Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2009, 19:45
metee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
metee metee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Yalnızca bir kez dilim tutuldu. Bir adam bana, "Sen kimsin?" diye sorduğunda.(Çamur ve Su )
Post Darwin 150 yıl sonra haklı çıktı

Darwin 150 yıl sonra haklı çıktı

Balıkların suyun hareketinde rol oynadığı yönündeki kuramı önceki gün kanıtlandı.

Suyu balıklar hareket ettiriyor!

Evrim kuramının babası Charles Darwin'in, balıkların suyun hareketinde rol oynadığı yönündeki kuramı önceki gün kanıtlandı...

Evrim teorisinin kurucusu, doğa bilimci Charles Darwin’in okyanuslarda yaşayan küçük ve büyük canlıların suyun hareketinde önemli rol oynadığına dair kuramı, çarşamba günü yayımlanan raporla, 150 yıl sonra kanıtlandı.
Darwin, 19. yüzyılın ortalarında balıkların ve diğer deniz canlılarının hareketlerinin denizin hareketlenmesinde katkılarının olabileceğini ileri sürmüş, fakat bilim çevrelerince kabul görmemişti. 1960’larda yapılan bir deneyle okyanusun bir ucundan diğer ucuna oluşan türbülansların, deniz canlılarınca yapılıp yapılmadığına bakılmış, girdapların oluşmasında mikroskobik deniz canlılarının ve balıkların bir rolü olamayacağı sonucuna varılmıştı. İngiltere’de yayımlanan yeni bir araştırmadaysa Darwin’in tezi ele alınarak, nabızları düşük denizanaları kullanıldı. Kaliforniya Teknoloji Enstititüsü’nden Kakani Katija ve Joan Dabiri deneylerinde lazer kullanarak, suyun her hareketini videoya alarak hesapladı. Sonuç, Darwin’in kuramını doğruladı. Görüntülerde gölün dibindeki soğuk su ile yüzeydeki sıcak su denizanasının hareketleri doğrultusunda birbirine karışıyor. Bu da türbülans yaratıyor.

http://www.yazete.com/Darwin-150-yil...ti-_19264.html Yazete

Saygılarımla...MeTeE

Bu hayvanlar niye yaşıyor..Niye kendini savunuyor..Niye birbirlerine benziyor..
Güzel kardeş TANRI tek insanları yaratsaydı..Darwin olmayacaktı..

Hatam olmuşsa af ola..TŞKLR...

Kendine güveniyorsan bildiğini sorgularken, sorduğun sorunun cevabını aldığına tam tatmin olunca kadar sorgula o zaman istediğin cevaplar seni bulacaktır.......?

Cevapları uzaklaştırmak değil yakınlaştırmak daha iyi bir sonuç verecektir..

Sana profesörler değil kendin olarak yetersin..Yeterki kendi bildiğini sorgularken M harfini değiştirerek değil..Değiştirmeden yapmaktır...M Harfi M kalacaktır..O zaman zorlanmazsın..

[Mt]METEE[/Mt]Kalp ne ile doluysa,dudaklardan 0 dökülür gider.Goethe
EVRiM HAYALGüCüDüR?...
Alt 04-08-2009, 03:44
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bu haberde hata vardır! bu kuramı darwin in aynı adı taşıyan torunu biolojist charles darwindi!

ufak bi düzeltme ile haberi yeniden asalım...

Evrim teorisinin kurucusu, doğa bilimci Charles Darwin’in aynı adı taşıyan evrimci biolojist torununun okyanuslarda yaşayan küçük ve büyük canlıların suyun hareketinde önemli rol oynadığına dair kuramı, çarşamba günü yayımlanan raporla doğrulandı.

Torun Charles Darwin, balıkların ve diğer deniz canlılarının hareketlerinin denizin hareketlenmesinde katkılarının olabileceğini ileri sürmüş, fakat bilim çevrelerince kabul görmemişti. 1960’larda yapılan bir deneyle okyanusun bir ucundan diğer ucuna oluşan türbülansların, deniz canlılarınca yapılıp yapılmadığına bakılmış, girdapların oluşmasında mikroskobik deniz canlılarının ve balıkların bir rolü olamayacağı sonucuna varılmıştı.

İngiltere’de yayımlanan yeni bir araştırmada, Darwin’in tezi doğrultusunda, nabızları düşük denizanaları kullanıldı. Kaliforniya Teknoloji Enstititüsü’nden Kakani Katija ve Joan Dabiri deneylerinde lazer kullanarak, suyun her hareketini videoya alarak hesapladı. Sonuç, Darwin’in kuramını doğruladı. Görüntülerde gölün dibindeki soğuk su ile yüzeydeki sıcak su denizanasının hareketleri doğrultusunda birbirine karışıyor. Bu da türbülans yaratıyor.

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 04-08-2009, 12:08
meo meo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bana 'insan' konusuna girip girmeyeceğimi soruyorsun. Sanırım bu konudan tamamıyla uzak duracağım. Benim yirmi yıldır üzerinde çalıştığım bu yapıt ise hiçbir şeyi çözümlemeyi veya cevaplamayı başaramayacak. Ama insanın evrimi konusunda akıl almaz derecede hayal kırıklığına uğradım. Charles Darwin

Acaba bu sözünü ve itirafını ne zaman anlayacağız????
Alt 04-08-2009, 12:49
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

meo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Acaba bu sözünü ve itirafını ne zaman anlayacağız????
Güncel bilimsel makaleleri okuyup anlamaya başladığınızda anlayacaksınız.
Saygılar,

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 04-08-2009, 13:10
Üye

O şahsşyet demişki. Ben ortaya bir teori attım ama 20 yıl boyunca yaptıklarım, yapmaya çalıştıklarım "beyin jimnastiğiniden" öteye geçmedi, geçmeyecek. Benim arkamdan gelmenize gerek yok çünkü yolun ilerisi bozuk diğer yoldan gelin demiş. Ama hala peşinden gidenler onu anladığını mı sanıyor?
Alt 04-08-2009, 13:19
Üye

"Çeşitli konularla ilgilenen pek çok insanın yıllardır bir illüzyon içinde olduğunu düşünerek oldukça seviniyorum. Sık sık üzerime soğuk bir ürperti geliyor ve kendi kendime bütün hayatımı bir fantaziye adayıp adamadığımı soruyorum." Charles Darwin'in Lyell'e yazdığı mektuptan alıntı...
Alt 04-08-2009, 13:21
Üye

İsterseniz bu tür itiraflarla ilgili bir çok yazıya ulaşmak mümkün. Charles Darwin'nin sözlerine de onun görüşünü savunanlarınkine de. Kaynakları ile birlikte göndereceğim. Sözlere inanmayabilirsiniz. (İNANMAK İSTEMEZSENİZ O ZATEN BAŞKA)
Alt 04-08-2009, 13:26
Üye

Robert Downs'ın anılarından.

Darwin'in yaşı ilerledikçe din konusundaki görüşleri de değişti. Gençliğinde özel yaratılış fikrini hiç tartışmasız kabul ediyordu. Life and Letters adlı kitabında ise "insan uzak gelecekte şimdikinden çok daha mükemmel bir varlık olacaktır" diyordu. Sonra şu fikirleri de ilave ediyordu.

"Allah'ın varlığı hakkında hislere değil de akla bağlı bir başka nokta da, çok önemli bir konu olarak beni etkiliyor. Bu muazzam ve harikulade evreni, çok geriye ve çok ileriye bakabilme kabiliyeti bulunan insan da dahil olmak üzere, kör tesadüf veya zaruretin eseri olarak görmek çok güç, hatta imkansızdır. Böyle düşününce bir dereceye kadar insanınkine benzeyen zihin sahibi bir "İlk Sebep" aramak zorunda kalıyorum; bu bakımdan teist sayılabilecek bir insanım. Hatırladığıma göre, Türlerin Kökeni'ni yazdığım zaman bu inanç bende çok kuvvetliydi. O tarihten beri yavaş yavaş ve birçok dalgalanmalarla zayıfladı. Ama o zaman da şu şüphe ortaya çıkıyor: Benim inandığıma göre en aşağı hayvanlarınki kadar basit bir zihinden çıkmış olan bir akla, böyle büyük bir sonuç çıkardığı zaman güvenilir mi?"

Robert B. Downs, Dünyayı Değiştiren Kitaplar, Tur Yayınları, İstanbul 1980, s. 289
Alt 04-08-2009, 13:30
Üye

En yakın arkadaşı Sedgwick'in Darwin'e yazdığı mektuptan;

Bazı bölümlerine hayranlık duydum. Bazı bölümlerine ise karnım ağrıyana kadar güldüm. Okuduğum diğer bölümler bana büyük bir acı verdi. Çünkü bunların tamamen yanlış ve zarar verici olduklarını düşünüyorum. Çıkardığın sonuçların büyük bir bölümü, bazı tahminlere dayanıyor. Doğal seleksiyonu, seçici bir organ tarafından bilinçli olarak yapılmış birşey gibi yazmışsın.

Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, s.42-43
Alt 04-08-2009, 13:37
Üye

Sayın tensiz.denek'ten alıntı
Güncel bilimsel makaleleri okuyup anlamaya başladığınızda anlayacaksınız.

Güncel makalelerden biri.

Dr. Robert Milikan (Nobel ödüllü, ünlü bir evrimci):
Şu çok acıklı: Biz bilim adamları şu ana kadar hiçbir bilim adamının kanıtlayamadığı evrimi kanıtlamaya çalışıyoruz.

SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland, URL:http://www.rmplc.co.uk/eduweb/sites/sbs777/vital/evolutio.html

Önerilen Siteler