Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-06-2009, 20:13
skyyoung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
skyyoung skyyoung isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Thumbs up Madde var mi ?

Maddeciler meğerse taptığınız şey elektrik sinyalleriymiş

LA İLAHE İLLALLAH
Alt 20-06-2009, 20:40
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger skyyoung;

Herseyden once iki ayni baslik acmissin. O yuzden hangi basliga yazacagimi; bu baslikta karar kildim. Neyse, gorevli arkadaslar, fark ederler ve teke indirgerler.

Birincisi; baslik mantiken hem gecersiz hem de gereksizdir. Cunku soruyu sordugun sey, yani madde olmazsa; zaten soru soramazsin.

O yuzden "madde nedir?" diye bir soru sorman ve kendi gorusunu; kendi ideolojik inancsal dogrusalligin dogrusuyla, ortaya koyman gerekir ki; baska ideolojik inancsal dogrusalligin dogrulari; kendi dogrularina paralel olarak; seni yanlislayabilsin ve senin ideolojik inancsal dogrunla; kendi ideolojik inancsal dogrularini tartistirabilsin.

Oyuzden, sen once "madde nedir?" e bir cevap ver bakalim. Gorelim, hasngi ideolojik inancsal dogruya sahipsin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-06-2009, 21:01
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sizlerde elektrik sinyalleriyle kafanızda olusturduğunuz tanrıya tapıyosunuz
demekki dindasızmışız
Alt 20-06-2009, 23:10
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger skyyoung;

Herseyden once iki ayni baslik acmissin. O yuzden hangi basliga yazacagimi; bu baslikta karar kildim. Neyse, gorevli arkadaslar, fark ederler ve teke indirgerler.

Birincisi; baslik mantiken hem gecersiz hem de gereksizdir. Cunku soruyu sordugun sey, yani madde olmazsa; zaten soru soramazsin.

O yuzden "madde nedir?" diye bir soru sorman ve kendi gorusunu; kendi ideolojik inancsal dogrusalligin dogrusuyla, ortaya koyman gerekir ki; baska ideolojik inancsal dogrusalligin dogrulari; kendi dogrularina paralel olarak; seni yanlislayabilsin ve senin ideolojik inancsal dogrunla; kendi ideolojik inancsal dogrularini tartistirabilsin.

Oyuzden, sen once "madde nedir?" e bir cevap ver bakalim. Gorelim, hasngi ideolojik inancsal dogruya sahipsin?

Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel-insan arkadaşım kırmızı ve büyük harflerle yazılmış olan kısım çok çok önemli neden mi ?

eğer bi şey var mı diye soruyorsak aslında sorduğumuzun olması gerekir mi demek istiyorsunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum eğer bu teziniz doğru ise
ateist görüşlü kişilerin ALLAH'a inanan birisine ALLAH VAR MI? diye sorabilmesi için demek ki ALLAH 'ın var olması gerekli yani değilmi

Aslında kendiniz bu sözünüzle Allah'ın varlığını kabul etmiş oldunuz inşallah yanılmıyorumdur.

Bu videoları izledikten sonra bende bunun nasıl olabileceğini düşündüm cevabı aslında çok basit bu neye benziyor biliyormusunuz şu anda çoğumuzun bilgisayarında bulunan oyunlar gibi herşey sanal

oyunlardaki karakterlerin sanal zekaları var diyelimki teknoloji çok ilerledi ve insan kadar zeki bir bilgisayar karakteri oluşturuldu oyunun içinde ki sanal olan şeylerin yok olduğunu söyleseniz size inanırmıydı acaba,bizlerde aynı durumdaymışız da haberimiz yokmuş

LA İLAHE İLLALLAH

Konu skyyoung tarafından (20-06-2009 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir.
Alt 20-06-2009, 23:28
Kıdemli Üye

Saygideger skyyoung;

Ben bu konuyu, cogu yerde ve bolca dile getirdim. Kavram; insanoglu dusuncesinin bir urunudur ve insanoglu kavramla; hem yansisini algiladigi, yani somut; hem de sezgisini algiladigi, yani soyutu kavramla ozdeslestirmistir.

