Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2009, 18:22
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bilim adamının UFO isyanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Kumburgaz'da UFO görüntülendiği iddialarıyla ilgili olarak, son günlerde televizyon kanallarında hiçbir yeni ve doğru bilgi içermeyen, toplumu yanlış yönlendiren, çağdaş gelişmeyi engelleyen, bilim ve mantık dışı programların arttığını bildirdi.

Prof. Dr. Demircan, yaptığı yazılı açıklamada, son olarak bazı özel televizyon kanallarında, İstanbul'daki Kumburgaz'da 13-17 Mayıs 2009'da çekilen ve UFO'ya ait olduğu öne sürülen görüntülere sık sık yer verildiğini belirtti.

Bu görüntüleri konuyla ilgisi olmayan kişilerin yorumlamasının oldukça yanlış olduğunu ifade eden Demircan, şunları kaydetti:

"Son günlerde televizyon kanallarında hiçbir yeni ve doğru bilgi içermeyen, toplumu yanlış yönlendiren, çağdaş gelişmeyi engelleyen, bilim ve mantık dışı programların arttığını üzüntüyle izliyorum. UFO'ları uzaylıların araçları olarak lanse eden, gece karanlıkta çekilmiş, ışıklı her görüntüyü UFO olarak gösteren, uzaylıların akın akın dünyayı ziyarete geldiklerini söyleyen hiçbir uzmanlık alanı olmayan açıkgöz, sahtekar ve bilgisiz insanlar ekranlarda boy gösteriyor."

Demircan, bir UFO uzay araştırma merkezinin bu konuda uluslararası kongre düzenleyeceğini web sayfasından duyurduğunu ancak kongreye katılacağı bildirilen kişilerin ilgili alanlarda bilim adamı olmadığını savundu.

UFO konusunda doğru bilgilere sahip olmanın optik, fotoğrafçılık, geometri, fizik, meteoroloji ve astronomi gibi alanlarda uzman olmayı gerektirdiğini bildiren Demircan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"İnsan uzman olmasa da günlük olaylarla ilgili fikir yürütebilir. Ancak teknik konularda, uzman olmayan hiç kimse bana göre 'Böyle ya da şöyle olabilir' deme lüksüne sahip değil. Teknik konularda doğrular tektir kişiden kişiye değişmez. Bu doğruları ilgili alanlarda doktora sahibi olanlar bilir ve teknik konular uzmanı olmayan kişilere sorulmaz.

Medya, teknik konularda bilgi aktarırken bu gerçekleri bilmek ve bilimsel temellere dayalı olarak daha kritik ve sorgulayıcı olmak zorundadır. Bir teknik alanda konuşacak kişinin uzmanlık alanı mutlaka sorgulanmalıdır. Aksi halde medya, sokakta gördüğü her insanın termodinamik kuantum mekaniği, evrim gibi teknik konularda görüşlerini alıp bu görüşleri doğruymuş gibi topluma aktararak kargaşa yaratıp toplumun doğru bilgilendirilmesini ve gelişimini engellemiş olur."
Kaynak : AA
Alt 13-06-2009, 22:25
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ben nasıldinlere inanmıyorsam bu ufo'cularada inanmıyorum.
yahu bu adamların elinde bir tane net resim veya görüntü yok.
çok seneler önce ATV tv.nunda yayınlanan haberci adlı belgeselde coşkun aral bunların
dümenleriyle ilgili bir proğram hazırlamışlardı hiç unutmam. amerikada ne kadar kazançlı bir sektör olduğuda aşikar.
bunlar (ufolar) sürekli bize ceee deyip kaçıyorlar.
bence hepsi modern martaval ve efsaneler

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 14-06-2009, 00:54
Akhenaton
Üye Değil

Bunlar beyaz önlüklü rahiplerin son çırpınışları.Görüntüler Tübitak tarafından onaylanmasına karşın, koltuklarına sıkı sıkıya sarılmış beyaz önlüklü rahipler tüm dünyanın sırlarının kendilerine verildiğini konusunda bildik tekrarlarını yapmaya dursun, artık tüm bilim, din , felsefe sistemleri çökmüş , her şeyin bir jenerik üzerine kurulu olduğu su yüzüne çıkmıştır.

