Merhaba,
Siteye yeni üye oldum. Birçok konuyu ve cevapları okudum. Ortada dolaşan fikirler içerisinde katılmadığım, bana göre tamamen yanlış o kadar çok sav var ki hepsine tek tek cevap yazmak tamamen bir işkence olurdu.
Okuduklarımdan ilk çıkarımım şu oldu; bu forumda yazı yazan bir takım tektanrıcılar ya da tanrıtanımazlar herşeyden önce birbirlerine hakaret etmeden, ithamlarda bulunmadan sadece fikirlerin üretilmesi ve çürütülmesi çerçevesinde tartışmayı beceremiyorlar. Forumun yöneticileri umarım bu nacizane eleştirimi dikkate alarak gerekli önlemleri alırlar.
Tartışmaya başlamadan önce konumumu belirtmeliyim ki ben de yukarıda söz ettiğim hakaret ve ithamlara maruz kalmayayım. Ben tektanrıcı bir müslümanım. Tanrı'nın varlığına, kutsal kitaplara ve Kuran'da sözü edilen peygamberlerin meşruiyetine inanıyorum. Ancak inandığım dinin tek kaynağı Kuran. Yani hadis, sünnet, icma, hocaların söyledikleri v.s. gibi dış kaynakların hepsini reddediyorum. Dolayısıyla sünnilik, alevilik v.b. hiç bir mezhebe bağlı değilim.
Kurandaki din ve uydurulan din isimli sitede anlatılan dine inanıyorum. Bu konularda araştırma yapan insanlar olarak bu siteyi daha önce mutlaka ziyaret etmişsinizdir. Tamamen samimi olduğuma inanacağınızı ümit ederek,
içinizde benim inancımı eleştirebilecek varsa açıkca tartışmaya davet ediyorum.
Bunu yaparken umuyorum ki, yüzyıllardır hocalar, mollalar, alimler, alimcikler, hadis ravileri, kadın düşmanları v.s. bilimum mahlukat tarafından uydurularak, yavaş yavaş Tanrı'nın gönderdiği asıl dinin yerine konan uydurma dinin takipçileri, aynı zamanda tanrıtanımazlar ve diğer inanç sahiplerinden insanlar da düşünce ufuklarında yeni bir bakış açısı kazanırlar.
Saygılarımla,
Engin Uysal