Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-06-2009, 15:11
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnsan ile hayvan arasında ne fark var?

İnsan ile hayvan arasındaki farkı anlamak için şu hikayeye bir göz atalım:

Bir padişahın iki hizmetkarı varmış. Bunları huzuruna çağırmış ve önce ilk hizmetkarına, içerisinde 10 (on) altın akçe bulunan keseyi uzatmış ve ona :" Bununla kendine güzel bir kumaştan, güzel bir elbise diktir gel" demiş. Ve ilk hizmetkar gitmiş.

Sonra ikinci hizmetkarına bir kese içinde 1000 (bin) altın akçe vererek, bir de kağıt pusula vermiş ve "kağıtta yazılı olanları al gel" demiş.

İlk hizmetkar, güzel bir kumaştan iyi bir terziye 10 altın karşılığı elbisesini diktirmiş.

İkinci hizmetkar ise, cebindeki pusulayı okumadan, birinci hizmetkarı taklit ederek, o da terziye gitmiş ve 1000 altını verip, bir elbise istemiş. Bunu gören terzi, 1000 altına elbisemi olur diye düşünerek, adamın aptal olduğuna hükmetmiş ve hem 1000 altınını almış, hemde kumaşın kötüsünden elbise vermiş.

Her iki hizmetkar padişahın huzuruna gelmişler.

Önce birinci hizmetkara ne yaptığını sormuş. Ve diktirdiği elbiseye bakarak, onu tebrik etmiş ve verdiğim 10 altının karşılığını çok güzel yerine getirmişsin diyerek ona mükafaat vermiş.

Sıra ikinci hizmetkara gelmiş:

Ona: "sen ne yaptın bakalım 1000 altın ile" demiş.
O ise kötü kumaştan, kötü dikişli elbiseyi göstererek : "işte padişahım ben de onun gibi bir elbise diktirdim" demiş.

Padişah : "pusulayı okumadınmı, orada yazılanları yapmadınmı" deyince, hizmetkar : "hayır, ben de ilk hizmetkarın yaptığını taklit ettim" demiş.

Padişah derhal, bu hizmetkarını cezalandırmış. Çünkü kendisine verilen emri ve parayı layıkıyla kullanmadığını görmüş.

Hikaye burada bitti:

Gelelim hakikata:

Hikayede anlatılan padişah, Allahtır. birinci hizmetkar, hayvanlardır. Zira Allah hayvanlara 10 altınlık duygu ve organ vermiş ve onlara kendilerine has görevler vermiştir. Arı ise bal yapar, inek ise süt verir. yer içer, karşı cinsiyle canı istedikçe çifleşir. Çoğalır....

Hikayede geçen ikinci hizmetkar ise İNSAN dır.

Allah insana, hayvandan farklı ve ilave cihaz, organ ve duygular vermiştir.
Bu organ, cihaz ve duygularıda nasıl kullanacağının tarifini elçiler (peygamberler) ve ilahi kitaplar ile anlatmıştır.
İnsan, bu ilahi fermanları okuyup anlamadan, (yani hikayedeki, cebindeki kağıt pusulayı okumadan) hayvanı taklit ederek, sadece yiyip içip, cinsel zevkler peşinde koşup, pusulada yazılı işleri (ibadet ve tüm amelleri) terkederse, o zaman 1000 altın ile, 10 altınlık iş yapmış olur.
Bu da cezaya mucip bir durumdur.
Hatta insan, hikayede anlatıldığı gibi, 10 altınlık bile iş yapamadı.
Çünkü, insan da akıl olması nedeniyle, hayvan kadar bile bu dünyadan zevk alamaz. Çünkü hayvan, ne dün yediği dayağı düşünür, ne de yarın yiyecek bulup bulamayacağını düşünür, bir tutam otu bulunca afiyetle ve keyifle karnını doyurur, rahatça hayatını yaşar.
İnsan ise aklı itibarıyle, hem geçmişten elemleri hatırlar, hem de gelecekten endişeleri ile huzuru kaçar, hayvan kadar bile haz ve lezzet alamaz dünyadan. Dolayısı ile hikayedeki gibi 1000 altınla, 10altınlık elbise diktirememiş olur.

İşte Ey insan kendini oku. Kendini okumazsan, aciz bir hayvan olma ihtimalin var.

