Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-07-2009, 22:45
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Cennet

Kur’an’da
yazılanlara göre Tanrı, kendi “yüceliğini” kabul ettirebilmek, kullarını
kendisine ve elçisine (Muhammed’e) baş eğdirtebilmek için, bir yandan “korkutma”,

diğer yandan da “mükafat” usullerini seçmiştir; örneğin, bir yandan dehşet verici
“cehennem”
azabından söz eder, diğer yandan da mutluluklarla dolu “cennet”

müjdeleri verir. Cehennemi ne kadar azap ve işkence yeri olarak göstermiş ise, cenneti
de o kadar bolluk, zevk ve şevk yeri olarak düzenlemiştir. Fakat, bu düzenlediği cenneti,
çöl Arabının hayal edip mutluluk duyabileceği güzelliklerde göstermiştir. Daha başka
bir deyimle, kızgın güneş altındaki uçsuz bucaksız kum çöllerinde, aç ve susuz yaşayan
Arap bedevisinin bütün gereksinimlerini (özellikle Araptaki şehvet bolluğunu, içki ve
yiyecek düşkünlüğünü) hesap ederek, cennetleri her bakımdan bolluk ve bahtiyarlık yeri
olarak düzenlemiştir. Nitekim Kur’an’da yazılanlara göre, cennetlerde “cevherlerle
işlenmiş tahtlar, koltuklar”, “altın ve gümüş bilezikler”, “yeşil ipekli giysiler”, “yakıcı
güneşi ve dondurucu soğuğu olmayan iklimler”, “sabah gölgesi gibi uzanıp giden tatlı
gölgelikler”, “kuş etinden yiyecekler”, “baş ağrıtmayan ve sarhoş yapmayan şarapla
doldurulmuş testiler, ibrikler”, “latif yaylalar”, “içenlere tat veren şarap ırmakları”,
“süzme bal ırmakları”, “bahçeler ve üzüm bağlan”, “tükenmeyen ve yasaklanmayan
sayısız meyveler”, “meyveleri salkım salkım dizili muz ağaçları”, “kiraz ağaçlan “,
“çağlayarak akan sular ve su ırmakları”, “tadı bozulmadık süt ırmakları”
vd... ve daha
neler var! (Bkz. Vakıa Suresi, ayet 15-40; Nebe’ Suresi, ayet 31-36; Saffat Suresi, ayet
41-57; Sad Suresi, ayet 49-54; Zümer Suresi, ayet 73-74; Rahman Suresi, ayet 46-78;
Muhammed Suresi, ayet 15; Tür Suresi, ayet 19-24; İnsan Suresi, ayet 5, 17-22; Kehf
Suresi, ayet 30-31, 107; Hac Suresi, ayet 23; Fatır Suresi, ayet 33-35; Rad Suresi, ayet
23-24; Hadid Suresi, ayet 12-15, 21vd...).
Fakat, türlü bu güzellikler ve nimetler yanında, bunlardan çok daha önemli olarak bu
cennetlerde “güzel iri gözlü ve sedeflerinde saklı inci gibi bakireler”, “huriler”,
“memeleri yeni sertleşmiş, (turunç memeli) kızlar”
vardır. Nebe1 Suresi’ndeki şu
satırları okuyalım:
“...Şüphe yok ki çekinenlere bir kurtuluş ve kutluluk, murada eriş yeri var; bahçeler,
üzümler ve memeleri yeni sertleşmiş yaşıt kızlar. Ve dopdolu kadeh. Ne boş bir söz
duyarlar orda, ne birbirlerini yalanlama...” (Nebe’ Suresi, ayet 31 -34)
Yorumcuların açıklamalarına göre, bu ayetlerde kızlarla ilgili olarak, esas itibariyle

“ka’ıb” ve “tirb” sözcüklerinin çoğulu kullanılmıştır. “Ka’ıb” sözcüğünün çoğulu
“memeleri kübik, yani yeni ağırşak-lanıntş, turunç memeli denilen taze kızlar”dır.
“Tirb” sözcüğü ise, hep bir yaşta olan cennet kızlarını ifade etmekte olup, bu kızların
genellikle hep on altı yaşında (cennetteki erkeklerin ise otuz üç yaşında) bulunduklarım
anlatmaktadır
Öte yandan Vakıa Suresi’nde yazılanlara göre, Tanrı, bu cennet
kızlarım “saklı inciler gibi, iri gözlü, cilveli, işvekar huriler” şeklinde ve “apayrı

biçimde yaratıp, eşlerine düşkün ve yaşıt bakireler” kıldığını bildirmiştir (Vakıa Suresi,
ayet 21, 35-36). Yine bunun gibi Tür Suresi’nde Tanrı’nın, erkek kullarına hitaben şöyle
dediği yazılıdır:

“...Yiyin için, afiyetler olsun çalıştığınız için. Dayanarak, sıra sıra dizilmiş ala
koltuklara, eş etmişizdir de kendilerine güzel iri gözlü hurileri...” (Tür Suresi, ayet
18)

