Sık karşılaştığım bu soruyu tartışmak istiyorum.
Yaradılışçılar derler ki, ben din adına gerekenleri yapıyorum. yoksa da birşey kaybetmem.
Ama siz ateistler, inanmadan yaşıyorsunuz. ya varsa ne yaparsınız?
ben yanıtımı kısaca yazayım;
Öncelikle tanrının varlığına dair tek bir bilimsel kanıt bile yok. Yani bilimsel olarak tanrı yok.
Mistik bir dünyaya açılıp hayal gücümü çalıştırıyorum ve tanrının olduğunu varsayıyorum. Yaşadığım dünya sonlanmış, ben de kestirmeden sorguya alınmışım. sanırım sorguyu tanrı yapıyor.
Ne diyecek bana?
Tanrı; -Neden inanmadın?
Saroz; -Varlığına dair tek kanıt yoktu.
Tanrı; -Kitaplar yolladım okumadınmı?
Saroz; -Yaw, 1 tane değil ki, hem de , hepsi başka şey söylüyor. üstelik hepsinden ,onlarca, farklı baskı dolaşıyor dünyada. Üstelik senin yazdığını kanıtlayacak bir veri de yoktu.
Tanrı; -Evren ne kadar muntazam. sineğin gözü nekadar mükemmel, gökyüzü yukarıda nasıl duruyor hiç düşünmedinmi?
Saroz; -Ama evren muntazam değilki, habire çatlayıp patlıyor. hergün süpernovalarla yıldızlar patlıyor, karadelikler her bişeyi yutuyor.
Sineğin gözü de evrimle bu hale geldi. gökyüzünü de senin tutmadığını öğrendik
Tanrı; -Ben dünyayı senin için yarattım. bolca da yiyecek verdim.
Saroz; - Ama dünya ben olmazsam daha dengeli kalabiliyor. Ben yaşanmaz hale getirdim. Yani dünya bana değil ben dünyaya muhtacım. bu çelişki değilmi?
Yiyecekler bol ama neden 4 saniyede bir insanın açlıktan ölmesine izin veriyorsun?
Tanrı; -Bak kızmaya başladım, benimi beğenmiyorsun? Bak atarım seni cehenneme!!!
Saroz; - Evet, beğenmiyorum. Sen nasıl tanrısın? İnsanları yaratıp dünyaya atıyorsun, sonra da ortadan kayboluyorsun, hadi beni bulun, bana inanın diyorsun. Çocukmusun yaw

Bulamayanları cehenneme atacam diyorsun. Sonra bir sürü peygamber yolluyorsun. bu tutmadı aha bunu yolladım diyorsun. Bir sürü kitap yolluyorsun, bu kitap olmadı aha bunu yazdım diyorsun.
Sonuç, eline kitabı kapan diğerlerini kesmeye başlıyor. hala senin adına savaşlarla dolu dünya.
Yahu bir binada sorun olursa kim sorumlu olur bundan. Mimar, mühendis usta filan, yani binayı yapanlar değilmi? içinde yaşayanları suçlayabilirmisin bina yan yattı diye?
Sende dünyayı berbat ettin. bizi yaratıp sınayacaksın sonra da cennete cehenneme atacaksın diye biz çok acı çektik.
Daha diyeceklerim çok ama Turan Dursun sitesi okuyucuları sıkılır diye burada kesiyorum.
Şimdi, ya yanlışlarını düzelt. dünyayı insanca yaşanabilir hale getir ki herkez aynı şartlarda sınavına girsin. Ya da at beni cehennemine, cennetin senin olsun....