Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2009, 10:03
ozgur_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_ ozgur_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Taraf bir skandalı daha ortaya çıkarttı.

Taraf'tan ortalığı karıştıracak iddia

Askeri taburda el bombası patlamış 4 asker şehit olmuştu. İşte bu olayla ilgili Taraf'ın haberi çok konuşulacak..

Taraf'tan yine ortalığı karıştıracak bomba bir iddia daha.. Gazete tim komutanın bombanın pimini çekip askere verdiğini yazdı. Gazete iddiasını görgü tanıkları erlere dayandırdı.

Elazığ'da Koçyiğitler Taburu'nda meydana gelen patlamayla ilgili resmi açıklama mevzide bekleyen erin üzerindeki el bombasının kazayla patladığı belirtilmişti.

4 askerin şehit olduğu olayın üzerinden 10 gün geçti. Ancak Taraf gazetesi olayla ilgili herkesi şoke edecek bir haberle kamuoyunun karşısına çıktı.

Mehmet Baransu imzalı habere göre, 4 askerin öldüğü patlamada nöbette uyuyan askere kızan tim komutanı askerin eline pimi çekilmiş bombayı tutuşturmuş..

Taraf "Pimini çekip bombayı verdi" manşetiyle çıktı.. Haberin spotunda ise "Elazığ'da tim komutanı, nöbette uyuyan askere ceza olarak pimini çektiği el bombasını tutmasını emretti. Bomba patladı, dört şehit" ifadeleri yer aldı..

Haberin devamı ise aynen şöyle:
Komutan pimi geri vermedi
Elinde pimi çekilmiş el bombası bulunan er Öztürk, Teğmen Tümer'in bulunduğu mevziye giderek "25 yaşına geldim 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz" dedi ve pimi kendisinden istedi.
Ama komutan Tümer, "nöbet yerine git, ben gelip takacağım zamanı biliyorum" karşılııını verdi. Bunun üzerine Öztürk,çevredeki diğer mevzilere pim aramaya arkadaşlarından yardım istemeye gitti. İkinci kez komutanının yanına gelidğinde yine aynı cevapla karşılaştı

Tekrar mevziler arasında dolaşmaya başladı. Olayın üzerinden çok geçmeden de arkadaşları Mesut Bulut, İbrahim Yaman ve Ali Osman Altın'ın bulunduğu mevziye geldi. Bu sırada Öztürk'ün elleri terlediği için bomba büyük bir gürültüyle patladı. Öztürk ve üç arkadaşı olay yerinde yaşamını kaybetti
Alt 26-08-2009, 10:06
Kıdemli Üye

Bece ordudaki bazı subay ve asubayların belli periodlarla sağlık kontrolunden geçmeleri gerekir. Bunu ordudaykende düşünürdüm....
Alt 26-08-2009, 11:45
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ordu böyle subayları terfi ettirir. Her zaman ihtiyaç duyacağı tiplerdir bu subaylar. İnsan unsurunun 2. planda olduğu bir sistemde farklı bir durum düşünülemez.

Ordu, daha fazla sömürü karşısında isyan olasılığı olan, üreten geniş emekçi kitlelerini baskı altında tutma aracıdır.

Burjuvazi bu aracı işlevsel kılabilmek için halktan koparır ve duygularını alır.

Tercih değil, sömürücü için zorunluluktur bu durum...

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 26-08-2009, 11:48
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yaktınız, yıktınız mahvettiniz orduyu sayın saroz

Görende sizi orduya düşman sanacak...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 26-08-2009, 12:35
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Eger Taraf'in bu haberi dogru ise,
bu türk ordusu icindeki insanlar arasinda, insanliktan nasibini almamislarin insanlarinda olabilecegini gösterir.....
bu insanlar kendi askerine böyle dengesiz cezalar verebiliyorken,
acaba askeri görev sürecinde diger islerinde sadece sorumlulugunu kaldirabilecegi seyleri mi yapmaktalar ?
tam bir skandal....tam bir vahset...bir trajedi....
er'ini köylü sürüsü olarak degerlendiren bir askeri yönetimin gösterdigi bir davranis bozuklulugu...
Alt 26-08-2009, 12:56
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Haberi Taraf'ın sitesinde bulamadım. İnternette yazılar var ama sitede bulamadım. Bulabilen varmı?

Derken buldum

http://www.taraf.com.tr/haber/39631.htm

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Konu Yergin tarafından (26-08-2009 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 26-08-2009, 13:04
Kıdemli Üye

Haberi şuanda Taraf internet sitesinin politika bölümünde bulabilirsiniz.

Gazetede çok ayrıntı ve olayı gerçekleştiren subayın ifadeleride var. Subaya göre pimi çekilmiş bombayı askere eğtim ve ceza amaçlı vermiş. Nobet sırasında uyuyan bir kişiye ne tur presedurler uygulanacağı bellidir. Tutanak tutulur ya Disiplin ceazsı verilir yada askeri yargıya.

Konu ozgur_ tarafından (26-08-2009 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-08-2009, 14:20
Kıdemli Üye

Haber Hürriyet gazetesi internet sitesindede yayınlanmaya başladı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12351675.asp?gid=229
Alt 26-08-2009, 15:07
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

eğer bu haber doğruysa, ordunun ne kadar kirlendiğini açıkça görmekteyiz adı geçen şahıs ibrahim öztürk, benim yoldaşımdı...

kendisini yakından tanırım, olayın bir kaza sonucu olması çok farklıydı ama bu şekilde kasıtlı yapılan bir manyaklıksa elbet bununda hesabı sorulur...

yeniden elinde güç tutanların, güçlerini nasıl kullandıklarını, insanların neden askere gitmediklerini daha iyi anlıyabiliyoruz...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 26-08-2009, 16:07
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Son günlerde ülkemizde hangi mahfillerden geldiği aşikar olan bir takım çevrelerin ülkemizin gözbebeği TSK'yı yıpratmaya çalıştıkları ibretle izlenmektedir. TSK gücünü halktan alan Atatürk Milliyetçiliğine sıkı sıkıya bağlı, ülkemizin jeo-politik ve jeo-stratejik konumunun ve bu konumun doğurduğu risklerin farkında olan vesire vesaire...

Bakın, yönetim kademesine olayla ilgili soru sorun internet sitelerinden yukarıdaki cümleyi vereceklerdir. İnanmayan not alsın. Yiyin ağalar yiyin... Laikliğin ve Kürt ayrılıkçıların canı sağolsun...

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden

Önerilen Siteler