Tanri da bu kurala dahildir. Yani bir kavramdir ve kavram olarak vardir. Bu konudaki benim "Tanri kimdir, nedir?" ve buna benzer yazilarimi "evrensel'in kosesi" veya diger basliklarimdan ve konu ile ilgili basliklara, yazdigim yazilardan bulabilirsin.

Butun mesele; insanoglunun somut veya soyut ile ozdeslestirdigi kavramlara; birey olarak ihtiyac duyulup duyulmadigidir. Oyuzden, ben; ne tanri kavramina; ne de tanrisal yanasimin olumlu veya olumsuzuna, yasam ve iliskilerimde ihtiyac ve gerek duymuyorum.

Tanri kavramida; diger hersey gibi bir kavramdir, benim icin. Kavram olarak ifadesini de; ben cesitli yazilarda dile getirdim.

Benim yanasimim insandisi, yani tanri ve madde degil; insanoglunu ta kendisidir, yani madde-dusunce-kavram uclemidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-06-2009, 00:08
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Beyinde maddedir.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 21-06-2009, 00:33
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyinde maddedir.

yani beyinde sadece bi algı 3 . video izlediysen bunuda açıklamış sonuçta ruhta beyin değil yani

LA İLAHE İLLALLAH
Alt 21-06-2009, 00:37
Kıdemli Üye

Saygideger skyyoung;

Sevgi veya demokrasi nedir? Tanridan farki nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 21-06-2009, 00:46
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

madem ki her şey aslında elektrik sinyali o halde ben de elektrik sinyaliyim. bir elektrik sinyali olduğunu anlayabilen bir elektrik sinyali olmak nasıl bir çelişkidir böyle? ben mesela bugüne kadar kendisinin bir elektrik sinyali olduğunu anlayan bir elektrik sinyali görmedim... madem ki madde elektrik sinyali, elektrik sinyali diye bahsettiğimiz ne sinyali? yani kendi algılarımın dahilinde olan her şey elektrik sinyallerinden ibaretse ve bir takım elektirk sinyalleri de benim bu algımın dahilinde ise bunlar elektrik sinyal sinyali mi oluyo daha tutarlı düşünecek olursak yanlışlanabilir bir iddia değildir bu... yanlışlanabilirliği mümkün olmadığı için bilimsel önem taşımamaktadır... bilimsel bir önemi olmadığından, konunun, felsefi yönleri dışında pek de önemsenecek yanları yoktur... bir tanrının varlığını ispat ne denli mümkünse bunun ispatı da o denli mümkün...
Alt 21-06-2009, 00:54
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Metafizik bakış.
Her şey algıymış,ruh varmış madde yokmuş tek mutlak varlık allahmış.
1,video da gördüğünüz cisim aslında yok ,o beynin arka kısmındaki görme merkezindeki bir algıdır denmekte.
Peki bu algı için cisme gereksinimiz yokmu?
Biz var olmayan şeylerimi görmekteyiz?
3. video da aslında beyninde var olmadığını sadece ruhun var olduğunu söylemekte,bundan sonra beyin salatası yemiyelim.
Biz yokmuşuz sadece ruhuhumuz varmış ve Allah ruhumuza tüm kainatı algılatıyormuş,bedenimiz organlarımız tüm kainat bir algılama imiş ve bu algılama yine bizim algılama olarak var ettiğimiz beynimizde oluyormuş,aslında ne beyin ne insan hiç bir şey yokmuş.
Ruh varmış ve ruha allah algıda kainatı yaşatıyormuş,
Vay anasına sayın seyirciler,allahın işine bak hayvanları ve diğer canlıları boş verelim ki köpekte görmekte ,7 milyar insan var hepsine farklı filmi seyretttiren bir alllah var ve 7 milyar farklı filmden aynı sonucu bekliyor.
Akıl var mantık var ama maalesef ruh yok.
Bu video yu seyredipte inanabiliyorsanız uyumaya devam ediniz,söylenecek hiç bir şey yok bu kadar cehalet karşısında.
Allah yolunuzu açık etsin.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler