Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-11-2005, 03:22
Üye Değil

Standart Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz

Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.

İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18

bu hadisi şerif türk toplumu genelinde yaygın olarak bilinen bir hadistir. bunu fettullahçı bir arkadaşıma söylemiştim ve bilmemesi onu ciddiye almama engel olmuştu. babam bile tansu çiller başbakankenki ekonomik krizi bu hadisi şerifle açıklardı o zamanlar. şimdi kalkmışlar sitenin birinde bu hadis uydurmadır diyorlar. ne düşünüyorsunuz bu hadis uydurma mıdır?
Alt 14-11-2005, 13:04
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Farzedelimki bu hadis uydurma ve Allah Rasulü kadınların devlet yönetiminde söz sahibi olup olmamalarına dair bir beyanda bulunmamış. Böyle bir durumda akl-ı selim gene de kadınlara devlet yönetiminde söz sahibi tanımamalı. Kadın eksiktir. Bu kabullenilmeli. Sadece dinsel,tinsel bilmem nesel bir kabul değil bu. Kadınların toplumsal hayatın yönlendirilmesinde etkili olması kapitalizmi doğurmuştur. (Werner Sombart, Weberin bazı makaleleri vs. açın bakın bu adamlar Müslüman olmadıkları halde bunu iddia ediyorlar ve iddialarını temellendiriyorlar, kimse de karşı çıkamıyor, karşı çıkanların eşitlik, kadın hakları gibi sloganlardan başka söyleyebilecek sözleri yok çünkü) Kapitalizmi doğurmuştur Yani kaos ve krizi. Kadının fıtratına en uygun yaşam biçimi aile içinde şekillenir. Nesilleri yetiştirir, gerekli terbiyenin tohumlarını atar, kadın nasılsa toplum da buna uygun şekillenir.

Kalkıp da kimse Şeriat hükümleri kadın haklarını kısıtlar, evlerinden dışarı çıkarmaz, kadına zulmeder gibi safsatalarda bulunmasın. Araba lastiği reklamında bile çıplak kadını kullanan kapitalist jargonun muhabbet tellalları varsın kendilerinin kadın haklarını genişlettiklerini iddia etsinler. Adam olan güler geçer bu soysuzlara.

Diğer taraftan varsayalım ki bu hadis Allah Rasulünün ağzından çıkmıştır. Bu durumda da Allah Rasulü İslam toplumu için mükemmel bir kaide ortaya koymuş olur. Her iki durumda da İslam haklı. Kasmayın kendinizi.
Alt 14-11-2005, 13:09
burkay
Üye Değil

