Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-07-2009, 16:27
hayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayko hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayko - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Sözde Solun Karın Ağrısı Halleri

Birçoğu kemalist olan 68 kuşağından bu yana,kemalizm bazı odaklar tarafından
"burjuva" ideolojisi olarak kabul edildi.Yerine dtp sempatizanlığı kaldı.
Bugün Ankara'da,İstanbul'daki devrimci(!) örgütlenmeler antikemalist bir tutum içerisinde.
Ayrıca birçoğu pkk sempatizanı.
Devrimci ideolojiye inanmış biri olarak,butür eğilimleri hiçbirzaman kabul edemedim.

"Türkiye ilk Kurtuluş Savaşı'ndan 50 yıl sonra tekrar yarı-sömürge durumundadır. Ve Kemalist bir cumhuriyetin başına anti-Kemalist politikacılar geçmiştir. Politikacı anti-Kemalist karşı devrim hareketine yeşil ışık yakmaktadır. Bu koşullarda gençlik, emperyalizme ve anti-Kemalist gidişe karşı verilen savaşta somut olarak ön safta bulunmaktadır...Kemalist Devrim tamamlanacak ve onun emperyalizmle çelişen bütün milli sınıf ve tabakalara mal edilmesi sağlanacaktır. Gençlik bütün Kemalist güçlerle yekvücut olmak zorundadır.” (Devrim gazetesinin Deniz Gezmiş'le yaptığı ropörtaj, Devrim, sayı:10)

“Milli Kurtuluşçu bir tutum yansıtması açısından bizler sapına kadar Atatürkçüyüz. Onun Milli Kurtuluşçuluk bayrağını, hayatımız da dahil, her şeyimizi ortaya koyarak biz dalgalandırıyoruz.” Mahir ÇAYAN

Sonra Lenin:

"Mustafa kemal sosyalist değildir. Fakat, görülüyor ki iyi bir örgütçü,yüksek anlayışlı bir önder.Ulusal burjuva ihtilalini yönetiyor. İlerici akıllı bir devlet adamı. Bizim sosyalist devrimimizin önemini anlamış olup, Sovyet Rusya’ya olumlu davranıyor.O, istilacılara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına, padişahı da yardakçılarıyla birlikte silip süpüreceğine inanıyorum.Ona, yani Türk halkına yardım etmemiz gerekiyor.”lenin

Ve Fidel Castro
“Küba’da bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk’ün
Türkiye’de yaptıklarını başaramadım. Atatürk, harf devrimi gibi bir takım
reformlar yaptı. Ben böyle bir düzen değişikliği yapamazdım”

evet böyle demişti devrimci idoller...
Bu görüşleri takmamazlıktan gelmek,birçeşit karın ağrısına düşmek
sanki uzaktan birilerinin oyunu gibi.
Bugün Dtp sempatizanlığı had safhada.
Pkknın sosyalist olduğunu ve bunu kabul etmeyenlerin faşist olduğunu söyleyen
eski ağız var sözde devrimci örgütlenmelerde.
Chpnin sol anlayışına da girmek istemiyorum.Malum durumu.
Bugün geriye kalan özde solun durumu:
Kullanılıyoruz.

nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.
Alt 09-07-2009, 18:22
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Liberal sol (liboş) karın ağrılarından biri militarizmdir. Her nedense konu sadece Türkiye ve Türk Askeri olduğunda antimilitarist kesilen bu zevatın İsrail, İngiliz, Amerikan vs. askerleri ile bir sorunları bulunmamaktadır. Faili mechul vs denince akıllarına Türkiye ve Türk askeri gelmektedir. Filistin, Irak, Afganistan vs. gibi yerlerde olan toplu ölümlerin ise demokrasi getiren ABD - İsrail vs. askerlerini görünce sevinç, mutluluk ve aşırı heyecandan oluşan kalp sektesi şeklinde gerçekleştiğini düşünmektedirler. PKK ise çiçek toplamak için dağa çıkmış pıtırcıklar olup, gaddar askerler tarafından hırpalanan kader kurbanlarıdır.

Militarizm denen şeyin tüm dünayada silah taşıması ve üniforma kullanması normal karşılanan askerler tarafından meydana getirildiğine inanan bu kesimin aynı haklara sahip polislerle nedense meseleleri yoktur. Hatta borazanları yayın organlarında "muazaf" polislere köşe yazdırmakta bir çelişki görmezler. Ama görevi devam eden bir askerin bırakın bir yayın organında düzenli köşe yazmasını, açıklama yapmasına bile höyyt diye karşılık verirler.

Anlatmakla olmayacak deyip, askerin asker, polisin polis gibi olmasının militarizm olmadığını, militarizmin sivillerin tek tip dolaşması ile başladığını size bazı gerçek militarizm örnekleri vererek göstermek istedim.

Rusyada dazlaklar. Bir örnek kafalar kazıtılmış. "Henüz" ellerinde silah yok.

Türkiye'de çarşaflılar.

PKK toplantısı. Herkes tek tip giyinmiş.

Boğaziçi Üniversitesinde türbanlı genç kızlar.

Mussolini'nin kara gömleklileri.

1933 yılında Nazi Partisi üyeleri "darbecilerin" evlerinden delilleri toplarken.
Üzerlerindeki üniforma Nazi Partisi üniformasıdır, daha sonra resmi üniforma halini alacaktır. Nazi partisinin sembolü gamalı haç ta Alman Bayrağı yerine kullanılacaktır. Görüldüğü gibi ellerinde ve bellerinde "henüz" silah yoktur. "Kültür lafını duyunca elim silahıma gidiyor. Goebels"

Faşizm Tek Tip insan yaratmak üzerine kuruludur. Önce bir kutsal bir değer icat eder (ırk, din vs.) sonrada paranoyak bir şekilde bu kutsal değere saldırı olduğunu kitlelere aşılayarak hayali düşmanlar yaratır ve başlarına gelen tüm felaketin bu düşmanlar yüzünden olduğunu, düşmanlarla "kökleri kazınıncaya kadar" mücadele etmek gerektiğini zihinlere pompalar.

Bizim liberal-solcuların bu tip militarist - tek tip oluşumlarla bir alıp veremediği olmayıp aksine faşistlerden demokrat yaratmakla meşguldürler.

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski

Konu kafasikarisik tarafından (09-07-2009 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-07-2009, 11:20
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Ufuk Uras 10 yıl önce demokratsa şimdi ne?

Ufuk URAS'ın 1998 yılında çıkan Telekulak skandalı ile ilgili yorumu: "Devlet eliyle yapılan siyasi ahlaksızlık"

Bugün Hürriyet Gazetesi dinleniyorsa, ülkenin bütün yurttaşları tehdit altında demektir. Kocakulak Meral skandalı, çetenin işbaşında olduğunu gösteriyor”

Uras basın mensuplarına yaptığı açıklamada telefon dinleme konusunda partisinin verdiği mücadelenin altını çizmişti:
“Biz geçtiğimiz yıl kocakulağın bir kulağını yakalamıştık. Şimdi ikinci kulağını da yakalayıp adalete emanet etmek üzere buradayız. Parti olarak devletin telefon dinleme kararını geçen yıl mahkemeye götürmüş, iptal ettirmiştik. O dönem sayın Yılmaz, Ecevit ve İnönü telefonlarının dinlendiğinden kuşkulanmışlar, hatta Genelkurmay'ın bile dinlendiği Güven Erkaya tarafından açıklanmıştı. Fakat görülüyor ki cihazlar sökülmemiş. Kocakulak Meral skandalı çetenin işbaşında olduğunu gösteriyor.”

Hürriyet Gazetesi için bir dönem kendisini ortaya atan Ufuk Uras’ın Ergenekon Soruşturması sürecinde ortaya çıkan telefon dinlemeleri hakkında en ufak bir eleştiride bulunmamasını nasıl izah edebiliriz? Ergenekon’da “sonuna kadar giderek” demokrasiye varacağına inanan Uras demokrasinin en temel ilkesi olan özel hayatın gizliliğini bugün neden savunmamaktadır?

Yazının tamamı;
http://www.odatv.com/Siyaset/ufuk_ur..._ne-16830.html

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski

Önerilen Siteler