Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-11-2005, 03:30
zend_anarshist zend_anarshist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart neden peygamberleri taklit ediyoruz????????????

inanan arkadaşlara soruyorum

neden geçmişte bizden önce varolduğuna inandığımız peygamberleri taklit etmekteyiz

neden kendimiz birşeyler üretmiyoruz

görülen şu ki bu peygamberlerin bilime ve insanlığa hiç bir katkısı olmamıştır......

bir tane tanrı tarafından gönderilen peygamber gösterebilirmisiniz ki leonardo yada einstein gibi bir tane buluşun altında imzası olsun......

soruyorum size

biz sadece onların yazdığı yada getirdiği kitaplara inanıp değer verip yaşayıp "huzurlu" bir şekilde mi ölmeliyiz
yoksa insanları yarınlara daha mutlu götürecek " huzursuz ve üretici" ölümlerle mi ölmeliyiz

siz tanrının yerinde olsaydınız hangisini cennete hangisini cehenneme atardınız........

rahat bir hayat için hiç birşeyi eleştirmeyen ve üretmeyen skolastik kalıplar içinde sorgusuzca yaşayan bir inançlıyımı yoksa her gördüğü düşünceyi sorgulayan ve bazen de bu yüzden aklını kaybedebilmeyi bile göze alabilen araştırmacı bireyi mi cennet dediğiniz yere atardınız........

soruyorum size

ayrıca bu da bir sorgulama ....
Alt 20-11-2005, 12:47
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selamlar
kardeş soruyu soruş tarzın yanlış.peygamberlerin göderiliş amacı insanlığın işine yarar buluşlar yapmak değilki.vinci ile peygamberleri kıyaslaman gerçekten çok komik.
Alt 21-11-2005, 02:30
Üye

Standart a

bura da onları kıyaslama amacım sadece işe yarayıp yaramadıklarını ortaya çıkarmaktı senin cevabın bence daha yalnış olmuş

sana soruyorum
bu tektanrılı dinler çıktı çıkalı hiç dünyada yeni bir felsefi akım olmuşmudur yani kökeni sadece kendisine dayanan bir felsefi akım

yani bu dini tabular sadece insanları uyutmuş ve yeni düşüncelerin çıkışını engellemiştir......
Alt 21-11-2005, 02:43
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hmm. anarşist kardeşim. kimse peygamberlerin cennete buluş yapan bilim adamlarının cehenneme gideceğini savunmadıki. neden böyle bir kıyaslaam yaptın. ayrıca peygamberlerin bilime ve insanlığa bir katkısı olmadığını söylemişsin.

hayır. peygamberlerin geldikleri döneme göre bilime ve insanlığa katkısı olmuştur. tabiki 1400 sene önce ampul bulacak değildi.

rivayetlere göre hadis olarak öne sürülern bazı kıyamet alametlerinde, insanların bina yapmakta yarışacağı, depremlerin sıklaşacağı, dünyanın bir ucundan konuşulanın bir ucundan duyulacağı gibi geleceğe dair haberler verilmektedir. örneğin hz muhammed radyoyu icat etmedi ama. dünyanın bir ucundan söylenenin bir ucundan duuylacağını söyeldi.
Alt 21-11-2005, 13:09
burkay
Üye Değil

