Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-06-2009, 17:29
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Zavallı Türk'ler..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...sp?yazarid=249

Yılmaz Özdil'in yazısı Türk'ün Asli kurucu unsuru olduğu öz yurdunda ne duruma düşürüldüğünü çok iyi anlatıyor.....ne az Türk varmış bu ülkede Türk'ler yavaş yavaş anlıyorlar....

Türk açılımı yapılsın Arkadaş.....Yılmaz Özdil'e katılıyorum, katılmamak mümkünmü?
Alt 18-06-2009, 17:54
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Zaten olmayan polemikler ve onun bunun hakkını aramaktan bu hallere gelmedikmi sayın ayata...

Hrant dink öldü hepimiz aktık sokaklara hepimiz ermeniyiz,hepimiz hrantız diye.

Kim ne yaptığını biliyormu bu ülkede.Hrant Dink bizim için önemli bir ermeni vatandaşımız(bir türkiyeliydi)ona yapılan büyük bir suçtur ve utanıalcak bir şeydir.Böyle değerlerimiz,vahşi duygularca katledilmemeli ve katledenlerde korunmamalıdır.Herşeyin bir çözümü vardır ve bu ülke eğer demokratik bir ülkeyse her kez istediğini kanusur,vatana zarar verecek olan konuşmalarda anayasal hak ve hukuk dahilinde cezası verilir.

Fakat hepimiz ne ermeniyiz ne hrantız.Bu bizim ülkemizin duygusallığından kaynaklanan bir cehalet sadece.

Bu modernlik,çağdaşlık değildir,bu gereksiz bir aktivitedir.Almanyada hiçbir suçu yokken yüzlerce türk çoluk çocuklar beraber kundaklamalarda yanarak fena halde öldürüldü,ben bunların sonucunda almanyada birilerinin çıkıpta hepimiz türküz,biz ahmediz,biz ayşeyiz diye yürüdüğünü görmedim.Ama bu insanlar bize insanlık dersleri vermeye çalşıyorlar.

Bıraksınlar artık tek taraflı bakış açılarını,bu ülke bizim hepimiz Türkiyeliyiz ve din,dil,ırk farklılılarını önemsemeden hepimiz bu millet için çalışmalıyız.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 18-06-2009, 18:05
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Ayata...

Bende TÜRK'üm ve hayatımda en çok gurur duyduğum şeylerden en başta gelende budur.

Türkiyeli kavramını içimizde olan,dışımızdakilere hitaben kullandım...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!

Konu nogada tarafından (19-06-2009 Saat 00:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-06-2009, 00:22
nikan nikan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Almanya'da vukuu bulan solingen olayindan sonra Almanlarda hepimiz Turk'uz diye yurumuslerdir. O yakilan evde insanlar yasananlardan ders alsin denerek ziyarete acilmis, bir nevi muze haline getirilmistir. Sen git kendi Madimak'ina bak, hala altinda kebapci var.

Dunyadaki en aptalca gurur milli gururdur. Yoksa niye bir insan milyonlarca insanin paylastigi ve tamamen tesadufen, kendi secmedigi ve calisarak elde etmedigi bir sifatindan, milletinden oturu gurur duyar ki?
Alt 19-06-2009, 00:35
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bence bu baslik, bir "alay" niteligindedir. Kimse; milli kimligini kendi secemez. Bu dunyaya gelir gelmez kendisine bir milli kimlik verilir. Turk te bu milli kimliklerden biridir. Dunyada hic bir milli kimligi "zavalli" sifatiyla, degerlendiremezsiniz. Bu bir alay konusu ve bir milliyeti "asagilamaya" yoneliktir.

Bir milliyetin; hic bir soyut sifati olamaz ve insanoglu acisindan da; hem milliyeti olmayan bir kisi olamaz, hem de her milliyet baska bir milliyetle mukayese edilemez.

Buradaki, "zavalli" nin karsiti "zavalli olmayan"midir?, Zavallidan kastedilmek istenen nedir?, kime neye gore ve hangi veriye dayanaraktan zavallidir?

Bir milliyet icin zavalli terimini kullanmak; hem o milleti "kucultmek", hemde o milliyetten olmayanlarin eline "koz vermektir"

O yuzden bu basligi acan arkadas, ve bu basliga basliga paralel olarak yazi ileten arkadaslar, yukaridaki sorulari dusunmeli ve hem kendilerine, hem de site yazarlarina; neden boyle bir baslik actiklarini izah etmelidirler. Ustelik, hic bir kisinin; bir milliyet hakkinda; boyle bir sifat kullanmaya hakki yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-06-2009, 17:33
ChoPin ChoPin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yılmaz özdil sevdiğim birkaç yazardan bir tanesi
yine iğneli bir şekilde türk açılımı yapılsın diyerek
bir mesaj göndermiş yine ilgili gözüken ilgisizlere
türkiye cumhuriyetinde inanılmaz şeyler oluyor
tebrik etmek gerekir ki
yönetimdekiler her türlü fedakarlığı çalışmayı yaparak
türk halkını sürplase etmişlerdir hiçe saymışlardır
böyle bir yönetim anlayışı türkmenlerin katledilmesine
ırağın kuzeyinde de sözde bir yönetim oluşmasına sebebiyet vermiştir
ve ne yazık ki petrolleri bile ülkemiz vasıtasıyla
müşterilerine ulaştırılmaktadır
çirkinliklerin üstüne hala daha çirkinlikler
bunları göremeyen ya da kömürle erzakla susan bu halkta da suç aramak
yanlış olmayacaktır
bilim ve ilim denen çağdaş enstrümanlara sahip olmayan bu ülkeden
fazla da birşey beklenmemelidir şu aşamada
mevcut durum mevcut yurtiçi kamu arasında
bunalm sonucu gerçekleşen cinayetler ve benzeri durumlar
ileride daha da içinden çıkılmaz durumlar açacaktır
ülke kötüye gitmektedir
ve en kötülerinden biri herkes başka bir türkü tutturmuş olmasıdır ki
fiziki bölünme yavaş yavaş belli olmaya başlamıştır
Alt 19-06-2009, 18:42
skyyoung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
skyyoung skyyoung isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nikan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
var.

