Merhaba! Öncelikle bu garip takma adın anlamını söyleyeyim. Rus dilinde 'saçmalık' anlamını taşır. İbadet Rusya'da bir dönem yasaklanmıştır, daha doğrusu 'toplu ibadet, aleni ibadet' vb. Orada başka baskı,burada başka baskı, şurada başka baskı, ama her yerde bir baskı. Neticesinde bu bize tek bir şeyi öğretiyor: kimsenin , kimsenin kişilik hakkına saygısı yoktur! Herkes, herkesi kendi gibi olsun ister. Dinler inananın hayatına belli bir takım kısıtlamalar getirir. İnanan, inanmayanın yaptığı, ama kendisinin yapamadığı bir çok şeye haset duyabilir, o da onun gibi olsun ister aslında. Böyle inanç hastalıktır. Dine de başka şekilde inanç mümkün değildir. ya sorgulama, ya sorgulama...
Ben inançlı değilim dersem yalan. Ben ,bir tanecik hayatımı burada mümkün olduğunca dolu dolu yaşamam gerektiğine inanırım. Öldükten sonra ne olacağını bilmiyorum. Neden düşünerek yaşayayım? Az 'keşke' demek istiyorum ölürken. Bilime inanırım. Soru sormanın gücüne inanırım. Sevgiye, nefrete, toplumsal hayatın gereğine inanırım. Bu siteyi gördüğüm anda kendimi fındık fıstık kutusuna düşmüş fare gibi hissettim! Sizlerle tanıştığıma memnun oldum. Çünnkü, eminim ki, ne dersem diyeyim, öncelikle insan olduğum için okuyacaksınız, size ters düşse bile, benimle seviyeli tartışacaksınız. Umarım güzel olur.