Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-06-2009, 15:27
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kısa bir zamandaki küfre karşın, sonsuz bir Cehennem'de hapis nasıl adalet olur?

Bu soruya Bediüzzaman, Lem'alar adlı eserinde bakın nasıl cevap veriyor:

CEVAB: Sene, üçyüz altmışbeş gün hesabıyla, bir dakikada katl, yedi milyon sekiz yüz seksen dört bin dakika hapis iktizası kanun-u adalet iken; bir dakika küfür, bin katl hükmünde olduğundan, yirmi sene ömrünü küfürle geçiren ve küfür ile ölen bir adam, kanun-u adaletle elli yedi trilyon ikiyüz bir milyar iki yüz milyon sene beşerin kanun-u adaletiyle hapse müstehak olur. Elbette (orada ebedi kalacaklardır ayeti)adalet-i İlahî ile vech-i muvafakatı bundan anlaşılıyor.
Birbirinden gayet uzak iki adedin sırr-ı münasebeti şudur ki: Katl ve küfür, tahrib ve tecavüz olduğu için, gayre tesirat yapar. Bir dakikada katl, lâakal zahirî âdete göre onbeş sene maktulün hayatını selbeder, onun yerine hapse girer. Bir dakika küfür, binbir esma-i İlahîyi inkâr ve nukuşlarını tezyif ve kâinatın hukukuna tecavüz ve kemalâtını inkâr ve hadsiz delail-i vahdaniyeti tekzib ve şehadetlerini reddetmek olduğundan.. kâfiri, binler seneden ziyade esfel-i safilîne atar, "halidine"öde hapseder.

Saygılarımla Sedat Sert
Alt 24-06-2009, 15:42
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sedat arkadaş;

Şu Said-i Kürdi'den copy/paste işine az ara ver. Kendinden bir şeyler yazarak başlık aç istersen. Google herkesin elinin altında kardeşim. Senin alıntıladığın her C/P başkalarına da böylesi topicler açma hakkı verir. Burası özgün olmaktan çıkar..

Zaten senin söyleyeceklerin emin ol Said'inkilerden daha az ilginç olamaz.

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 24-06-2009, 16:21
Üye

Sayın mutezile;
Niye ısrarla saidi kürdi diyorsunuz. Onun adı Said Nursi. İnsanlara saygı gibi en temel bir şeyi esirgiyorsunuz.
İnsanların kutsallarına hakaret veya alaya alırcasına laf dokundurmaktansa, konunun özüyle ilgilensek daha iyi değilmi sevgili kardeşim.

Copy / past işini fazla yaptığım doğru değildir. Yazdıklarımın birçoğu kendi kalemimden (klavyemden) çıkmış sözlerdir. Ama esin kaynağım Risale-i Nurlardır.

Yukarıdaki konu o kadar önemli ve Bediüzzaman, öyle güzel ifade etmişki, onu türkçeleştirmeye kıyamadım. Aslında bazı yerlerini önce türkçeleştirdim. Fakat kendim okuduğumda, o lezzeti vermedi. Orjinal sözler, o kadar olayı harika anlatıyorki. Anlayışınıza sığınarak bunuda böyle okumanızı istirham ediyorum.

Saygılarımla Sedat Sert
Alt 24-06-2009, 17:07
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hic bir sey anlamadim , sizin orjinal turkce cevirinizi tercih ederdim ....

insan katlinden girmisken aklima su geldi ,, islamda hur kole oldurdugu vakit kissas kisass hukmunce hur oldurulmuyor , yo diyet veriyor yada kole ...asil ustunde durdugum bu degil , cunku islamda dunya hayatinda kolenin pek fazla degeri yok ,,
ama islamda cinayete hapis yok .. ya diyet, kan parasi veriyor yada kisass hukmune gore olduruluyor ,, hapis cezasi medeni kanunla ortaya cikmis bir sey ... bu durumda saidin verdigi ornek biraz havada kaliyor sanirim .. ama dedim metinden fazla bir sey cikaramadim ...

