Sn. nefes,
|
Birinci grafiğinizde ülkelerin, evrim teorisine karşı verdikleri cevaplar. (Doğru, kararsız, yanlış)
|
Zıttını iddia ettiğimi hatırlamıyorum, hatta hiçbirşey iddia etmediğimi düşünüyorum. Nereden çeviri yaptığım kanısına vardınız anlayamadım.
|
İkincinde ise ülke vatandaşlarının mantıksal zeka katsayıları ile yine o ülke insanlarının dine verdikleri önem karşılaştırılmış.
|
Tekrar soruyorum çeviri yaptığımı yada birşey iddia ettiğimi nereden çıkardınız?
|
Sonuçta söylemek istiyorsunuz ki; IQ ile dine verilen önem arasındaki negatif korelasyon vardır.
|
Aslında birşey söylemek istemiyorum. Bilim Forumu başlığı altında bilimsel olarak yapılan istatistiki bir çalışmayı paylaşmak istedim. Küçük bir detay olarak da fikrimi belirttim: İslamın ve Hristiyanlığın 2 büyük sembolü ülkeler son sırada, bu da normal.
|
Öncelikle, doğru mu anlamışız?
|
Başlığımı ve karakterini diyorsanız yanlış anlamışsınız, yanlış anlamakla kalmayıp başlığı açana odaklanarak ona ithamlarda bulunma gafletine düşmüşsünüz.
Linkleri diyorsanız herkesin doğru anlayacağı gibi siz de doğru anlamışsınız. Zaten açıklama gerektiren linkler değil. Şayet birinci linki "dünyada evrim geçiren ülkeler tablosu" diye algıladığımı düşünerek hata yaptığımı iddia ettiyseniz o apayrı bir gaflet olur. Zaten 2. linkteki tablonun "ismi" IQ-din. Farklı birşey söylemedim sanırım..