Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-11-2005, 14:36
aragonn
Üye Değil

Standart bilim nasıl çarpıtılır?

sitedeki bilim adamı bi arkadaş! bilimsel bir anket hazırlamış!!!!!!!!

sizce tarihte savasların kaynakları nedır gibi birsey.

arkadas bilimde sizce diye birşey olmaz.bu bir bilim konusu ve zaten cevapları var.yanı senınkı sizce suyun kaldırma kuvvetı varmı yokmu dıye sormak gıbı bırsey.
ve bu anket gosterıyorkı ınananları gerıcılıkle suclayan ınsanlar nasılda bataklıga gömülmüsler ve nasıl okumadan arastırmadan sadece el yordamıyla ve 1 ADET TURAN DURSUN kıtabıyla aslında söz gecıremedıklerı nefıs lerı yuzunden ınkar çöplüğüne saplanıyorlar.

arkadas sen nesın ? popculuk gıbı modamı ınancın.

senın buyuklerın dunya tarıhındekı savasların sınıfsal catısmalardan kaynaklandıgını soyler.(tarıh bılımcılerın kabul ettıgı budur).

yani üretim güçlerini ellerinde bulunduranlarla karsısındakılerın savasıdır.ülkeler arasındakı cıkar ve pazar savaslarıdır.savasların kaynagı dınler degıl meta dır.maddedın kendısıdır.materyalızm dır.yanı atezım mın geldı yerdır.
Alt 05-11-2005, 21:34
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Abi işin daha da vahimi var. Birkaç örnek vereyim.

1) Kuran'daki Mekki-Medeni ayet ayrımı vardır ya. Ateistin birisi "Medeni Ayetler" tabirinden yola çıkarak "Kuran medeni ve medeni olmayan yani ilkel, gerici ayetler diye kendini ikiye ayırıyor" diye bir laf etti. Adam Medeni Ayet tabirini Modern Ayet olarak algılamış ve bunu kuran'ın çelişkileri mevzusunda delil olarak sunabiliyor. Komik mi yoksa çok mu acı bilemedim.

2) İqra (Oku) ilahi emri var ya. Güya bu emirden anlıyormuşuz ki Peygamber okuma biliyor. Bakar mısın şu güzelliğe. Ayrıca bu emrin sadece Peygambere olması bu emrin evrensel olmasına engelmiş. Yani burada hitap Peygambereymiş, Müslümanlara değilmiş, bu yüzden Müslümanlar okumaktan hep geri kalmış. Ne kadar harika fikirler değil mi?
Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu acımtrak değerlendirmelerin sebebini düşünüyorum ve bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Gerçekten iletişim psikolojisinde ya da kişisel paradigmaların işleyiş bozuklukları hakkında bilgin varsa yazarsan sevinirim. Bu adamların çarpıtma mantığını hala çözemedim. Yani insan nasıl olur da bu kadar çarpıtır?
Alt 09-11-2005, 04:22
Quark Quark isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Savaş Hoşunuza Gitmediği Halde Size Farz Kılındı!!!!!!!!!!!!

1. Ne ben bilimadayım ne de bu bilimsel bir anket.

2. Suyun kaldırma kuvveti tartışılmaz fiziksel gerçektir ama sosyal bilimler tartışmaya açıktır. Kesin yargılar içermez. Felsefe de böyledir, Sosyoloji de böyledir. Hatta tarih bile böyledir.

3. İnkar çöplüğü Kuranın ta kendisidir. 1 ADET TURAN DURSUN kitabını el yordamıyla değilde akıl ve mantığıyla okuyan bunu anlayabilir.

4. Ateizm, Deizm, Agnostizm… bunlar ne populist bir inanç ne de modadır. Asıl moda Tayyip in kendi ağzından söylediği gibi kızının ve benzerlerinin giydiği türbandır.

5. Senın buyuklerın dunya tarıhındekı savasların sınıfsal catısmalardan kaynaklandıgını soyler. (tarıh bılımcılerın kabul ettıgı budur). DEMİŞSİN. Bu görüş, Kominist manifestoya aittir. Ateistler ya da dine inanmayanların aynı siyasi görüşü paylaşma mecburiyeti yoktur.

