Bahreynli Ulema Abdullah Aal Mahmud, kadını döverken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyor. Bahreyn TV, 20 Haziran 2005
Söylediğine göre, müslüman koca, karısını kesinlikle çocukların gözü önünde dövmemeliymiş. Onun vücudunu çürütmemeliymiş ve kanatmamalıymış. Yüzüne ve hassas yerlerine vurmamalıymış.
Çok düşünceli bir din bu islam ya, haksızlık yapıyorsunuz ona!
Turan Dursun müslümanken esini dövdügü bilinir,
oglu yaninda mi idi bilemiyorum ama, oglu kaleme aldigina göre, onun bilgisi dahilinde olmus....demek turan dursun bu tavsiye edilen uygulamdan bi haber müslümandi....
kaldiki bahsi gecen ayet , önce konsusarak var olan sorunu hal etmeyi ögütlüyor.....
bu ögütdende haberi yoktu galiba kendisinin .....
kendisini hadis alimi kabul edenlerin oldugu söylenir, peygamberin "bir coook esinden" hangisini ne zaman neden dövdügüne dahir bir hadis varmi ?
kimin ne kadar müslüman oldugunu bilemeyecegim gibi
bunun hakkinda ahkam kesmeyi de hic ama hic dogru bulmuyorum,
ama yukaridaki görüntüleri görünce'de aklima ilk gelen "müslüman" turan dursunun kendisi icin süslenen esine vurmasi aklima geldi.....
Turan Dursun müslümanken esini dövdügü bilinir,
oglu yaninda mi idi bilemiyorum ama, oglu kaleme aldigina göre, onun bilgisi dahilinde olmus....demek turan dursun bu tavsiye edilen uygulamdan bi haber müslümandi....
kaldiki bahsi gecen ayet , önce konsusarak var olan sorunu hal etmeyi ögütlüyor.....
bu ögütdende haberi yoktu galiba kendisinin .....
kendisini hadis alimi kabul edenlerin oldugu söylenir, peygamberin "bir coook esinden" hangisini ne zaman neden dövdügüne dahir bir hadis varmi ?
kimin ne kadar müslüman oldugunu bilemeyecegim gibi
bunun hakkinda ahkam kesmeyi de hic ama hic dogru bulmuyorum,
ama yukaridaki görüntüleri görünce'de aklima ilk gelen "müslüman" turan dursunun kendisi icin süslenen esine vurmasi aklima geldi.....
Bu ne şimdi ya? Ne kadar seviyesiz bir cevap:
arguman: islam kadın dövemyi meşru görür
cevap: Turan Dursun'da döverdi...
arguman: 2x2 = 4 eder yanlış hesaplamışsın
cevap: sen de dörtgözsün!
Ne yani bu? Ne yapayım Turan Dursun dövdüyse(ki bilmiyorum özel hayatını)?
"Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür." Nisa 34
Kadınla erkeği eşit görmeyen, erkeğe kadını dövebilme meşruiyeti veren yaratıcı mı olur? Sırf bu ayet bile islamın insan üretimi olduğunun kanıtıdır!
Yok efendim peygamber dövmemiş de, falanmış da filanmış...
Dövse meşru ama!
Her ne olursa olsun, kadına el kaldırmayı meşru görmek, ne medeniyetle, ne insanlıka örtüşür!
sinirlenmeye hic gerek yok , turan dursunun esini dövdügünü ben degil , kendi oglu diyor....ben onun yalancisiyim....
bahsig gecen ayet'de zaten dövün demiyor....önce KONUS diyor....ben ayetin bu kismini uygulamanin dövmeyi gerektirmeyecegini düsünyorum....
keske turan dursunda "oooo kadar islam dini bilgini olmasina ragmen" esini dövmese imis diyorum, ama daha önce de söyledigim gibi , var olan sorunlari konusarak hal edebilmek icin, insanda tartisma kültürü de olmali....bagnaz bir cevrede yetisen birisinde tartisma kültürü olabilir mi ?
olsa ne kadar olur ?!
Esini dövmeye sartlanmis insanlar eslerini döver, ne ayet dinlerler, nede ahlak.....
ama ben bugüne kadar esini döven bir adamin gerekcesinin "ama kurani kerim bana bu hakki veriyor" dedigini duymadim...okumadim....görmedim.....
sinirlenmeye hic gerek yok , turan dursunun esini dövdügünü ben degil , kendi oglu diyor....ben onun yalancisiyim....
bahsig gecen ayet'de zaten dövün demiyor....önce KONUS diyor....ben ayetin bu kismini uygulamanin dövmeyi gerektirmeyecegini düsünyorum....
keske turan dursunda "oooo kadar islam dini bilgini olmasina ragmen" esini dövmese imis diyorum, ama daha önce de söyledigim gibi , var olan sorunlari konusarak hal edebilmek icin, insanda tartisma kültürü de olmali....bagnaz bir cevrede yetisen birisinde tartisma kültürü olabilir mi ?
olsa ne kadar olur ?!
Esini dövmeye sartlanmis insanlar eslerini döver, ne ayet dinlerler, nede ahlak.....
ama ben bugüne kadar esini döven bir adamin gerekcesinin "ama kurani kerim bana bu hakki veriyor" dedigini duymadim...okumadim....görmedim.....
Yahu arkadaşım,
Ben islamın kadın dövmeyi meşrulaştıran, kadını erkekden aşağı gören bir din olduğunu söylüyorum. Sen kalkmış "bahsig gecen ayet'de zaten dövün demiyor....önce KONUS diyor." diyorsun. Okuman mı yok? Yoksa okumak istemediğini atlıyormu gözlerin? Tekrar söylüyorum: her ne olursa olsun, kadına el kaldırmayı meşru gören bir din uygarlıkdann, insanlıkdan uzaktır.
yok efendim, içinde olcakmış, ayette var diye dövmezmiş....
Bırakın kıvırmayı, karısını döven adam cennet yolunda bir şey kaybetmiyor. Budur sizin dininizin ahlak anlayışı. Kadını dövmek meşru!
Hafizam beni yaniltmiyorsa,cokda iyi hatirladigim kadariyla bu konu ayni isim altinda daha öncede tartisilmisdi,nerde bu yönetim?
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Turan Dursun'un,
"Kullateyn" isimli kitabında,
Turan Dursun,
babasının,
annesini dövdüğünden bahseder.
Hatta diyalog da şöyledir
T.D-Baba anamı niye dögirsin.
Baba- Kur'an yaziyir.
T.D-Kur'anın neresinde yazıyir ?
Baba fakihlik öğrenimi yapan Turan Dursun'a "Nasıl olur da bilmezsin vari bakıp"
-Nisa suresi 34.ayet
dediğinde
T.D-Anam sana,bize,neneme bahıyir,yemek yapıyir,çamaşır yıhayir,davarı otlatiyir,damı otarıyir
diyerek,
ayetin içeriğine uymayıp,
babasına,
anasını
"Şeyinin keyfine" dövdüğünü söyliyir.
Yani can.
Sanki Turan Dursun ve babası arasındaki olayı,
Turan Dursun'un oğlu ve Turan Dursun ile karıştırmış olmayasın ?
Ne dersin ?
Ziya paşa da,
"Nush ile uslanmayanı,
etmeli tekdir.
Tekdir ile uslanmayanın,
hakkı kötektir."
şeklinde bir söz beyan eyliyor.
Düşün bakalım niye ?
Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.