13-08-2009, 20:00
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
İslam devletinde ateizme davetin hükmü
Bu başlığın çok rağbet göreceğini sanmıyorum. Çünkü müslüman arkadaşların açık yüreklilikle cevap verip veremeyecekleri konusunda şüpheliyim. Ne de olsa bir ateist forumundayız.
Fakat yine de samimi olarak merak ediyorum: Müslüman arkadaşlar kendi dinlerini nasıl görüyorlar?
Gerçekten de dürüstçe alttaki soruya cevap vermelerini rica ediyorum.
Soru:
İslam'a göre, olması gerektiği gibi yönetilen bir İslam ülkesinde müslümanken ateist olmuş biri, başka insanları da (hakaret içermeyen yazı ve konuşmalarıyla) aktif bir şekilde ateist yapmak isterse, bunun (bu dünyadaki) hükmü nedir?
YAYIN ENGELLENİR Mİ YOKSA İZİN Mİ VERİLİR?
(Konu Türkiye'de, İran'da, Afganistan'daki uygulama değil, İslam'a göre ne olması gerektiği.)
(''Sizce nasıl olması gerekirdi'' değil ''İslam ne emrediyor'').
saygılarımla
Konu ulpian tarafından (13-08-2009 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir.
|

13-08-2009, 20:06
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Konuya dönelerde ekleseniz.
Size göre en katı gördüğünüz İslami ülkeyi örnek alın ve haberini bulun ekleyin.
Mesela İran,
"İran'da dün İslami güvenlik güçleri, inkarcıların bulunduğu bir binaya girip hepsini öldürdü."
Varmıdır böyle bir haber?
İran'da kiliselerde var dı yanlış hatırlamıyor isem. Ne çelişki dimi. Bir yandan öldür, bir yandan izin ver...
Ve ricam, sizin bildiğiniz hüküm nedir? Yani İslam'da buna nasıl bir hüküm verilmiş?
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

13-08-2009, 20:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın EnvyMe,
aslında anket olarak açmaya çalışmıştım başlığı beceremedim. Cevap seçenekleri de güme gitmiş.
Ben ''öldürülür mü?'' diye sormuyorum.
En önemli sorum: '' Bu yayına izin verilir mi''
Becerebilseydim cevap seçenekleri şöyle olacaktı:
(1) Hiç birşey yapılmaz. İslam'a göre dileyen dilediği dinin veya dinsizliğin propagandasını (TV'de, kitap, dergi ve gazetelerde, internette) yapabilir.
(2) Ceza verilmez. Ama yayın engellenir (Kitap, dergiler yasaklanır. İnternet sitesine erişim engellenir)
(3) Yayın engellenir ve (ilk başta veya tekrarı durumunda) ceza verilir (para cezası, hapis, sürgün)
(4) Kişi öldürülür. Yayın zaten engellenir.
saygılarımla
saygılarımla
|

13-08-2009, 20:42
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
ulpian´isimli üyeden Alıntı
Sayın EnvyMe,
aslında anket olarak açmaya çalışmıştım başlığı beceremedim. Cevap seçenekleri de güme gitmiş.
Ben ''öldürülür mü?'' diye sormuyorum.
En önemli sorum: '' Bu yayına izin verilir mi''
Becerebilseydim cevap seçenekleri şöyle olacaktı:
(1) Hiç birşey yapılmaz. İslam'a göre dileyen dilediği dinin veya dinsizliğin propagandasını (TV'de, kitap, dergi ve gazetelerde, internette) yapabilir.
(2) Ceza verilmez. Ama yayın engellenir (Kitap, dergiler yasaklanır. İnternet sitesine erişim engellenir)
(3) Yayın engellenir ve (ilk başta veya tekrarı durumunda) ceza verilir (para cezası, hapis, sürgün)
(4) Kişi öldürülür. Yayın zaten engellenir.
saygılarımla
saygılarımla
|
Sevgili Ulpian;
İslama göre yönetileni bırakın laik denilen Türkiye de Turan dursuna ne yaptıklarını biliyorsun. İran da hallacı mansur un derisini yüzdüler. Salmanı Rüstü yü yakalasalar ne yapacaklar düşünmek bile insanı ürpertiyor. Bu gibi örneklerden de anlaşılacağı üzere İslam dini eleştiriyi kabul etmeyen bir din. Bunuda zaten kurandan ve hadislerden anlayabiliyoruz. Bununla ilgli ayetler:
“...İslam'dan başka dinlere rağbet edenler tam bir sapıklık ve ziyan
içindedirler...”(Al-i İmran Suresi, ayet 85).
“Ev inananlar! Babalar
ınızı, kardeşlerinizi, (eğer) küfrü imana
tercih ediyorlarsa dost edinmeyin “(Tevbe Suresi, ayet 23)
Her ne kadar
henüz güçsüz bulunduğu Mekke döneminde de, aleyhte konuşanlara karşı sert çıkışlar
yapmakla beraber, asıl Medine’ye geçtikten sonra, oradaki Yahudilerin ya da
“müşrik”
Araplar
ın kendisini birtakım sorularla güç durumda bırakmaları ve kendi taraftarlarından bazı
kimselerin de soru sormaya kalk
ışmaları üzerine, soru sorulmasını kendisi bakımından çok
sakıncalı bulmuş ve ya
saklamıştır; soru sormak ve din verilerini tartışmak gibi davranışları “
kafirlik” saymıştır.
Yahudilerin vaktiyle kendi peygamberlerine (örneğin, Musa’ya) sorular sorduklarını
hat
ırlatarak, “Hayır... Siz. ona benzer, öyle boş, kafirane, anudane taleplerde
bulunmazsınız...”şeklinde konuşmuş, bu konuda Tanrı’dan vahiy geldi diyerek Bakara
Suresi’ne şu ayeti koymuştur:
“(Ey Müslümanlar!) Yoksa siz de, daha önce Musa’ya sorulduğu gibi peygamberinize sorular
sormak mı istiyorsunuz? Kim imanı küfre değiştirirse, şüphesiz dosdoğru yoldan çıkmıştır”
(Bakara Suresi, ayet 108)
“Allah’ın ayetleri hakkında tartışanlara bakmadın mı? Nasıl döndürülüyorlar (onu tasdike
yanaşmıyorlar). Onlar, kitabı ve peygamberlerimize gönderdiklerimizi yalanlayanlardır.
Onlar yakında (gerçeği) anlayacaklar! Boyunlarında demir halkalar ve zincirler olduğu
halde, sıcak suya sürüklenecekler, sonra da ateşte yakılacaklardır” (Mü” mi n Suresi, ayet
69-72).
|