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 24-06-2009, 17:12
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn Sedat.

Niye ısrarla saidi kürdi diyorsunuz. Onun adı Said Nursi. İnsanlara saygı gibi en temel bir şeyi esirgiyorsunuz.
İnsanların kutsallarına hakaret veya alaya alırcasına laf dokundurmaktansa, konunun özüyle ilgilensek daha iyi değilmi sevgili kardeşim.
Orijinal adı Said-i Kürdidir. Yani öztürkçesi kürt said'dir. Bunu kendisi kabul ederken siz nasıl hakaret diye alıyorsunuz. Sonraları Bitlis'in Nurs köyünden olduğundan ötürü, Nurs'lu Said / yani Said-i Nursi adını almış..

Bediüzzaman kelimesi onun Nüfus kütüğünde olmayan bir güzellemedir. Ben kullanmak zorunda değilim. Ama Onun asla inkar etmediği orijinal adını kullanabilirim.

Said-i Nursi sizin kutsalınız mı bu arada?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 24-06-2009, 18:12
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ben de tercümesini tercih ederim. Cevirmeseniz de olur, mantigi yazin yeter. Ne denilmek isteniyor burda tam olarak. Surasini anladim sadece

bir dakika küfür, bin katl hükmünde olduğundan
Ne demektir bu? Bir adam öldürmekle küfretmeyi kiyaslayin bir. Biz bolca küfreden bir halkiz. Mahvolduk demektir. Ortalik katil dolu.

Acaba küfr'ün anlami baska olmasin. Allah'i inkar etmek mesela.. Bir insana küfretsen ceza yok, olmayan bir Allah'a küfretsen ayvayi yedin, 1000 adam öldürmüs gibi ceza alacaksin.

Simdi ben size desem ki, ben buranin kraliyim. Beni inkar eden (reddeden, küfr eden) 1000 tane adam öldürmüs kadar ceza alacak. Bu adam kafayi yemis demez misiniz? Adam cinayet isliyor 15 yil yiyor. Allah'i bir dakika inkar ediyor 15.000 yil yiyor.

Siz de bu mantiga harika mi diyorsunuz. Pes dogrusu.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 24-06-2009, 18:16
Onur Üyesi

Ha bu arada soru su idi:

Kısa bir zamandaki küfre karşın, sonsuz bir Cehennem'de hapis nasıl adalet olur?
Cevap ise yanlis anlamadiysam su:
bir dakika küfür, bin katl hükmünde olduğundan
Iyi de burda baska bir sorun daha var. Cevap aslinda sorunun aynisi. Yani cevap verilmemis, soru tekrarlanmis oluyor.

Asil cevap verilmesi gereken soru su olmali.

Neden, bir dakika küfr, bin katl hükümündedir?

Mısırlı bir gösterici
Alt 24-06-2009, 18:24
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir de şu var İslam'da. İslam'ın ne denli merhametli bir din olduğunu vurgulamak için sık sık dile getirilir.

Bir günah işleyene 1 günahın cezası verilirken, 1 sevap işleyene çok daha fazla sevap yazılır.

Bu söylemle Said'in söylemi taban tabana zıt göründü bana.

Said'in "1 günah işlediğinde 1000 katını alacağı" savını hangi ayete yahut hadise dayandırdığını biliyor musunuz?

not: Anladığım dili okumayı ben de tercih ederim.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 24-06-2009, 18:46
Üye

Sevgili arkadaşlar;
islam ıstılahında "küfür", bildiğimiz ana avrat sövme anlamındaki küfür değildir.
İnkarcılık demektir. yani Allaha şirk koşmak, veya Allahı inkar etmek "küfür" addedilmiştir.
zaten kafir demek, küfür üzere olan demektir.

