Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-06-2009, 00:39
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Standart Hayatınızdaki Önemli Farkındalık Anları Neler?

Sanırım çoğu insanın hayatında hayatının gidişatını değiştiren veya önemli etkiler yapan olaylar, önemli anlar olmuştur. Bizim için yeni ve önemli bir keşif olmuştur veya zaten teorik olarak bildiğimiz bir şeyi benliğimizin derinliklerinde keşfetmişiz, hissetmişizdir.

Sizlerin de böyle anları oldu mu? Olduysa paylaşmak istermisiniz?

Madem konuyu ben açtım ilk yanıtlayan da ben olayım.

Gençliğimde 3-4 günlük bir bayramı fırsat bilerek bisikletimle Fethiye'den Antalya'ya kadar sahil şeridinden bir yolculuk yapmayı planlamıştım. Kaş civarlarında idim. Sağımda deniz solumda sarp yamaçlar vardı. Rampa yukarı çıkış yormuştu. Kısa sayılabilecek bir köprüden geçmek üzere idim. Köprüye çok yakın bir yerdeki tabela dikkatimi çekti. Üzerinde o küçük köprünün ne zaman yapıldığı bilgisi ve yapımı sırasında bir kazada hayatını kaybeden işçiden bahsediyordu.

O tabelayı okumasaydım saniyeler içinde geçip gideceğim, muhtemelen hatırlamayacağım bir köprü olacaktı. Ancak metrelerle ölçülen o kısa mesafenin benim/bizim hizmetimize sunulabilmesi bir insanın hayatına mal olmuştu. Hayatın pek çok alanında kullandığımız veya gördüğümüz ne kadar çok şey ne kadar büyük emeklerle, zorluklarla yaratılıyordu. Bunlar zaten o dönemimde de teorik olarak bildiğim şeylerdi elbette ama bunu derinden hissetmek farklı bir duyguydu. Benim için bilgiden öte bir yaşantı idi. Hayatımı etkileyen bir andı.

O yaşadığım andan beri gezdiğim bir antik kentteki bir su kemerinde, misafirlikte önüme sunulan bir yemekte, seyrettiğim bir filmde, okuduğum tarihi anlatılarda kısacası hayatın hemen her alanında benim göremediğim arka planda nasıl emekler verilerek onların oluşturulabildiğini düşünür veya hissederim.
Alt 26-06-2009, 02:26
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Efes kentinde köle olan iki insanın özgürlüklerinin bağışlayıcısı olan İmparator Augustus ve ailesi adına yaptıkları Mazeus-Mithridates kapısı şimdi aklımda kalan çok uzun bir zamanda bitirilmiş olduğu. ne kadar süre incelediğimi hatırlamıyorum aklımda sadece özgürlüğün bedeli vardı. O günden sonra bir daha iflah olmadım diyebilirim
Alt 26-06-2018, 16:50
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu içeriği yerleştirebilmek için forumda "farkındalık" konu başlığı araması yaptım..

bunu önemli buluyorum..

kayıp etkiketi

bir facebook grubunda paylaşılan içerik

--
Mutlu pazarlar Arkadaşlar SEVGIYLE

Bugün yaşadığım bir olayı sizlere kisaca dile getirmek istiyorum...

Pazar kahvaltısı icin bir türk restoranına gittim , kahvaltiya basladik nerdeyse 50 kisilik kalabalik bir topluluk girdi rezervasyon yapmislar , büyük bir masaya yerlestiler, yas ortalamasi yok diyebilirim , beş yasinda cocuk dan başla gencler, orta yaslilar emekli yaslilara kadar...

Benim asil ilgimi ceken neydi biliyormusunuz, multi kültürel olmalari, gozlemleyebildigim kadariyla , turk, alman, fransiz, morokan hatta aralarinda ingiliz bile olabilir çünkü bazilari ıngilizce konuşuyordu...

Farkettigim ,aldigim enerji okadar guzeldiki , kahvaltim bitmis dalmışım onlari izlerken buldum kendimi...

Aralarinda ırk ve dil millet ayrimi yoktu, tekerlekli sandalyede olana destek vermeler, once birlik olarak cocuklara hizmet etmek, sonra gule eylene sohbet etmek kahvaltida , giyimlerinden gördüğüm marukan ve türkler türbanlı alt tabakadan , gençleri de cok modern degil , firansiz ve almanlar daha bir üst tabakadan izlenimi verselerde, hiç birinin kibir ve üstünlük sergilediği yok, bilakis birbirlerine öyle sevgiyle bakıyorlardı ki hissetmmemek mümkün değil...

Alman ve türk karışımı topluluklar da çok bulundum, bana hep negatif enerji vermiştir, neden biliyormusunuz, Almanlarin soğukluğu bizim milletin de onlara kendilerini sevdirme cabalari , bana yapmacik gelirdi hep tavırlari.

Bugün bütün olmanin enerjisini iliklerime kadar hissettim, onların hiç birini tanimasam da onlardan parcaydim bunun verdiği mutluluk paha biçilmez....

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Önerilen Siteler