8: 22 RAB yaratma işine başladığındaİlk beni yarattı, .
Burada Hikmet in konuştuğu görülüyor ancak bu anladığımız anlamda hikmet değildir. Çünkü böyle düşünürsek tanrının Hikmetsiz yada aptal olduğunu sonradan aklını yarattığını anlarız. Burada isa hikmet olarak kişileştiriliyor. Bir benzetme var.
Bakın diyorki
"Yaratma işinin başlangıcında beni var etti" .Bu size hangi ayeti hatırlttı ;
Yun.
1: 1 Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. 1: 2 Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi.
sonraki cümlede ise "ilk eseri ben'dim "diyor. (30. ayet.)
Buyrun Kolese 1:15 i hepberaber okuyalım ..
1: 15 Görünmez Tanrı'nın görünümü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur.
Bütün yaratılışın ilki diyerek ilk eser olduğunu gstermiş oldu
Yine 30. ayette "usta olarak onun yanında çalıştım "diyor. Hikmet yani isanın tanrıyla "birlikte" yaratma işinde çalıştığı incili bilen herkesçe bilnir.
Yuhn.1: 3 Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı .
Kolese1: 16 Nitekim yerde ve gökte, görünen ve görünmeyen her şey -tahtlar, egemenlikler, yönetimler, hükümranlıklar- O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratıldı.
Özdeyişlerde "hergün ona zevk veriyordum "diyor sonraki cümle .
mattada ise 3:17. ayette tanrının ondan hoşnut olduğu yazılıdır.
Evt MESİH İSA başlangıçta var olduğu yaratılışın başlangıcı odur.Rab her zaman vardı zaten.Yalnız belirli bir zamanda insan olup aramıza geldi o kadar.
Evt MESİH İSA başlangıçta var olduğu yaratılışın başlangıcı odur.Rab her zaman vardı zaten.Yalnız belirli bir zamanda insan olup aramıza geldi o kadar.