Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2009, 09:48
Portakaloglu
Üye Değil

Standart Müslümanlara Soru

Dün HaberTürk'teki Tez programın da Ahmedinejad'ın Darwin'i kabul edip dinle çatışmadığını söylediğini iddaa ettiler.Cidden böyle bir şey var mı?Varsa dinle nasıl bağdaştırdı?Siz de Adem'le Havva'dan gelmiyor musunuz?

Esenlikler...
Alt 22-08-2009, 10:05
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

siz yanlış hatirlamıyorsam isevi ya da hristiyandınız.. önce siz evrim hakkında bir fikrinizi söyleyin bakalım..

bir de merek ettiğim bir şey, çok özel olmazsa....

şu an inandığınız şey dogmamı, yoksa müslümalıktan mı geçiş yaptınız....

Alt 22-08-2009, 10:21
Portakaloglu
Üye Değil

Evrim hakkında fikrim asla olamaz demiyorum olma ihtimalim de var.Dün Papa'nın da bunu kabul ettiğini dinle uyum sağladığını söylediğini iddaa ettiler.Eğer böyle birşey varsa olabilir.Ama yoksa da olabilir.Ben kesin kes benim din Hristiyanlığın öğretisi doğru olmayabilir diyorum.Benim İseviliği seçmemdeki amaç seçebileceğimin en iyisiydi.Bir Tanrıya inanmaya ihtiyaç hissettim ve hala inanıyorum.Bakarsın din diye birşey yoktur bu konuda yanılmışımdır.Ama Hristiyanlık doğru değilse İslam'ın doğruluğuna hiç ihtimal vermiyorum bunu şiddetle belirtirim.

Sonradan geçiş.Doğmadan olsaydı galiba daha sıkı bir İsevi olurdum size bunları söylemezdim.

Saygılar,Esenlikler...
Alt 22-08-2009, 10:34
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sonradan geçiş
tahmin etmiştim..

çakma olmayan orjinal bir isevi müslümanlarla uğraşmaz çünkü.. o sadece isayı reddeden ateistlerle uğraşır..

sizin hala müslümanlarla uğraşmanız hala zihinde yaşadığınızı gösteriyor..

müslüman kökenli bir ateist nasıl islamla muhammedle kördöğüşü yapıyorsa sizin de yaşamınız islam ve müslümanları eleştirmekle geçecek...

varolan zihinden arınmadığınız sürece tabii....

samimi cevabınız için sağolun...

Alt 22-08-2009, 11:10
Portakaloglu
Üye Değil

Birşey değil ama bu soru yalnızca merak amaçlı sorulan bir soru.Herhangi bi uğraşma amacıyla yazmadım belirtmek isterim.
Alt 22-08-2009, 13:40
dinadina dinadina isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sn portakaloglu

Ahamedi nejat'ın evrim konusunda ne düşünüp ne düşünmediğini bilemem tabi..fakat kuran açısından evrime aykırı tek kelam yoktur.
bikere...dinler rasyonel olmayan imani konulardır.elbetteki bilimsel bir gercekliği yoktur.
ben hanif bir müslümanım.
bilimsel olan her bulgu benim imanımı daha da arttırır.
bilimin ortaya koyduğu bütün gerçeklerin din dilinde ki söylemi sünnetullahdır.
evrim teorisi bilimsel bir teoridir.
yaradılış ise inançtır.
bu ikisi birbirinden farklı şeyler olsada birbirlerine zıt anlamda değillerdir.
evrim teorisi yaradılışın antitezi mi?elbette hayır..
üstelik islam tarihinde evrimleşmeden bahseden pek çok alim vardır.ilgilenen arkadaşlar varsa kaynak da gösterebilirim.
inanan bir insan için Allah pekala "evirerek"de yaratmış olabilir ki bu sürecin evrim olduğunu bugün cok açık bir şekilde biliyoruz.
Alt 22-08-2009, 13:45
Üye

ayrıca eklemek istiyorum:

kuran'da Adem, bilinçli şuurlu ilk insan topluluklarını ifade eden genel bir addır.
yani nedensiz(!) vakum dalgalanmaların sebep olduğu big bang le ortaya çıkmış olan evren ve milyarlarca yıl sonra cansız maddeden ilk canlı oluşumu ve yine milyarlarca yıl evrim sureciyle ortaya çıkmış bilimin homo sapiens dediği ilk bilinçli insanların genel bir adıdır Adem..
havva kelimesi ise kuran'da hiç geçmez!
Alt 22-08-2009, 14:10
Portakaloglu
Üye Değil

2:35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

Bakın Havva geçiyor.

3:59 - Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi.

Ee basbaya ilk insanın çamurdan olduğunu söylüyor.Evrimle ilgisi yok.Bu da bariz bir tezatlık.

Lütfen uydurma fikirler değil cidden bağdaşan yönü gösterin.
Alt 22-08-2009, 15:29
Üye

Portakaloglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2:35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

Bakın Havva geçiyor.

3:59 - Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi.

Ee basbaya ilk insanın çamurdan olduğunu söylüyor.Evrimle ilgisi yok.Bu da bariz bir tezatlık.

Lütfen uydurma fikirler değil cidden bağdaşan yönü gösterin.
sn portakaloglu

benim takip ettiğim islam alimlerini listeleyeyim isterseniz..
kim ciddi kim gayri ciddi anlaşılır olsun!

ilk ayette sen ve eşin denmiş..bu ifadeden mitolojik havva karakterini siz ve sizin gibiler cıkartır..bu ayette aklı selim her insan ifade edilmek istenenin insanın "bedene dönük"yaşantısında nefsine bi nebze de olsa karşı gelmek zorunda olacağıdır.
insanın çamurdan yaratılmasına gelince..
lütfen ayet cımbızlamayalım..
bir cok ayette insanın topraktan sudan çamurdan vs..yaratıldığının söylendiğini görüyoruz.
yani neymiş???
insan maddeden yaratılmış...
bakınız kuran bilim kitabı değildir..aynı zamanda metafizik üfürük kitabı da değildir.
dönem insanın algı seviyesine indirgetilip anlaşılır olmasını sağlamakdır amaç...
evrime gelince..
insan suresinde şu ayeti okuyun bakalım..
"insan insan oluncaya dek ne kadar uzun zaman gectiğini bilir mi"...
Alt 22-08-2009, 15:35
Üye

ha bide sn portakal kardeşim...şöyle bi ifade de bulunmuşsunuz.

size yazdım daha önce..
kuranda adem denilen bilinçli ilk insan topluluklarıdır diye..ve insanın mahiyetinin madde olduğunu biliyoruz..
ne bekliyodunuz?
kuranda insanın mahiyetinin elektronlar birbirine kafa atan atomlar ve hatta quarklardan ibaret olduğunu söylemesini mi?
ya da sizin iman ettiğiniz ögretide böle bir bilgi mi var?

Önerilen Siteler