Saygılarımla Sedat Sert
Alt 30-06-2009, 15:20
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İşte Ey insan kendini oku. Kendini okumazsan, aciz bir hayvan olma ihtimalin var.sedat
sedat. halikul mutlak olan allah kendi yarattığıhayvanı neden küçük görüyor
ayrıca anlattığın hikayenin aynısını bir rum papazın yazdıklarından aynen okumuşrum çok seneler olduğu için adını hatırlamıyorum.
dini menkibeleri herkes ve her meşrebe uygun yazılabilir.
senin seviğin lisanla yazayım
umum ulema ahseni ahlak üzerinden letaifül menkibatul münafık veya menkibatul layağlem yapabilirler
madem saidi anlıyorsun son yazdığım cümledeki yanlış ibareyi bulacakmısın

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 30-06-2009, 15:21
theatre theatre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili sedatsert,

Risalelerden birini seçsen ve bir konu başlığı açıp bizi de bilgilendirsen daha iyi olmaz mı?

Bu yaştan sonra bize de mi lo lo yani masal..
Alt 30-06-2009, 15:39
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

İlla bir padişah olacak,
ve siz de ona kul köle olacaksınız...
Sizi gidi gericiler sizi
Alt 30-06-2009, 15:48
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Padişahı yaratan hizmetkar olur mu?

Gerçek hayatta oluyor işte...

Hikayelerle hayatımızı boşa harcamayalım, gerçeklerle yüzleşelim...
Alt 30-06-2009, 16:43
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hikayede belki pekçok yanlış olabilir, ben birine değineyim.

Pusulayı padişahın kendisi vermemiştir hizmetkara. Biri ona getirmiştir. Ya da miras yoluyla kalmıştır.
O pusulanın padişahtan gelip gelmediğine emin olmadığı gibi, padişahın varlığını kanıtlayan bir şey de bulamaz o pusulada.
Aksine, pusuladaki hükümler adaletten uzak, birbiriyle çelişir nitelikte hükümler olduğundan, onun o pusulayı bulduğu zamanki toplumdan çok daha geri/farklı bir topluma hitap ettiğinden bu pusulaya uyması gerektiğine ilişkin hizmetkarda (?) kanaat bile oluşmaz.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 30-06-2009, 16:45
Üye

Yorumlara bakarmısınız:
Hepsi kışırla uğraşmış, lüb e bakan yok.
Verdiği mesajın ne olduğuna değil, misalin basitliğine kafayı takanlara şunu söyleyeceğim :
Zaten Risale-i Nurların en önemli özelliği, algılaması, ve anlaması zor olan imani konuları, herkesin anlayacağı basitlikteki misallerle anlatmasıdır.
Allahım basiret ve insaf versin....
Alt 30-06-2009, 16:49
Üye

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hikayede belki pekçok yanlış olabilir, ben birine değineyim.

Pusulayı padişahın kendisi vermemiştir hizmetkara. Biri ona getirmiştir. Ya da miras yoluyla kalmıştır.
O pusulanın padişahtan gelip gelmediğine emin olmadığı gibi, padişahın varlığını kanıtlayan bir şey de bulamaz o pusulada.
Aksine, pusuladaki hükümler adaletten uzak, birbiriyle çelişir nitelikte hükümler olduğundan, onun o pusulayı bulduğu zamanki toplumdan çok daha geri/farklı bir topluma hitap ettiğinden bu pusulaya uyması gerektiğine ilişkin hizmetkarda (?) kanaat bile oluşmaz.

Sayın K.C.
Siz, 1000 altınlık sermaye ile, 10 altın bile etmeyen elbiseyi almaya devam edin.
Ama o bin altını veren, senden onu nereye harcadığını sorduğu gün geldiğinde, "ya leyteni küntü turabe" demek zorunda kalırsan, beni hatırlarsın.
Alt 30-06-2009, 16:58
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Sedat Sert,
ben kimseden 1000 altınlık bir sermaye istemedim.
Biri bunu bana kendiliğinden verdiyse bu sermayenin akibetini soramaz. O sermaye artık benim mülkümdedir.

Aynı kişi bana 1000 altınlık sermaye verip bunu sürekli benim başıma kakıyorsa, istemediğim halde bir iyilik yaptı diye (ki iyilik olduğu da şüpheli, ucunda cehennem olan bir ödül iyilik olamaz bence) benden sürekli itaat bekliyor, onu anmamı, yüceltmemi, övmemi, ona şükretmemi falan bekliyorsa bu kişiliği oturmamış, nakıs bir varlık olabilir yalnızca.

Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek deyip, sağ eliyle verdiği şeyi ha bire başıma kakan, değil sol eline dünya aleme bildirip karşılığını bekleyen bir varlık kendi içinde bile çelişiyor. Farkında mısınız?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 30-06-2009, 20:19
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

gayet saçma bir hikaye ve kıyaslama kanımca.

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler