Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-11-2005, 18:59
rutkay rutkay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart KARANLIĞA SAYGI OLMAZ...

kimi katılımcıların son derece iyi niyetle belirttiği "kimsenin kimseyi kırmama arzusu"nu yürek boğuntusuyla okuyorum...anlıyorum,ancak hak vermiyorum ! iyi niyet dilekleri tam bir ironi..sitenin adını taşıyan o güzel insanın canına kıyanlar,iran da 79-83 yıllarında insanları beşer onar vinçle ipe çekenler,suudi arabistanda kılıç darbeleriyle insan kafası kesenler,endonezyada 1.5 milyon insanı palalarıyla doğrayanlar,sivasta yangını çığlıklarıyla büyütenler,maraşta,çorumda hamile kadınları süngüleyenler bunlar..yazılı tarihte din şeriatçılarının katliamlarından daha hunhar ve acımasız katliamlar görülmemiştir.(çeyrek porsiyon tarih bilgisiyle buna hayır diyenler dillerine peselenk ettikleri hitler vb.örnekleri gözlerinin önünden bir an çekip düşünsünler..bunun dışında bir tarih var anlayarak okusunlar)kimi farklı renk ve dokuda da olsalar düşünce sistemlerindeki (!) sakatlık ve ilkellik her hangi bir dindarı-her dinin şeriatçısı-her hangi bir zaman diliminde ve psiko-sosyal koşullar uygun olduğunda gerçek bir katile dönüştürebilir.Ve müstakbel katil(ler)e henüz cana kıymadığı için saygı duymak çok da anlamlı değil..ateizmi bir inanç(!?) olarak tanımlamak hatasına düşmeden ve saygı duyulacak tek şeyin aydınlıktan yana olmak olduğunu unutmadan felsefi bir hesaplaşmanın koşullarını daha da olgunlaştırmak gerekiyor.köpeksiz köyde "deynekli" dolaşıyorlar..yeniyetme şeriatçıların asla bilmediği şey bunları bir kanser gibi büyültenin doğrudan 12 eylül olduğu ve rahme düşen mute-sperma çocukları oldukları..öğrenmezler..düşünmezler..ihtiyaçtan üretildiler.çoğaldılar.onlar sayısal çoğunluklarıyla yaşamı ıssız bir vahaya çevirdikten sonra çökertemedikleri ışık sızdıran bu ve benzer sitelerin işgalini meşgale edinmişler.farklı olana tahammülsüzlükleri yaşamın her alanında kendini gösteriyor..oysa aydınlıktan yana yana olanların sılahları çok daha güçlüdür yeterki kullanmasını iyi becersinler..insanın ileriye yürüyüşünde volter,didero,feurbah,marks,dursun vb..vb..lar ve her tezinde yaşamın sırrını açıklayan onurlu bilim insanları var..ya onların!? "mışlı" söylencelerle üretilen çocuk masalı zırvaların sistematik-ezoterik bir bütünlükle sunulduğu gerçek dışı dünyanın militanları olarak yaşıyorlar ve bu durumdan da gayet hoşnut görünüyorlar.nazım ın belirtiği gibi "salhane yolcuları"! İyi niyetli görünen kimi dindarların
ise şimdilik makul tutumlarını hayırhah bir sempatiyle olumlamak yanılgısına düşmeyelim,evet tümünün “kötücül olduğunu”söyleyemiyoruz ancak ele geçirdikleri en küçük iktidar alanındaki ilkellikleri yarın için fikir veriyor..olumsuz yönde değişiyor,değiştiriyorlar !
Alt 07-11-2005, 11:48
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

volter,didero,feurbah,marks,dursun vb..vb..lar İnsanlığa ne kazandırmışlar?Darwin ve Marks ın fikirlerini benimseyen Hitler ve Stalin gibi hayvanlar 52 milyon insanın ölümünden sorumludurlar.Sizin aydınlığınız buysa ben karanlığı tercih ediyorum.Öyle birtakım süslü cümleler kullanarak o kanları temizleyemezsin.
Alt 07-11-2005, 12:58
aragonn
Üye Değil

rutkay eger bu sıtenın bızlere karsı bahsettıgın tarzda bır polıtıkası varsa bunu bastan bılmek ısterım.hiçbirzaman istenmedıgım yerde olmadım.yanılmıyorsam bu sıte karsıt gorusdekı ınsanları da kabul edıyor.yoksa lutfen bır arkadas benı uyarsın.senden zaten kımı sıfatları kullanarak saygı gostermenı bekleyen yok.ınanmadıktan sonra HZ gıbı kelımerı kullanmanın anlamı yok zaten.ama kendı adıma konusmak gerekırse benım beklentım en azından forumların yonunu degıstırmeyecek tarzda yaklasılması.bırbırımıze sövmeye baslarsak bunu sonu gelmez ve o bahsettıgın 12 eylullere donerız.ve ben dedıgım gıbı bunda yokum. daha önce kı yazılarımdada dıger ulkelerdekı uygulamarla ılgılı fıkırlerımı yazmıstım.bende sana sosyalızmın uygulanmaya calısıldıgı orneklerı gosterırım.bana hayır o gercek sosyalızm degıldı deme kendı kendınle celısırsın. yazım tarzından az cok sevıyen bellı oluyor.sosyalızmı senden daha ıyı bıldıgımı de ıddıa ederım.

mustakbel katıl degılım olacagımıda sanmıyorum.olsaydım sosyalıst oldugum zamanlar kosullar ve cevrem daha uygundu.
ayrıca ateızm bır ınanctır.ınanmama ınancı.ve materyalızmden beslenır.tanrıyı ve dınlerı reddeder.bu da bırseye ınanmaktır.

herhangı bır sekılde ıktıdar merakım yok.ben kendı beynımın devrımlerıyle mesgulum.
ceyrek porsıyonluk tarıh bılgılerımı de gelsıtırme gayretındeyım

nınamayacaksın ama Nazımıda dıgerlerınıde severım.bılmem nıckım sana bırseyı anımsatıyormu.

gorusuruz humanızmanın tımsalı
Alt 07-11-2005, 17:18
Üye Değil

rutkay kardeş verdiğin duygusal tepkiyi anlıyorum ama insanlar değişebiliyorlar, nasıl kızları toprağa gömen araplar gömmeme seviyesine yükselerek aydınlanmışlarsa bizim müslümanlar da ateism seviyesine yükselebilirler. gerekli bilgi ve düşünme becerilerine sahip olduklarında bu mümkün olabilir. 6. yüzyıldaki aydınlanma ancak o şekilde olabilirmiş araplar için, yanlış olan bizim bugünkü insanımızın eski bir arabın aydınlanma stilini uygulamaya çalışması. muhammed bugün yaşasaydı, yazdığı kitabın o gün ihtiyaç olduğu için yazıldığını, ve o gün insanlara birşey kabul ettirmenin ancak peygamber olduğunu söylemekle mümkün olduğunu söylerdi. muhammed zeki adam. ve akıl çoğunlukla doğru yolu bulmaya yarıyor. ne olursa olsun içinde bulunduğu topluma faydası dokunmuş bir adam, ondan sonra gelen sözde ictihatçı dallamalar dini mahvetmiş. din dindir, allah'ın allah olduğu gibi(bu arada malmsteen'in god is god diye bir parçası var çok güzeldir onu hatırladım). ateism de dindir deism de müslümanlık da. içinde gelecek ve ihtimal duygusu barındıran herşey dindir. sayısallaştırılamayan herşey de dindir.
zaten tanrının varlığı kanıtlanamayacağı gibi yokluğu da ispatlanamaz. inansan da dindir, inanmasan da dindir. tanım aralığı belli olmayan x'leri bulmaya çalıştığın sürece verdiğin tüm cevaplar dindir. bence tanrıya inanmakla inanmamak birbirine yakın şeyler, birinde inandım diyorsun, birinde inanmadım, ikisinde de bir kabul ediş var zaten. bence dinin esiri olmaktan kurtulmak her zaman dediğim gibi başka şeylere bağlı. azcık bilim denilen şeye öss formatı dışından bakıp, bir kaç öğretim görevlisine ana avrat düz gidince herşeyi anlayıveriyorsun. bu müslümanların en büyük hatası bilimin içeriğini bilmek bir yana tanımını bilmekten aciz olmaları. ama sen bu adamları dışlayarak(bizim forumdan) onları bu 6. yüzyıl ilkelliğindne kurtaramazsın.
Alt 07-11-2005, 23:23
Üye

Standart ASPARTAM..ARAGONN (ikinci n neyin nesi !?)

ASPARTAM adıyla durumu özetlemiş...yapay ve sığ.Metni okumak bir hayli zamanını almıştır.Ona verdiğim bu zahmetten dolayı özürler. Başka bir yanıt vermek için en küçük bir enerji hissetmiyorum.Konu ilkokul münazarasına evrilecek.
AROGONN o dahi..ismiyle münhasır,sen beni biliyormusun ben eskiden sosyalisttim mavrasıyla cambazlığa soyunmuş ama çıplak kaldı..tek başına soyunmak iş değil(!!!!!!!)Eğer bir tek sosyalıst tanısaydı onların argümanları hakında da bir fikri olurdu.ASPARTAM VE ARAGON iyi anlaşırlar..birbiriniz için için bir randevu keserim isterseniz..kamu hizmeti..(hiç içimden gelmiyor ama!) Geçiniz zamanım yok..
Userin dost,tepkim duygusal falan değil..Konu yanlızca din karşıtlığı ekseninde ele alınamaz.İslam yada benzer tüm öğretiler-dinler-sosyalleşme ve iktidar olma eğilimindedirler.Sorun burada.Sosyalleşme potansiyeli gücünü meşruiyetten alıyor,meşruiyet kendi kurallarını dayatarak zamanla iktidar oluyor.Bu öyle bir iktidarki yatak odana müdahil olabilme densizliğine varan bir cüretkarlıkta yaşamın tüm alanlarını kendi inanç ekseninde yorumluyor..belirliyor.Türün spontan evrimi bunlar sayesinde yerinde sayıyor !? Çiceği burnunda bir katılımcıyım,siteyi bilmem rağmene bu güne dek emek-zaman verip düşüncelerimi yazamadım.Ama bundan sonra en az "onlar"kadar yapıcı yada kırıcı bir dil kullanacağımdan emin olabilrsin..bu duygusallık değil yaşamın dili..İslam adına burada çiziktiren(!??)islamcıların utanmazlığına en açık örnek sitenin adıdır..kim vurmuştur turan Dursunu..marksistlermi...ateistlermi...anarşistler mi ?? Kendi içlerinde görece daha liberal eğilmleri taşıyanları bile diri diri toprağa gömen ve bunda hiç bir beis görmeyen,başka hiç bir burukluk yaşamadan yanlızca bunun islama uygun olup olmadığını tartışma aymazlığını gösterener kimler ? Farklı eğilmler taşısalarda insan hayatına karşı gösterdikleri binlerce aynılaşmış örnek bizim gibi insanlar için çok mu uzakta..Yakın tarihimiz yeterince kanlı değilmi ? Hangi müslüman,insan yaşamı söz konu u olduğunda (içinde müslüman sözü geçmiyorsa) tepki göstermiş ve bu tepkinin arkasında durmuştur.İçinde cihad-islam sözü geçen tüm kıyımlarda en azında -politik jargon dışında -olumsuz tutum takınan kaç müslüman tanıyorsun ? demagoji yapmadan konuşmayı,tartışmayı becerebilen bir islamcı tanıyormusun ? Bunlar tartışmayı bile sidik yarışı sanacak kadar ilkel..Anlamak ve Kavramak denilen şey ne hazindir bunlara hiç ama hiç bir şey ifade etmiyor..Değişirlermi..Bu umurumda bile değil..Sorun daha fazla sayıda insanı zehirlemeden bunların elinden kurtarmak.Benim kaygım bu.Eğer aydın-onurlu insanları (mutlak çoğunluğunu sağlayamasakta) önemli bir güç haline getirebilirsek insan türüne olan borcumuzu (!) ödemiş oluruz.(bak bu türe borç meselesi de onlar kafa karıştırıcı olacak şimdi..hay allah !!!!!!!!!)Zaten aydın insanların mutlak sayısal çoğunluğa hiç bir zaman ihtiyaçları olmamıştır..Önemli olan tek başına kelle değil ! Sitede gerçekten kafasında soru işareti taşıdığına dair umut veren insanlar varsa onlarla yazışmayı deneyeceğim..ötesi lafı -güzaf.Diğerlerine Ekran başı mastürbasyonlarında mutluluklar !
Hilafet soytarılığına son verip Türkiye Cumhuriyetini kuran o güzel insana..onun onurlu yoldaşlarına(okuyorum ve M.Kemale hınçlarını anlıyorum..haklılar !?)ve sosyalizm ülküsünü yaşam biçimi haline getirmiş tüm yüreklere sevgiler..İyi ki varlar..
Dincilerin palası,bıçağı,demagojisi,sofizmi,riyakarlığı,sınır tanımaz sığılıkları var..İnsanın umudu...
Alt 07-11-2005, 23:40
Üye Değil

aspartam Diyor ki
volter,didero,feurbah,marks,dursun vb..vb..lar İnsanlığa ne kazandırmışlar?Darwin ve Marks ın fikirlerini benimseyen Hitler ve Stalin gibi hayvanlar 52 milyon insanın ölümünden sorumludurlar
Şu an içinde bulunduğumuz uygarlık önemli zaaflar içerse de 1400 yıl öncesi dünyasından çok bariz derecede daha refah, daha barışçıl, insan haklarına daha saygılı, bilim-sanat-spor gibi aktivitelerde çok daha ileride ise bunları en başta batıda rönesans ve reformlar ve sonrasında fransız devrimi, Türkiyede ise en başta Kemalist devrime borçludur. Yukarıda rutkayın verdiği listeye pek çok ek yapılabilir. Uygarlık durduk yerde gelişmez. Gelişim ancak emekle oluşur. Bunda düşünürlerin rolü büyüktür.

Hitler ve Stalinin yaptığı insan kıyımlarının nedeni dinsel değildir. Dinli-dinsiz çatışmasından doğan kıyımlar değildir bunlar. Eğer senin düşündüğün mantık geçerli ise örneğin 500.000 insanın yaşamına malolduğu söylenen 2. Viyana Kuşatmasını başlatan Osmanlı Padişahını da müslüman olduğu için karşı kanıt olarak öne sürebilirm ki daha binlerce örneği verilebilir benzeri. Gerek hırsitiyan gerekse de müslüman yüzlerce hükümdarın dönemlerinde yaşanan sayısız savaşı dinin karanlığına maletmemiz gerekir.
Alt 07-11-2005, 23:45
aragonn
Üye Değil

bır tane sosyalıst tanımakmı
hangı fraksıyondansın rutkay
ben sosyalızmı tartısmak ıcın burda degılım.onu coktan gomdum ama ıstersende dunyadakı ve turkıyedekı tum sosyalıst olusumları senınle tartısırım.dıger konuya gellıncede bunu herkese soruyorum ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM.
istenmıyorsam da bu sıteye tekrar gırmem.
ama senın tartısmayı senın gıbı dusunen ınsanlarla konusmak olarak algılaman normal.bu tarıhınızın bır gereklılıgı.şiddet konusunda iyilerın safında duracak durumda degılsın.
aydınlıktan yana olan!!! sizlerın sılahlarınında hep kullanıma hazır oldugunu bılıyorum zaten

ben su an samımı bır cevap beklıyorum.eger musluman oldugum ıcın bu tarz yazılarla muhattap olacaksam ve bu sıte polıtkasına uygunsa bılmek ıstıyorum
Alt 08-11-2005, 00:53
Üye

Standart Arogon(N?)

Arogon(N?)..çok kısa bağlandım o nedenle çok kısa bir yanıt vereceğim..(bu arada neden Aragon?? L.Aragon ile yakınlığın anromeda takımyıldızının dünyaya uzaklığından daha az değil !?)
Kullandığın dil bu güne dek hiç bir sosyalisti tanımadığını ele veriyor..Senin Türkiyedeki hiç bir sol siyasetle(yine andomeda örneği!!)ilgin olmamış..
solcular hiç bir şekilde FRAKSİYON deyimini kullanmazlar..Sol tarihte bu deyimi kullanan hiç kimse olmamıştır.Bu boyalı basının(sizin kimi boyasız gazeteleriniz dahil !) sol çizgileri birbirinden ayırmak için kullandığı bir deyimdir.
Ama olsun değilmi..fikrin yoksa ağırlığın olduğunu hissettir..AT !
bence şu sıralar bu siteye verdiğin zamanın bir bölümünü okumaya ayır..
(bu arada sitede istenip istenmediğiniz konusunda benim fikrim var..ama etkim yok..katılımcıyım yanlızca.Ama fikrimi sanırım anlamışsındır.)
Alt 08-11-2005, 01:14
Tuzbaykucbars Tuzbaykucbars isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SOL DEMEK NEDIR?
BEN SOLCULARI ANLAMADIM VE BEYIN PROBLEMI VAR DIYE DÜSÜNÜYORUM
NEDENMI CÜNKÜ COGU KÜRT ASILLIDA ONDAN.