Ne der S.J. Gauld ; bilimin o kadar büyük kısmı hikayelere dayanıyor ki !!! hikayeyi iyi yönde ele alıyorum. Fakat yinede hikaye işte.

Alt 14-06-2009, 01:30
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlar beyaz önlüklü rahiplerin son çırpınışları.Görüntüler Tübitak tarafından onaylanmasına karşın, koltuklarına sıkı sıkıya sarılmış beyaz önlüklü rahipler tüm dünyanın sırlarının kendilerine verildiğini konusunda bildik tekrarlarını yapmaya dursun, artık tüm bilim, din , felsefe sistemleri çökmüş , her şeyin bir jenerik üzerine kurulu olduğu su yüzüne çıkmıştır.

Ne der S.J. Gauld ; bilimin o kadar büyük kısmı hikayelere dayanıyor ki !!! hikayeyi iyi yönde ele alıyorum. Fakat yinede hikaye işte.

Komik adamsın Akhen

Bilim insanları "beyaz önlüklü rahiplermiş", bilim de çökmüş
Alt 14-06-2009, 01:33
DreiMalAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DreiMalAli DreiMalAli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"İnsan uzman olmasa da günlük olaylarla ilgili fikir yürütebilir. Ancak teknik konularda, uzman olmayan hiç kimse bana göre 'Böyle ya da şöyle olabilir' deme lüksüne sahip değil. Teknik konularda doğrular tektir kişiden kişiye değişmez. Bu doğruları ilgili alanlarda doktora sahibi olanlar bilir ve teknik konular uzmanı olmayan kişilere sorulmaz.
Olayı sadece uzaylıların Dünyamızda cirrit atması ile sınırlandırırsak, bu kadar ileriye gitmeye gerek yoktu. Lise fiziği (enerjinin momentumun sakınımı konusu) görmüş olan birisi iddia edilen bu uzay yolculuğunun hemen hemen imkansız olduğunu anlardı.

Sevgiler

Bir müslüman yalan söylemezse, rahat edemez. Bu bir doğa kanunudur, hiç şaşmaz.
Bak: İslam'ın birinci şartı olan Kelime-i Şehadet = Yalancı şahitlik.
Alt 14-06-2009, 01:36
Akhenaton
Üye Değil

DreiMalAli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
görmüş olan birisi iddia edilen bu uzay yolculuğunun hemen hemen imkansız olduğunu anlardı.

Sevgiler

Kepler ve newton amentülerine şıkışmış bir bilim için evet.
Alt 14-06-2009, 01:59
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Uzaylıların varolup olmadıkları şu an için bilinmiyor olsada var olabilecekleri ihtimali bana göre yüksek geliyor.Çünkü kainat o kadar büyükki akıl-sır erdiremiyeceğmiz trilyon katı trilyonlu bir oluşum.Hatta bunu sayılarla ifade edemeyiz,evet ha böyle olunca evrended yanlız olmadığımızı düşünmek mantıksız olmaz olsa gerek.Fakat bu uçan daipre olaylarına bende inanmıyorum,ama bizim gibi akıl yüüten bir zakayla karşılaşmak da gayet hoş olurdu,tabi bizi yok etmek yada sömürmek için gelmedilerse.Tabiki her ırk insanlık gibi olmaz,fakat biz br gezegen keşfetip gitseydik eğer kesinlikle sömürme amaçlı olurdu bunuda rahatlıkla söyleyebilirim

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 14-06-2009, 15:30
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mantıken baktığımızda bizlerde uzaylıyız.
Alt 14-06-2009, 15:41
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evet ama diğer muhtemel olacak varlıkların hangi gezegenden geldiğini bilmediğimiz için onları uzaylıı diye tabir ediyoruz Sayın merodach...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 14-06-2009, 19:02
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Farkındayım yahu xD Ama yinede mantıken yanlış bir düşünce olduğu ve halkın arasında sıkca kullanılan bir kelime olduğu için belirteyim dedim (=

Önerilen Siteler