıp Kurumu'na ve Adalet Bakanı'na...

Çoluk - çocuk sahibi olduğu halde sessiz kalarak benden yana tavır koyan
Sağlık Bakanı'na....

Kadının saçının teli görünecek diye ortalığı birbirine katarken benim
olayda
kıllarını kıpırdatmayan din kardeşlerime.. ..

Türban için İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderken bu olayı görmezden
gelen
First Lady'ye...

"Din tüccarı yazar" olduğum için benden desteğini esirgemeyen

F - Tipi medya
organlarına.. .

Toplumsal sorumluluğu "Ermeni ve Kürt sorunuyla" sınırlı yazar
ve
aydınlara..

Beni almaya geldiğinde gururlu şekilde sırıtan eşime...

Teşekkürü bir borç bilirim...

Hüseyin Düzmez

Açıklık gerçeğin vazgeçilmez koşuludur.
Alt 03-06-2009, 14:33
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Suc olan siddettir. suc olan elinde silah ayaklanmadir .. ama bunun dahi istisnalari vardir.
imza

serüvenci
Alt 03-06-2009, 14:36
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Boluculuk inanc ve ideolojisinin temelinde; cikar ve ayrimcilik yatar. Bu oyle bir ayrimciliktirki; iki kisiyi bile; biribirine dusman eder. Otekilestirmek, kutuplastirmak, "sen busun" veya "bu musun?" v.s. gibi; direk kisinin kisisel degerlerine yonelik cevap ve sorular; ayrimciligin gostergesidir.

Boluculuk ideolojisi; korku felsefesi, suru psikolojisi, bilincsizlik ve caresizligi; kendine silah olarak kullanir. Ulke temelinde ise; boluculugu gormek icin, uzaklara gitmenize gerek yok. bakin soyle, gunluk yasam ve iliskinize, gozlemleyin, goreceksiniz. Boluculuk; ideolojisini ve inancsal degerlerini iyi anlamak; bizleri bu insandisi ve insanlikdisi "illetten" uzak tutacaktir. Bunun en son gelismis hali ise; nihilizmin, bireyci akilciligidir.

Bunu onlemenin en guzel yolu; aslinda gercek ve gercekci yurtsever olmaktir. Yani; yurdunu sevenin; tum farkliliklarin gercekleriyle ve onlarin farkina vararak yurdunu sevmesi. Ornek cumleler. "Benim ulkemin, Turku, Alevisi, Muslumani, Kurdu, yazari, bilim adami v.s.; yani; ulkemizin cikardigi degerler ne olursa olsun; onlarin farkinin farkina vararak; farklari ile birlikte kucaklamak. Iste, belkide; boluculuge en guzel ilac budur.

Oyuzden; boluculugu iyi algilayalim; ve nasil bir farkli kisisel deger sahip olursak olalim, bu oyuna dusmuyelim. Bu ulke; tum farklariyla birlikte bizim ulkemiz. Biz, ancak; bu farklarimizin varligi ve birligi, butunlugu ile ve yalniz biz, bu ulkeyi rahata, refaha, huzura kavusturabiliriz. Ama; otekisiz, kutupsuz, cikarsiz, korkusuz ve surusuz biz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 03-06-2009, 15:50
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Boluculuk inanc ve ideolojisinin temelinde; cikar ve ayrimcilik yatar ...

Boluculuk ideolojisi; korku felsefesi, suru psikolojisi, bilincsizlik ve caresizligi; kendine silah olarak kullanir.
Evrensel,

Kutlarım. Bu sözleri çerçeveletip sitenin uygun bir yerine asmak gerekir.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 03-06-2009, 16:19
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

asin asinda , ya hataliysaniz !!

ya aslinda kurdler ayri bir devlet kurmus olsalardi , irak kurdleri ile bir konfederasyon meydana getirip , zengin petrol yataklarini halkin refah ve huzuru icin harcasalardi , cok daha iyi gelismis ve mutlu bir halk haline gelselerdi ....

anlamiyormusunuz , bolunmeyi savunabilmek bir fikirdir , bolunmek ocu degildir ,,, bunun korku ile suru ile bilincsizlik ile bir iliskisi yoktur..

Bu topraklar ve uzerindeki halklar allahin turkiye cumhuriyetine vaat ettigi yerler degildir ki, bolunmesi bolunebilmesi kiyamet alameti olsun...

Yanlis anlayin yada anlamayin , kurdlerin ayri bir devletde yada turkiye cumhuriyeti altinda yasamalari beni hic ilgilendirmiyor .. ama beni ilgilendiren kurdlerin yada turklerin bolune bilmeyi konusabilmesi bolunmeyi savunabilmesi ve bunu siyasi partiler araciligi ile tartisabilmesi ilgilendiriyor ...

MESELENIN OZUNUN BU OLDUGUNU NEDEN HALA ANLAYAMIYORSUNUZ ki....

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 03-06-2009, 16:42
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bunları bölücü olarak görmüyorum.
Bölücülüğe çanak tutmanın adayları olarak görüyorum.
kişisel not :

bu kişilerin arasına ben de giriyorum anladığım kadarıyla. kürt meselesi içerisindeki görüşlerim bellidir. lütfen okunsun. bölünmeden değil birleşmeden yana olduğumuz anlaşılmalıdır. birleşmeden yana olduğumuzun en önemli kanıtı kurduğumuz Gölge Meclis'tir. herkesin gölge mecliste yeri olduğunu bilmenizi isteriz.

Gölge Meclis notu :

sitedeki her üye Gölge Meclis'in doğal üyesidir. haklı oldukları her konuda yanlarında haksız oldukları her konuda ise yine yanlarında eleştirimizi sunarız. aynı karşılığı da kendilerinden bekleriz sizleri kol kola yaşama dair hedeflerimizle yürümeye davet ediyoruz.

Önerilen Siteler