AMA SU SORUYU KIM CEVABLANDIRA BILIR:

-BIR ÜLKE DÜSÜNÜN ICINDE 10 AILE YASIYOR.
10 AILEDEN 1 I ZENGIN VE 9 AILEDEN FAZLA KAZANC SAGLIYOR
ÖBÜR 9 AILE BU 1 AILEDEN GECINIYOR YANI ONUN YANINDA CALISARAK.

RUSYA GIBI BIR ARAZISIDE YOK BU ÜLKENIN IHRACTSIZ HIC BIR
SEY YOK.

BILDIGIMIZ 9 AILE ZAMANLA BÜYÜYEREK 90 AILE
OLUP O 1 AILEDE 3 AILE OLUYOR YANI 9 AILEDEN GELEN CABUK COGALIYOR. (NEYE GÜVENEREK?)

BU 90 AILE BIRDEN BIRE SOLCU OLUYOR VE BIR
TAKIM HAKLAR ISTIYOR 3 OLAN ZENGIN AILEYI SIKISTIRYOR HATTA
3 AILE BUNLARA IS VEREBILMEK ICIN COK ZORLANIYOR
CÜNKÜ KAPASITE DOLGUN

BU ÖRNEK TAM TÜRKIYE ÖRNEGIDIR. KARININ ÜSTÜNE YATMAK KOLAY GIRDIYIN YERDEN CIKAN COCUGA BAKMAK O KADAR KOLAY OLSAYDI!
BÜTCENE GÖRE COCUK YAPARSAN DENGENI BULURSUN. ETNIK OLSADA FARK ETMEZ BIR DEVLET DÜZENINDE MUTLAKA HER INSAN SORUMLULUK ALTINA ALINIR VEYA ALINMALI DIL DIN TIP FARK YAPMAZ.
ASKERLIK YAPMASSA ATARSIN NAZARETHANEYE VEYA VERIRSIN KURSUNU BEYNINE
VERGI ÖDEMESSE CALISTIRIRSIN DEVLETE BORCUNU ÖDEYENE KADAR.
INGILTERE VE ALMANYADAN ÖRNEK ALIN. MODERN ULUSCULUK BUDUR. ÜLKENDE HER YASAYANI KANUNLARINA UYMAYI ALISTIRACAKSIN. ALMANLAR : unwissenheit schütz vor strafe nicht derler BU GERCEK KANUN VE MAHKEME KARARLARINDA DA KENDINI GÖSTERIR. DEVLETE VERGI ÖDEMIYEN DEVLETE BORCU OLANI CEZALANDIRACAKSIN. ACIMAK VEYA AF ETMEK BIR MODERN DEVLETI KÜCÜK DÜSÜRÜR. BUNLARI ORTAK PAZARA GIRINCE MECBUREN TÜRKIYE CUMHURRIYETI UYGULAYACAK O ZAMAN VAY KÜRTLERIN HALINE. CÜNKÜ TÜM KANUNSUZLUKLAR BU YABANI KÜRTLERDE (DIE WILDEN KURDEN- KARL MAY)
Alt 08-11-2005, 10:53
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Rutkay nickime saldıracağına yazıma cevap ver.Topu taca atarak seyircileri kandıramazsın.Sen önce ateistlerin,faşistlerin,darwinistlerin ellerindeki kanın hesabını ver.
Cem arkadaşım aşılamayan kale duvarlarının arkasında 500 bin insan nasıl katledilmiş onu anlayamadım.Ama böyle bir olay varsa son derece üzüntü vericidir.Dünyada nedeni ne olursa olsun masum insanların öldürülmesine gerekçe olamaz.Bu yüzden Osmanlı beni temsil edemez.Osmanlının yönetim biçimi Nebevi bir yönetim biçimi değildir.Saltanata dayalı bir yönetim biçimidir.Bir zulüm sistemi üzerine kuruludur.Fetihlerinin sebebi dinin yayılması için değil daha fazla toprak,daha fazla vergi içindir.Ama şunun da altını çizelim,sadece 2. dünya savaşında 52 milyon insan ölmüşken,Osmanlının hüküm sürdüğü 600 sene boyunca ölenlerin sayısının 2-3 milyonu geçmeyeceğini zannediyorum.
Cem kardeşim bir gün bu topraklar bilimde,sanatta,medeniyette zirveye çıkacaktır.Din din adamlarının tekelinden kurtulduğu zaman.

Önerilen Siteler