6. Yani üretim güçlerini ellerinde bulunduranlarla karsısındakılerın savasıdır.ülkeler arasındakı cıkar ve pazar savaslarıdır.savasların kaynagı dınler degıl meta dır.maddedın kendısıdır.materyalızm dır.yanı atezım mın geldı yerdır. DEMİŞSİN.

Bu da Kominist Manifestosuna ait bir doktrindir. Doğrudur da bence… Hemde çok doğru bir analizdir. Bir kez daha DİN TAKKESİ düşmüş kel görünmüştür. Tarih boyunca bu hemen hemen böyledir DİN OLGUSU SINIF YADA MADDİYATA DAYALI SAVAŞLARIN MASKESİ OLMUŞTUR.
Haçlı seferlerinin, Kuzey afrikadaki Hristiyan egemenliğininde nedeni hep dinsel olmuştur. İnsanlar Din adına kandırılarak, Cennetler vadedilerek ölüme sürüklenmiştir.

CENNET DAHİL HERŞEY!!!!!!!!!!

NİSÂ
(96) Mü’minlerden özür sahibi olmaksızın (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü’minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

TEVBE
(24) De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez.”

TEVBE
(86) “Allah’a iman edin ve Resûlü ile birlikte cihat edin” diye bir sûre indirildiğinde, onlardan servet sahibi olanlar, senden izin istediler ve “Bizi bırak da oturup kalanlarla birlikte olalım” dediler.

TEVBE
8 8 Fakat peygamber ve beraberindeki mü’minler, mallarıyla, canlarıyla cihat ettiler. Bütün hayırlar işte bunlarındır. İşte bunlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.

SAFF
(11) Allah’a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.

7. Diğer dinlerde yapıldığı gibi Muhammedde bu konuda dini istismar etmekten geri kalmamış bir Allah kelamı olarak kurana yazdırmıştır. Muhammed ve Kuran İslam adına savaşı, yani Cihad'ı kutsal ilan etmişdi… Din adına işgal edilen yerlerde ki farklı inanç ve milliyetlerden olan halkların müslümanlığı seçmeleri onları yağma ve talandan kurtarmaya yetmez olsa olsa düzenli olarak vermeye mecbur oldukları vergiler çok yüksek konmazdı...

BAKARA
(193) Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.

SAVAŞ FARZDIR!!!!!!!! ALLAH ALLAH ALAHHHHHHHHHHH.............

BAKARA
(216) savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

SAVAŞANLARIN VE SAVAŞTA ÖLENLERİN GÜNAHLARI ÖRTÜLECEK!!!!!

ÂL-İ İMRÂN
(195)
Rableri onlara şu karşılığı verdi: “Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet görenler, savaşanlar ve öldürülenlerin de andolsun, günahlarını elbette örteceğim. Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükafatın en güzeli Allah katındadır.”

BUDA ÖDLEK ARAPLARA İHTARDIR !!!!!!

NİSÂ
(75) Size ne oluyor da, Allah yolunda ve, “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zâlim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?

HAL BÖYLE İKEN HANGİ GERÇEK MÜSLÜMAN ALLAH ADINA DİN ADINA PEYGAMBER AŞKIYLA SAVAŞMADIĞINI İNKAR EDEBİLİR.

8. Birde yakın tarihe bir bakalım. Alın size güzel bir örnek. Yugoslavya dağılırken Sırplar, Hırvatlarada aynısını yapabilecek güçteyken sadece Bosnalı müslümanlara her türlü eziyeti yapmıştır. Onlara kocaları önünde tecavüz etmiş. Köpeklerle münasebete sokturmuş, Erkeklerini diri diri toprağa gömmüş... Akla hayala bile gelmeyecek daha bir çok işkenceyi hunharca bir zevkle uygulamıştır. Modern avrupanın göbeğinde bunları yaparken Sırplara en büyük desteği Ortodoks mezhep ve dindaşı Rusya vermiş. Avrupa ise, Soykırıma uğrayanlar müslüman olduğu için seyirci kalmıştır. Din göz yummalarına neden olmuştur.

Soykırımın sonlarına doğru diğer islam ülkelerinden mücahitlerin gelmesi ve kalan halkın silahlanmasıyla çatışmalar savaşa dönüşmüş iken BM Ve Amerika bölgeye müdahale etme gereği duymuştur. Filistinde yıllardır çözüm bulamayan İntifada ve sonunda İsrailin kendi pilotlarını bile isyan ettiren sivil hedeflerin bombalanması... Görmek isteyen göz için geçekler tüm çıplaklığıyla ortadadır. Din insanı bakar kör yapıyor ise onunda mı suçlusu inanmayanlar?

Savaşların çıkma nedenleri farklı farklı olsada toplumların savaşma gücünü yaratan ana etmen hep DİN olmuştur.
Alt 09-11-2005, 06:42
Üye

BANA BU SİTEDE TESELSÜLÜ ISPAT EDEBİLECEK BİR ATEİST VARMI? Formunda sanada gereken cevabı verdim Alimin Yum.

Abine örnek vermek yerine bana cevap vermeye ne dersin?
Alt 09-11-2005, 13:48
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabi Quark ne demek? Abime örnek vermekle sana cevap yetiştirmem arasında fark yok benim için.

Tarihsel olayların felsefi bir analizini yapmaya çalışmışsın ancak felsefenin felsefesi denilen şeyi atladığın için iddiaların oldukça güdük kalıyor. Ateistlerin genelinde görülen bir çarpıklık bu.

Mesela Dinlerin meta uğruna sömürü aracı olduğu iddia ediyorsun ancak tarihteki neredeyse bütün Peygamberlerin tebliğlerine ilk karşılık veren inananların ezilmiş kesimlerin insanları olduğu gerçekliğini görmezden geliyorsun. Hz. Musa ezilen köleleştirilmiş İsrailoullarını mı sömürecekti, Hz. İsa hepsi birbirinden fakir 11 havariyi mi sömürecekti, Son Peygamber malının tamamını cihad için, kıtlıklarda ümmet için harcayan Ebu Bekir'i mi, malını Allah yolunda bitirip tüketen ilk zengin eşi Hz. Haticeyi'mi sömürecekti, açlıktan sahabeler karnına 1 taş bağlarken kendisi 2 taş bağlayan, açlıktan oturarak namaz kılan, hane-s saadetinde haftalarca bir çorba bile kaynamayan peygamber mi toplumu sömürecekti?

Cihad kutsaldır elbette. Ayet ve hadislerde teşvik edilmiştir. Cennet ise cihad edenlere vaatedilen bir rüşvet değildir. Cennet herşeyden önce sadece bir lütuftur, ödül değildir. Cenneti hurilerden,gılmanlardan, ırmaklardan, türlü meyvelerden ibaret zanneden tenperestler olabilir ancak İslamda Allah'ın rızası Cennetten önce gelir.

Ödlek Araplar dediğin adamların kurduğu devletin sınırlarını bilsen ve o arapların dünya savaş tarihindeki önemini bilsen Araplar hakkında ödlek tabirini kullanmanın seni küçülteceğini kavrar ve bundan kaçınırdın ancak nafile.

Sırpların Müslümanlara yaptığını Müslümanların tarihte herhangi bir kabileye yaptığına dair tek bir örnek getirebilir misin? Tahrif edilmiş hristiyanlığın muharref uygulayıcılarıyla bizi bir değerlendirme.

Ayrıca cihad sonrası toplanan ganimetlerle, yağma arasında fark var. Yağmada kural tanınmaz, önüne geleni gökgörmedik gibi istediğin şekilde alır ve istediğin şekilde kullanırsın. İslamda ise savaş ganimetleri sadece savaş meydanına İslam ordusuna karşı kılıç kullananlardan alınır ve belli kurallara, halkı mağdur etmeyecek ölçülere göre yapılır ayrıca ganimet mallarını istediğin gibi de kullanamazsın. Ganimet Mücahitlerin hakkıdır ancak bu hakkı kullanmak sıkı şartlarla sınırlandırılmıştır. İslamda fethedilen ülkelerin masum halkları mağdur edilmez.
Alt 09-11-2005, 18:14
burkay
Üye Değil

Alt 09-11-2005, 21:23
Üye

Diyelim ki haklısın ve felsefenin felsefesini yapmayı atladım. Bu yüzen de iddialarım güdük kaldı… Öncelikle ben gülünç duruma düşecek bir iddia atmış bile olsam ortaya bu ancak beni bağlar.

“Mesela Dinlerin meta uğruna sömürü aracı olduğu iddia ediyorsun ancak tarihteki neredeyse bütün Peygamberlerin tebliğlerine ilk karşılık veren inananların ezilmiş kesimlerin insanları olduğu gerçekliğini görmezden geliyorsun.”

Demişsin. Şahsen yazımda çetrefilli ve karmaşık bir mantık kullanmadığım kanısındayım. Aksine oldukça basit ve yalın bir şekilde anlatmaya çalıştım fikirlerimi ki polemiğe ve tartışmaya fazla gerek kalmasın. Öncelikli olarak senin tabirinle, “Peygamberlerin tebliğlerine ilk karşılık veren inananların ezilmiş kesimlerin insanları” Bu zulmü, Yıkmaya çalıştıkları dinin temsilcileri tarafından bu eziyetleri görmüşlerdir. Buna örnek bile vermiyorum. En koyu dindarlarınız bile bunu Kabul eder. Gördüğün gibi verdiğin örnek bile sadece DİN adına savaşlarında yapıldığını açıkça ortaya koyarak tezimi çürütmek bir yana adeta destekliyor.. Yeni bir dine inananlarında liderleri ve çevresi hariç ezilmiş kesimlerin insanları olduğu da çok doğrudur. Keza hareketleri başarılı olduğu takdirde statüleri değişecek, Hayatlarını ortaya koymanın mükafatını bu dünyada ve öbür dünyada alacaklardır. Ezilen hor görülen bu insanlar için değil maddi bir karşılık almak bu yolda ölmek bile çok cazip gelmekteydi…

Unutma ki Hatice karısıydı, Maddi olarak desteklemesi çok doğal ve ilk müslüman yaptığıda bizzat kendi karısıydı…Ebu Bekirinde Muhammedin en yakın arkadaşı ve varisi olduğunu unutmamak gerek. Nitekim Muhammed ölünce, Hilafet Ebu Bekire verilerek ilk halife olmuştur. Bir davaya gönülden inananlar ve destekleyenler yoksa zaten başından kaybeder.

Cennet ve Cihad adına verdiğim örnekler direkt Kuranda ki sureler olduğu için tekrar tekrar cevap vermiyorum. Gelelim arapların cengaverliğine Bir film var seyrettin mi bilmiyorum. “Arabistanlı Lawrence” Seyretmediysen ücretsiz gönderiyim. Seyret…. Günümüz Suudi Arabistanının nasıl İngiliz altınlarıyla kurulduğunu, Kendi topraklarını bile savunmaktan aciz olan dağınık bedevi arap kabilelerinin nasıl bir İngiliz subay vasıtasıyla ve altın karşılığında birleştirildiğini ve Osmanlıları yendiğini öğren. Cesaretini takdir ettiğin Emeviler, Arap dışında ki müslümanları hor görmüş, Hatta Muhammed ve Ali soyundan olanlara hiçte iyi davranmamıştır.

Sırpların Müslümanlara yaptığını Müslümanların tarihte herhangi bir kabileye yaptığına dair tek bir örnek getirebilir misin? Sırplarla mukayese olur mu bilemem ama bak Türklere neler yapmışlar…

Kaynak : www.turandursun.com Anasayfa

TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?