Dunyadaki en aptalca gurur milli gururdur. Yoksa niye bir insan milyonlarca insanin paylastigi ve tamamen tesadufen, kendi secmedigi ve calisarak elde etmedigi bir sifatindan, milletinden oturu gurur duyar ki?
anne- babanın 5 dakkalık zevki sonucunda dünyaya gözlerini açmış birinin hiç bir çabası ve emeği olmadan sanki büyük bi meziyetmiş gibi ırkıyla övünmesi bana çok salakça geliyor

benim babamın ırkı MÜSLÜMAN

49 - Hucurat
13.Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdâr olandır

LA İLAHE İLLALLAH
Alt 23-06-2009, 22:45
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

skyyoung´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
anne- babanın 5 dakkalık zevki sonucunda dünyaya gözlerini açmış birinin hiç bir çabası ve emeği olmadan sanki büyük bi meziyetmiş gibi ırkıyla övünmesi bana çok salakça geliyor

benim babamın ırkı MÜSLÜMAN
Sevgili skyyoung;

Karşı olduğunuz tavra, "yanlışladığınız yanlışa" kendinizde düşmektesiniz. Eğer bir insan doğarken italyan olarak doğmuyorsa müslüman olarakta doğulmaz. Şovenizmi bir kenara bırakıp düşünürsek Türk doğulmaz Türk olunur. Doğru olan milliyetçilik biçimide budur. Birlikte yaşayan toplumları dinler değil o ülkenin bayrağına olan sevgi ve saygı, sınırları içinde bir arada tutar. Her etnik grubun eşit olduğu toplumlarda bu şekilde yürür. Yoksa iş kafatası milleyetçiliğine gider. Sizinki de cihada kadar uzanır. Toplumdaki inanmayanlar hedef haline gelir.

Haa iş kafatası milleyetçiliği pencerisnden bakar gibi sizin dediğiniz şekilde benim babamın ırkı MÜSLÜMAN diye yorumlanacaksa bende "benim babam arap değil" derim işin içinden çıkamayız. Unutmayın bir milleti bir arada tutan din değildir.

Konu Özne tarafından (23-06-2009 Saat 22:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 23-06-2009, 23:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger ozne;

Bu olmak ve dogmak fiillerini bence aciklamak gerekiyor. Dunyadaki hic bir bebek; bir milliyete sahip olarak dogmaz. Dogan bebek; otomatikman; dogdugu ulkenin milliyet verisini alir. Hic kimse de, sonradan; dogdugu ulkenin disindaki bir milliyeti alamaz. Ancak o ulkenin vatandasi olabilir. Vatandaslikla milliyet ve milli koken farkini da gorebilmek gerekir.

Ama milliyetcilik ise, tamamen ideolojik inancsal dogrusalligin; kendi milliyetci dogrulugudur. O yuzden, hic bir millet ve milli koken; "zavalli" v.s. sifatlarla belirlenemez. Bu irkcilik, milliyetcilik ve sovenizmdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 23-06-2009, 23:55
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger ozne;

Bu olmak ve dogmak fiillerini bence aciklamak gerekiyor. Dunyadaki hic bir bebek; bir milliyete sahip olarak dogmaz. Dogan bebek; otomatikman; dogdugu ulkenin milliyet verisini alir. Hic kimse de, sonradan; dogdugu ulkenin disindaki bir milliyeti alamaz. Ancak o ulkenin vatandasi olabilir. Vatandaslikla milliyet ve milli koken farkini da gorebilmek gerekir.

Ama milliyetcilik ise, tamamen ideolojik inancsal dogrusalligin; kendi milliyetci dogrulugudur. O yuzden, hic bir millet ve milli koken; "zavalli" v.s. sifatlarla belirlenemez. Bu irkcilik, milliyetcilik ve sovenizmdir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sizinle bu konuda tek fikir ayrılığı vatandaşlık kavramı sanırım. Ben saf milliyetçiliğin olmasının sakıncalarına değinmek istedim. Şimdi bakın şöyle açıklayayım. Ben doğdum nüfus cüzdanıma müslüman yazdılar peki müslümanmı oldum? Bireysel gelişimim (ergenlik) bitişine kadar evet. Ancak kendi adıma kendi kararlarımı vermeye başladıktan sonra müslümanlıktan çıktım. Tıpkı sizin dediğiniz gibi milliyet kavramı gibi dinde bana doğar doğmaz fişlendi ama ben kabul etmedim ve şuan müslüman değilim. Hiç bir insan müslüman olarak doğamayacağı gibi fransız doğmasıda mümkün değildir.

Size bir soru sormak isterim evrensel insan;

Biri ispanya'da biri Türkiye'de iki erkek çocuk dünyaya geliyor. Her iki aileninde haberi olmadan çocuklar değiştiriliyor ve mutlu mesut yaşıyorlar. (her iki ailede milliyetçi) Her iki ailede kendi kültürüne göre yetiştiriyor çocuklarını. Şimdi bu çocuklar hangi milliyete sahip? Türk olan ben ispanyolum diyor, ispanyol olanda deli gibi Türk milleyetçisi oysa..

Saygılarımla

Önerilen Siteler