EVET BIRZAMANLAR TANSU ÇILLER BASIMIZDAYDI ... SAYGILAR ...
Alt 14-11-2005, 18:23
Üye Değil

kadının zayıf olduğuna ben de katılıyorum aliminyum. pek sevdiğim bir yaratık değil kendisi. ama sevmediğim tarafı sahip oldukları değil, sahip olmadıkları. sahip oldukları şeylerden memnunum bunlara bir diyeceğim yok, ama sahip olmadıkları şeyleri ekleyebilsek onlara, o zaman daha da memnun olacağım. öncelikle daha zeki olmaları gerekiyor. sayısal düşünmeyi öğrenmeliler. duygu ve mantık arasında hızlı geçiş yapabilmeliler. kadınları hiç anlayamadığımızı söyleriz genelde.sebebi onların kendilerini yeterince tanımamalarıdır. çünkü insanı insan kendisi anlatır. erkek kendini kandının kendini tanıdığından daha iyi tanıdığı için bugün erkek hakkında bilgimiz daha çok. ama bir kadın kendini anlatamazsa erkek dışardan bakarak onun ne olduğunu anlayamaz. yani bugün ne kadının cinselliğini ne de psikolojisini tam tanıyoruz çünkü kadın özfarkındalığı olan bir varlık değil(bunun zekayla direk bağlantısı var).
ama amerika'ya gittiğimde kadın anlayışım hepten değişti. bütün bu yukarda anlattıklarımın eğitimle çok ilgisi olduğunu gördüm. kadınları bu hale getiren senin benim gibi düşünenler. amerika'da kadın daha bir insan, sadece cinsel bir kimlik taşıyan anlaşılmaz ve abisinin kardeşinin kocasının sığıntısı konumundaki bir yaratık değil. işte ufuk abicim çoğu şey. şimdi amerikaya gitmemiş olsaydım senle hem fikir olacaktım, yargısız infaz yapacaktık burada. dünyayı anlama adına, gezmek, dil bilmek, okumak önemli şeyler. ama hepsini bir arada yürütebilmek lazım. gezerken dil biliyor ve yeterince okumuş olacaksın. dünyaya dair kafandaki nesneler oluşmuş olacak. sadece bu nesnelerin farklı özelliklerini tanımaya gideceksin giderken, ve gezdiklerinin ana dilini bileceksin. onların dilinde düşüneceksin, onların dilinde anlayacaksın.
ah şu gençlikle akıl bir arada olsa...(bu sitem kendime)
Alt 27-03-2016, 00:30
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Aliminyum´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Farzedelimki bu hadis uydurma ve Allah Rasulü kadınların devlet yönetiminde söz sahibi olup olmamalarına dair bir beyanda bulunmamış. Böyle bir durumda akl-ı selim gene de kadınlara devlet yönetiminde söz sahibi tanımamalı. Kadın eksiktir. Bu kabullenilmeli. Sadece dinsel,tinsel bilmem nesel bir kabul değil bu. Kadınların toplumsal hayatın yönlendirilmesinde etkili olması kapitalizmi doğurmuştur. (Werner Sombart, Weberin bazı makaleleri vs. açın bakın bu adamlar Müslüman olmadıkları halde bunu iddia ediyorlar ve iddialarını temellendiriyorlar, kimse de karşı çıkamıyor, karşı çıkanların eşitlik, kadın hakları gibi sloganlardan başka söyleyebilecek sözleri yok çünkü) Kapitalizmi doğurmuştur Yani kaos ve krizi. Kadının fıtratına en uygun yaşam biçimi aile içinde şekillenir. Nesilleri yetiştirir, gerekli terbiyenin tohumlarını atar, kadın nasılsa toplum da buna uygun şekillenir.

Kalkıp da kimse Şeriat hükümleri kadın haklarını kısıtlar, evlerinden dışarı çıkarmaz, kadına zulmeder gibi safsatalarda bulunmasın. Araba lastiği reklamında bile çıplak kadını kullanan kapitalist jargonun muhabbet tellalları varsın kendilerinin kadın haklarını genişlettiklerini iddia etsinler. Adam olan güler geçer bu soysuzlara.

Diğer taraftan varsayalım ki bu hadis Allah Rasulünün ağzından çıkmıştır. Bu durumda da Allah Rasulü İslam toplumu için mükemmel bir kaide ortaya koymuş olur. Her iki durumda da İslam haklı. Kasmayın kendinizi.
Muhterem müslümancık sağmısın ? Ölümü ? Bilmiyorum ama

Şu zırva bir müslümanın diliden söylenmiş.Bu zırva tüm kavimlere yani tüm insanlığa hitap ediyor,sadece müslümcüklere deil.

Bir kadinı aşşağılamak sadece islam dini ve onun ümmetinde olur.
Hadise dönersek ,Almanya senelerdır bir kadın tarafi dan yönetiliyor.Bizim ulkemizde bir erkek tarafından yönetiliyor.

Almanya hristiyan bir toplum ,başında bir KADÏN var . Bu ülke dünyanın en güçlü ekonomik ve sosyal toplumlarından birisi.

Türkiye,suriye,ırak,mısïr vesaireeee,vesaire ,bunlarin hepsi müslüman ve erkekler tarafından yönetiliyor.halleride hepimizin malumu.

Hadisi her kim yazdiysa has......dir diyorum...

Önerilen Siteler