Resmi tarihimizin ve tarih ders kitaplarımızın gizlediği konu: Türkler nasıl müslümanlaştı? Bu yazıyı ilgiyle okuyacağınızı sanıyorum.
Talkan şehrinde 40.000 Şaman Türk, Müslüman Araplar tarafından neden ve nasıl katledildi? Curcan katliamı ve diğerleri...Öldürülen Şaman Türklerin kanından değirmen döndürüp, değirmenin unundan ekmek yemeye Allah üzerine yemin eden Arap komutanı kimdi?.. Müslüman Arapların Türkler üzerindeki dehşeti... Mutlaka okuyun:

Cihat sonrası ganimetlerede konumuzla doğrudan alakası yok ama haklı olarak ben değendiğim için cevap vermişsin. Zaten burada önemli olanda o ganimetlerin önemli bir kısmının cihat eden mücahitlere dağıtılmasıdır.Yüzdeleri ve kuralları elbette olacak.

Din ve Savaş!
“Tahrif edilmiş hristiyanlığın muharref uygulayıcılarıyla bizi bir değerlendirme.”
Demişsin, İyide zaten tartışma konusu bu değildi ki…. Konu müslümanlıkta değildi aslında…

Açıkça ben hiç bir şekilde ikna olabileceğinize zaten inanmıyorum.
Düşünceyi ve bilimi dahi dogmatik din adına kullanarak nasıl ikna olabilirisiniz ki? Tüm bu gayretlerim sizi ikna etmek ya da ego tatmini için değil bu sitenin girişinde yazan, Aydınlık bakış açısını canı gönülden paylaşmamdır.

"Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden , "inanç"lardan kaynağını alan tabular."

Sevgiler...

Alt 09-11-2005, 21:34
burkay
Üye Değil

EVET DINLERDEN UZAK DURUN ALLAHDAN UZAK DURUNKI DIRI DIRI TOPRAGA TEKRAR KIZ ÇOCUKLARI GÖMÜLSÜN ... VE BIR UYARICI AYDINLATICI GELMESINDE ISTEDIGINIZ BIR SEKILDE AT KOSTURUN ... HALEN OTURUP DÜSNMÜYORMUSUNUZ ...
Alt 10-11-2005, 01:11
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Suyun kaldırma gücü olduğuna eminmisin.
ben onu yerçekiminin etkisiyle suyun yoğunluğunun sudan daha az yoğun olan cisimlerin suyun üstüne çıkarmasının olduğunu sanıyordum.

suyun kaldırdı birşey yoktur. su herşeyi kaldıramaz zaten. nir gemi üzerinde giderken. küçük bir taş parçası suyun derinliklerini boylar.
Alt 10-11-2005, 03:17
Üye

Aragonn adlı arkadaş suyun kaldırma kuvvetini örnek vermiş. Bende bunun bilimsel ve somut bir konu olduğunu söyledim. Yoksa konumuz fizik dersi değil. Verdiği örneğin konuyu çarpıtmak açısından kullandığı açık. Yoksa aklın yolu birdir. Verdiğin bilgi ile suyun kaldırma kuvvetinin nedenini açıklamışsın. Keşke allahın ve dinin varlığının nedeninide böyle güzel açıklayabilsen. Su 100 derecede kaynar deriz ama bu 76 cm. civa basıncında ( Deniz seviyesinde yada civarında ) 100 derecede kaynar. Yükseklere doğru çıkıldıkça sıvıya etki eden açık hava basıncı azaldığından dolayı su daha düşük sıcaklıkta kaynamaya başlar. Yaklaşık olarak her 100 metre yükseklikte 1 derece düşer. Ama bize okullarda suyun kaynama noktasının 100 C olduğu öğretilir. Bu gün yoldan insanları çevirip suyun kaynama noktasını sorsanız tamamına yakını 100 Celsius olduğunu söyleyecektir. Bu bana din olgusunun insanlara mutlak kavramını dayatarak gerçekleri nasıl perdelediğini hatırlattı...

Önerilen Siteler