Alt 14-07-2009, 23:49
perseus perseus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ilk olarak kuran tesfiri okuduğum gün tanrı erkek, ve kadını erkek için yaratmış demiştim özellikle bahsettiğiniz ayetlerden sonra portakal memeli bakirellerle seks bir ödül iyide ya diğer yarattıkları mesela ya kadınlar aaaa onlar cehenem ehliydi değilmi
Alt 15-07-2009, 22:01
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arapların aslında cenneti şu anki dünyada yaşadıklarını biliyoruz. Sapık ve zengin araplar genç yaşta kızlarla ve erkeklerle yatıp kalkıyorlar. Nerden mi biliyorum? Mısırlı arkadaşlarım anlatıyorlar. O zaman araplar kendilerine vaad edilen cenneti yeryüzünde yaşıyorlarsa o tarafa gittiklerinde sıkıntıdan naaparlar acaba?tahmin bile edemiyorum...
Alt 16-07-2009, 22:27
ChristopherVanDer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ChristopherVanDer ChristopherVanDer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cennet kavramı çoğu insan için değişken arkadaşlar.. Yani onlarca çelişkili durum var birbiriyle..

Aslında derinlemesine düşünürseniz müslümanlık dini aksine; MATERYALİST YAPI İÇİNDE VE VİCDAN ÜZERİNE KURULU DEĞİL, BİRBİRİNİ POHPOHLAMA, ZEVKE DÜŞKÜN OLMA

Şöyleki; Ben cennetde sevdiğim insanlarla kalben olmazsam neyime gerek cennet.

Hayatımı orada derelere ağaçlara bakarak mı geçirecem... Bırakın gidin ya..

İşte yine muhamed'in sadece görünüşe, dış güzelliğe önem verdiğini buradan anlıyoruz..

Konu ChristopherVanDer tarafından (16-07-2009 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-07-2009, 09:18
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

"Her iyi şey cennet...her kötü şey cehennemdir"
Alt 17-07-2009, 10:16
exxonster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
exxonster exxonster isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben tanımlardaki iri gözlere takıldım hep. Şimdi altı günde yaratıldığı söylenen bir evren sündürülerek (gece/gündüz kavramı olmadığından) milyonlarca yıllara çıkmışken, hurilerin gözlerinin de büyük olması beni korkutmakta. İri derken, ne kadar iri? Diğer tanım ve orantılara bakarak, "dehşete düşürecek kadar" diye düşünebiliyor insan.

(Buradan, iri gözlü arkadaşları tenzih eder, koca gözlü insanlardan ekseri çekindiğimi belirtmek isterim)

Ayrıca bunları doğu asyalı müslüman halkının nasıl yorumladığını da merak ediyorum. Öyle ya, iri göz eminim ki sevdiceklerinin gözleri değildir.
Alt 17-07-2009, 12:26
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Muhammedin yaşadığı çağın en ilkel güdülerine ve yoksul insanların temel ihtiyaçlarına denk düşen talepler olduğu açık.
yani siyasal bir mücadele de taraftar toplamak için her kesimin en acil talepleri sıralanmış...

işe de yaramış...

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 18-07-2009, 00:27
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

saroz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammedin yaşadığı çağın en ilkel güdülerine ve yoksul insanların temel ihtiyaçlarına denk düşen talepler olduğu açık.
yani siyasal bir mücadele de taraftar toplamak için her kesimin en acil talepleri sıralanmış...

işe de yaramış...
Saroz olayı mükemmel özetlemişsin
Alt 21-07-2009, 17:16
-Deist- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
-Deist- -Deist- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Muhammed cennet kavramını eski dinlerden aynen araklamış ve üzerinde biraz oynayıp kuran'a yerleştirmiş. İslam özellikle erkeklere hitap eden bir din olduğu için cennette bol bol cinsel ihtiyaçları karşılayacak huriler, göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar vardır gibi ifadeler var.
Alt 21-07-2009, 17:46
nefes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nefes nefes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İri gözler arap kızlarının gözlerinin iri olmasından geliyor olsa gerek..
unbeliever arakdaşa katılıyorum. Öğrencilik yıllarımda yarı zamanlı çalıştığım bir otele gelen 3 arabın (geldikleri gibi dışarı çıktılar. akşama doğru bir çanta dolusu dolarla gelip ödeme yaptılar. Muhtemelen malı satıp geldiler) akşam 3 tane ukraynalı hatunla gelip 1 hafta boyunca onlarla sevgili olarak takıldıklarını biliyorum. Zaten ülkemizdeki lüks otellerin ziyaretçilerine baktığımızda cennetin aslında nerede nasıl ve kim tarafından kimlerle yaşandığının açık örneklerini görebiliriz.

TANRI OLAYDIM DA SAVURAYDIM HEPiNiZi ADALETLi DiYARLARA...

Önerilen Siteler