20-06-2009, 19:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dili Tutuk Peygamber
Tevrat'ta Rab Musa'yı Mısır'a peygamber olarak göndermeye karar veriyor. Mısırlılar inansın diye de ona bazı mucizeler veriyor mesela Musa değneğini yere atınca değneği yılan oluyor, elini koynuna sokup dışarı çıkınca eli ay gibi bembeyaz parlıyor.
Şimdi devamına bakalım:
Çık.4: 10 Musa RAB'be, "Aman, ya Rab!" dedi, "Ben kulun ne geçmişte,ne de benimle konuşmaya başladığından bu yana iyi bir konuşmacı oldum. Çünkü dili ağır, tutuk biriyim."
Çık.4: 11 RAB, "Kim ağız verdi insana?" dedi, "İnsanı sağır, dilsiz,görür ya da görmez yapan kim? Ben değil miyim?
Çık.4: 12 Şimdi git! Ben konuşmana yardımcı olacağım. Ne söylemengerektiğini sana öğreteceğim."
Çık.4: 13 Musa, "Aman, ya Rab!" dedi, "Ne olur, benim yerimebaşkasını gönder."
Çık.4: 14 RAB Musa'ya öfkelendi ve, "Ağabeyin Levili Harun var ya!"dedi, "Bilirim, o iyi konuşur. Hem şu anda seni karşılamaya geliyor. Seni görünce sevinecek.
Çık.4: 15 Onunla konuş, ne söylemesi gerektiğini anlat. İkinizinkonuşmasına da yardımcı olacak, ne yapacağınızı size öğreteceğim.
Çık.4: 16 O sana sözcülük edecek, senin yerine halkla konuşacak. Sende onun için Tanrı gibi olacaksın.
Musa dili tutuk diye bu işi yapamam diyor ve Allah da ona yardımcı bir peygamber veriyor ki Harun sonradan Musa'ya kanti atacak. Altın buzağıya milleti taptırıp Allah'la Musa'yı bir güzel kandırıp kerizleyecek. Yanına Harun'u vermektense Allah Musa'nın dilini düzeltse olmaz mıydı? Yukarıda anlattığım mucizeleri veren Allah bunu beceremedi mi? Yapamaz mıydı? Aklına mı gelmedi? Hadi bunları geçelim Harun'un kendisini ve Musa'yı kandıracağını da mı bilmiyordu? Hepsi bir yana adamı madem peygamber yapacaksın neden dili tutuk yarattın? İşte bir kutsal(?) kitaptan ayetler.
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Konu yucemanitu tarafından (20-06-2009 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir.
|

20-06-2009, 20:13
|
|
Üye
|
|
|
|
|
Atlas
Musa dili tutuk diye bu işi yapamam diyor ve Allah da ona yardımcı bir peygamber veriyor ki Harun sonradan Musa'ya kanti atacak. Altın buzağıya milleti taptırıp Allah'la Musa'yı bir güzel kandırıp kerizleyecek. Yanına Harun'u vermektense Allah Musa'nın dilini düzeltse olmaz mıydı? Yukarıda anlattığım mucizeleri veren Allah bunu beceremedi mi? Yapamaz mıydı? Aklına mı gelmedi? Hadi bunları geçelim Harun'un kendisini ve Musa'yı kandıracağını da mı bilmiyordu? Hepsi bir yana adamı madem peygamber yapacaksın neden dili tutuk yarattın? İşte bir kutsal(?) kitaptan ayetler.
|
Rabbin gücü mucizeler yaratmaya yetiyorsa,Musa’nın da güzel konuşmasını sağlamaya güç yetireceği aşikar değil midir?O zaman neden yapmadı?Yapamadı mı?Yapmadı mı?Bence yapardı,ama yapmadı…
Allah’ın, Kitabı Mukaddes’te dikkatimi çeken şaşırtıcı işlerinden biri gibi geliyor bana.Zira Allah hep insanlar tarafından önemsiz kişileri seçmekte,insanlar kimi önemsiz görüyorsa Allah o önemsiz gördükleri kişileri seçip lutfediyor..
Ayrıca, Musa’ya yardımcı olsun diye Harun’un verilmesi,Harun’un ona “kanti” atması amacıyla olmasa gerek.Allah bu olayda bir çok şey anlatmak istemiş olmalı..En azından,Harun’a uyan kavmi Allah tekrardan affedip,günahlı olmalarına rağmen,sonradan onlara lutfettiğini görüyoruz..Harun Musa’nın kavmi için imtihan vesilesi olsa gerek..
Dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için dünyanın önemsiz, soysuz, değersiz gördüklerini seçti. (1.Ko.1: 28)
Samuel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendini önemsiz saydığın halde, sen İsrail oymaklarının önderi olmadın mı? RAB seni İsrail'e kral meshetti. (1.Sa.15: 17)
Ama sen, ey Beytlehem Efrata, Yahuda boyları arasında önemsiz olduğun halde, İsrail'i benim adıma yönetecek olan senden çıkacak. Onun kökeni öncesizliğe, zamanın başlangıcına dayanır. (Mik.5: 2)
Ne zamana dek,ya RAB,sonsuza dek mi beni unutacaksın?Rabbim!bana indireceğin her hayra muhtacım (Mez.13:1-Kasas 24)
|

20-06-2009, 20:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Yanına Harun'u vermektense Allah Musa'nın dilini düzeltse olmaz mıydı?"
Çok fesatsın Atlas ne yaparsa yapsın siz kafirlere yaranamıyor tanrı! peki biz bugün dublör ve playback kavramlarını nerden bilecektik  al sana hikmet! kaç kişiye ekmek kapısı bu işler biliyormusun çıt çıt!
|

20-06-2009, 20:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Şimdi Meryem abla önemsiz kişilerin içine Musa giremez ki adam firavunun sarayında büyümüş bi kere. Hem ben Allah'la güreş tutmaya kalksam Allah beni iki saniyede tuş eder ama Yakup Allah'la güreş tutup Allah'ı yeniyor. Bunlar hep önemli kişiler.
Ayrıca Harun ne şekil bir peygamber böyle millete put yapıp da taptırıyor, ayıp değil mi koskoca peygamber put yapıp milleti taptırır mı?
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
|

20-06-2009, 20:55
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Rab zaten sonra Musa peygamberin ağzını açıyor devamında görebilirsiniz.Harun peygamber put yapmak istemedi.Ancak halkın zorlamasıyla pek falza etkili olamadı.
|

21-06-2009, 10:11
|
|
Üye
|
|
|
|
|
Şimdi Meryem abla önemsiz kişilerin içine Musa giremez ki adam firavunun sarayında büyümüş bi kere. Hem ben Allah'la güreş tutmaya kalksam Allah beni iki saniyede tuş eder ama Yakup Allah'la güreş tutup Allah'ı yeniyor. Bunlar hep önemli kişiler.
|
Musa peygamber olarak önemli bir kişidir elbette.Benim anlatmak istediğim ise,insanlar tarafından önemsiz sayılan kişileri Allah'ın seçmesiydi..
Ne zamana dek,ya RAB,sonsuza dek mi beni unutacaksın?Rabbim!bana indireceğin her hayra muhtacım (Mez.13:1-Kasas 24)
|