prozac02´isimli üyeden Alıntı
|
Link için teşekkürler. Bu başlığı yeni görüyorum, kısmen de olsa bazı üyeler benim arzuladığım bazı sorulara kendi serüvenlerinden cevaplar vermişler.
Fakat bu başlıkta sadece 'ilk şüpheler'den bahsedilmekte. Özellikle dinden çıktıktan sonraki sürece, dinden çıkmış olmanın sosyal çevreyle olan ilişkilere yansımalarına çok fazla temas edilmemiş mesela.
Özel bir bölümün faydalı olabileceği düşüncesinden tam olarak vazgeçemedim. Yukarda da dediğim gibi:
Tabii bu konu yeni bir bölüm değil de, sadece yeni bir konu başlığı altında da konuşulabilir teorik olarak. Fakat herkesin kendi dinden çıkış serüvenini aynı başlık altında anlatması, bu metinlerle ilgili sorular sorulmasını ve yeni tartışmaların oluşmasını önler ya da başlık kısa sürede çok karışık bir hal alır diye düşünüyorum. Ayrıca söz konusu olan çok şahsi bir süreci başkalarıyla paylaşmak olduğundan herkes kendine özel bir başlık arzulayadabilir.
Ama yanlış anlaşılmaya sakın. Böyle bir bölüm mutlaka ve illa ki açılmalı, olmazsa olmaz gibisinden bir iddiam yok kesinlikle. Yetkili arkadaşların uygun bir ortamını bulduklarında kendi aralarında kısaca bir değerlendirmelerinden ibaret bir rica yalnızca.
saygılarımla