Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-06-2009, 20:10
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Kuran ve astronomi

muslumanlar , dunyanin yuvarlak oldugundan tutun uzaydaki bir cok kesifin kuranda bulundugunu idda ederler

dun aksam kuran okurken su ayetler dikkatimi cekti:

furkan 45/46

45-Rabbinin gölgeyi nasıl uzatmakta olduğunu görmedin mi? Dileseydi onu elbet hareketsiz de kılardı. Sonra biz güneşi, ona (gölgeye) delil kılmışızdır. 46- Sonra da onu yavaş yavaş kendimize (başka yöne) çekmekteyiz.

Burda muhammed golgenin bicimini ve olusumunu mucize olarak gostererek allaha delil isnat etmekdedir.

Olabilir ,kendinden mucize bekleyen mekkelilere degisik seyler ortaya atarak allahin buyuklugunu gostermesi gayet normal , ama

bence normal olmayan golgeye sebeb olanin gunesin hareketliginin one surulmesi ,

O devirde gunesin dunyanin etrafinda dondugunun kabul edildigini bildigimizden bu gorus o devire gore evet gecerlidir ,
ama artik dunyanin gunesin etrafinda dondugunu ve golgeyde yine dunyanin kendi etrafinda dondugunden dolayi oldugunu bugun biliyoruz

Yuridaki ayetler gunesin dunya etrafinda donmesi mantigina gore dogru iken , gunumuzde pek aciklayici olmamaktadir ,,

Basit bir gercegi dunyanin kendi ve gunesin etrafinda dondugu gercegini bilmeyen muhammedin kuraninda gunumuzde yeni kesfedilen atronomi gerceklerini aramak ne kadar mantiklidir ?

Alt 05-06-2009, 20:16
Akhenaton
Üye Değil

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Basit bir gercegi dunyanin kendi ve gunesin etrafinda dondugu gercegini bilmeyen muhammedin kuraninda gunumuzde yeni kesfedilen atronomi gerceklerini aramak ne kadar mantiklidir ?

Bunu neye göre yazdınız.:hungry:
Alt 05-06-2009, 20:24
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sorunuzu tam olarak anlamadim , basindan belirteyim , belki cevabim tamamen alakasiz olabilir diye altini ciziyorum ,.

ben buna(golgeye) gunesin delil kilinmasindan dolayi vardim , cunku golgeye sebeb veren dunyanin hareketliligi gunesin degil .

Eger burda biz dunyayi buna delil kildik deseydi , iste o zaman gercek bir mucizeden bahsedebilirdik diye dusunuyorum .

elbetde bu benim kendi gorusum , tefsirlerinde ise bu ayet uzayda gezegenlerin uyumunun aciklanmasi olarak gosteriliyor , ki gunumuz bilgileri dogrultusunda ,, buda olabilir , ben mumkun oldugunca ayetleri birinci anlamlari ile okumaya calisiyorum ,
Alt 05-06-2009, 20:36
phantom
Üye Değil

Sevgili niveru,

Harika ..

Tek kelime ile harika..
Alt 05-06-2009, 21:52
nekadarcahilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nekadarcahilim nekadarcahilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

güzel bir nokta yakalamışsın

tebrik ederim...
Alt 05-06-2009, 21:59
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Güzel bir nokta evet değişik yorumlar çıkarabilinir.Yanlız burda gölgeden bahsedliyor.

Çünkü önce gölgeyi tanımlıyor güneşi değil,sonrada tanımladığını yani gölgeyi kendimize çekeriz diyor.Yani ufalır yada büyür.Demek istiyor...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 05-06-2009, 22:01
Akhenaton
Üye Değil

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sorunuzu tam olarak anlamadim , basindan belirteyim , belki cevabim tamamen alakasiz olabilir diye altini ciziyorum ,.

,

Dünyanın kendi ve güneş etrafında döndüğünü bilmediğini neye göre yazdınız.

Yoksa Galile masallarınamı başlıyacaksınız.
Alt 05-06-2009, 22:05
Akhenaton
Üye Değil

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir nokta evet değişik yorumlar çıkarabilinir.Yanlız burda gölgeden bahsedliyor.

Çünkü önce gölgeyi tanımlıyor güneşi değil,sonrada tanımladığını yani gölgeyi kendimize çekeriz diyor.Yani ufalır yada büyür.Demek istiyor...

Saygılarımla...

Evet doğru iz, fakat ya sonrası ?
Bu konu ateizmin sonu olabilir, zaten bitikte.
..

Şimdi can alıcı soruyu soralım, aynı etki AY'da nasıl olur.
Alt 05-06-2009, 22:09
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dönüşlü olan göğe andolsun. (Tarık Suresi, 11)

Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)

Gece ve gündüz dünyanın kendi etrafında dönmesiyle oluşur.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 05-06-2009, 22:12
nekadarcahilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nekadarcahilim nekadarcahilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

muhammed in yazdıklarının şu anki bilimle alakası yoktur.Hele geçen yağmurun oluşumu ile ilgili okuduğum ayet çok komikti.

Aranızda ama uyanlarda var diyen çıkabilir.Bu beni bağlamaz herşeyi bilen Allah'a (müslüman inancı) göre bir iş değil bu

Önerilen Siteler