muslumanlar , dunyanin yuvarlak oldugundan tutun uzaydaki bir cok kesifin kuranda bulundugunu idda ederler
dun aksam kuran okurken su ayetler dikkatimi cekti:
furkan 45/46
45-Rabbinin gölgeyi nasıl uzatmakta olduğunu görmedin mi? Dileseydi onu elbet hareketsiz de kılardı. Sonra biz güneşi, ona (gölgeye) delil kılmışızdır. 46- Sonra da onu yavaş yavaş kendimize (başka yöne) çekmekteyiz.
Burda muhammed golgenin bicimini ve olusumunu mucize olarak gostererek allaha delil isnat etmekdedir.
Olabilir ,kendinden mucize bekleyen mekkelilere degisik seyler ortaya atarak allahin buyuklugunu gostermesi gayet normal , ama
bence normal olmayan golgeye sebeb olanin gunesin hareketliginin one surulmesi ,
O devirde gunesin dunyanin etrafinda dondugunun kabul edildigini bildigimizden bu gorus o devire gore evet gecerlidir ,
ama artik dunyanin gunesin etrafinda dondugunu ve golgeyde yine dunyanin kendi etrafinda dondugunden dolayi oldugunu bugun biliyoruz
Yuridaki ayetler gunesin dunya etrafinda donmesi mantigina gore dogru iken , gunumuzde pek aciklayici olmamaktadir ,,
Basit bir gercegi dunyanin kendi ve gunesin etrafinda dondugu gercegini bilmeyen muhammedin kuraninda gunumuzde yeni kesfedilen atronomi gerceklerini aramak ne kadar mantiklidir ?
Basit bir gercegi dunyanin kendi ve gunesin etrafinda dondugu gercegini bilmeyen muhammedin kuraninda gunumuzde yeni kesfedilen atronomi gerceklerini aramak ne kadar mantiklidir ?
sorunuzu tam olarak anlamadim , basindan belirteyim , belki cevabim tamamen alakasiz olabilir diye altini ciziyorum ,.
ben buna(golgeye) gunesin delil kilinmasindan dolayi vardim , cunku golgeye sebeb veren dunyanin hareketliligi gunesin degil .
Eger burda biz dunyayi buna delil kildik deseydi , iste o zaman gercek bir mucizeden bahsedebilirdik diye dusunuyorum .
elbetde bu benim kendi gorusum , tefsirlerinde ise bu ayet uzayda gezegenlerin uyumunun aciklanmasi olarak gosteriliyor , ki gunumuz bilgileri dogrultusunda ,, buda olabilir , ben mumkun oldugunca ayetleri birinci anlamlari ile okumaya calisiyorum ,