Çocukluktan beri hep kafamı kurcalardı. Alllah ol dediği anda bir şey oluyorsa neden insanı yaratmak için çamuru kullanmış snuçta çamuruda o yaratmadı mı? çamuru yaratmak için ne kullandı gibi sorular. Ama aşağıdaki araştırma beni bu konuda da aydınlattı ve bunların çağlar öncesinden gelen masalların devamı olduğu saçma hikayeler olduğunu bana gösterdi.
1)Gilgamis Destani: "Ellerimi yikadim. Bir parça çamur koparip yaziya attim. Ve bu yazida
,kahraman Engidu'yu yarattim."
2)Sümer'lilerin Enuma-elis Destani: "Bunun üzerine ben de Ea'nin yardimini istedim.
Topragi, Kingu'nun kaniyla yogurdum. Ilk insani meydana getirdim."
3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanriça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukariya
kaldirdi, denizleri yeniden sinirlarina itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yaratti."
4)Misir'da Luxor Tapinagi'nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak
betimlenen Tanri Khnemu çömlekçi çarkinda erkek ve disi iki insani yaratiyor."
5)Hesiodos Destani. "Namli, sanli Hephaisdos'u çagirdim hemen. 'Bir parça topral al, suyla
karistir' dedim. 'Içine insan sesi koy, insan gücü koy."
6)Yunan Efsaneleri'nden: "Gözyaslarimla topragi çamur haline getirdim ve yogurdum
(Prometheus anlatiyor.) Bir insan heykeli yaptim. Sonra bu heykele ruh verdim. Ilk ölümlü
yaratiklar olustu böylece.)
7)Tevrat'tan: "Ve Rab Allah yerin topragindan Adam'i yapti ve onun burnuna hayat nefesini
üfledi ve adam yasayan can oldu."
8) Kur'an, Mü'minün 12-16: "And olsun ki Biz insani süzme çamurdan yarattik."
9) Kur'an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onlari civik bir çamurdan yarattik."
10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacagim. Artik onu
tamamlayip içerisine de ruhumdan üfürdügüm zaman kendisi için derhal ona secdeye
kapanin."