Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2009, 12:51
nefes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nefes nefes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Mesele ölüm korkusu olunca...

Avrupa 450 yıl öncesine döndü

Avrupa'da domuz gribi vakalarındaki artış 450 yıl önceki kuralların geri dönmesine neden oldu. İngiltere'de kilise 450 yıl önce vebadan sakınmak için getirdiği kuralları yeniden uygulamaya başladı İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın haberine göre, domuz gribi vakalarındaki artışı kaygıyla izleyen İngiltere'de kamu sağlığı için yeni önlemler açıklayan kurumlara Kilisenin de eklendiği belirtildi.

Financial Times, bundan 450 yılı aşkın süre önce vebadan sakınmak için getirilen kuralların
Anglikan Kilisesi tarafından yeniden yürürlüğe sokulduğunu bildiriyor.

Bugüne kadar domuz gribinden ölenlerin sayısının 29 olduğunu yazan Financial Times, bazı kiliselerin ayinlerinde İsa'yı anmak için içilen şarabın aynı kadehten yudumlanmasından vazgeçildiğini belirtiyor.

Kiliseye gelenler bunun yerine bir ekmek parçasını şaraba batırarak -tercihen ellerini değdirmeden- ayine katılabilecekler.

Financial Times,
Londra'da bir kilisenin buna ilaveten el sıkışmamayı salık verdiğini; diğer kimi kiliselerde ise kutsal suya parmakları batırıp haç çıkarma geleneğinin askıya alındığını bildiriyor.
kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/Dunya/Son....2009&b=Avrupa 450 yil oncesine dondu&KategoriID=19

TANRI OLAYDIM DA SAVURAYDIM HEPiNiZi ADALETLi DiYARLARA...
Alt 23-07-2009, 17:08
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger nefes;

Ben burada yasadigim halde; sizler bazi bilgileri, benden once aliyor ve bana da iletiyorsunuz. Bu haberin, yaygin bir haber olmadigini belirtmek icin yaziyorum. Cunku sonucta, her yil; normal griplerden henuz; daha cok kisi oluyor (olmek).

Dedigin gibi; "korku daglari deliyor" ama; korkunun da; ecele faydasi yok. Alinacak tedbirler belli, mumkun oldugu kadar bu tedbirlerin alinmasi ve herhangibir domuz gribi suphesinde de; ne yapilip, nerelerle iliskiye gecilecegi belli.

Yasam, zaten tedbirlerle dolu degilmidir? Ama; bu isin zihinde takintiya varacak kadar abartilmasi; bizi, Kiz Kulesi'nin yapimina kadar goturur ve yine de fayda vermez.

Son bir atasozu daha "sakinilan goze cop batar" o yuzden; konu olum (olmek) korkusu, bu korkuyu yaymak ve arac olarak kullanmak olmamali. Normal yasam devam ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 23-07-2009, 17:51
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger nefes;

Ben burada yasadigim halde; sizler bazi bilgileri, benden once aliyor ve bana da iletiyorsunuz. Bu haberin, yaygin bir haber olmadigini belirtmek icin yaziyorum. Cunku sonucta, her yil; normal griplerden henuz; daha cok kisi oluyor (olmek).

Dedigin gibi; "korku daglari deliyor" ama; korkunun da; ecele faydasi yok. Alinacak tedbirler belli, mumkun oldugu kadar bu tedbirlerin alinmasi ve herhangibir domuz gribi suphesinde de; ne yapilip, nerelerle iliskiye gecilecegi belli.

Yasam, zaten tedbirlerle dolu degilmidir? Ama; bu isin zihinde takintiya varacak kadar abartilmasi; bizi, Kiz Kulesi'nin yapimina kadar goturur ve yine de fayda vermez.

Son bir atasozu daha "sakinilan goze cop batar" o yuzden; konu olum (olmek) korkusu, bu korkuyu yaymak ve arac olarak kullanmak olmamali. Normal yasam devam ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Her zamanki gibi güzel bir tespit ve iyi bir yorum sayın evrensel hocam...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 23-07-2009, 17:59
nefes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nefes nefes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın evrensel-insan

Öncelikle başlığı açmamdaki amacın tamamen dinlerin geçmiş zamanlarda nasıl şekillendiğine örnek göstermek olduğunu belirtmeliyim. Başlığın devamına da üç nokta koydum çünkü amacım insanların kendine anlam çıkarabilmelerini kolaylaştırmaktı.
Meselenin ölüm olması, kutsal sayılabilecek değerlerden bile vazgeçmeyi gerektirebiliyor. Bu da söylediklerinize paralel olan birşey. Fakat mesele ölüm olsa bile Hristiyanlığın göz göre göre form değiştirebildiğini göstermek benim için en azından bir kişiyi bile dinlerin (yada bu dinin) yapmacıklığından kurtarmak adına sevindirici olacaktır.

TANRI OLAYDIM DA SAVURAYDIM HEPiNiZi ADALETLi DiYARLARA...
Alt 23-07-2009, 18:03
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger nefes;

Aciklamalarin icin tesekkurler. Yalniz, ben yazilan yaziyi; verilen habere karsit olsun diye yazmadim. Haber, haberdir ve bu tip haberlerden de; herzaman kisiler haberdar edilmelidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler