EnvyMe,
Genellikle videoları izledikten sonra bize bir şey söylemek pek düşmez "emeğine sağlık, paylaşımın için sağol" gibi, eh bunlarda chat formatı gibi olduğu için pek kullanmamaya çalışıyoruz. Çünkü astığınız videolar her şeyi anlatıyor, yorum yapmaya bile gerek bırakmıyor nedense, ancak ben yine de yıllar önce (90'ların ortası)Z.Livaneli'nin Sabah Gazetesindeyken yazdığı köşe yazısında kabaca şöyle yazıyordu:
Yabancı bir tv kanalında CIA başkanıyla yapılan röportajı izlerken dehşete kapıldım, spikerin sorduğu "SSCB dağıldı, Berlin Duvarı yıkıldı, bundan sonra ki hedefiniz ne? Yani burada ki ajanlarınız nerede görev alacak" sorusuna; önümüzde ki 10 yıl içinde Türkiye'ye dikkat edin, demişti. Ben röportajı ağzı açık dinledim ve ilgili yerleri uyarma gereği duydum.
Evet, yazıdan kısa ve kabaca aklımdan kaldığı kadarıyla anlattığım bu pasaja ben de çok şaşırmıştım ve ülkemde yer yerinden oynacağını sanmıştım ama yaprak bile kıpırdamamıştı. Günümüzde daha vahim olaylar olupta şaşırmıyorsam, o zaman bu olayların uluorta konuşulmadığı ve internetin yaygınlaşmadığı bir ortam da olduğu içindir. Paylaşımın için sağol