Öncelikle ilk tapınaklar MÖ 3-4 binlere yerleşiyor. Ayrıca ilk tapınaklar temel ekonomik birimler ve kiralama yapıyorlar ama toplum adına.
İslam camilerinden para transferine ilişkin bir verimiz yok, sizin varsa bizi aydınlatın. Ayrıca faiz haramdır ayeti sırasındaki ekonomik durumu da açıklayın bize ki taşlar yerine otursun.
İslam tarih ve ideolojisinde tapınaklara para getirin diye bir söylem var mı. Ya da borçlunun eli genişleyinceye kadar beklenir ayetinin faizle ne alakası var.
saygılarımla -
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Lütfen Muhammed dönemine ve İslamın başlangıcına yogunlaşalım ve bu konudaki verilerinizi alalım. İddia sahibi sizsiniz ve tapınakların işlevini böyle açıkladınız.
21. yy a gelmenin alemi yok. İslamın başına dönün ve bu konudaki kanıtlarınızı dile getirin.
saygılarımla
Ama İslam diye bir örgütlenmenin ortaya çıktığı tarihten itibaren belgelere ulaşılabiliyor ve bu belgeleri bulacağım.
Sayın theatre
Bilim öngörülere göre yapılmaz, şartlanmalara göre de yapılmaz. Önce teori oluşturup sonra verilere ulaşılamaz. Mevcut verilere göre teori oluşturulur ve bu teori de sınanır.
Sizin yaptıgınız ise önce nefret temelinde bir teori oluşturup sonra buna uygun kanıt aramanız. Ve de kendinizi buna zorunlu hissetmeniz.