Diyelim ki haklısın ve felsefenin felsefesini yapmayı atladım. Bu yüzen de iddialarım güdük kaldı… Öncelikle ben gülünç duruma düşecek bir iddia atmış bile olsam ortaya bu ancak beni bağlar.
“Mesela Dinlerin meta uğruna sömürü aracı olduğu iddia ediyorsun ancak tarihteki neredeyse bütün Peygamberlerin tebliğlerine ilk karşılık veren inananların ezilmiş kesimlerin insanları olduğu gerçekliğini görmezden geliyorsun.”
Demişsin. Şahsen yazımda çetrefilli ve karmaşık bir mantık kullanmadığım kanısındayım. Aksine oldukça basit ve yalın bir şekilde anlatmaya çalıştım fikirlerimi ki polemiğe ve tartışmaya fazla gerek kalmasın. Öncelikli olarak senin tabirinle, “Peygamberlerin tebliğlerine ilk karşılık veren inananların ezilmiş kesimlerin insanları” Bu zulmü, Yıkmaya çalıştıkları dinin temsilcileri tarafından bu eziyetleri görmüşlerdir. Buna örnek bile vermiyorum. En koyu dindarlarınız bile bunu Kabul eder. Gördüğün gibi verdiğin örnek bile sadece DİN adına savaşlarında yapıldığını açıkça ortaya koyarak tezimi çürütmek bir yana adeta destekliyor.. Yeni bir dine inananlarında liderleri ve çevresi hariç ezilmiş kesimlerin insanları olduğu da çok doğrudur. Keza hareketleri başarılı olduğu takdirde statüleri değişecek, Hayatlarını ortaya koymanın mükafatını bu dünyada ve öbür dünyada alacaklardır. Ezilen hor görülen bu insanlar için değil maddi bir karşılık almak bu yolda ölmek bile çok cazip gelmekteydi…
Unutma ki Hatice karısıydı, Maddi olarak desteklemesi çok doğal ve ilk müslüman yaptığıda bizzat kendi karısıydı…Ebu Bekirinde Muhammedin en yakın arkadaşı ve varisi olduğunu unutmamak gerek. Nitekim Muhammed ölünce, Hilafet Ebu Bekire verilerek ilk halife olmuştur. Bir davaya gönülden inananlar ve destekleyenler yoksa zaten başından kaybeder.
Cennet ve Cihad adına verdiğim örnekler direkt Kuranda ki sureler olduğu için tekrar tekrar cevap vermiyorum. Gelelim arapların cengaverliğine Bir film var seyrettin mi bilmiyorum. “Arabistanlı Lawrence” Seyretmediysen ücretsiz gönderiyim. Seyret…. Günümüz Suudi Arabistanının nasıl İngiliz altınlarıyla kurulduğunu, Kendi topraklarını bile savunmaktan aciz olan dağınık bedevi arap kabilelerinin nasıl bir İngiliz subay vasıtasıyla ve altın karşılığında birleştirildiğini ve Osmanlıları yendiğini öğren. Cesaretini takdir ettiğin Emeviler, Arap dışında ki müslümanları hor görmüş, Hatta Muhammed ve Ali soyundan olanlara hiçte iyi davranmamıştır.
Sırpların Müslümanlara yaptığını Müslümanların tarihte herhangi bir kabileye yaptığına dair tek bir örnek getirebilir misin? Sırplarla mukayese olur mu bilemem ama bak Türklere neler yapmışlar…
Kaynak :
www.turandursun.com Anasayfa
TÜRKLER NASIL MÜSLÜMANLAŞTI?
Resmi tarihimizin ve tarih ders kitaplarımızın gizlediği konu: Türkler nasıl müslümanlaştı? Bu yazıyı ilgiyle okuyacağınızı sanıyorum.
Talkan şehrinde 40.000 Şaman Türk, Müslüman Araplar tarafından neden ve nasıl katledildi? Curcan katliamı ve diğerleri...Öldürülen Şaman Türklerin kanından değirmen döndürüp, değirmenin unundan ekmek yemeye Allah üzerine yemin eden Arap komutanı kimdi?.. Müslüman Arapların Türkler üzerindeki dehşeti... Mutlaka okuyun:
Cihat sonrası ganimetlerede konumuzla doğrudan alakası yok ama haklı olarak ben değendiğim için cevap vermişsin. Zaten burada önemli olanda o ganimetlerin önemli bir kısmının cihat eden mücahitlere dağıtılmasıdır.Yüzdeleri ve kuralları elbette olacak.
Din ve Savaş!
“Tahrif edilmiş hristiyanlığın muharref uygulayıcılarıyla bizi bir değerlendirme.”
Demişsin, İyide zaten tartışma konusu bu değildi ki…. Konu müslümanlıkta değildi aslında…
Açıkça ben hiç bir şekilde ikna olabileceğinize zaten inanmıyorum.
Düşünceyi ve bilimi dahi dogmatik din adına kullanarak nasıl ikna olabilirisiniz ki? Tüm bu gayretlerim sizi ikna etmek ya da ego tatmini için değil bu sitenin girişinde yazan, Aydınlık bakış açısını canı gönülden paylaşmamdır.
"Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de tabuların yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da dinlerden , "inanç"lardan kaynağını alan tabular."
Sevgiler...