|
. Ama bu demek değildir ki 'Hepiniz kafayı kırın, acılar içinde kıvranın, kendinizi dünya nimetlerinden tamamen soyutlayın,' Böyle birşey yok. Keşişler gibi kadınlardan uzak, Antikçağ Kinikleri paraya mala mülke asla bulaşmayan, sefil sefil yaşayan,
bir lokma bir hırka hint fakiri gibi dilenci görünümünde bir hayat sürmek de yakışık almaz.
|
(Alümünyum)
Bakalım Kaynaklar da bu savları doğrulayacak mı? Okuyalım beraber görelim:
E's-Sahih'den Hadisler:
'' Allah... giydiğine aldırış etmeyen mübtezel insanları sever...'' (muhammed mustafa)
'' Ey Tanrım beni miskin yaşat ve miskin öldür..'' (rasullulahın müminlere emrettiği dua şekli)
''İnsanların en faziletlisi gülümsemesi az olup stre-i avret ile kifayet edendir'' (Muhammed Mustafa)
'' Cennet ehli, her saçı karışık, dağınık, üstü başı toz toprak içinde, eski elbiseye bürünümüş, nazarı itibare alınmayan kimselerdir ki büyüklerin huzuruna girmek isteseler kabul edilmezler; evlenmek isteseler kimse kız vermez, konuşsalar kimse dinlemez. Her birinin ihtiyacı üstünde deprenir durur...'' Sahih-i Buhari Hadisleri
Ku'randan Ayetler:
''4 - Biz insanı en güzel biçimde yarattık.
5 - Biz insanı .... aşağıların e n a ş a ğ ı s ı kıldık''
6 - Ancak iman edip iyi işler yapanlar başka; onlar için kesintisiz bir ecir vardır.
7 - O halde sana dini ne yalanlatır?
8 - Allah, hakimlerin hakimi değil mi?
(Tin Suresi, 4-8 ayetler)
''Ey Muhammed! De ki-'İbadetiniz olmasa Rabbiniz s i z e niye değer versin? (furkan Suresi, ayet - 77)
'' Biz dilesek herkese hidayet verirdik. Fakat cehennemi cin ve i n s a n l a r l a dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır..'' (Secde Suresi, ayet-13)
''Kahrolası insan ne de nankördür...'' (Abese Suresi, ayet-17-23)
''Allah kimi doğru yola sokmak isterse onun kalbini İslamiyete açar, kimi de saptırmak isterse...kalbini dar ve sıkıntılı kılar...'' (Enam Suresi, ayet - 125)
En önemli ayetlerden biri: ''....Yaradılışınızın hikmeti bana ibadet ve ubudiyettir'' (furkan Suresi, 77.Ayet)
Hadis'de buna koşuttur zaten: ''Ey tanrı, Sana ibadet ve ubudiyet eden bir kulum; Beni miskin yaşat ve miskin öldür. İnsan sınırsız bir şekilde ''m e s k e n e t'' ve ''Z i l l e t'' içerisinde yalvarıp yakaran zavallı bir kuldur''