Yukarıdaki konuda ise anlatılan, bir dakikalık "küfür",

1- Binbir İlahî ismi inkâr (Allahın binbir ismini inkar ediyor)
2- Allahın nakışlarını tezyif (Allahın mahlukat üzerindeki tüm nakışlarını yok saymak)
3- Kâinatın hukukuna tecavüz (Çünkü, küfrü ile gadab-ı ilahiyi celbettiği için afetler, ve taunlara dünyayı giriftar etmekle, diğer mevcudatın hukukunu çiğnetiyor)
4- Kemalâtını inkâr (Allahın herşey üzerinde müşahade edilen kemalatını reddetmek)
5- Hadsiz birlik delillerini tekzib (Aslında her şey üzerinde bulunan Allahın birliği delillerini yalanlayarak, adeta tümmevcudatı "yalancılıkla ittiham ediyor)
6- Şahitliklerini reddetmek (Mevcudatın, "Allah vardır ve birdir" diye olan şahitliğini reddederek, onları yalanlıyor)

İşte küfür ile her saniye bu günahı işleyen insanı, ancak ebedi azap paklayabilir.

sayın K.C nin söylediği, bir hataya, bir günah, bir sevaba, en az 10 sevap vermek dediği konunun bununla ilgisi yok. Çünkü;
"günah" kavramından kastedilen, ehli imanın işlediği ve "küfür" olmayan hatalar demektir.
Yani o "merhametli din" dediği, imanlılar içindir.
İslamın affetmediği hatadır inkarcılık.
Diğer tüm günahlar affedilebilir. Kul hakkı hariç.
Ancak, hidayete erer, ve imana girerse, eski küfür günlerinden sorumlu tutulmaz.

Saygılarımla Sedat Sert

Konu sedatsert tarafından (24-06-2009 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2009, 22:21
Onur Üyesi

sevgili sedat sert, sorunun cevabi bana göre hala verilmis degil.

Sunu soruyorsunuz? Allah neden bir dakikalik küfre, neden 1000 adam öldürme cezasi veriyor?

Söyle cevap veriyorsunuz: Cünkü küfr (Allah'i inkar) en büyük günahtir, bu yüzden 1000 adam öldürme cezasi verilir.

Bu cevabi dogru kabul etmek mantiken mümkün degil. Allah'i inkar etmenin en büyük suc sayilmasinin bir aciklamasi olmasi gerekir. Bu aciklamayi ben, kendi anlayisima göre size yapayim.

Adaleti rejimlerde esas olan yasayan insanlarin insan olarak haklarinin korunmasidir. Bu yüzden demokratik rejimler insanlarin kültürel, sosyal, ekonomik vb. haklarini herseyden üstün tutarlar ve kendilerini insan haklarina dayandirirlar. Bu rejimlerin anayasalarinda "insan haklarina dayali" diye yazar, "insan haklarina saygili" degil. Otoriter, totaliter rejimlerde ise herseyden önemli olan otoriteye saygi duyulmasidir. Otoriteye karsi cikmak en kabul edilmez suc oldugu icin en agir cezalar verilir. Bu rejimlerde insanlarin haklari ancak kismen gözetilir. Asil korunmasi gereken ise otoriteye duyulmasi gereken saygi ve korkudur. Allah da insanlarin üzerinde otoriter, totaliter bir rejim kurmak istiyor. Bu yüzden acik sekilde kendisine inanmayani en büyük ceza ile cezalandiracagini söylüyor.

Allah'a inanmamanin en agir ceza olmasinin bana göre aciklamasi budur. Eger Allah deseydi ki, en büyük suc baska bir insanin hakkini yemektir, en büyük suc baskasina eziyet etmektir, bana inanin yada inanmayin ama baskalarinin haklarini yerseniz, sizi affetmem, o zaman gercekten saygi duyulmasi gereken bir Allah olurdu. Halbuki kendisini öne cikarmaya calisiyor hep. Bana inanmayani mahvederim diyor. Bu yüzden de sayginligini yitiriyor.

Mısırlı bir gösterici

Önerilen Siteler