HZ MUHAMMED DIRI DIRI TOPRGA GÖMÜLEN KIZ ÇOCUKLARININ GÖMÜLMESINE ENGEL OLAN BIR PEYGAMBER ...INSANLARA NE FAYDASI OLMUSKI DEDIN YA SEVGILI zend_anarshist ... SONRA ISE YARAMAYIP DEMEKLE NEYI KAST ETTIN ? KIMSE AÇLIKDAN ÖLMEMELI HIRSIZLIK YAPMAMALI FITNE KOMPLEKS KISKANÇLIGI OLMAMALI VS DIYEN BIR PEYGAMBER INSANLARA BU DEGERLERI GENE KAZANDIRDI ... YOKSA HERKEZ KENDI KANUNUNU ÖRF VE ADETLERINI DEVAM ETTIRIR IDI ... NE DERSIN ?
Alt 21-11-2005, 15:01
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Senin gibi bir anarşisti mi taklit edeceğiz?
Alt 23-11-2005, 12:49
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SORUYORUM SİZLERE ;NEDEN insanlar bir sanatçıyı, bir toplumu, veya bunun gibi şeyleri taklıt edince birşey olmuyorda peygamberler taklit edilince sorun oluyor çok merak ediyorum...
peygamberlerimizin hayatı diyoruz onlar zaten karekter yapıları ve yaşayışlarıyla peygamberlik makamına sahip oldular Hayatlarını örnek almanın neresi kötü ?
PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V) 'İN hayatından insanlık adına kötü bir davranış yada hata varmı ? adalet,hak,iyilik,şefkat,merhamet, ve bunlar gibi insanlık için çok önemli kavramları Karanlıklar içinde dünyaya haykırdı acaba bunları örnek alıp hayatımızda yaşamanın neresi kötü?
Ayrıca hiçbir müslümanın hayatı boş değildir... Çalışmak insanlara faydalı olmakta bir ibadettir....
HZ.MUHAMMED ( S.A.V) İNSANLIĞIN BULUNUŞUNA İMZA ATMIŞ DAHA NE OLSUN Kİ !!! İNSAN İNSANLIĞINI VE AMACINI BİLMEDİKTEN SONRA, İNSAN GİBİ YAŞAMADIKTAN SONRA ZATEN HAYAT KARANLIKTIR.... IŞIK OLSA NE OLUR YÜREKLER KARANLIK OLDUKTAN SONRA.... BİRŞEYLER İCAT EDİLSE NOLURDU Kİ SADECE MADDİYAT AÇISINDAN İNSAN TAMAMLANIRDI OZAMAN İNSANIN HAYVANDAN NE FARKI KALIRDI Kİ???
Alt 23-11-2005, 15:09
Üye

Standart arkadaşlar bi dakka

arkadaşlar bi dakka

onun allah tarafından gönderildiğine sadece siz inanıyorsunuz.
bu sava beni katmayın lütfen.........
ben onu normal ssenin benim gibi bir insan olarak görüyorum
lütfen ona bundan başka üstün yetenekler eklemeden tartışmanıza devam edin
yoksa terazi yalnış tartacak...........
siz işe adaleti sağlayarak girmelisiniz
işte buradan da anlaşılıyorki halen ona belli bir değer vererek geliyorsunuz karşıma dikkat edin bu sizde at gözlüğü sendromu yaratmasın lütfen aynı çerçevelerde tartışalım

baştan söyleyeyim
benimle klişeleşmiş kalıplar üzerinde tartışmayın
yok bir sure yada ayet getirip doğruluğuna sadece kendinizin inandığı şeyler sunmayın bu bilimsellikten çıkar oligarşiye girer

ha şimdi meseleye gelelim

siz hala onu taklit etmekte direniyorsunuz
eğer devam ederseniz diğerleri de hıristiyanlığı taklit edecek başkaları da yahudiliği............. vs böylece bu dinci sorunları asla tükenmeyecek ve insan neslinin sonunu şu kıyamet dediğiniz şeye getirip sonlandıracaksınız...........

benim istediğim bu değil

ve bilimsel düşünmek gerekirse taklitçilik asla bilimsel olamaz olan şeylerle yetinmek de değil.........

klişelik ve kalıpçılık ta bilimsel olamaz
fakat din de bunların hepsi mevcut.....

buda şu demek oluyor

eğer kalıpçılık varsa bilimsellik yok bilimsellik yoksa ilerleme yok
ilerleme yoksa gerileme kaçınılmaz

