Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-10-2005, 15:15
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart tanrı bizi seviyor mu acaba?

eğer tanrı varsa ve merhametliyse ben niye onun yarattığı bu dünyadan ve düzeninden iğreniyorum.özellikle türk insanının olaylara bakış açısından,sabit fikirliliğinden ve şiddete düşkünlüğünden nefret ediyorum.

ben istemeden beni bu dünyaya gönderen ve beni ordan oraya savurup kalbimi yaralayan tanrıyı nasıl sevebilirim?

kuranın tanrısı beni mutlu etmiyor.bu saçma hayat beni mutlu etmiyor.
Alt 28-10-2005, 15:23
Üye Değil

dünyada yapabileceğin en büyük hata tanrının varlığına inanmaktır. ya da bir tanrı hayal edebilirsin ama sıfatları sana kuranda bildirilenin tam tersidir. tanrı vardır ama herşeyi bilemez, tanrı vardır ama kudreti sınırlıdır, tanrı vardır ama yarattıklarından münezzeh değildir gibi..
aslında uzun süredir böyle bir tanrı algılıyordum sonra gördüm ki böyle bir tanrı panteism ve panenteismde de varmış. gerçi bunlarla tanışmamı cem sağladı. ama panteismin de panenteismin de tanrı anlayışı tanrı yok demeye geliyor. ben koyu bir ateistim ve hepten reddediyorum tanrıyı ama arasıra inanasım geldiğinde ateismin bana göre bir alt sınıfı olan(cem duymasın) panteisme kayıyorum. güzel bir hatun görünce mesela birden o panteismin tanrısına inanasım geliyor sonra akabinden bir zorlukla karşılaşınca ateisme yükseliyorum. bunlar olur şeyler; zaten ateism agnostisizm deism ve panx benzer görüşler, ben yine de ateism taraftarıyım uzun zamandır. dine kayma da neye inanırsan inan.
Alt 28-10-2005, 15:45
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanrıların çeşitleri var heralde. Bırakın tanrıya inanmayı, millet daha tanrının ne olduğu ve nasıl olduğu konusunda bir uzlaşmaya varamadı.
"Aslanların da aklı olsaydı, aslan gibi bir tanrı tasavvur ederlerdi" diyor filozofun biri. (İsmini şu an tam hatırlayamadım ama xenephones yada empedokles olabilir)
Hristiyanlığın tanrısı baba gibiymiş (bir ara bir yazıda öyle okumuştum) Her halukar da kullarını severmiş. Yahudiliğin tanrısını pek bilmem. Aslında hiç bilmem.
Ama en azılı tanrı müslümanlarınki heralde. Resmen kullarını tehtid ediyor.
"Hele bir inanmayın ben size soracam" diyor. "Derinizi yüzecem, sonra tekrar kaplayacam, sonra bir daha yüzecem" diyor. Sıvı ateş içirecem diyor. Cehenneme yağlı kütük yapacam diyor. Ateşte kavurup, kavurup öldürecem, sonra tekrar diriltip tekrar kavuracam diyor. (Aslında bunları muhammed söylüyor)
Materyalizm iyidir be!!!

Tek Gerçek Maddedir
Alt 28-10-2005, 15:56
Üye

hayatımın 24 yılı tanrıyla geçti.düşünmeden,incelemeden,saf duygularla ona inandım.ondan medet umdum.hep sabretmeye çalıştım.tanrı bana yardım eder diye umdum.ama sonra tanrı diye beyinlerimize şırınga edilen simgenin hiçbir reel yönünün olmadığını gördüm.sadece kendimi kandırmak isteyince bir uyuşturucu olarak onu kullandığımı farkettim.tanrıyı kendi beynimde ben varetmişim oysa.
Alt 28-10-2005, 16:45
Üye Değil

sen bir de kız arkadaşını cep telefonuna "herşeyim" diye kaydetmişsindir.
Alt 28-10-2005, 16:47
mmx mmx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İMAN İKİYE AYRILIR:
1-İCMALİ
2-TAFSİLİ
İCMALİ KURU KURUYA İNANMAKTIR.TAFSİLİ İSE BİLEREK GÖNÜLDEN İNANMAKTIR.

İCMALİ İNANAN BİR İNSAN, GAYBI REELLİĞE VURDUĞUNDA, ŞAŞIRIR.İMANINDAN OLUR.
TAFSİLİ İNANAN BİR İNSANDA İSE BU YOKTUR.
ONUN İÇİN TEMELDEN VERİLEN DİN EĞİTİMİNİN SAĞLAM OLMASI GEREKİR.
AYRICA TÜM İSLAMİ KAYNAKLARI ÇOK İYİ ARAŞTIRMAK LAZIM.EKSİK ARAŞTIRMA, KÜFRE GÖTÜRÜR.

ALLAH MUHAFAZA ETSİN...
Alt 28-10-2005, 17:27
Üye

iman dediğin o his bende icmali değil tafsili olarak vardı.imansız olma sebebim de icmali değil tafsili olaylar yüzünden oldu.neyse derin düşüneni ve adaletli olanı tanrının sevdiğine inanmıyorum.yaşadıklarım bu yönde.ama tamamen reel.ben de hayır olmaz öyle şey tanrı çok iyidir merhametlidir demek isterdim.ama hayatımın realiteleri öyle demiyor.
Alt 28-10-2005, 17:47
Üye

TAFSİLİ İMANA SAHİP OLMAK KOLAY BİRŞEY DEĞİLDİR.ZATEN İMAN TAFSİLİ OLSA, HAKKI İNKAR GİBİ BİRŞEY SÖZKONUS OLMAZ.

AYRICA ALLAHU TEALA TEFEKKÜR VE TEDEBBÜR EDİN.DERİNDEN DERİNE DÜŞÜNÜNVE ÖĞÜT ALIN DİYOR.
HAYAT BİR İMTİHANDIR.İMTİHAN SORULARI ZOR OLABİLİR.HAYATTA HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ GİTMEYEBİLİR.ÇOK TERSTE OLABİLİR

PEYGAMBER EFENDİMİZ EVİNDEN YURDUNDAN ÇIKARILDI, ÇOK SEVDİĞİ AMCASININ CİĞERLERİ DEŞİLDİ, HAMİLE KIZINI KAFİRLER DEVEDEN DÜŞÜRDÜLER KIZI SAKAT ALDI.SONRA ÖLDÜ KARNINDAKİ BEBEĞİDE ÖLDÜ...VB ÇOK ÖRNEK VEREBİLİRİM SANA.EFENDİMİZİN BÜTÜN ERKEK EVLATLARI ÖLDÜ.YETİM DOĞDU.BİR SÜRE SONRA ANNESİ ÖLDÜ.AMCALARI...YANİ BİR SÜRÜ MUSİBET GELDİ BAŞINA.İNSANLAR ONA YALANCI DEDİ,DELİ DEDİ.KENDİSİNE VE İNANLARA AMBSRGO UYGULANDI.AÇ KALDILAR.HENDEKTE SAVAŞINDA KARNINA AÇLIKTAN TAŞ BAĞLAMIŞTI...
HYAT İMTİHAN.RABBİNE DÖNECEĞİNİ BİLDİN Mİ.HERŞEY ÇOK HUZUR VERİCİ.

ELHAMDÜLİLLAH...
Alt 28-10-2005, 17:48
Tuzbaykucbars Tuzbaykucbars isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

COK KOMIKSINIZ!
Alt 28-10-2005, 17:54
Üye

kurtçuk herşeyin en iyisini siz bilirsiniz zaten...

Önerilen Siteler