Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-11-2005, 10:46
Üye Değil

Standart profesör kolay mı olunuyor? öldürmek kolay..

bu sabah haberleri izledim; bir kadın mühendis kapkaçla sürüklenerek öldürülmüş, bir de göğüs cerrahı prof. doktor 7 kez kurşunlanarak öldürülmüş. allah ol deyince oluveriyor nasıl olsa herşey, verilen emeklerin sonsuz kudret karşısında değeri nedir ki?
din var öldürmek kolay.
Alt 12-11-2005, 12:52
Sniper Sniper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bir müslüman şöyle der bu konuya;

"Herşey kaderdir.

Kaderinde varsa kaçamazsın.

O an sokakta ölmezsen evinde, sıcacık yatağında ölürsün."

Bir hristiyan da aynı konuda benzer fikirleri dile getirir. Hristiyan bir papaz 3 aşağı 5 yukarı şunları diyecektir;

"yüce mesih de acı çekerek öldü. Bu Adem babamızla gelen günaha bedeldir.

Tanrının o sürüklenerek ölen mühendis hakkında planını böyle ortaya koydu. Yani; tanrının planı bu imiş.

Tanrı ( "Baba" veya sadece "allah baba" dendiği de oluyor.) günahlarını affetsin."

nasıl, beğendinizmi cevapları???
Alt 12-11-2005, 14:29
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evet Sniper;

Külli irade -Cüz'i irade fasit dairesinde fır dönen 'imtihan-kobayları'; hem özgür olduklarını (-hayatlarına yön vermede, iyiyi kötüyü ayırdetmede; salih amel / günah ayrımında-) hem de şanlı Ümmü'l-Kitab olan Levh-i mahfuz'da her türlü kader ve irade'nin kayıtlı olduğunu birlikte kabul ederler. Ve insanın kendi hakkında yazılmış olanlardan haberi o l m a d ı ğ ı için seöimilerinde ö z g ü r olduğunu eklerler. Buna da ancak 'İman' edenler inanabilir zaten

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 12-11-2005, 15:33
burkay
Üye Değil

BEYLER BIRAKIN BU ISLERI YA ... BEN SIZE HERZAMAN IÇIN BIR SEY SÖYLEDIM ... ALLAH INSANLARA HÜR IRADE VERDIGINI HEPIMIZ BILIYORUZ ... KURANI KERIMDEKI AYETLERE UYDUGUNUZ MÜDDETCE YOLUNUZU SASIRMAZSINIZ ... INSAN ÖLDÜRMENIN HARAM OLDUGUNU BILIYORUZ ... SEN VEYA BEN VEYA HERHANGI BIRI BIRINI ÖLDÜRDÜKMÜ ALLAH MI SORUMLU BUNDAN ? SIMDIK DERSINIZKI O SORUMLU ! ÇÜNKI DÜNYAYA O GETIRDI BIZI ! SANA KIMSE BIRSEY ZORLA YAPTIRMIYOR ... IYI HER ÖLEN ISANIN ARKASINDAN ALLAHI SORUMLU TUTALIM ... TAMAM ALLAH BELIRLI BIR MÜDDET ECEL TAYIN ETMIS AMA ÖLDÜRÜLÜR AMA HASTALIGA YAKALANARAK ÖLÜR VS.. YAHU TRAFIK KAZASI GEÇIREN BIR ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZA SONUCUNDA ÖLÜYOR : ISMI KAZA DIYORUZ BU KAZA FALAN DEGIL BU BILEREK ÖLÜME GITMEK ALLAH MI SORUMLU BUNDAN ? VE NICE AKLIMIZA GELEN SORULAR DAHA VAR .. BEN BIR IKI ÖRNEK VERDIM ... MUTEZILE DIYORKI LEVHI MAHFUZDA HERSEY YAZILI ZATEN ... EVET YAZILI .. ALLAH ÖNCEDEN GELECEGI BILDIGI IÇIN KIMIN NASIL BIR INSAN SIFATI OLDUGUNDAN O INSANIN KADERI YAZILIYOR ORAYA ... AMA SEN KADERINI BELLI BIR NOKDADAN SONRA DEGISTIRME HÜVIYETINE SAHIPSIN ...
Alt 28-11-2005, 22:46
mehmet1965 mehmet1965 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

burkay Diyor ki
BEYLER BIRAKIN BU ISLERI YA ... BEN SIZE HERZAMAN IÇIN BIR SEY SÖYLEDIM ... ALLAH INSANLARA HÜR IRADE VERDIGINI HEPIMIZ BILIYORUZ ... KURANI KERIMDEKI AYETLERE UYDUGUNUZ MÜDDETCE YOLUNUZU SASIRMAZSINIZ ... INSAN ÖLDÜRMENIN HARAM OLDUGUNU BILIYORUZ ... SEN VEYA BEN VEYA HERHANGI BIRI BIRINI ÖLDÜRDÜKMÜ ALLAH MI SORUMLU BUNDAN ? SIMDIK DERSINIZKI O SORUMLU ! ÇÜNKI DÜNYAYA O GETIRDI BIZI ! SANA KIMSE BIRSEY ZORLA YAPTIRMIYOR ... IYI HER ÖLEN ISANIN ARKASINDAN ALLAHI SORUMLU TUTALIM ... TAMAM ALLAH BELIRLI BIR MÜDDET ECEL TAYIN ETMIS AMA ÖLDÜRÜLÜR AMA HASTALIGA YAKALANARAK ÖLÜR VS.. YAHU TRAFIK KAZASI GEÇIREN BIR ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZA SONUCUNDA ÖLÜYOR : ISMI KAZA DIYORUZ BU KAZA FALAN DEGIL BU BILEREK ÖLÜME GITMEK ALLAH MI SORUMLU BUNDAN ? VE NICE AKLIMIZA GELEN SORULAR DAHA VAR .. BEN BIR IKI ÖRNEK VERDIM ... MUTEZILE DIYORKI LEVHI MAHFUZDA HERSEY YAZILI ZATEN ... EVET YAZILI .. ALLAH ÖNCEDEN GELECEGI BILDIGI IÇIN KIMIN NASIL BIR INSAN SIFATI OLDUGUNDAN O INSANIN KADERI YAZILIYOR ORAYA ... AMA SEN KADERINI BELLI BIR NOKDADAN SONRA DEGISTIRME HÜVIYETINE SAHIPSIN ...
bURKAY Kaderi kic bir zaman degistiremezsin. Allah diyor ki ben istemedigim muddetce siz isteyemezsiniz. Nerede yaziyor kaderini degistirebilirsin?
Birbaska deyisle kader, Tanrinin ezelden ebede kadar sonsuzlugu kapsayan bilgisi (ilm-i ilahi) kaza ise bunu uygulamaya konmasidir. Saffet suresinde 96 Allah sizi ve butun yaptiklarinizi yaratti. Burada kisi nasil oluyor da kaderini degistiriyor. Once arastir sonra da yaz. Taktiri ilahi ne yazmissa o olur buna insanin degistirmeye gucu yetmez....

Önerilen Siteler