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
noluyor öyleyse dincilik= gericilik

işte bu nedenledir ki bana muhammedin yada diğer peygamberlerin herhangi insanlığa yararlı bir buluşundan bahsedemezsiniz

onların yaptıkları sadece sümer rahiplerinin halkı yola getirip belli krallara inanmalarını sağlamak için kullandıkları taktikleri
yüzyıllar sonra başka halklar üzerinde uygulamak. ve altına kendi imzalarını çakmaktır...........

hiç farkına varmıyor musunuz ki sizin tanrınız zeusa benzetilmiş ve onun kopyası

yönettikleri tanrılarda diğer melekler

bu dinler arası benzerlik beni de çok şaşiırtıyor

neden acaba sizin şu tanrı sadece dört kitap gönderiyor........

acaba neden sizin şu tanrı sami ırklarına ilk kitap gönderiyor

neden bozkırdaki bir moğola yada musondaki bir hintliye dört kitaptan birini göndermiyorda çölde yaşayan sami arap yahudilere hep kitaplar geliyor

bunun sebebi onlardan önce yaşamış zerdüştün önce ibrahim ve sonrasında diğer dinler tarafından durmadan taklit edilerek
günümüze kadar gelmesidirrrrrrrrrrrrr

nur........
eğer bir buluş yapmamı istersen ben de sana birkaç yüzyıl sonra yapılacak kabaca buluşları sallayayım mı ne dersin..........

insanlar ışınlanacak
gezegenler arası geçişler sağlanacak
sistemler değişecek artık herşey bireysel olacak
uyuyanlar uynacak
dünyada tek bir dil olacak
trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım

oldu mu
buluş dediğiniz böyle oluyorsa beni de peygamber ilan edin olur mu?

buluş ve içat dediğimiz daha bilimsel olmalı bunları ıradan halk bile sallayabilir

fakat sıradan halk edebi ya da bilimsel içerikli birşey yapması haylşi zaman alacaktır

bilmem anlatabildim mi?

hala peygamberleri taklit etmekte direnecek misiniz?
yoksa kendiniz olup özgürleşecek misiniz?
Alt 25-11-2005, 13:05
Üye Değil

abd nin herseyini taklit ettiginizde bisey olmuyor
Alt 25-11-2005, 15:24
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bana gelecek yüzyıllarda yapılabilecek buluşları saymak yerine sen bir buluş yapsanda bizler görsek
Benden sana tavsiye bir hiç gibi yaşamaktansa gerçekleri görüp bence sen kendi kendi önce bul AMACINI HAYATIN ANLAMINI BUL bence kendi hayatın ve başkaları için yapabileceği en güzel buluş kendini bulmandır buda ancak inançla olur
Ayrıca eğer sen taklitcilikten rahatsızsan hiç kimsenin taklit edilmemesini söyle;başkaları taklit edildiğinde de konuş...
Hz.Muhammed (S.A.V) taklit edilmesi söz kunusu olunca sadece buna karşı çıkma bu senın taklıtçılıkle değil inançlarla sorun yaşadığını gösteriyor...
SEN NE KADAR İSTEMESENDE MÜSLÜMAN OLAN İNSANLAR HZ.MUHAMMED (S.A.V) TAKLİT ETMEYE DEVAM EDECEK GERÇİ BUNA TAKLİT ETMEK DEMEK DEĞİLDE ONUN YOLUNDA GİTMEK DENMESİ DAHA UYGUNDUR....
katiller, mafyalar ,çeteler ,binbir türlü ahlaksızlıklar,avrupanın sapkınlıkları ve daha bunlar gibi binlercesi taklit edilirken sizler neyin peşindesiniz ÇIKMAZ SOKAKLARA GİRİP İLERLEMEK İSTİYORSUNUZ,,,, ARKANIZDAKİLERİ GÖRMEK İSTEMİYORSUNUZ

Önerilen Siteler