13-08-2009, 20:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Islam dininin, elestiriyi algilayabilmesi ve direk savunuya gecmemesi icin; once ozelestiriyi ogrenmesi ve uygulamasi gerekiyor. Bu da ozguven, ozbilgi, ozbilinc demektir.
Islam; kendi kendini elestiremedikce; yani ozelestiri yapmadikca; herzaman, elestiriyi bir "saldiri" olarak algilayacak ve savunuya gececektir. Bu savununun da; nasil bir icerikte olacagini; yerine gore, islami uygulayan muslumanlarin, bu elestiriyi yapanlari ne cesit bir degerle suclayacaklarina ve bu suca nasil bir ceza kesip; uygulayacaklarina baglidir. Cunku en uc savunu, saldiridir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

13-08-2009, 22:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hakikat aşkına bir Müslüman forumdaş şu soruya net bir cevap versin yahu.
Soru:
İslam'a göre, olması gerektiği gibi yönetilen bir İslam ülkesinde müslümanken ateist olmuş biri, başka insanları da (hakaret içermeyen yazı ve konuşmalarıyla) aktif bir şekilde ateist yapmak isterse, bunun (bu dünyadaki) hükmü nedir?
(4) Kişi öldürülür. Yayın zaten engellenir
Başka bir seçenek de olabilir.
(Konu Türkiye'de, İran'da, Afganistan'daki uygulama değil, İslam'a göre ne olması gerektiği.)
(''Sizce nasıl olması gerekirdi'' değil ''İslam ne emrediyor'').
saygılarımla
|

13-08-2009, 23:39
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selam,
“De ki: Hak Rabbinizden’dir. Artık bundan sonra dileyen inansın, dileyen inkâr etsin.” ( Kehf, 29)
“Dinde zorlama yoktur. Artık doğru ile yanlış birbirinden ayrılmıştır. Şeytanın yoluna uymayı reddedenler ve Allah’a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam dayanağa tutunmuşlardır. Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.” (Bakara 256)
“De ki: “Siz ey hakikatı inkâr edenler!
Ben tapmam sizin taptığınıza
Siz de tapmazsınız benim taptığıma
Ve ben tapmayacağım sizin tapıp durduğunuza
Siz de tapmayacaksınız benim taptığıma.
Sizin dininiz size, benimki bana.” (Kafirun 1-6)
Kur'an bunları söyler ama İslami ülke ve Müslümanları bilmem. Nihayetinde sizlerinde birçoğu önceleri Müslümandı kendi nefsiniz için mi, yoksa gerçekten okuyup-ayetleri hayatınıza öyle uyguladığınız için mi hayat sürüyordunuz? Kur'an ortada... Ben kişisel olarak rahatça her kitaba ulaşıp okumak isterim ve okutmakta...
"Artık sen öğüt ver, Sen ancak bir öğüt vericisin. Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin. "
(Ğaşiye 21-22)
m.salih
kıvançla...
|

13-08-2009, 23:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili mehmetsalih,
örnek verdiğin bu ayetlerin tam tersini söyleyen çok sayıda başka ayet ve sayısızca hadis verilebilir sen de biliyorsun ki. Ama bu başlıkta bunu tartışmaktansa gerçekten de forumdaki Müslüman arkadaşların kendi dinlerini nasıl gördüklerini anlamak istiyorum.
Senin bu mesajından (senin İslam anlayışına göre) ateiste ceza verilmeyeceği mi çıkıyor, yoksa yayına da engel konmayacağı mı?
Yani yukardaki dört seçenekten hangisi:
saygılarımla
|

14-08-2009, 00:26
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selam,
Kuran'a göre ben nasıl isem bir Ateist veya Müşrikte aynı haklara sahip ve ifade özgürlüğü tamdır... Propaganda, eleştiri, yayın ve mutlak özgürlük. Ama **** zalim hükümdarlar hiğçbir zaman siyasi nemalanmadan vaz geçmeyeceklerdir.
Ayrıva hiçbir ayet özgürlüğü kısıtlamaz. Getirebilirsiniz... Hadislre gelince Hadsilere göre dinini değiştiren öldürülür ki hadisler sıradan avvam tarafından hz.muhammden 300-400 yıl sonra yazılan uydurmalardır.
m.salih
kıvançla...
|

14-08-2009, 08:24
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
masal anlat mehmet Salih, masal anlat...İslam ülkesinde şu yukardaki yazdığını demen bile katline sebebdir vede katlin vaciptir. bunu sende biliyorssun burdaki herkeste biliyor...
|